yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια μανούλα 2 ετών και o γίος της 8 μηνων. Τα ταίζουμε και τα φροντίζουμε
απ' το μπαλκόνι. Άλλες γατές δεν μπορουμε να έχουμε στο σπίτι.
Να της βάλω στο site για υοθεσία ή όχι. Να τις στιρώσω ή όχι.
Δε φεύγουν ποτέ από τον ακάλυπτο και είναι δυο γλύκες!!!!!!
Τι να κάνω;

Παρεπιπτόντος στο ακάλυπτο βρήκα και το Yodaki!!!!!!!!!
To Υodaki και η Σκουλίκ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν πιάνονται, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα στειρώσεις. Έτσι τους χαρίζεις χρόνια ζωής, τα προστατεύεις από ατυχήματα (λόγω περιπλανήσεων και καυγάδων) και από μεταδοτικές ασθένειες και επιπλέον συμβάλλεις στον έλεγχο των αδέσποτων.

Μπορείς ακόμα να τους βάλεις ένα πρόχειρο "σπιτάκι" στον ακάλυπτο (μια κούτα πχ σε στεγνό σημείο) για να μην κρυώνουν το χειμώνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Μου το είπε και ο κτηνίατρος, το έχω διαβάσει κι εγώ, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για ένα στειρωμένο αρσενικό να ζει στο δρόμο, οι άλλοι γάτοι θα τον κάνουν κομμάτια.
anabou
Διάσημο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλά το ξαναλέω, εγώ διαφωνώ να στειρώσεις το γατούλη
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευτυχός ήμουν σπίτι και πήγα και έπλυνα όλων των ακάλυπτο για να μήν δυλητιριαστούν
Έριξε και κάτι μπινελίκια ο Χρήστος δεν είπε κουβέντα.
Μου πετάει όμως τα κουπάκια που κατα καιρούς έχω κατεβάσει και πλέων τα κατευάζω με σκηνή από το μπαλκόνι!!!!!!!!!!

`Όταν πάω κάτω κρύβονται παρόλο που με ξέρουν???
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Εγώ προτείνω τη γατούλα να την στειρώσεις, το γάτο όχι.
Μου το είπε και ο κτηνίατρος, το έχω διαβάσει κι εγώ, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για ένα στειρωμένο αρσενικό να ζει στο δρόμο, οι άλλοι γάτοι θα τον κάνουν κομμάτια.
οχι δεν ειναι ετσι εγω που εχω αρσενικα πριν τα στειρωσω ολο μαλωνανε και ερχοντουσαν καταγραντζουνισμενα και αδυνατισμενα,απο τοτε που τα στειρωσα εχουν ηρεμησει και δεν καυγαδιζουν καθολου και ουτε τα αλλα αρσενικα δεν τους δινουν σημασια γιατι δεν μυριζουν τοσο εντονα οτι ειναι αρσενικα(δεν ξερω αν το εξηγω καλα) και τωρα εχουμε ησυχασει.
drusilia
Διάσημο μέλος
Τέλος πάντων, δεν έχω τόση εμπειρία όσο εσύ και πάω πάσο.

χριστινα
Διάσημο μέλος

Κανεις μπορει ισως να της τονισει τα θετικα. Πως δηλαδη τα γατακια θα εξαφανισουν κατσαριδες και ποντικια (και να μην εχετε, παντα υπαρχει η πιθανοτητα...)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Ναι, βρε Αγγελική, έχει νόημα αυτό που λες αλλά η διαφορά είναι οτι αυτά τα γατάκια ειναι στην ουσία αδέσποτα και τώρα ειναι στον ακάλυπτο και τα φροντίζουν, αλλά μεθαύριο μπορεί να βρεθούν οπουδήποτε και μόνα τους.
Τέλος πάντων, δεν έχω τόση εμπειρία όσο εσύ και πάω πάσο.![]()
συμφωνω σε αυτο,οσον αφορα το θεμα του φαγητου,το αρσενικο θα πρεπει να τρωει μονο ειδικη τροφη για στειρωμενους αν στειρωθει και επειδη μπορει οντως να μεινουν μονα τους καποια στιγμη ή να τα φροντισει καποιος αλλος που να μην το ξερει αυτο,ισως να γινει κακο αντι καλο αν τα ταιζει αλλη τροφη.
drusilia
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
mperr7
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
(αν εξαιρεσουμε το ηρωικο πορτοκαλι γατακι

Κατάλαβα! Ακούγονται ωραία οικογένεια!
Το πρόβλημα με τους ακάλυπτους είναι πάντα οι γείτονες. Εγώ φανταστείτε πήγαινα και πότιζα τα δέντρα και τάιζα τα ζωάκια (γάτες και χελώνες) το καλοκαίρι στον ακάλυπτο στης θείας μου γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ απο την πολυκατοικία δεν ήταν διατεθειμένος να κατέβει να ποτίσει τα δεντράκια να μην ξεραθούν!!
Και καλύτερα που δεν ασχολούνται τώρα που το σκέφτομαι γιατί είναι μια καταπληκτική γατοοικογένεια εκεί κάτω, μια μαμά με 4 γατάκια. Αλλά ήταν πολύ άγρια. Δεν με πλησίαζαν ούτε στα 10 μέτρα...
Οπότε ό,τι κάνεις γιοντάκι καλύτερα διακριτικά...
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ με τη Drusilia.Το πρόβλημα με τους ακάλυπτους είναι πάντα οι γείτονες.. .
Πολύ παλιά είχαμε κι εμείς στον ακάλυπτο στην Κυψέλη, δύο γάτους που δεν έφευγαν. Κάποια γάτα είχε γεννήσει εκεί και τους άφησε.
Τους τάιζε σχεδόν όλη η πολυκατοικία για χρόνια (2-3 δεν θυμάμαι...), μέχρι που μια μέρα κάποιος ένοικος, ο οποίος μάλιστα έλειπε τον περισσότερο καιρό γιατί ήταν ναυτικός, αποφάσισε να κάνει "εκαθάριση".
Ετσι χωρίς φόλες κτλ τους σκότωσε με τα χέρια του...
Φρικτό και δυστυχώς παρόλο που το έμαθα από περιγραφές, το θυμάμαι ακόμα.
Γι αυτό ότι κι αν κάνεις να το κάνεις διακριτικά Yodaki.
Το θηλυκό αν δεν στειρωθεί, θα γεννήσει σύντομα....

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν ένας στειρωμένος γάτος δεν φάει ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους τι θα γίνει???

aretha
Περιβόητο μέλος
Αφ'ετέρου, κι αυτό είναι το σοβαρότερο, έχει πολλές πιθανότητες να πάθει ουρολιθίαση. Με τη στείρωση, αυξάνεται ο κίνδυνος γι' αυτή την πάθηση, κυρίως στα αρσενικά, αλλά και στα θηλυκά γατιά. Η τροφή για στειρωμένους γάτους έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα για να προλαμβάνει το σχηματισμό λίθων.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δικό μας φαγητό κάνει να τρώει???
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool