Aπορίες για τη φροντίδα μιας γάτας

trelaa

Νεοφερμένο μέλος

Η trelaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 34 μηνύματα.
ποια ειναι η καταλληλη ηλικια για να υιοθετησω μια γατα????τι περιλαμβανει η βασικη φροντιδα τησ????:hmm:ακομη μηπωσ ξερετε σε ποια ρατσα αρεσουν πολυ τα χαδια???:worry::worry::worry:δεκτεσ και αλλεσ συμβουλεσ:D:D:D!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεύω πως μια καλή ηλικία είναι 3-4 εβδομάδων. Ειδικά αν θες να την έχεις μέσα στο σπίτι, ειναι η κατάληλη ηλικία για να την μάθεις να λερώνει μέσα στην άμμο. Ακόμη σε αυτή την ηλικία δεν χρειαζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Καλό θα ήταν να της δίνεις γάλα. Αυτό όμως που πραγματικά χρειάζεται είναι πολύ παιχνίδι και αγάπη!!! Όσο για την ράτσα, η Βιρμανική νομίζω πως είναι αυτή που σου ταιριάζει. Είναι γλυκιά, παιχνιδιάρα και ενεργητική,
αλλά ταυτόχρονα ήρεμη και ήσυχη. Αγαπά πολύ τους ανθρώπους και κυρίως την οικογένειά της!!!
:D:D:D
birman1.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστω πολυ για τησ πληροφοριεσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς...
Το γατάκι θα πρέπει να το πάρεις απογαλακτισμένο και μαθημένο από τη μητέρα του στην υγιεινή, όχι να του δώσεις γάλα ούτε να του τη μάθεις εξ ολοκλήρου εσύ. Αυτό γίνεται από ανάγκη όταν βρίσκουμε πολύ μικρό γατάκι εγκατελειμμένο, αλλά δεν είναι η σωστή τακτική όταν υιοθετούμε.
Επιγραμματικά θα σου πω ότι το γατάκι καλό είναι να το πάρεις μεταξύ 2ου και 3ου μήνα, για να έχει απογαλακτισθεί, να μπορεί να τρώει κανονικά και να έχει μάθει από τη μητέρα του όχι μόνο υγιεινή, αλλά και στοιχειώδη κοινωνικοποίηση και συμπεριφορά που θα το διευκολύνει να συμβιώσει με τον άνθρωπό του στο νέο του σπίτι.

Για ράτσες δεν θα εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, θα πω μόνο την ταπεινή μου άποψη: ίσως θα μπορούσες να υιοθετήσεις ένα γατάκι από όσα ήδη χαρίζονται, αφού υπάρχει τεράστια ποικιλία στις αγγελίες από πλασματάκια που είναι τρυφερότατα, φιλικότερα και έτοιμα να σου χαρίσουν την αγάπη τους.

Καλή επιτυχία!

δεν εχω προβλημα με τισ ρατσεσ απλωσ μου εχουν πει οτι η κεραμιδογατα ειναι αγρια ,επιθετικη και δεν θελει χαδια

Μην ανησυχείς, δεν είναι έτσι. Εξαρτάται από τη συγκεκριμένη γάτα, έχω δει κεραμιδόγατες και κεραμιδόγατους να τρέχουν πίσω από τους ανθρώπους τους σαν σκύλοι, χωρίς πλάκα! Και έχω δει και γατούλη σιαμ από την άλλη να μην θέλει πολλά - πολλά. Οι γάτες είναι άλλωστε ανεξάρτητες από τη φύση τους οπότε είναι πολύ πιθανόν να σου τύχει κάποια που να μην θέλει και πολλά.
Όπως θα δεις, στις αγγελίες περιγράφεται συνήθως ο χαρακτήρας της κάθε γατούλας και η ιδιοσυγκρασία της, οπότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πώς είναι ο χαρακτήρας του μικρού που θα διαλέξεις.

δεν εχω προβλημα με τισ ρατσεσ απλωσ μου εχουν πει οτι η κεραμιδογατα ειναι αγρια ,επιθετικη και δεν θελει χαδια

Οχι βεβαια...οι περισσοτεροι απο εμας κεραμιδακια εχουμε...και μην ανησυχεις...ειμαστε χορτατοι απο χαδακια και χουφτωματα..Βεβαια παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις,αλλα αν παρεις γατακι καπως μεγαλυτερο...εκει εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι αγριο,γιατι ηδη εχει δειξει τον χαρακτηρα του.;)
ΥΓ...ελα να δεις τη δικια μου τη θηλυκια..ποσο χαδιαρα ειναι..:D

ευχαριστω πολυ για τισ πληροφοριεσ!!!!ποια ειναι τα απαραιτητα που χρειαζεται μια γατα

Δες εδω καταρχην.Βεβαια..οκ...αν δυσκολευεσαι οικονομικα..καποια πραγματα δεν ειναι απολυτως απαραιτητα..πχ κρεβατακι για τη γατα.Ουτως ή αλλως,αυτες συνηθως κοιμουνται οπουδηποτε αλλου..εκτος απο το κρεβατι τους..:hehe::hehe::hehe:
Αυτα απο υλικης αποψεως.Κατα τα αλλα,θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου και καποιες επισκεψεις στον κτηνιατρο,πχ για αποπαρασιτωσεις και εμβολια..,στειρωση και βεβαια και αν τυχει κατι εκτακτο.:)

πολυ χρηζιμα ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αρχιζει το ονειρο μου να γινεται πραγματικοτητα

σε λιγεσ μερεσ θα αποκτησω ενα μικρο θηλυκο περσακι 3 μηνων...:P:D:clapup::clapup::clapup:μπορειται να μου πειτε τισ συμβουλεσ σασ και τι πρεπει να προσεξω περισσοτερο ατην αρχη!!!!!!!!!!!:worry:

Το τι χρειαζεται απο υλικης αποψεως..στο εχω γραψει παραπανω.
Κατα τα αλλα..για αρχη,αν δειχνει τρομαγμενο...βαλτο σε ενα μονο δωματιο με τα πραγματακια του(αμμολεκανη..φαγακι ,νερακι)...για να μην τρομαξει και το ψαχνεις σε ολοκληρο το σπιτι.Μην το πιεσεις για χαδια..αστο να ηρεμισει...και να αρχισει να εξερευνα το χωρο του.Οταν το δεις αρκετα ηρεμο..ανοιξε και την πορτα του δωματιου..και αστο να εξερευνησει και τον υπολοιπο χωρο.Οχι δυνατους και ξαφνικους θορυβους και κυριως οχι ανοιχτα παραθυρα(χωρις σιτα) και πορτες..μην φυγει απο την τρομαρα του.
Ομως να ξερεις οτι τα περσακια θελουν ειδικη φροντιδα και περιποιηση...κυριως στα ματακια τους,που εχουν την ταση να δακρυζουν...χτενισμα πολυ συχνο κλπ.
Με το καλο να τη δεχτεις.:)

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!ανυπομονω πολυ

Η δικια μου Περσιας ηταν...θα σου πω απο τη δικη μου εμπειρια ειναι οτι πρεπει να προσπαθησεις λιγο για να την κατακτησεις στη αρχη αλλα μετα ειναι ολη δικη σου.....σου δινεται πραγματικα...(και η αληθεια ειναι οτι εχουν ισχυρη προσωπικοτητα)

εχεισ δικιο εχουν πολυ ισχυρη προσωπικοτητα!!!!!!!!!!:Dστην αρχη που να τοποθετησω την αμμολεκανη ??????σε ενα συγκεκριμενο δωματιο ή σε ενα ουδετερο μεροσ???:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Μια και η γατουλα σου θα ειναι ρατσας,ισως θα σε ενδιαφερε κι αυτο.

καλεσ ολεσ οι πληροφοριεσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back