Aνορεξία μετά τη στείρωση

catερίνα

Νεοφερμένο μέλος

Η catερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Γειά σας μετά από πολύ καιρό.Αφού ξεπέρασα το χαμό της γατούλας μου της Κατσού,ήρθε μια καινούρια ψυχούλα στο σπίτι μας,η Στάχτη.Την Πέμπτη της έκανα στείρωση (είναι 6 μην.)και από τότε δεν τρώει.Την ταίζω με το ζόρι και άντε να φάει καμιά χούφτα κροκετούλες τη μέρα.Στην αρχή είπα θα είναι λόγω της νάρκωσης αλλά 4 μέρες πέρασαν κ άρχισα να ανυσηχώ σοβαρά πλέον.Κατά τα άλλα, και παίζει αν τη "τσιγκλίσω", και νιαουρίζει να βγει έξω!Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο μετά από στείρωση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου ζήσει η Στάχτη! :)
Εμένα δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο, όχι... Ακούγεται λογικό όμως να έχει μειωμένη όρεξη λόγω της ταλαιπωρίας με τη νάρκωση. Για να της ανοίξεις την όρεξη, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις ειδικές τροφές που υπάρχουν για ζωάκια σε ανάρρωση (η Hill's έχει την a/d και η Royal Canin το Recovery). Αυτές οι τροφές είναι πολύ θρεπτικές και έχουν έντονη μυρωδιά που προσελκύει τις γατούλες. Τα δικά μου κάνουν σαν τρελά για το recovery.
Πάντως, αν συνεχιστεί για πολύ ακόμα η ανορεξία, καλό θα ήταν να το αναφέρεις στον κτηνίατρό σου για να το ελέγξει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Royal Canin της δίνω και δεν τρώει.Εχει μπεί και η κοιλιά της μέσα μετά την εγχείρηση...θα την πάω σήμερα πάλι στο γιατρό γιατι και τα ράμματα σαν πολλά μου φάνηκαν (13)...κάτι δεν έκανε καλά υποψιάζομαι.Και μου ζήτησε και 150Ε!

Ε , οχι ρε παιδια....
μηπως ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσήνη???

Royal Canin της δίνω και δεν τρώει.
Δεν λέω τις κροκέτες, το Recovery λέω, είναι πατέ.
τα ράμματα σαν πολλά μου φάνηκαν (13)...
Ωχ! Όντως, είναι πάρα πολλά!:blink:
Και μου ζήτησε και 150Ε!
Αυτά κι αν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!! :down:

Εγω θα σου πρότεινα να παρεις τηλέφωνο καποιον ΆΛΛΟ γιατρο, και να την δει το γρηγορότερο δυνατόν. :hmm::hmm:

Δεν ειναι λογικά όλα αυτά.....

Δεν σου είπε τίποτα ο δικός σου, οτι ηταν εγκυος, ή ειχε πυομυτρία κλπ κλπ???

συμφωνώ με τις κοπέλλες, πάρε και μια δεύτερη γνώμη και ρώτα και τον γιατρό σου τι συμβαίνει ακριβώς...άκου 150 ευρώ...:blink: επίσης υπερβολικός μου φαίνεται ο αριθμός των ραμμάτων.
Εμείς είχαμε 3 με τομή στο πλάι και από την πρώτη μέρα παίζαμε καθότι κάναμε νάρκωση με αέριο. Αυτό που λες για τη νάρκωση και για την όρεξη δικαιολογείται αλλά φαντάζομαι για τις πρώτες 48 ώρες...ίσως να ταλαιπωρήθηκε πολύ η γατούλα...

Την πήγα τελικά στον ίδιο κτηνίατρο για να μου δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις .Λέει όλα φυσιολογικά είναι και δεν τρώει επειδή πονάει ακόμα.Της έκανε μια αντιβιωτική ένεση μόνο και είπε να της δώσω τόνο για να τη δελεάσω.Ε,ρε παιδιά με το που φτάσαμε σπίτι και της έβαλα να φάει όρμηξε με τα μούτρα!Το τι χαρά πήρα δε λέγεται!:)

Υ.Γ. Τον κτηνίατρο όμως παρ' όλα αυτά λέω να τον αλλάξω,που μου ταλαιπώρησε έτσι το λουλουδάκι μου!

Την πήγα τελικά στον ίδιο κτηνίατρο για να μου δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις .Λέει όλα φυσιολογικά είναι και δεν τρώει επειδή πονάει ακόμα.Της έκανε μια αντιβιωτική ένεση μόνο και είπε να της δώσω τόνο για να τη δελεάσω.Ε,ρε παιδιά με το που φτάσαμε σπίτι και της έβαλα να φάει όρμηξε με τα μούτρα!Το τι χαρά πήρα δε λέγεται!:)

Υ.Γ. Τον κτηνίατρο όμως παρ' όλα αυτά λέω να τον αλλάξω,που μου ταλαιπώρησε έτσι το λουλουδάκι μου!
Να σου ζήσει η Σταχτούλα!!;)
Αφού την κατάφερες να φάει πάλι καλά!! Μάλιστα αν θες, ανάμειξε την κονσέρβα που της αρέσει με τις κροκέτες royal canin για να μπει στο νόημα και να τις μάθει από νωρίς...Εξωφρενική τιμή για στείρωση, πράγματι. Ρώτησες γιατί τόσα ράμματα; Μάλλον τα ράμματα ανέβασαν την τιμή...Ας γίνει καλά και δοκίμασε και κάποιον άλλο κτηνίατρο!

Να σου ζήσει η Σταχτούλα!!;)...
...Ρώτησες γιατί τόσα ράμματα;

Αλήθεια, θα ήθελα και γω να ακούσω τι είχε να πει ο γιατρός για τα πολλά ράμματα...:hmm::hmm::hmm:

Καλυτερα να αλλάξεις κτηνίατρο, πιστεύω αν υπήρχε λόγος για τα τόσα ράμματα επρεπε να σε είχε ενημερώσει πριν τον ρωτήσεις...:|

Ε, με 13 ράματα το ζωο τι ορεξη να εχει για φαγητο...
Και τα 150 ειναι αδικαιολογητα.
Ναι, καλυτερα να αλλάξεις γιατρο.

Να σου ζήσει η Σταχτούλα!!;)
Αφού την κατάφερες να φάει πάλι καλά!! Μάλιστα αν θες, ανάμειξε την κονσέρβα που της αρέσει με τις κροκέτες royal canin για να μπει στο νόημα και να τις μάθει από νωρίς...Εξωφρενική τιμή για στείρωση, πράγματι. Ρώτησες γιατί τόσα ράμματα; Μάλλον τα ράμματα ανέβασαν την τιμή...Ας γίνει καλά και δοκίμασε και κάποιον άλλο κτηνίατρο!

Παιδιά τόσα μου είχε πάρει ο γιατρός και σε εμένα και χρόνια πριν και για δύο γατούλες 150 + 150:mad::mad::mad::mad:. Συν τώρα που πέθανε η γατούλα μου μου πήρε και 40 ευρώ και ακόμα δεν έχω διευκρινήσει αν φταίει αυτός:mad::mad::mad:

Παιδιά τόσα μου είχε πάρει ο γιατρός και σε εμένα και χρόνια πριν και για δύο γατούλες 150 + 150:mad::mad::mad::mad:. Συν τώρα που πέθανε η γατούλα μου μου πήρε και 40 ευρώ και ακόμα δεν έχω διευκρινήσει αν φταίει αυτός:mad::mad::mad:
:mad::mad::mad::mad:Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Τι παραπάνω δηλαδή κάνουν πια αυτοί οι γιατροί; Σταυροβελονιά στα ράμματα;;:mad:
Όσοι κάνουν στείρωση δεν πέρνουν πάνω από 100.
Και στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το γατάκι όπως στη δική σου περίπτωση Ουρανία, τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να κινηθούμε νομικά; Δε γίνεται ο κάθε "χασαπογιατρός" να εκμετελλεύεται περιστάσεις, πόσο μάλλον τον πόνο από την απώλεια ενός πλάσματος και να ζητάει και χρήματα από πάνω...Εγώ θα ντρεπόμουν να το κάνω αυτό στη θέση του...:mad::mad:

Εμένα ο δικός μου, έκανε 3 ράμματα στην καθεμιά από τις δύο γατουλίνες μου, του πήρε 20 λεπτά για την κάθε επέμβαση και η τομή είχε μήκος 1,5 cm!
Η μεγάλη μου όντως εμφάνισε πρόβλημα ανορεξίας, και όχι μόνο για τις 3-4 μέρες μετά τη νάρκωση... Αρνιόταν πεισματικά να φάει κροκέτα, και αναγκάστηκα να της δώσω για 2 μέρες νωπή και βιταμινούχο συμπλήρωμα σε σωληνάριο (από αυτό που ανοίγει και την όρεξη). Έτσι σιγά σιγά επανήλθε στο παλιό της διατροφικό πρόγραμμα.
Γιατί δε δοκιμάζεις κάτι τέτοιο;

Μόνο το δικό μου τέρας, το πρώτο πράμα που έκανε όταν συνήλθε ήταν να φάει!!! Κοιλιόδουλη γάτα:mad:
Η ψιψι είχε 4 ράμματα,απ'ότι θυμάμε ήταν σε οίστρο για 3η φορά όταν την πήγαμε

:lol::lol::lol: Πολύ cool τη βρίσκω τη δικιά σου, κοπελιά!

Καλά πώς αντέξατε 2 οίστρους; Εγώ με έναν και έπαθα την πλάκα μου.... Της έφερε 2η γάτα για να ξεχαστεί λιγάκι με το παιχνίδι (κάτι που σκόπευα ούτως ή άλλως να το κάνω κάποια στιγμή, απλώς επισπεύθηκε) και μετά από μια βδομάδα, ήρθε οίστρος ΚΑΙ σε αυτή! (ενώ μας είπαν πως ήταν 4 μηνών περίπου, είχαν υπολογίσει λάθος)

Άσε! Living Hell!!!!

Καλά το πως αντέξαμε είναι άλλο θέμα! Ένα βράδυ την είχα ξεχάσει και στο μπαλκόνι και κόντεψαν να μας κάνουν μήνυση οι γείτονες, δεν ήταν όμως και πολύ φωνακλού

Αλήθεια, θα ήθελα και γω να ακούσω τι είχε να πει ο γιατρός για τα πολλά ράμματα...:hmm::hmm::hmm:
Tόσα ράμματα χρειάζονται λέει για να μην μπορεί να ανοίξει η πληγή σε περίπτωση που το γατί αχίσει να τα πειράζει.Του έτυχε να του φέρουν πολλές φορές ανοιγμένα ράμματα από επεμβάσεις άλλων,που έκαναν τρεις βελονιές κ έξω απ'την πόρτα, γι'αυτό το κάνει έτσι.Η τομή εντωμεταξύ είναι 7 εκατοστά!Τι διάολο, το alien έβγαλε από 'κει μέσα?!

Παιδιά,
ρώτησα Κτηνίατρο και μου είπε ότι ειναι πολλοί , απο τους οποίους και άριστοι στον τομέα τους, που στην στείρωση ανοίγουν έτσι όλη την γάτα. Είναι τέτοια η "σχολή". ....

Τώρα για την τιμή πρoσωπική άποψη, ότι σε μια ελευθερη αγορά ο καθένας χρεώνει ¨ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back