Aνορεξία μετά τη στείρωση

Παιδιά,
ρώτησα Κτηνίατρο και μου είπε ότι ειναι πολλοί , απο τους οποίους και άριστοι στον τομέα τους, που στην στείρωση ανοίγουν έτσι όλη την γάτα. Είναι τέτοια η "σχολή". ....

Τώρα για την τιμή πρoσωπική άποψη, ότι σε μια ελευθερη αγορά ο καθένας χρεώνει ¨ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.....
Επειδή έμαθα κι εγώ ότι είναι πολύ καλός ο συγκεκριμένος κτηνίατρος,την πήγα εκεί την κοκόνα μου...μπορεί να μην τον αλλάξω τελικά.Θα ρωτήσω κι άλλο κόσμο γι'αυτόν και θα αποφασίσω.Ξέρω πάντως ότι έχει κι αυτός γάτες και τις αγαπάει,πράγμα που μετράει πάρα πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η τομή εντωμεταξύ είναι 7 εκατοστά!Τι διάολο, το alien έβγαλε από 'κει μέσα?!

Η τομή είναι στην κοιλιά;:hmm:Συνήθως (από ό,τι μου είπε ο γιατρός μας, ο Αίλουρος) αποφεύγουν να κάνουν τομή εκεί, γιατί είναι πολύ εύκολο να ανοίξει και να βγει από μέσα...το Άλιεν:/: Υπομονή, πάντως, για τη Σταχτούλα.. Θα συνέλθει με τις μέρες και θα γίνει όπως πριν. Για καλό και για κακό, ζήτα τη γνώμη ενός άλλου γιατρού, αν δεις ότι κάτι πάει στραβά;) Περαστικά!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να είναι καλός αλλά μήπως είναι μεγάλος σε ηλικία; Ίσως παλιοτερα να κάναν πιο μεγάλες τομές... Αλλά κι εγώ πλεον στις στειρώσεις που έχω δει τελευταία στην δική μου κτηνίατρο η τομή ήταν πάρα πολύ μικρή.
Οπως κι αν εχει τα 150 ευρώ ειναι υπερβολικά για μια στείρωση, εκτος κι αν μέσα συμπεριλαμβάνονσται κι αλλα πράγματα.

Μπορει να είναι καλός αλλά μήπως είναι μεγάλος σε ηλικία; Ίσως παλιοτερα να κάναν πιο μεγάλες τομές... Αλλά κι εγώ πλεον στις στειρώσεις που έχω δει τελευταία στην δική μου κτηνίατρο η τομή ήταν πάρα πολύ μικρή.
Οπως κι αν εχει τα 150 ευρώ ειναι υπερβολικά για μια στείρωση, εκτος κι αν μέσα συμπεριλαμβάνονσται κι αλλα πράγματα.
Νέος είναι κοντά στα 40.Μάλλον τον βολεύει αυτή η μέθοδος ,τι να πω...Έβαλα φωτό της τομής στη gallery.
Σήμερα ζωήρεψε πολύ και τρώει η Σταχτούλα μου.Μάλλον δεν πονάει πια!:up:

Σίγουρα επειδή βολεύει το κάνουν... Αλλά, παιδιά, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να πονάει το ίδιο μια τομή 1-1,5 εκ. και μια τομή 7 εκ.:/:
Δεν θα 'πρεπε να λαμβάνουν υπόψη τους και την άνεση του ζώου αυτοί οι γιατροί, εκτός από το τι τους βολεύει και τι έχουν συνηθίσει;

Σίγουρα επειδή βολεύει το κάνουν... Αλλά, παιδιά, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να πονάει το ίδιο μια τομή 1-1,5 εκ. και μια τομή 7 εκ.:/:
Δεν θα 'πρεπε να λαμβάνουν υπόψη τους και την άνεση του ζώου αυτοί οι γιατροί, εκτός από το τι τους βολεύει και τι έχουν συνηθίσει;

Εχεις σίγουρα δίκιο.... :hmm:

Θα μπορούσαν σίγουρα να μας διαλευκάνουν την υπόθεση οι γιατροί μας.. :)

Βρε παιδιά, 7 εκ. δεν είναι λίγο υπερβολή σε μια γάτα;...:confused:
εγώ καισαρική έκανα και η τομή ειναι περ. 10εκ.. .:hmm:

Βρε παιδιά, 7 εκ. δεν είναι λίγο υπερβολή σε μια γάτα;...:confused:
εγώ καισαρική έκανα και η τομή ειναι περ. 10εκ.. .:hmm:

Raisa,
σε παραπάων post, λεω οτι μιλώντας με κτηνιάτρους, μου ειπαν οτι ειναι τέτοια "η σχολή". Δεν έχει να κάνει με την ηλικία των γιατρών. Νοιώθουν αφαλέστερα, βλέπουν και άλλα πράγματα, δεν ξέρω... αλλά το κάνουν αρκετοί, και ΚΑΛΟΙ.... :/:

Θα ρωτήσω και το δικό μου κτηνίατρο, που είναι ο καλύτερος της Θεσ/νίκης, και θα σας πω επί τούτου.....

οι "σχολες" ειναι πραγματι δυο η λιγοτερο μπελαλιδικη ειναι οταν γινεται στην κοιλια με τη γατα σε υπτια θεση :) εχεις καλυτερο οπτικο πεδιο και δεν κοβεις μυς οποτε εχεις λιγοτερες αιμοραγιες. Το μεγεθος της ποκιλει ,ξεκινωντας λιγο πιο κατω απο τον αφαλο, απο 3 σε 5 εκατοστα η και παραπανω αναλογα με το που βρισκεται η μητρα. Η τομη στο πλαϊ θελει περισσοτερη προσοχη γιατι πρεπει να ξεχωρισεις τρια μυϊκα στρωματα και δεν εχεις τοσο καλο οπτικο πεδιο βρισκεις πιο ευκολα τις ωοθηκες βεβαια :) και η τομη ειναι 1-2 εκατοστα πρεπει να υπολογισεις σωστα τη θεση της τομης ομως :hmm:και οι δυο παντως το ιδιο πονανε:/:

Σ'ευχαριστούμε για την πληρηφόρηση, γιατρέ :)

Ναι!!!! ευχαριστούμε

υπάρχει όμως και μια "λογική" στην μία σχολή το να ανοίγεις ΟΛΗ την γάτα???
γιατι 13 ράμματα... ειναι μεγάλη τομή...:hmm:

Η λογικη ειναι οτι εχεις καλυτερη οπτικη γωνια και για τη μητρα και για τις ωοθηκες και μπορεις να ελεξεις καλυτερα τυχον αιμοραγιες και δεν υπαρχουν μεγαλα αιμοφορα αγγεια στην περιοχη της τομης :) την τομη που ειδα στην φωτο ειναι πραγματι μεγαλη και πιθανολογω οτι επρεπε να την μεγαλωσει κατα τη βδιαρκεια της επεμβασης ισως οι ωοθηκες να ηταν πολυ τραβηγμενες στο εσωτερικο :hmm:

Η λογικη ειναι οτι εχεις καλυτερη οπτικη γωνια και για τη μητρα και για τις ωοθηκες και μπορεις να ελεξεις καλυτερα τυχον αιμοραγιες και δεν υπαρχουν μεγαλα αιμοφορα αγγεια στην περιοχη της τομης :) την τομη που ειδα στην φωτο ειναι πραγματι μεγαλη και πιθανολογω οτι επρεπε να την μεγαλωσει κατα τη βδιαρκεια της επεμβασης ισως οι ωοθηκες να ηταν πολυ τραβηγμενες στο εσωτερικο :hmm:

Αν ηταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη????

και αυτο μπορει να ισχυει:) αν ειχε και πολλα μικρα :hmm:

Να και η τομή της Αρήθας, εδώ!
Ήταν πολύ μικρή, ίσα ίσα εκεί που φαίνονται τα δύο ραμματάκια. Και δεν πρέπει να την πονούσε, γιατί με το που γυρίσαμε στο σπίτι άρχισε αμέσως να πηδάει στα ψηλά (κρεββάτι, νιπτήρα κ.λπ.)

Μήπως όμως την τομή αυτή την προτιμούν - εκτός ειδικών περιστάσεων, όπως πχ. όταν οι ωοθήκες είναι πολύ ανεβασμένες κλπ - και κάποιοι κτηνίατροι οι οποίοι δεν έχουν αρκετή εμπειρία;
Μία μικρή τομή νομίζω ότι είναι -υπό φυσιολογικές συνθήκες- ιδανική, τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους και δηλώνει, αν μη τι άλλο, την εμπειρία και τις ικανότητες του χειρούργου-κτηνιάτρου.
Όσο γι'αυτό που είπε στην κοπέλα ο εν λόγω κτηνίατρος, ότι έκανε πολλά ράμματα για να μην ανοίξει η τομή, αν την πειράζει το γατάκι, αυτό κι αν είναι ανήκουστο! Όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ανοίξει. Εδώ δε μιλάμε για πολλά και πυκνά ράμματα, αλλά και για τεράστια τομή!

Εδώ, η δική μας τομούλα (αντίστοιχη έχει και η άλλη μου γάτα):
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• tomi.jpg
    tomi.jpg
    75,4 KB · Εμφανίσεις: 53
Μήπως όμως την τομή αυτή την προτιμούν - εκτός ειδικών περιστάσεων, όπως πχ. όταν οι ωοθήκες είναι πολύ ανεβασμένες κλπ - και κάποιοι κτηνίατροι οι οποίοι δεν έχουν αρκετή εμπειρία;
Μία μικρή τομή νομίζω ότι είναι -υπό φυσιολογικές συνθήκες- ιδανική, τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους και δηλώνει, αν μη τι άλλο, την εμπειρία και τις ικανότητες του χειρούργου-κτηνιάτρου.
Όσο γι'αυτό που είπε στην κοπέλα ο εν λόγω κτηνίατρος, ότι έκανε πολλά ράμματα για να μην ανοίξει η τομή, αν την πειράζει το γατάκι, αυτό κι αν είναι ανήκουστο! Όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ανοίξει. Εδώ δε μιλάμε για πολλά και πυκνά ράμματα, αλλά και για τεράστια τομή!

Εδώ, η δική μας τομούλα (αντίστοιχη έχει και η άλλη μου γάτα):
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Julian,
αν θέλεις μπορείς να δεις πιο πάνω τις απαντήσεις των γιατρών μας...
Υπαρχουν διάφοροι λόγοι, διάφορες σχολές, ανατομικοί λόγοι, και περιπτώσεις εγκυμοσύνης... κ.α.
που δικαιολογούν μια μεγάλη τομη...:)

Η επιδεξιοτητα δεν φαινεται απο το αν κανει την τομη στο πλαϊ η στη λευξη γραμμη αυτο ειναι θεμα του καθε κτηνιατρου ποια μεθοδος τον βολευει καλυτερα:) Οσο για τις αμοιβες 90 ευρω ειναι η κατωτατη τιμη για θυληκια και 70 για αρσενικο απο εκει και περα ο καθε κτηνιατρος καθοριζει τις δικες του τιμες:)

Δεν αναφερόμουν στο "πλάι" της υπόθεσης, αλλά στο μέγεθος της τομής.
Julia, η απάντησή μου γράφηκε αφού είχα ήδη διαβάσει όλο το θέμα.... και γι'αυτό μου δημιουργήθηκαν και οι απορίες που εξέφρασα...
Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο, από ό,τι βλέπω, και πρέπει να μένει στα χέρια των ειδικών...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back