Aπορία. Tι να κάνω με τις αδέσποτες γατούλες;

yodaki

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η yodaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 162 μηνύματα.
Στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μου μένουν 2 υπέροχες γάτες.
Μια μανούλα 2 ετών και o γίος της 8 μηνων. Τα ταίζουμε και τα φροντίζουμε
απ' το μπαλκόνι. Άλλες γατές δεν μπορουμε να έχουμε στο σπίτι.
Να της βάλω στο site για υοθεσία ή όχι. Να τις στιρώσω ή όχι.
Δε φεύγουν ποτέ από τον ακάλυπτο και είναι δυο γλύκες!!!!!!
Τι να κάνω;:confused::hmm:;)
Παρεπιπτόντος στο ακάλυπτο βρήκα και το Yodaki!!!!!!!!!

To Υodaki και η Σκουλίκ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού όπως λες είναι σχετικά ασφαλή εκεί και έχουν τροφή και νερό, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τα δώσεις. Έτσι κι αλλιώς, είναι αρκετά μεγάλα και θα είναι δύσκολο να υιοθετηθούν.
Αν πιάνονται, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα στειρώσεις. Έτσι τους χαρίζεις χρόνια ζωής, τα προστατεύεις από ατυχήματα (λόγω περιπλανήσεων και καυγάδων) και από μεταδοτικές ασθένειες και επιπλέον συμβάλλεις στον έλεγχο των αδέσποτων. ;)
Μπορείς ακόμα να τους βάλεις ένα πρόχειρο "σπιτάκι" στον ακάλυπτο (μια κούτα πχ σε στεγνό σημείο) για να μην κρυώνουν το χειμώνα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ προτείνω τη γατούλα να την στειρώσεις, το γάτο όχι.

Μου το είπε και ο κτηνίατρος, το έχω διαβάσει κι εγώ, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για ένα στειρωμένο αρσενικό να ζει στο δρόμο, οι άλλοι γάτοι θα τον κάνουν κομμάτια.

Αν δεν φεύγουν από εκεί στείρωσέ τα και βάλε τους ένα σπιτάκι κλειστό για να μην κρυώνουν τον χειμώνα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις γι' αυτά.

Αν ειναι ζωόφιλοι και οι άλλοι στην πολυκατοικία μπορεις να κάνεις φωλίτσες. Είναι;

Αποκλείεται να μην μπορούν να βγουν απο τον ακάλυπτο, απλά κάθονται εκεί γιατί περνάνε καλά. Αν δεν έχουν πρόβλημα στην πολυκατοικία είναι καλή ιδέα να τους βάλεις κανένα σπιτάκι να κοιμούνται όντως.
Αλλά το ξαναλέω, εγώ διαφωνώ να στειρώσεις το γατούλη

Μπορούν να φύγουν με δυσκολία αλλά μπορούν. Γενικά πολλοί είναι αυτοι που τα ταίζουν από τα μπαλκόνια. Όμως η διαχειριστριά είναι λίγο κάπος δεν μπορέι να μου κάνει τίποτα γιατι είμαι χρόνια στην πολυκατοικία και το σπίτι είναι δικό μου αλλά όταν έκανε απολύμανση ΨΕΚΑΣΕ ΤΗΣ ΓΑΤΕΣ!!!!!!:mad::mad:
Ευτυχός ήμουν σπίτι και πήγα και έπλυνα όλων των ακάλυπτο για να μήν δυλητιριαστούν
Έριξε και κάτι μπινελίκια ο Χρήστος δεν είπε κουβέντα.
Μου πετάει όμως τα κουπάκια που κατα καιρούς έχω κατεβάσει και πλέων τα κατευάζω με σκηνή από το μπαλκόνι!!!!!!!!!!:lol::lol:
`Όταν πάω κάτω κρύβονται παρόλο που με ξέρουν???

Εγώ προτείνω τη γατούλα να την στειρώσεις, το γάτο όχι.

Μου το είπε και ο κτηνίατρος, το έχω διαβάσει κι εγώ, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για ένα στειρωμένο αρσενικό να ζει στο δρόμο, οι άλλοι γάτοι θα τον κάνουν κομμάτια.

οχι δεν ειναι ετσι εγω που εχω αρσενικα πριν τα στειρωσω ολο μαλωνανε και ερχοντουσαν καταγραντζουνισμενα και αδυνατισμενα,απο τοτε που τα στειρωσα εχουν ηρεμησει και δεν καυγαδιζουν καθολου και ουτε τα αλλα αρσενικα δεν τους δινουν σημασια γιατι δεν μυριζουν τοσο εντονα οτι ειναι αρσενικα(δεν ξερω αν το εξηγω καλα) και τωρα εχουμε ησυχασει.

Ναι, βρε Αγγελική, έχει νόημα αυτό που λες αλλά η διαφορά είναι οτι αυτά τα γατάκια ειναι στην ουσία αδέσποτα και τώρα ειναι στον ακάλυπτο και τα φροντίζουν, αλλά μεθαύριο μπορεί να βρεθούν οπουδήποτε και μόνα τους.

Τέλος πάντων, δεν έχω τόση εμπειρία όσο εσύ και πάω πάσο. :)

Κι εγω θα ελεγα να στειρωθει καταρχην το θυληκο, να μην πολλαπλασιαστουν τα γατακια (θα παθει κριση και η διαχειριστρια) και να βαλεις κανενα σπιτακι με κατι ζεστο μεσα,αν κρυωσουν να μπουν μεσα. Ελπιζω η διαχειριστρια να παραμεινει σε αυτα και να μη προσπαθησει να τα ξεφορτωθει :hmm::hmm: Κανεις μπορει ισως να της τονισει τα θετικα. Πως δηλαδη τα γατακια θα εξαφανισουν κατσαριδες και ποντικια (και να μην εχετε, παντα υπαρχει η πιθανοτητα...)

Ναι, βρε Αγγελική, έχει νόημα αυτό που λες αλλά η διαφορά είναι οτι αυτά τα γατάκια ειναι στην ουσία αδέσποτα και τώρα ειναι στον ακάλυπτο και τα φροντίζουν, αλλά μεθαύριο μπορεί να βρεθούν οπουδήποτε και μόνα τους.

Τέλος πάντων, δεν έχω τόση εμπειρία όσο εσύ και πάω πάσο. :)

συμφωνω σε αυτο,οσον αφορα το θεμα του φαγητου,το αρσενικο θα πρεπει να τρωει μονο ειδικη τροφη για στειρωμενους αν στειρωθει και επειδη μπορει οντως να μεινουν μονα τους καποια στιγμη ή να τα φροντισει καποιος αλλος που να μην το ξερει αυτο,ισως να γινει κακο αντι καλο αν τα ταιζει αλλη τροφη.

Ωχ, ναι, αυτό δεν το είχα σκεφτεί καν με την τροφή... Και δεν μου λες Αγγελική, γιατί δεν το έχω καταλάβει καλά, τα δικά σου κυκλοφορούν και έξω και είναι όλα στειρωμένα; Και αλληλεπιδρούν με άλλα αρσενικά αστείρωτα που ταίζεις ενδεχομένως; Γενικά πώς λειτουργεί η γατοκοινωνία σου;

τα δικα μου κυκλοφορουν μονο εξω,αλλα λογο του οτι ειναι στειρωμενα δεν πανε μακρια,βασικα μεσα στην αυλη ειναι και αντε να πανε στο διπλανο οικοπεδο.επειδη εχω και σκυλο δεν πλησιαζουν ευκολα αλλες γατες(αν εξαιρεσουμε το ηρωικο πορτοκαλι γατακι,που αμεσως τα βρηκε με το σκυλο).παντως οταν ερχονται αλλες τρωνε και φευγουνε χωρις φασαριες απο τα δικα μου αρσενικα,μονο το ενα θηλυκο κανει σαματα και τα κυνηγαει.

Συμφωνώ με την Aretha και την Aggeliki, να τα στειρώσεις και τα δύο και να τους βάλεις μια παλιά κούτα με μια κουβερτούλα. Όσο για τη στείρωση του αρσενικού είναι όπως τα λέει η Aggeliki επειδή δε θα μυρίζει τα άλλα αρσενικά ούτε που θα του δίνουν σημασία συν του ότι δεν πρόκειται να φύγει ή να χαθεί για να μην αφήσει και τη μαμά του μόνη της.:greycat:

(αν εξαιρεσουμε το ηρωικο πορτοκαλι γατακι
:):)
Κατάλαβα! Ακούγονται ωραία οικογένεια!

Το πρόβλημα με τους ακάλυπτους είναι πάντα οι γείτονες. Εγώ φανταστείτε πήγαινα και πότιζα τα δέντρα και τάιζα τα ζωάκια (γάτες και χελώνες) το καλοκαίρι στον ακάλυπτο στης θείας μου γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ απο την πολυκατοικία δεν ήταν διατεθειμένος να κατέβει να ποτίσει τα δεντράκια να μην ξεραθούν!!
Και καλύτερα που δεν ασχολούνται τώρα που το σκέφτομαι γιατί είναι μια καταπληκτική γατοοικογένεια εκεί κάτω, μια μαμά με 4 γατάκια. Αλλά ήταν πολύ άγρια. Δεν με πλησίαζαν ούτε στα 10 μέτρα...

Οπότε ό,τι κάνεις γιοντάκι καλύτερα διακριτικά...

Το πρόβλημα με τους ακάλυπτους είναι πάντα οι γείτονες.. .
Συμφωνώ με τη Drusilia.
Πολύ παλιά είχαμε κι εμείς στον ακάλυπτο στην Κυψέλη, δύο γάτους που δεν έφευγαν. Κάποια γάτα είχε γεννήσει εκεί και τους άφησε.
Τους τάιζε σχεδόν όλη η πολυκατοικία για χρόνια (2-3 δεν θυμάμαι...), μέχρι που μια μέρα κάποιος ένοικος, ο οποίος μάλιστα έλειπε τον περισσότερο καιρό γιατί ήταν ναυτικός, αποφάσισε να κάνει "εκαθάριση".
Ετσι χωρίς φόλες κτλ τους σκότωσε με τα χέρια του...
Φρικτό και δυστυχώς παρόλο που το έμαθα από περιγραφές, το θυμάμαι ακόμα.
Γι αυτό ότι κι αν κάνεις να το κάνεις διακριτικά Yodaki.
Το θηλυκό αν δεν στειρωθεί, θα γεννήσει σύντομα....:/:

Μια μικρή ερώτηση....
Αν ένας στειρωμένος γάτος δεν φάει ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους τι θα γίνει???:hmm:

Αφ'ενός, θα παχύνει (γιατί με τη στείρωση αλλάζει ο μεταβολισμός και η ειδική τροφή είναι γι' αυτό το λόγο πιο ελαφριά).
Αφ'ετέρου, κι αυτό είναι το σοβαρότερο, έχει πολλές πιθανότητες να πάθει ουρολιθίαση. Με τη στείρωση, αυξάνεται ο κίνδυνος γι' αυτή την πάθηση, κυρίως στα αρσενικά, αλλά και στα θηλυκά γατιά. Η τροφή για στειρωμένους γάτους έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα για να προλαμβάνει το σχηματισμό λίθων.

οκ. Την οποία αγοράζω απο pet -shop...
Δικό μας φαγητό κάνει να τρώει???

την αγοραζεις απο το pet shop και καλυτερα ειναι να μην παρεις χυμα,αλλα συσκευασμενη,hills,eukanuba.επισης καλο ειναι να διαβασεις τα συμπτωματα που εχει η ουρολιθιαση για να ξερεις και να μην κινδυνευσει ο γατουλης σου γιατι αν δεν μπορεσει να κατουρησει για 12 ωρες παθαινει τοξικο σοκ και πεθαινει.φαγητο δικο μας καλο ειναι να μην τρωει επι καθημερινης βασης,οσο πιο αραια τοσο καλυτερα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back