strayshelp
Δραστήριο μέλος
Αντιδράσεις για νέους περιορισμούς σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων
Της Λινας Γιανναρου
Προσοχή, μη γεννήσει η γάτα σας! Σε περίπτωση που αυτό συμβεί και… ο μη γένοιτο, αποκτήσει πάνω από ένα γατάκι, αυτομάτως βγαίνετε στην παρανομία!
Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από έγγραφο που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, έχοντας ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από φιλόζωους και πυροδοτήσει μπαράζ καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη. Το εν λόγω έγγραφο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Κων/νο Κιλτίδη, απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες των αεροδρομίων, των λιμένων και των χερσαίων εξόδων της χώρας, ώστε να ενημερωθούν για την κείμενη νομοθεσία και να είναι σε επιφυλακή για τυχόν παράνομες αποστολές αδεσπότων ζώων στο εξωτερικό.
Δίνοντας ωστόσο τη δική του ερμηνεία στον νόμο 3170/2003, ο οποίος δίνει το δικαίωμα διατήρησης έως και δύο ζώων σε διαμερίσματα (με προφανή στόχο να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μη φιλικούς προς τα ζώα κανονισμούς πολυκατοικιών), το υπουργείο αναφέρει ότι «κάθε Ελληνας πολίτης μπορεί να διατηρεί μέχρι δύο οικόσιτα ζώα συντροφιάς (σκύλους ή γάτες)». Αυτομάτως, δηλαδή, θέτει εκτός νόμου όσους διατηρούν άνω των δύο σκύλων ή γατιών σε μονοκατοικίες, κήπους ή κτήματα.
Επιπλέον, θέτει περιορισμούς και στις μετακινήσεις των ζώων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, δεν αρκεί τα ζώα να διαθέτουν διαβατήρια για να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά «εάν Ελληνας ταξιδεύει προς το εξωτερικό θα πρέπει να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψει με τα ζώα του». Σε κάθε περίπτωση, κάποιος μπορεί να ταξιδέψει μόνο με τα δικά του (το πολύ δύο) ζώα και το ταξίδι αυτό «δεν μπορεί να έχει στόχο την αλλαγή ιδιοκτησίας των ζώων, είτε για δωρεά είτε για πώληση». Για να επιτραπεί η συνοδεία ζώων που ανήκουν σε άλλο ιδιοκτήτη χρειάζεται γραπτή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. «Τέτοιοι περιορισμοί δεν ισχύουν ούτε για τη μετακίνηση των… παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κ» η κ. Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η οποία τάσσεται υπέρ των αποστολών αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό σε περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν στη χώρα μας.
Ηδη, πάντως, στον Συνήγορο του Πολίτη έχουν φθάσει οι πρώτες καταγγελίες φιλόζωων, οι οποίοι όπως λένε υφίστανται κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
ΠΗΓΗ:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_26/06/2008_275402
Να προσθέσω ότι διαβασα το εν λόγω κείμενο και είναι αστεία η πρωτη φραση,που λεει κατι ''εχουμε παρει προωτοποριακά μετρα'' για την προστασία των αδέσποτων στη χώρα μας!!!!!!Ποιά ειναι αυτααααααααααααα????ΕΛΕΟΣ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Ας έρθουν να τα παρουν τα αδεσποτακια μου αν τολμάνε!
Βασικά δεν προβλέπεται πρόστιμο.Αν τυχόν γίνει καποια καταγγελία απο ..''φιλοζωους'' γείτονες οχι απαραίτητα επειδή κανουν φασαρία,ή επειδή είναι ίσως βρωμικος ο χώρος,αλλα απλα επειδή εχεις πανω απο 2,ερχεται αφου σου κλεισει ραντεβου,κλιμάκιο για να ελεγξει και καλα αν σε βρει με πανω απο 2 ζωα πρέπει να τα απομακρυνεις....να τα δωσεις.
Δεν νομίζω ότι εχει κυρωσεις απο κει και περα.

Αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για ανθρώπους που έχουν κηπο!!!Δε θα μου πει κανείς αν θα χω 1 ή 2 ή 3 σκυλιά.Ειπαμε,οχι 100 και οχι να ενοχλώ τη γειτονιά,αλλα απ τη στιγμή που εγώ τα πληρωνω,εγω τα συνντηρω και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
Για τα διαμερισματα το καταλαβαινω,αλλα και παλι ο νομος ορισε 2 ζωα για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των πολιτων απο κατι ηλιθιους διαχειριστες που δεν δεχονται ζωα,και οχι για περιορισμό των πολιτών.
ΑΙΣΧΟΣ
moukelis
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
εχω συγγενή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν θα πρέπει όμως κάπως να προστατευθούν και τα ζώα από συλλέκτες και εκ του προχείρου "εκτροφείς" που μπορεί να στριμώχνουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες ζωάκια σε έναν μικρό, ακατάλληλο χώρο και να καλύπτονται από το γεγονός ότι είναι ιδιόκτητος;ο νομος ορισε 2 ζωα για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των πολιτων απο κατι ηλιθιους διαχειριστες που δεν δεχονται ζωα,και οχι για περιορισμό των πολιτών

Κάπως δεν πρέπει να περιορίζονται κι αυτά τα φαινόμενα;
drusilia
Διάσημο μέλος
δεν μπορούμε να δίνουμε ζώα για υιοθεσία στο εξωτερικο;;;
τι ειναι πάλι αυτο;
ruko
Διάσημο μέλος
Δεν θα πρέπει όμως κάπως να προστατευθούν και τα ζώα από συλλέκτες και εκ του προχείρου "εκτροφείς" που μπορεί να στριμώχνουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες ζωάκια σε έναν μικρό, ακατάλληλο χώρο και να καλύπτονται από το γεγονός ότι είναι ιδιόκτητος;
Κάπως δεν πρέπει να περιορίζονται κι αυτά τα φαινόμενα;
Αυτό δεν το κάνεις περιορίζοντας τον αριθμό των ζώων, αλλά ελέγχοντας τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Είχα διαβάσει παλιότερα για την περίπτωση μιας Αγγλίδας που είχε στο σπίτι της γύρω στους 100 αρουραίους (καθένας με το βίτσιο του),
αλλά όταν η RSPCA επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις έκρινε ότι οι συνθήκες ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε ζήτημα συλλογής. Προφανώς τα δικά μας τα ξεφτέρια ξέρουν καλύτερα απ' την RSPCA.εγω αυτο με το εξωτερικο δεν το κατάλαβα πάντως..
δεν μπορούμε να δίνουμε ζώα για υιοθεσία στο εξωτερικο;;;
τι ειναι πάλι αυτο;
Νομίζω πως γίνεται, μόνο αν υπογραφεί συμβόλαιο υιοθεσίας από πριν, στην οποία περίπτωση θεωρείται ότι απλώς συνοδεύεις το ζώο. Απλώς βάζουν ένα επιπλέον γραφειοκρατικό εμπόδιο.
strayshelp
Δραστήριο μέλος

drusilia όλο αυτο το εγγραφο είναι για να προλαβουν παράνομες λεει ''εξαγωγες'΄' ζώων στο εξωτερικό για πειραματόζωα!Πολλοί ίσως ξέρετε(?) τον πόλεμο που υπάρχει με τη μια πλερά να λέει οτι τα ζωα που στελνονται από σωματεία εξω πάνε για πειραματα και όχι για υιοθεσία,αδυνατώντας να καταλάβουν ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν αδέσποτα λόγω του νόμου για ευθνασίας κυρίως αλλά και λόγω πολιτισμού,και υιοθετούν-σώζου ζώα απ τη χώρα μας και από άλλες...
Ολα αυτα με μια πολύ δυναμική κίνηση θα έλεγα,κατασχεσεις ζωων,μηνυσεις,δικαστηρια,αλλα εγω δεν είδα κανενα σωματείο και κανενα ιδιώτη(που δεν αμφισβητω οτι μπορεί να υπαρχουν αρρωστα κυκωματα που το κάνουν αυτό) να καταδικαζεται τελικά και να αποδεικνυεται οτι το ταδε ζωο πηγαινε...στη bayer!!!!
Απ την αλλη,ειναι τα σωματεία και οι ιδιώτες που ξοδεύουν απειρο χρόνο και χρήμα για να είναι το σκυλί /γατί υγιές,με τσιπ,με διαβατήριο και με πόσους μηνες προετοιμασία για να παει σε σπίτι στο εξωτερικό,μεσω φυσικά των εκει καταφυγίων,και να ζει σε καναπέδες και σε κρεββάτια και ούτε καν στο κηπο!
Δεν ξέρω πραγματικά κατα πόσο είναι αγνα τα κινητρα του καθενος.
Δηλαδη πχ.για το παρανομο εμπόριο οργανων,θα απαγορευαν καθε μεταμοσχευση και καθε δότης θα ηταν υποπτος και θα πρεπε να κανει χιλια 2 χαρτιά και αδειες και εξουσιοδοτήσεις?Καπως ετσι δειτε το και καντε συγκριση.
Ειπαμε,ως ζωόφιλοι,κανεις δε θελει ενα ζωο να πάει για πειραματόζωο.Ας έχει τα απαραίτητα χαρτιά για την υγεία του,ας τηρείται αρχείο του πού παει,διευθυνση,ονομα τα παντα της αναδοχης οικογενειας,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΄'Η ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ,και ας γίνονται ελεγχοι καθε τοσο για να διαπιστωθεί κατα πόσο ειναι το ζωο εκει...Τόσο δυσκολο ειναι?
(που να σημειώσω οτι αυτοι οι ελγεχοι-πιο πολυ φιλικη επικοινωνία!!με μειλ και φωτο-ΓΙΝΟΝΤΑΙ από τα σωματεία.ξεχνατε το ΚΑΖ που μας εδειξαμν ολοκληρο ντοσιέ με φωτογραφίες των ζωων που έχουν υιοθετηθεί εξω?διευθυνσεις,ονοματα,τα παντα.....)
Μα δεν το καταλαβαινω.Τι νοημα έχει καποιος να μαζευει αδεσποτο,να το ποναει,να το περιποιειται,να δινει ως και 800 ευρω μεχρι να θεραπευτει και να το στειλει για πειραματα????

και όπως είπε και η ruko,βαζουν γραφειοκρατικά εμπόδια και απο κει φαίνεται οτι προσπαθουν να σταματησουν τελειως τις υιοθεσίες στο εξωτερικό και όχι απλα να μεριμνησουν για τα ζωα και για την τυχη τους.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δίκιο έχεις... Απλώς, μια από τις βασικές παραμέτρους δεν είναι και ο αριθμός τους σε σχέση με το διαθέσιμο χώρο;Αυτό δεν το κάνεις περιορίζοντας τον αριθμό των ζώων, αλλά ελέγχοντας τις συνθήκες στις οποίες ζουν.
ruko
Διάσημο μέλος
strayshelp
Δραστήριο μέλος
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΚΟΝΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΚΙΛΤΙΔΗ
Είναι πραγματικά περίεργο ο υφυπουργός, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα να εμφανίζεται δημόσια όχι για να μιλήσει για την τραγική κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην ελληνική επικράτεια αλλά ξανά και πάλι για τις υιοθεσίες του εξωτερικού Το ωραίο είναι ότι έμμεσα πλην σαφώς κατηγορεί τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης ότι τα πράγματα είναι τόσο ανεξέλεγκτα εκεί ώστε να μπορούν να συμβαίνουν οι δήθεν φρικαλεότητες που γι’ αυτές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά καταγγελίες περίεργων «φιλόζωων κυριών», συνοδευμένες από φωτογραφίες «αποδείξεις» που κυκλοφορούν στο ιντερνετ και κυρίως είναι κινεζικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν ο Έλληνας πολίτης ακούει ότι στο εξωτερικό σε χώρες όπως Γερμανία , Ολλανδία, Δανία γίνονται πειράματα και φρικαλεότητες σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να υποθέσει πως ότι αφορά τα αδέσποτα είναι όλα καλά.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα υπάρξει λίγη σοβαρότητα και λίγος σεβασμός γι’ αυτά τα ζώα που έτυχε να είναι αδέσποτα στην χώρα μας. Πότε θα καταλάβει ο κάθε υπουργός ότι πρέπει να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα και πως δεν μπορεί πια να χαρακτηριστεί ζωόφιλος κάνοντας μια εντυπωσιακή επίθεση σ’ έναν εύκολο στόχο όπως είναι οι μικρές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων να σωθούν έστω και λίγα ζωάκια βρίσκοντας οικογένεια στο εξωτερικό. Πότε θα σταματήσει το παραμύθι για εμπόριο και πειράματα αφού άλλωστε αυτά είναι εύκολο να ελεγχτούν όχι με φαναφάρες και φιέστες αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία.
Κύριε υφυπουργέ γιατί δεν βγαίνετε να πείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το όλο θέμα με τα αδέσποτα. ποιοι είναι οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής διαχείρισης των ζώων γιατί ξέρουμε μόνο για 28 δήμους σε σύνολο περίπου 400 . Γιατί οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα είναι τόσο πολύπλοκες και μοιάζουν με γρίφους , μήπως υπάρχει πρόθεση αποτροπής από τη μεριά του υπουργείου; .Πόσα είναι τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο για τα σχετικά προγράμματα και γιατί το 2007 δεν υπήρξε έγκριση κονδυλίου επειδή τα έγγραφα δεν υπεγράφησαν εγκαίρως από τους αρμόδιους υπουργούς. Τόσο πια ενδιαφέρον υπάρχει από τη μεριά σας; Πόσα είναι τα αδέσποτα στη χώρα μας και πόσο έχει μειωθεί ο αριθμός τους με την εφαρμογή από μέρους σας του νόμου 3170\2003 ή μήπως δεν έχει μειωθεί και αντίθετα έχει αυξηθεί γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά εφαρμογή του νόμου. Πόσο έχει μελετήσει τις υποβληθείσες από Ζωοφιλικά σωματεία προτάσεις για τα κενά του νόμου ή τις απαραίτητες αλλαγές;Υποδείξτε μας δήμους που λειτουργούν με βάση τις διατάξεις του νόμου.δηλαδή επιτροπές εξειδικευμένο προσωπικό για την περισυλλογή των ζώων πείτε μας αν με βάση το νόμο μπορούν οι δήμοι να επιβάλλουν πρόστιμα τα οποία να έχουν τη δυνατότητα να τα εισπράττουν ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος ή μήπως κι εκεί υπάρχει κενό ή καλύτερα αδιαφορία. Δείξτε μας σας παρακαλούμε κάτι από τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ώστε να γνωρίζουν κάπως τις υποχρεώσεις τους, να γνωρίζουν για τη στείρωση των ζώων γιατί οι περισσότεροι έχουν τη περίεργη συνήθεια να πετάνε τα κουτάβια στους δρόμους, στους σκουπιδοτενεκέδες αφού γίνουν 50 ημερών ώστε να μπορούν να βρουν την τύχη τους, μια περίεργη βέβαια αντίληψη φιλευσπλαχνίας. Αλλά που καιρός για ενημέρωση των πολιτών . έχετε πετύχει όμως κάτι σημαντικό αυτοί που πετάνε τα κουτάβια στους δρόμους ή ακόμα και τα δικά τους σκυλιά τα εγκαταλείπουν όταν τα βαρεθούν, έχετε πετύχει να έχουν ακούσει για το θέμα τι γίνονται τα σκυλιά που πάνε στο εξωτερικό. Και να ήταν αλήθεια αυτά τα παραμύθια πάλι καλά έλα όμως που είναί απλώς εύκολοι εντυπωσιασμοί και αλλόκοτη άποψη εθνικής περηφάνιας. Τα ελληνικά σκυλιά είναι δικά μας και τους παρέχουμε με απλοχεριά κάθε είδους θάνατο στους ελληνικούς δρόμους.
Απορούμε για την μονομερή ευαισθητοποίησή σας και απορούμε γιατί δεν ελέγχετε καλύτερα τις πηγές αυτών των πληροφοριών μήπως διέρχονται μέσα από περίεργες διαδρομές φιλικών σχέσεων, μήπως παίζει κι εκεί η επιθυμία , πέντε λεπτά διασημότητας από την καναπέ του σαλονιού μας κι άσε τους άλλους να τρέχουν στους πυρωμένους δρόμους τώρα το καλοκαίρι άσε τους να αγωνιών για τα σκυλιά των δρόμων και κυρίως άσε τα σκυλιά στη μαύρη μοίρα τους το θέμα είναι να βγούμε και να πούμε ξανα τι γίνονται τα σκυλιά στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης . Σκέφτεστε άραγε πως είναι πού πιθανόν αυτές οι χώρες να αντιδράσουν και να σας ζητήσουν το λόγο.
Πάντως εμείς ως Έλληνες πολίτες σας ζητάμε το λόγο . Πείτε μας τι γίνονται τα σκυλιά εδώ στους δρόμους της Ελλάδας.
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Είναι, αλλά αυτό υπολογίζεται με βάση το μέγεθος του χώρου, των ζώων, ενίοτε και το είδος τους και άλλα πολλά. Με άλλα λόγια κρίνεται κατά περίπτωση, το να θέσεις ένα πλαφόν έτσι όπως γίνεται με το σημερινό νόμο είναι αυθαίρετο (και ελαφρώς ηλίθιο).
Μα αν είναι δυνατον.Θα ερθουν να μου μετρήσουν μήπως και το σπίτι,να μου πουν πόσα σκυλια δικαιούμαι?Πού ζουμεεεεεεεε!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τα μετρα αυτα ειναι ανουσια δυστυχως και συντελουν στην κακοποιηση ζωων.
Αντιδράστε λοιόν ολοι στελνοντας γραμματα στον Συνηγορο του Πολίτη
https://www.synigoros.gr/contact_submit.htm
εδω θα βρειτε την φορμα την βαζετε να εκτυπωθει και στελνετε με fax στον αριθμό 210 7292129
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα αν είναι δυνατον.Θα ερθουν να μου μετρήσουν μήπως και το σπίτι,να μου πουν πόσα σκυλια δικαιούμαι?Πού ζουμεεεεεεεε!

ευτηχως εχω και χωραφια να βαλω τα γατια αν μου πουνε οτι δεν εχω αρκετο χωρο!!!!ειναι κωμικοτραγικο γμτ τωρα βγηκε αυτος ο νομος αλλα κατα ποσο θα εφαρμοστει τουλαχιστον το μερος που λεει οτι θα ερχονται να μας ελενξουν για τα γατια μας αμφιβαλλω εκτος αν προσθεσουν καποια χρηματικα προστιμαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ποιος ειπε οτι η μαλακια δεν πληρωνετε???σε αυτη τη χωρα μονο εκεινη πληρωνεται τελικα και μαλλιστα αδρα!!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ξαναπές το!!!!!!!!!!!!!!

Vivikos
Νεοφερμένο μέλος
Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-06-08
Δίνοντας ωστόσο τη δική του ερμηνεία στον νόμο 3170/2003, ο οποίος δίνει το δικαίωμα διατήρησης έως και δύο ζώων σε διαμερίσματα (με προφανή στόχο να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μη φιλικούς προς τα ζώα κανονισμούς πολυκατοικιών), το υπουργείο αναφέρει ότι «κάθε Ελληνας πολίτης μπορεί να διατηρεί μέχρι δύο οικόσιτα ζώα συντροφιάς (σκύλους ή γάτες)». Αυτομάτως, δηλαδή, θέτει εκτός νόμου όσους διατηρούν άνω των δύο σκύλων ή γατιών σε μονοκατοικίες, κήπους ή κτήματα.
Δηλαδή εγώ που μένω σε μονοκατοικία με γείτονα στα 2 klm και M2 ανω των 200 ποιόν ενοχλώ αν θέλω να έχω 40 γατιά εφόσον μπορώ να τα φροντίζω;;;; Και άντε να σεβαστώ τον συνάθρωπο στο θέμα της μετακίνησης, του ταξιδίου κπλ, αυτοί γιατί δεν σέβονται εμένα και το αφαίρετο δικαίωμα μου να κάνω ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;Σκ**α Νόμος!!! Και το λεω και ευθαρσώς ότι θα παρανομήσω
Εδώ νομίζω ότι ταιριάζει το ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ, ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool