trelaa
Νεοφερμένο μέλος
ακομη μηπωσ ξερετε σε ποια ρατσα αρεσουν πολυ τα χαδια???

δεκτεσ και αλλεσ συμβουλεσ

!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αλλά ταυτόχρονα ήρεμη και ήσυχη. Αγαπά πολύ τους ανθρώπους και κυρίως την οικογένειά της!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το γατάκι θα πρέπει να το πάρεις απογαλακτισμένο και μαθημένο από τη μητέρα του στην υγιεινή, όχι να του δώσεις γάλα ούτε να του τη μάθεις εξ ολοκλήρου εσύ. Αυτό γίνεται από ανάγκη όταν βρίσκουμε πολύ μικρό γατάκι εγκατελειμμένο, αλλά δεν είναι η σωστή τακτική όταν υιοθετούμε.
Επιγραμματικά θα σου πω ότι το γατάκι καλό είναι να το πάρεις μεταξύ 2ου και 3ου μήνα, για να έχει απογαλακτισθεί, να μπορεί να τρώει κανονικά και να έχει μάθει από τη μητέρα του όχι μόνο υγιεινή, αλλά και στοιχειώδη κοινωνικοποίηση και συμπεριφορά που θα το διευκολύνει να συμβιώσει με τον άνθρωπό του στο νέο του σπίτι.
Για ράτσες δεν θα εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, θα πω μόνο την ταπεινή μου άποψη: ίσως θα μπορούσες να υιοθετήσεις ένα γατάκι από όσα ήδη χαρίζονται, αφού υπάρχει τεράστια ποικιλία στις αγγελίες από πλασματάκια που είναι τρυφερότατα, φιλικότερα και έτοιμα να σου χαρίσουν την αγάπη τους.
Καλή επιτυχία!
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως θα δεις, στις αγγελίες περιγράφεται συνήθως ο χαρακτήρας της κάθε γατούλας και η ιδιοσυγκρασία της, οπότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πώς είναι ο χαρακτήρας του μικρού που θα διαλέξεις.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν εχω προβλημα με τισ ρατσεσ απλωσ μου εχουν πει οτι η κεραμιδογατα ειναι αγρια ,επιθετικη και δεν θελει χαδια
Οχι βεβαια...οι περισσοτεροι απο εμας κεραμιδακια εχουμε...και μην ανησυχεις...ειμαστε χορτατοι απο χαδακια και χουφτωματα..Βεβαια παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις,αλλα αν παρεις γατακι καπως μεγαλυτερο...εκει εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι αγριο,γιατι ηδη εχει δειξει τον χαρακτηρα του.

ΥΓ...ελα να δεις τη δικια μου τη θηλυκια..ποσο χαδιαρα ειναι..

trelaa
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Αυτα απο υλικης αποψεως.Κατα τα αλλα,θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου και καποιες επισκεψεις στον κτηνιατρο,πχ για αποπαρασιτωσεις και εμβολια..,στειρωση και βεβαια και αν τυχει κατι εκτακτο.

trelaa
Νεοφερμένο μέλος
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
σε λιγεσ μερεσ θα αποκτησω ενα μικρο θηλυκο περσακι 3 μηνων...

μπορειται να μου πειτε τισ συμβουλεσ σασ και τι πρεπει να προσεξω περισσοτερο ατην αρχη!!!!!!!!!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κατα τα αλλα..για αρχη,αν δειχνει τρομαγμενο...βαλτο σε ενα μονο δωματιο με τα πραγματακια του(αμμολεκανη..φαγακι ,νερακι)...για να μην τρομαξει και το ψαχνεις σε ολοκληρο το σπιτι.Μην το πιεσεις για χαδια..αστο να ηρεμισει...και να αρχισει να εξερευνα το χωρο του.Οταν το δεις αρκετα ηρεμο..ανοιξε και την πορτα του δωματιου..και αστο να εξερευνησει και τον υπολοιπο χωρο.Οχι δυνατους και ξαφνικους θορυβους και κυριως οχι ανοιχτα παραθυρα(χωρις σιτα) και πορτες..μην φυγει απο την τρομαρα του.
Ομως να ξερεις οτι τα περσακια θελουν ειδικη φροντιδα και περιποιηση...κυριως στα ματακια τους,που εχουν την ταση να δακρυζουν...χτενισμα πολυ συχνο κλπ.
Με το καλο να τη δεχτεις.

trelaa
Νεοφερμένο μέλος
ninika1988
Νεοφερμένο μέλος
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
στην αρχη που να τοποθετησω την αμμολεκανη ??????σε ενα συγκεκριμενο δωματιο ή σε ενα ουδετερο μεροσ???

moukelis
Επιφανές μέλος
trelaa
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool