zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε ερώτησή μου τι τον πείραξε το ζωάκι, μου είπε ότι τον χ..ζει!!
Μακάρι να το έκανε. Θα το ευχαριστιόμουν κιόλας. Αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Κατέγραψα κάτι, αλλά κατεβαίνοντας από το πεζούλι, κρατόντας και τη γάτα και το κινητό το έκλεισα κατά λάθος και δεν γράφτηκαν όλες οι χειρονομίες του και καθαρά η φάτσα του, την ώρα που του έλεγα σε καταγράφω ότι λες, θα πας μέσα!!!
Τι μπορώ να κάνω παιδιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να επιμείνεις να καταγραφεί το συμβάν και να πάνε να του κάνουν σύσταση! Αυτό επιβάλλεται από το νόμο.
Αν τελικά πέσουνε φόλες στη γειτονιά θα είναι για την αστυνομία ο βασικός ύποπτος!
Η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 και το νόμο 1197/1981. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώσει αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν δούμε ή μάθουμε ότι κάποια ζώα δηλητηριάστηκαν με φόλες μπορούμε να υποβάλουμε μήνυση.
Μήνυση μπορούμε να υποβάλουμε με 2 τρόπους :
1. Είτε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας.
2. Είτε γραπτά (μέσω δικηγόρου) στην εισαγγελία της περιοχής μας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν υποβάλετε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα, να επιμείνετε μέχρι να την δεχτούν, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί αδιαφορούν ή γελάνε μαζί σας, επειδή ασχολείστε με τέτοια "ασήμαντα" θέματα. Δε χρειάζεται να χαρακτηρίσετε το αδίκημα κατά το νόμο φυσικά, απλά να κατονομάσετε τα γεγονότα (πότε πιστεύετε ότι έγινε, πού ακριβώς, πόσα ζώα κλπ.), καλό όμως είναι εάν αντιμετωπίσετε αδιαφορία, να πείτε ότι είναι αξιόποινη πράξη κατά το νόμο 3170/2003.
Επίσης προσπαθήστε να μαζέψετε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε : πχ φωτογραφίες των ζώων, τυχόν μάρτυρες (με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση), που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα σας κλπ. Αν καταθέσετε γραπτή μήνυση στην εισαγγελία, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα προσκομίσετε μαζί με τη μήνυση στον Εισαγγελέα.
• Αν δεν γνωρίζετε τον δράστη, τότε θα υποβάλετε μήνυση "κατ' αγνώστου". Αν τον γνωρίζετε θα πρέπει να τον κατονομάσετε. Να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί, δηλαδή να μπορείτε να το αποδείξετε (με μάρτυρες κλπ) ότι όντως είναι αυτός, διαφορετικά κινδυνεύετε να σας κάνει μετά ο κατονομαζόμενος δράστης μήνυση και ο ίδιος για "ψευδή καταμήνυση"
• Κατά το νόμο δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη θανάτωση των ζωών με φόλες και την ποινική αντιμετώπιση της ανάλογα με το εάν το ζώο είναι δικό μας ή ξένο. Αν ωστόσο το ζώο που θανατώνεται είναι δικό μας και όχι αδέσποτο, ο υπεύθυνος μπορεί να υποστεί και άλλες συνέπειες. Και αυτό διότι :
• Κατά το αστικό δίκαιο τα δικά μας ζώα θεωρούνται πράγματα που μας ανήκουν. Εκεί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε μήνυση στο δράστη και για "φθορά ξένης ιδιοκτησίας", καθώς και αγωγή αποζημίωσης στα αστικά δικαστήρια, διότι μας ζημίωσε παράνομα και υπαίτια και διότι μας προξένησε ηθική βλάβη. Προϋπόθεση ωστόσο για αυτό είναι να γνωρίζουμε το πρόσωπο που μας σκότωσε το ζώο(και να μπορούμε να το αποδείξουμε) διότι η αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια δεν μπορεί να στραφεί κατ' αγνώστου.
• Να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι οι διαδικασίες στα δικαστήρια είναι χρονοβόρες και μπορεί να περάσουν περίπου 2 χρόνια από τότε που εσείς υποβάλατε τη μήνυση για να εκδικαστεί η υπόθεση, αν η μήνυση σας κριθεί βάσιμη. Αν αγαπάτε τα ζώα όμως αξίζει τον κόπο η αναμονή για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες που τα καταδικάζουν σε τόσο βασανιστικό θάνατο
Ε.Μ. Δικηγόρος
ΠΗΓΗ : περιοδικό ΓΑΒ
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης πες του οτι πηγες στην αστυνομια ,εκανες καταγγελια και οτι αν παθει κατι οποιοδηποτε ζωο σου αυτοματως θα ειναι υπευθυνος αυτος.
Αν δεν ακουσει με αυτα,πες του οτι θα του ριμαξεις το σπιτι αν παθει κατι το γατι και θα γινεται απο 2 χωρια χωριατες!!!!!

Τωρα,αν πηγαινες στην αστυνομια πραγματικα,θα γινοταν κατι?Τουλαχιστον να καταγραφοταν το συμβαν???

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και θα πάνε να του κάνουν σύσταση!
Αυτό λέει ο νόμος, και αυτό γίνεται. Το γνωρίζω από γνωστό που του απειλήσανε το σκύλο με φόλα και πήγε στην αστυνομία.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αληθεια ειναι οτι αν ειναι στη δικη σου αυλη και μονο δεν εχει δικαιωμα να κανει τιποτα.Αλλα πρεπει να περιοριστει εκει.Κι οχι μονο για να μην της κανει κακο,αλλα και γιατι,κακα τα ψεμματα,πρεπει να σεβομαστε και το δικαιωμα των συνανθρωπων μας να μην θελουν ζωακια στο χωρο τους.Σιγουρα η Νεφελη δεν παει καθολου σε αλλα σπιτια;
Κοίτα να δεις. Η Νεφέλη κάποιες φορές πέρασε δίπλα και έφυγε, αλλά την έχω παρακολουθήσει και δεν πηγαίνει ούτε στην δική μου αυλή για την ανάγκη της, αλλά έρχεται μόνο στην άμμο της. Οπότε μ@λ@κίες έλεγε ο τύπος οτι του χ..ζει. Εξάλου ο τύπος έχει ένα σπίτι στον 1ο όροφο και το γατί έχει περάσει από την αυλή του κάτω διαμερίσματος. Αυτός δεν κολλάει πουθενά.
Επίσης την είχα τη Νεφέλη σήμερα δίπλα μου και γενικά προσπαθώ να μην είναι μόνη της για να αποφύγει να πάει αλλού.
Απλά είναι όλοι ιδιοκτήτες και είμαι η μοναδική νοικάρισσα στη γειτονιά ( εκτός από κάτι ξένους που ήρθαν εδώ και ένα χρόνο και τους έχουν του χεριού τους και του κλώτσου και του μπάτσου λόγω ότι είναι αλλοδαποί) και από την αρχή δεν θέλαν " ξένους" από ότι λέγαν και στον ιδιοκτήτη μου, γιατί δεν ξέρουν τι σόι άνθρωποι είμαστε!!!

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κλασικα βουρλα-κομπλεξικοι.Το παιζουν ντοπιοι στο μερος που ζουνε και ταχα μου οι ''ξενοι'' θα τους χαλασουν τη καθαροαιμη γειτονια...σιχτιρι.Απλά είναι όλοι ιδιοκτήτες και είμαι η μοναδική νοικάρισσα στη γειτονιά ( εκτός από κάτι ξένους που ήρθαν εδώ και ένα χρόνο και τους έχουν του χεριού τους και του κλώτσου και του μπάτσου λόγω ότι είναι αλλοδαποί) και από την αρχή δεν θέλαν " ξένους" από ότι λέγαν και στον ιδιοκτήτη μου, γιατί δεν ξέρουν τι σόι άνθρωποι είμαστε!!!![]()
moukelis
Επιφανές μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Και αν πουν ψέματα ότι τους έβρισα ή ότι τους έκανε κάποια ζημιά το ζώο και κάνουν μήνυση, τι γίνεται που μένω μόνη μου και δεν έχω μάρτυρες;

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα πήγαινα καρφί στην αστυνομία, αν μη τί άλλο για την τιμή των όπλων! Για να μπορώ να φανταστώ τη φάτσα του την ώρα που ανοίγει την πόρτα και βλέπει τους μπάτσους!
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην νομιζει οτι τον φοβασε κιολας!!!
Ενας μια μερα ,γειτονας,απειλησε οτι θα πυροβολησει την αδεσποτη που φροντιζουμε.Του ειπα ποοολυ ευγενικα οτι αν κανει κατι τετοιο,εχω μαρτυρες(μανα-γειτονισσα) και θα τον κλεισουμε μεσα!!!δεν τολμησε να ξαναμιλησει!

moukelis
Επιφανές μέλος
azil
Νεοφερμένο μέλος
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα τα έχουν ήδη βάλει στο μάτι!Ναι αλλα μπορει να της κανουν μηνυση για δυσφημιση νομιζω...Εγω δεν ειμαι υπερ των βιαιων λυσεων,ισα ισα απλα μετα θα βαλουν και τα δικα σου γατακια και τα αδεσποτακια της γειτονιας στο ματι.Αν προσπαθουσες να τα περιορισεις οπως σου ειπα,και παραλληλα να εξηγησεις ηρεμα στους γειτονες οτι ειναι δικαιωμα σου να τα εχεις και οτι αν παθουν κακο εφοσον δεν προκαλουν ζημιες,υπαρχει νομος που θα εφαρμοστει;
Το θέμα είναι να δούνε ότι δεν τους παίρνει και ότι αν κάνουν καμιά μαλ@@@α θα έχουνε ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ επιπτώσεις. Μιλάμε προφανώς για έναν τύπο που και μόνο που είσαι γυναίκα ό,τι και να του πεις, ό,τι και να κάνεις θα είναι χαμένος χρόνος. Να δεις τί ωραία που θα μαζευτεί και αυτός και όλη η παλιογειτονιά μόλις σκάσουν μύτη οι μπάτσοι.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πηγαινε στην αστυνομια.Φοβησε τους,σε εχουν π σε εχουν στη μπουκα,για να μην κανουν καμια βλακεια.

azil
Νεοφερμένο μέλος
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με τις παπαδιές μην ασχολείσαι. Δεν είναι τωρινό συμβάν.Ωραία να πάω στη αστυνομία και να κάνω καταγγελία και γι΄αυτόν και για τις παπαδιές που με έχουν απειλείσει κι εκείνες.
Και αν πουν ψέματα ότι τους έβρισα ή ότι τους έκανε κάποια ζημιά το ζώο και κάνουν μήνυση, τι γίνεται που μένω μόνη μου και δεν έχω μάρτυρες;![]()
Όσο για τα υπόλοιπα, είναι ένα ρίσκο που πρέπει να δεις αν είσαι διατεθιμένη να πάρεις.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί πολύ απλά θα προτιμούσα να κατηγορηθώ για εξύβριση κλπ παρά για ανθρωποκτονία. Βλέπεις αν μου πείραζε εμένα αυτή τη στιγμή κάποιος τη σκύλα μου θα γινόμουνα φονιάς!

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι αλλα μπορει να της κανουν μηνυση για δυσφημιση νομιζω...Εγω δεν ειμαι υπερ των βιαιων λυσεων,ισα ισα απλα μετα θα βαλουν και τα δικα σου γατακια και τα αδεσποτακια της γειτονιας στο ματι.Αν προσπαθουσες να τα περιορισεις οπως σου ειπα,και παραλληλα να εξηγησεις ηρεμα στους γειτονες οτι ειναι δικαιωμα σου να τα εχεις και οτι αν παθουν κακο εφοσον δεν προκαλουν ζημιες,υπαρχει νομος που θα εφαρμοστει;
Νομίζεις Δώρα ότι δεν του το είπα; Η απάντηση ήταν ( άτιμο κινητό που έκλεισε και δεν τα κατέγραψε) επί λέξη με χειρονομία: Θα μας κλ@σεις τα @ρχίδι@ !!!
Άντε πήγαινε μέσα μωρή!!! 

Συγνώμη παιδιά, αλλά σας τα μεταφέρω για να καταλάβετε τι σόι "άνθρωπος" είναι.
Παιδιά αυτός και ο αδερφός του επί καθημερινή βάση εώς τις 3!! τα ξημερώματα καθόταν έξω και το κάναν σινεμά με φωνές και κιθάρες. ( Βλέπετε είχαν εταιρεία που άνοιγε στις 10 το πρωί και δεν τους ένοιαζε τι ώρα θα κοιμηθούν). Φώναζαν όλοι, μα πιο πολύ εγώ που είναι η κρεβατοκάμαρα δίπλα και στο τέλος μόνο μέσω της αστυνομίας κατάφερα να τους περιορίσω τις καθημερινές εώς τις 1 μόνο τα ξημερώματα.Πλέον πέθανε ο αδερφός του και έκτοτε μαζεύτηκε και αυτός.
Αυτά πληρώνω, ότι δεν τους άφηνα να μας έχουν ξύπνιους εώς τα χαράματα.
Πήρα την αστυνομία και ευτυχώς έπεσα σε φιλόζωο και μου είπαν ότι και να τους κάνουν συστάσεις δεν θα βγάλω τίποτα, γιατί αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προφυλάξω τα γατιά μου. Τι και αν έχουν τα ονόματά τους, αν την άλλη μέρα μου ρίξει κάποιος κάτι στην αυλή...πως να αποδείξω ότι είναι αυτός! Άσε που θέλει εισαγγελική παραγγελία καιι δεν είμαι σε θέση να τρέχω εκεί.
Και σίγουρα έτσι είναι, γι΄αυτό σκέφτομαι να το αφήσω και να εκδικηθώ με άλλον τρόπο. Δεν μπορεί. Κάτι θα βρω...

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν δεν καταγραφεί το συμβάν και δεν του γίνει σύσταση....
Που αυτό πρέπει να κάνει η αστυνομία και θα το κάνει αν πας εκεί και τους πιέσεις.
Anyway, καλή τύχη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool