nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παρατηρω οτι οι περισοτεροι ταιζετε(και εγω απο αυριο) τα γατονια σας, τροφες τυπου royal canin,proplan,eukanuba,nutro,hills...δηλαδη μετριες ξηρες...
Αυτο γινεται επειδη δεν ειναι ευκολο να βρειτε-βρουμε καλυτερες στην Ελλαδα???
Για ξηρες σκυλου ξερω.Γι αυτο και κατεληξα σε Orijen...
Οι αντιστοιχες καλες,για γατες,δεν υπαρχουν στην ελληνικη αγορα?αρα μενουμε στις παραπανω???...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Νίκο, όλοι οι κτηνίατροι με τους οποίους έχω μιλήσει θεωρούν τις royal canin και τις hill's υψηλής ποιότητας τροφές, τουλάχιστον για τις γάτες. Και είναι και οι ακριβότερες που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, αυτό πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό της ποιότητάς τους.royal canin,proplan,eukanuba,nutro,hills...δηλαδη μετριες ξηρες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σίγουρα στο εξωτερικό μπορεί να υπάρχουν και άλλες μάρκες.. αλλά Α) δεν τις έχουμε εδω και Β) δεν τις συνιστούν οι Κτηνίατροι.

Επίσης 19ε τα 2 κιλά... δεν είναι ΜΕΤΡΙΑ....

Συμβουλή, αν διαλέξεις ακριβή πάρε την μεγαλύτερη δυνατή συσκευασία (5κιλά) σου βγαίνει πιο φτηνή...
Εχε μετά αεροστεγές κουτί, ή βάζο και βάλε μια ποσότητα .. την υπόλοιπη την κλείνεις αεροστεγώς (θα δείς έχουν κλείσιμο τύπου φερμοάρ...) για να μην εξατμίζονται, και μπαγιατεύουν.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

), οπότε μια φορά την πήρα και αυτό ήταν. Τώρα καταλήξαμε στις Royal canin, Nutra gold και Hills εναλλάξ, γιατί είναι και κακομαθημένη μιζέρω η γλυκιά μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα πως θεωρουμε καλη μια ξηρα για σαρκοφαγο ζωο η οποια περιεχει ρυζι και καλαμποκι σε μεγαλη περιεκτικοτητα???
Τις παραπανω τις απεριψα στη περιπτωση του σκυλου.
Πως ειναι καλες για τις γατες,επισης ενα σαρκοφαγο ζωο???
Ναι,δεχομαι οτι ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,αλλα δεν ειναι οτι καταλληλοτερο...
Δεν παω να ''γκρεμισω'' τον τροπο που πολυ ταιζουν(και ξαναλεω ,κ εγω απο αυριο) τις γατες τους...απλα μ εκανε εντυπωση...
Αυτο!

aretha
Περιβόητο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μακάρι να μπορούσαμε να μαγειρεύουμε κοτοπουλάκια όλη μέρα για τα γατάκια μας.. . αλλά και αυτό ΔΕΝ είναι το σωστό. Μόνο κοτόπουλα ή και ρύζι ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένη σωστή διατροφή...
Υποτίθεται, ότι οι καλές εταιρίες, έχουν κάνει τον σωστό συνδυασμό, όλων των συστατικών, από ολες τις ομάδες και έκαναν κροκέτες.
Οταν θα πάρεις αύριο την συσκευασία θα δείς απο πίσω τα συστατικά. έχει αυτά που πρέπει στις σωστές αναλογίες.
Καταλαβαίνω τι λές.. αλλά το έχουμε συζητήσει και άλλες φορές.. και ΕΜΕΙΣ δεν τρώμε σωστά...δυστυχώς...

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

στα κρυφα θα παρω και τη προ πλαν για το γατονι...Θα με κρεμασει η μανα!

Το παραπανω ηταν καθαρα απορια μου...δεν θελω να πω οτι ''τι κακοι που ειμαστε και ταιζουμε κατι κακο τα γατια μας'' σε καμια περιπτωση!!!
Απλα,επειδη εχω εμμονη με τις ξηρες για σκυλια,το εψαξα και για τα γατακια λιγο...

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλα μετα απο royal,nutro,techni cal,pro plan,pedigree,eagle pack holistic κατεληξα στην orijen μιας κ δεν περιεχει καθολου σιτηρα για το σκυλο.
Επισης παρατειρω οτι το ποσοστο πρωτεινων στη γατοτροφη ειναι περιπου 40%
,μαλλον τοσο χρειαζεται το γατονι,και μ κανει εντυπωση...αυτο το νορμαλ για γατες ποσοστο,δεν ειναι πολυ σημαντικο τι προελευσης ειναι?Αν ειναι δλδ ζωικης ή φυτικης προελευσης?(για τα σκυλια ισχυει,για γατες δεν ξερω...)...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γι αυτό και δεν κάνει να δίνουμε τροφή σκύλου σε γάτα και το ανάποδο....

Δές και αυτό, είναι απο Κτηνίατρο....

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εννοειται αυτο!Το μόνο που ξέρω είναι οτι είναι διαφορετικές οι ανάγκες των σκύλων απο τις γάτες.
Γι αυτό και δεν κάνει να δίνουμε τροφή σκύλου σε γάτα και το ανάποδο....![]()
Και φαινεται η διαφορα πρωτα-πρωτα,απο το ποσοστο πρωτεινων!Οι γατες χρειαζονται περισοτερο!
erefer
Διάσημο μέλος

H royal canin θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως, όχι μονο για τα ελληνικά δεδομένα.. αν μπείς και σε κανα ξένο forum και ψάξεις τέτοιες συζητήσεις θα το καταλάβεις
Οι γάτες έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες απο τα σκυλιά γι'αυτό μην σε παραξενεύουν τα ποσοστά των πρωτεϊνών και τα λοιπά..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο θεμα σκυλος διαφωνω καθετα.Οι τροφές που ανέφερες κάθε άλλο παρα μέτριες δεν είναι όπως ήδη σου είπαν
H royal canin θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως, όχι μονο για τα ελληνικά δεδομένα
Για τις γατες δεν μπορω να κρινω τις συγκεκριμενες ξηρες,επειδη δεν εχω την αναλογη πειρα οπως εσεις...

Εγω pro-plan θα δωσω στο σκατουλι μιας και θεωρειται απτις καλες για γατες...

Τα ποσοστα πρωτεινων τα ειχα παρατηρησει πιο παλια και μαλιστα ειπα ''κοιτα να δεις!ποσοστα πρωτεινων οι γατες!καμια σχεση με σκυλους!μπραααβο!''.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τις Orijen για σκύλους... ΠΟΥ τις βρίσκω και ποιές οι τιμές?? Έχω μια ΚΟΡΗ 3 εβδομάδων... αγνώστου ράτσας και λοιπών στοιχείων...

erefer
Διάσημο μέλος
Ποιος μίλησε για σκύλο?Στο θεμα σκυλος διαφωνω καθετα.
Για τις γατες δεν μπορω να κρινω τις συγκεκριμενες ξηρες,επειδη δεν εχω την αναλογη πειρα οπως εσεις...
Εγω pro-plan θα δωσω στο σκατουλι μιας και θεωρειται απτις καλες για γατες...
Τα ποσοστα πρωτεινων τα ειχα παρατηρησει πιο παλια και μαλιστα ειπα ''κοιτα να δεις!ποσοστα πρωτεινων οι γατες!καμια σχεση με σκυλους!μπραααβο!''.
Δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για σκυλιά
Επειδή 1 χρόνο ψαχνόμουνα για να βρώ ποια είναι η καλύτερη γατοτροφή κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα
Πάντως για τις γάτες είναι απλώς κορυφαία επιλογήΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
2810-224257.
ΕΙμαστε off topic,1000 sorry,επισης καλη ειναι η acana,και η eagle pack holistic στην Ελλαδα!
Τα 2,5 κιλα adult τα πηρα 20ευρω.
Το 7κιλο θα το παρω 40)
edit:
Πάντως για τις γάτες είναι απλώς κορυφαία επιλογή
Eγω να σε πιστεψω!γιατι οχι???!!!αφου ειπα κ παραπανω ειμαι ασχετος για σωστη διατροφη γατας...

julia
Διακεκριμένο μέλος

δεν είμαστε εκτός... ΑΠΟΡΙΑ είναι το θέμα...!!!!

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

erefer
Διάσημο μέλος
Eγω να σε πιστεψω!γιατι οχι???!!!αφου ειπα κ παραπανω ειμαι ασχετος για σωστη διατροφη γατας...![]()

Δεν πειράζει και εγώ είμαι άσχετος απο σκυλιά, απλά εχω φάει αμέτρητες ώρες ψάχνοντας να βγάλω μια άκρη σε αυτό το θέμα, γι'αυτό και είμαι τόσο σίγουρος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool