RedCat
Διάσημο μέλος
σχετικα με τις αποριες σου:
- νυχακια εννοείται οτι θα βγάζει (αλλιως τι γάτα θα ήταν). Επειδή είναι πολύ μικρουλι θα σου συνιστουσα να περιμενεις λιγο πριν του κοψεις τα νυχακια. Αν παλι δεις οτι δεν αντεχεις (καθως γνωριζω απο πρωτο χερι οτι τσιμπανε πολυ), θα πάρεις ένα ψαλιδακι για μωρα (απο φαρμακειο) ή το ειδικό απο πετ σοπ αν και ειναι καλύτερο για μεγαλυτερες γατες και θα του κόψεις πολυ-πολυ λιγο την ακρουλα του νυχιου του. Ισα ισα να μην σκαλωνει (να προσεξεις πολυ καθως υπαρχει κρεας μεσα στο νυχακι και μπορει να το τραυματισεις αν κοψεις βαθια).
-ειναι μικρουλι και φωναζει. Θελει την μανουλα του, τ'αδερφακια του και κυριως ζεστασια, αγκαλια και αγαπη και παιχνιδια. Δηλαδη ώρα να ασχοληθεις. Να θυμασαι οτι, οποια συνηθεια αποκτησει σ'αυτους τους πρωτους 5-6 μηνες θα την έχει όλη του τη ζωη. Οποτε δειξτου οση αγαπη μπορεις.
- Οι ψυλλοι θα εξαφανιστουν αμεσω σχεδον αφου εκανε θεραπεια. Εσυ δεν εχεις κανενα φοβο. Να τιναζεις συχνα αυτες τις μερες το στρωματακι που κοιμαται.
-Οσον αφορά στο μπαλκονι, επειδη έχω μια γατα που εχει πεσει και σε πολυ μεγαλυτερη ηλικια 2 φορες απο τον 5ο οροφο και περασα δύσκολες ωρες και μερες, δεν θα το συνιστουσα.
Επειδή δεν ξαναειχες γατακι οπως λες, ίσως να το "φοβασαι" λιγο, αλλά πιστεψε με οτι σε λιγο καιρο δεν θα κανεις χωρις αυτο..
Για οτι αλλο χρειαστεις μπορεις να ρωτησεις ...να σου ζησει ειναι μια γλυκα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στα σοβαρά: Ενάμισυ μηνών γατάκι, εάν μπορεί να είναι μέσα καλό να είναι μέσα, είναι ακόμα ευαίσθητο. Οι ψείρες πεθαίνουν γρήγορα, και δεν πάνε σε ανθρώπους. Για το σπίτι καλό σκούπισμα με την ηλεκτρική βοηθάει. Και εμάς ο Μαντού αεροδιάδρομος ζωυφίων ήταν όταν ήρθε. Κοιμήθηκε στο κρεββάτι μας απο την πρώτη ημέρα και στο κρεββατι των παιδιών και πέρασε μια βδομάδα, για να καταλάβουμε οι μύωπες γονείς, ότι ήταν σκέτα άσπρος και όχι άσπρος με εκατοντάδες ανεπαίσθητες πινελιές μαύρου που μάλιστα μετακινιόντουσαν.
Ότι και αν αποφασίσεις καλά να είσαστε και οι δύο και καλώς ήρθατε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όπως και να'χει το κρεββάτι δεν το γλυτώνεις. Ο δικός μου αυτή τη στιγμή είναι ξαπλωμένος στα πόδια μου και δεν μπορώ να τα μετακινήσω για να μην τον ξυπνήσω. Αλλά είναι απόλαυση όσο και αν έχω πιαστεί!

007catmale
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για τις κουρτίνες.... και η δικιά μου γρατζουνάει τις κουρτίνες. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα.....
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πανεμορφο το μικρούλι σου!!! Να σου ζησει!!!
Να σου πω πως ακόμη κι αν δεν εχει δειξει διαθέσεις να ανεβει στα κάγκελα ειναι πολύ πιθανό να το κανει..... Ειδικα αν βαρεθει μόνο ου. Οπότε αν μεινει εξω βάλε κάποιο πλέγμα για να μην εχεις δυστυχήματα..... Θα ειναι αργα αν ανακαλύψεις πως τελικα τον ενεπνευσε η αναρρίχιση.
Γαι τους ψυλλους κι εμενα τα δικα μου ειχαν κολλήσει κάποτε (δεν βγαινουν αρα εγω τα μετεφερα σπίτι) και ήταν γεματα. Μεχρι να το πάρω χαμπάρι (γιατι πού να το φανταστω) αγκαλια κοιμόμασταν και δεν επαθα κάτι. Δεν λεω να το κανεις, αλλά να μην σε ανησυχει πολύ.
Θα περάσετε διαφορα σταδια αναρρίχισης, οριοθέτησης κλπ κλπ όσο μεγαλώνει (μεγαλώνοντας ηρεμουν πάντως) αλλά μην το φοβάσαι. Ειναι μια σχεση όπως όλες...... Ολα θα πάνε καλα!!!
Subject to change
e-steki.gr Founder
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατος μου εβγενε στο μπαλκονι και επεσε 2 φορες απο τον 4 !!! Τη δευτερη φορα χρειαστηκε 2 χειρουργεια.

Νομιζω οτι οι αμπουλες δεν εμποδιζουν τους ψυλλους να ανεβουν στο ζωακι , απλα τους σκωτωνουν μεσα σε 24 ωρες . Αν φοβασαι πραγματικα ομως τους ψυλλους να ξερεις οτι το καλυτερο μερος για να τους βρεις ειναι η ηλεκτρικη σκουπα!!! Αυτο παιζει και για οσους δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους γατα!!!!
Αν θελεις λοιπον να μην δεις στη γατα σου ποτε τετοιους επισκεπτες βαλε στη σακουλα της σκουπας ενα κολλαρο για σκυλους που διωχνει τα τσιμπουρια. Το frontline εννοειτε οτι θα το χρησημοποιεις!!!!

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωραίο tip αυτό!Αν θελεις λοιπον να μην δεις στη γατα σου ποτε τετοιους επισκεπτες βαλε στη σακουλα της σκουπας ενα κολλαρο για σκυλους που διωχνει τα τσιμπουρια.
ΘΑ το εφαρμόσω για καλό και για κακό!
milou
Νεοφερμένο μέλος
αφου αποφασισες να παρεισ ενα γατακι και να γινει μελος της οικογενειας σου δεν νομιζεις οτι πρεπει να του φερεσε και ετσι?
Δεν νομιζω οτι θα αφηνες το 2 μηνων παιδι σου στο μπαλκονι να κοιμηθει αν ειχα κολλησει ψυλλους ή οτιδηποτε αλλο ενω κανει και θεραπεια, ετσι δεν ειναι??
Οσο για το αν θα του επιτρεψεις να ανεβαινει στο κρεβατι , και μονο που τοσκεφτεσαι σημαινει οτι κατι δεν παει κκαλα.
Μηπως δεν ενα γατακι δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις?Μηπως το πηρες απλα για να το παρεις?Μηπως στον δωρισανε?
Εγω ενα ξερω, οταν εισαι φιλοζωος και εννοω ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ,δεν σκεφτεσαι αν θα το αναβαζεις στο κρεβατι μηπως και παθεις κατι, ή αν θα τρωει τους καναπεδες και τις κουρτινες.Πιστεψε με για ολα υπαρχει λυση αρκει πρωτα να υπαρχει ΑΓΑΠΗ !!!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool