Aπορία για ένα νέο γατούλη

spring

Νεοφερμένο μέλος

Η spring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 65 ετών. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Γεια σας...είμαι νέο μέλος και εγώ... Έχουμε από χθες ένα μικρό γατούλη μόλις ενάμισυ μηνός...τον Μπιάνκο (είναι λευκός όπως καταλάβατε εκτός από λίγο γκριζάκι ανάμεσα στα αυτάκια) Τον πήραμε από σπίτι που τον είχαν μαζ'ι με άλλα 11 γατιά:cool: .
Σήμερα τον πήγαμε στην κτηνίατρο για εμβόλιο και του εβαλε και αμπούλα για τους αμέτρητους ψύλλους που είχε κι έκαναν αγώνες δρόμου στην πλατούλα του στην κοιλιά του ακόμα και στο προσωπάκι του...
Χθες τον κοιμήσαμε μέσα στο σπίτι... από απόψε όμως λέμε να τον μάθουμε σιγά σιγά να κοιμάται έξω...του έχουμε ωραίο σπιτάκι και τον έχουμε δει να μπαίνει και να κοιμάται...φωνάζει βέβαια και θέλει να του ανοίξουμε αλλά απ τα πολλά σταματάει και πάει πάλι για ύπνο...
Το θέμα είναι κάνει να μείνει έξω? Ζεστά δεν θα είναι στο σπιτάκι του με τα στρωσίδια του? Την ημερα θα του ανοίγουμε την μπαλκονόπορτα και θα μπαινοβγαίνει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν λες εξω εννοεις μπαλκονι?Δεν υπαρχει κινδυνος να πεσει?
Καλως ηρθες!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι μπαλκόνι, αλλά δεν έχουμε δει καθόλου να έχει τέτοια διάθεση για να ανεβαίνει το πεζουλάκι...συνήθως κάθεται στο σπιτάκι του και κοιμάται ή νιαουρίζει δίπλα στην μπαλκονόπορτα να του ανοίξουμε...η απορία μου είναι αν θα κρυώνει...

Αφου δεν ειναι πολυ μωρο, δεν θα κρυωνει.
Την δικια μας, την ειχαμε απο τρειων μηνων στο μπαλκονι να κοιμαται(ακομα δεν την θελαμε μεσα στο σπιτι), αλλα τωρα κοιμαται μονιμα μεσα.
Αν δεν υπαρχει προβλημα στο να κοιμαται μεσα, γιατι να μην κοιμαται μεσα?
Αν παλι υπαρχει και θες να την μαθεις εξω, δεν νομιζω να κρυωνει.

έκανα μεγάλο λάθος σε προηγούμενο ποστ...δεν είναι ενάμισυ χρονών αλλά μηνός...

Ειναι μικρουλι γατι καλιτερα δε τη βαζεις σε καποιο απ τα δωματια στο σπιτι να κοιμαται και κληνεις τη πορτα για να μη κανει καμια αταξια ενω κοιμασαι.Το ντινακι μου μενει μονημα κουζινα και οταν ειναι καποιος σπιτι εχει το ελευθερο να ειναι παντου σχεδον εκτος απ τη κρεβατοκαμαρα που ολο και τριπωνει αλλα τη βγαζω.:)

ειδικά απόψε δεν θέλω μέσα και για άλλο ένα λόγο... είναι γεμάτο ψύλλους και παρ'όλο που του έβαλε η κτηνίατρος σήμερα αμπούλα, οι ψύλλοι ακόμα χορεύουν...μέσα ανεβαίνει στον καναπέ... θα πέσουν οι ψύλλοι εκεί:P
οι ψύλλοι σε ποσο διάστημα ψωφάνε?

ειδικά απόψε δεν θέλω μέσα και για άλλο ένα λόγο... είναι γεμάτο ψύλλους και παρ'όλο που του έβαλε η κτηνίατρος σήμερα αμπούλα, οι ψύλλοι ακόμα χορεύουν...μέσα ανεβαίνει στον καναπέ... θα πέσουν οι ψύλλοι εκεί:P
οι ψύλλοι σε ποσο διάστημα ψωφάνε?

νομιζω αμεσα μεσα σε ενα 24ωρο....;)

Οι ψύλλοι που "κουβαλάει" το γατάκι σου δεν είναι ίδιοι με τους ψύλλους που κολλάνε στους ανθρώπους. Κι άλλωστε, του ρίξατε αμπούλα...
Η δική μου γνώμη είναι να ΜΗΝ βγάλεις το γατάκι στο μπαλκόνι. Ναι, είναι μικρό και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρίσει και να πέσει. Κι επιπλέον, αν κατάλαβα σωστά, μένεις σε διαμέρισμα. Άρα το γατάκι θα είναι εγκλωβισμένο σε μερικά τετρ. μέτρα κι όχι ελεύθερο να περιφέρεται σε μια αυλή, για παράδειγμα. Κι όταν μεγαλώσει; Μα τί νόημα έχει να κοιμάται έξω, ενώ την υπόλοιπη μέρα θα αράζει μέσα στο σπίτι, όπως είπες.
Έχετε κοιμηθεί αγκαλίτσα ή όχι ακόμη; Για δοκίμασε το αυτό το τελευταίο και νομίζω πως, ύστερα, ούτε εσύ θα θελήσεις να τον κοιμίζεις έξω...
Α! Είναι πολύ όμορφο - αν και το ξέρεις ήδη αυτό.

Παιδιά συγχωρήστε την ασχετοσύνη μου, αλλά λόγω που είναι η πρώτη φορά που έχω γάτα μέσα το σπίτι, προσπαθώ να κρατήσω ένα μέτρο...είναι αρχή ακόμα... όχι δεν έχω κοιμηθεί ποτέ αγκαλίτσα...δεν θέλω όμως να ανεβαίνει στο κρεβάτι μου...θα το παλαίψω όσο μπορώ... να δούμε ποια γάτα θα υπερισχύσει...:cool: :cool: :cool:

Θα συμφωνησω με τη gattina..καλυτερα να το εχεις μεσα το ψιψινακι. αλλωστε απο τη στιγμη που θα του κανεις και τα εμβολια δε θα εχεις να φοβασαι τιποτα. Εγω κοιμαμαι αγκαλιτσα με τα δικα μου, δοκιμασε το, ειναι πολυ χαλαρωτικο.. Αν παλι δεν θελεις να ειναι στον χωρο που κοιμασαι εσυ, μπορεις να του εχεις το καλαθακι του σε ενα χωρο του σπιτιου που θεωρεις οτι μπορει το γατακι να κοιμαται ανετα μιας και οι γατες περνανε τα 2/3 σχεδον της ζωης τους να κοιμουνται και ο χωρος αυτος θα πρεπει να μην εχει θορυβους και να μπορει να νιωθει ανετα. Σκεψου το :)
Να σου ζησει, ειναι κουκλακι :D

Πολύ όμορφο , να σου ζήσει !!! :inlove:
Καλύτερα να το έχεις μέσα ! Μου έχει πέσει γατάκι από μπαλκόνι και δε μου ήρθε καλά . Δεν έπαθε κάτι και το βρήκα αλλά καλύτερα όχι . Πάρε το μαζί σου . Και αφού ακόμα δε σε γνωρίζει δε νομίζω να ανέβει στο κρεβάτι . Πάρε το μαζί σου κι αν δεις ότι ανεβαίνει κλείσε το σε άλλο δωμάτιο και στη χειρότερη βγάλε το έξω . Αλλά σου λέω , αφού δε σε γνωρίζει μπορεί να μην ανεβεί . Και πάλι να σου ζήσει και να του δείχνεις κάθε μέρα πόσο το αγαπάς . :up::up::up:
Επίσης , βάλε του το καλαθάκι μέσα έτσι ώστε να κοιμηθεί εκεί .
:happy::happy::happy:

πολυ ομορφο το γατακι:) καλως ηρθατε!

καλως ηρθες,καλο ειναι το γατακι σου να μην μενει στο μπαλκονι.δεν ειναι σωστο και καλο για ενα ζωακι να μενει τοσες ωρες μονο του και ειδικα στο μπαλκονι!τα μπαλκονια και οι ταρατσας δεν ειναι μερη για ζωακια.αλλο αν θες για λιγες μερες λογο των ψυλλων ή οτι αλλο φοβασαι και αλλο για μια ζωη!πρεπει να προσεχεις πολυ γιατι αργα ή γρηγορα θα ανεβει και στην κουπαστη του μπαλκονιου και ξερω πολλες περιπτωσεις που εχουν πεσει κατω και εχουν τραυματιστει ή πεθανει.προσεχε το οταν το βγαζεις εξω.

Καλώς ήρθες !!Εγώ θα σου θέσω το θέμα διαφορετικά αν είχες ένα μωρό θα το άφηνες ποτέ μόνο του πάνω στον καναπέ? Το θετικό όμως είναι πως νοιάζεσαι και ρωτάς !!Να χάρις και να ζήσεις με το γατάκι σου όσο ποιο κοντά μπορείς οι στιγμές είναι μοναδικές!!!

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας μου χρειάζονται γιατί δεν είχα άλλη φορά μέσα στο σπίτι γατούλα...επίσης κι όταν είναι μέσα πάλι φωνάζει...μήπως το τσιμπάνε οι ψύλλοι, μήπως φωνάζει τ'αδερφάκια του? τα έχει όλα αλλά φωνάζει και μάλιστα δυνατά πολλές φορές...

οχι,δεν φωναζει για τους ψυλλους,απλα ειναι μικρακι και θελει παρεα σε λιγο καιρο θα συνηθισει και θα ειναι μια χαρα!

Το γλυκό μου τώρα κοιμάται σε μια γωνίτσα στο χαλί...δεν πήγε στον καναπέ...κοιμάται σαν μωράκι...:happy:
έχω κάποιους φόβους όμως.
1) βλέπω να έχει την τάση να βγάζει έυκολα νυχάκια:/:
2) πάει πολύ στις κουρτίνες :(
3) προσπαθεί να πηδήξει απ την πλάτη του καναπέ στο τραπέζι...ακόμα δεν μπορεί λόγω ηλικίας;)
4) έχει διάθεση να να σκαρφαλώσει πάνω μου απ τα πόδια...(δεν το βλέπω να μένει με τα νυχάκια για πολύ);)

Καλορίζικο το γατάκι σου! Πανέμορφο είναι. Σχετικά με το μπαλκόνι, δεν νομίζω ότι το θέμα είναι απλώς αν θα κρυώνει ή όχι, αλλά ο κίνδυνος της πτώσης (η πτώση από μπαλκόνια είναι η δεύτερη αιτία θανάτου των γατών, μετά τα αυτοκίνητα). Πόσο ψηλά είναι το μπαλκόνι; Κι αν είναι χαμηλά, τι δρόμος είναι από κάτω; Έχει κίνηση; Καλύτερα τώρα στην αρχή λοιπόν να το βγάζεις στο μπαλκόνι με επιτήρηση. Αλλιώς ρισκάρεις πολύ.

είναι 3ος όροφος αλλά δεν έχει κίνηση ο δρόμος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back