felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Αποφάσισα να καταγράψω την θλιβερή ιστορία του Tommy μου για να ακούσω τις απόψεις σας και να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση σε τέτοιου είδους ατυχήματα..

Ο Tommy μου σκοτώθηκε εχθές (με θανατηφόρα ένεση από τον κτηνίατρο), αφού είχαν παραλύσει τα κάτω άκρα από αυτοκινητιστικό.
Συγκεκριμένα την Τρίτη το απόγευμα πηγαίνοντας η γυναίκα μου να πάρει το αυτοκίνητο για να πάει στην πόλη (μένω λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας), δεν κατάλαβε ότι ο Tommy είχει σφηνώσει κάτω από την μπροστινή ρόδα και τον πάτησε... Ο κτηνίατρος διέγνωσε με ψηλάφιση σπασίματα στην σπονδυλική στήλη και αποφασίσαμε να του κάνουμε μια θεραπεία με κορτιζονούχα αντιφλεγμονώδη και να περιμένουμε αν θα αντιδράσει στο μέλλον (δεν είχε αίσθηση των κάτω άκρων και της ουράς του). Με την γυναίκα μου, εν τω μεταξύ, αποφασίσαμε ότι είμασταν διατεθιμένοι (από άποψη χρόνου, υποχρεώσεων-περιμένουμε παιδί) να κρατήσουμε τον γάτο παράλυτο μέχρι και κάποιους μήνες με την ελπίδα να περπατήσει ξανά.. Όμως, εχθές Πέμπτη βγάλαμε τις πιο κάτω ακτινογραφίες, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σπονδυλική του στήλη είχε κοπεί εντελώς και το ένα κομμάτι είχε φύγει και καβαλήσει το άλλο. Άρα ο νωτιαίος μυελός είχε κοπεί και αυτός εντελώς

και δεν υπήρχε σύμφωνα με τον γιατρό καμία απολύτως πιθανότητα (ιατρικά-επιστημονικά) να κολλήσει (μιας και τα νευρικά κύτταρα δεν αναγεννώνται). Έτσι, δυστυχώς και επειδή δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις περιποίησης και φροντίδας ενός παράλυτου και τόσο νεαρού γάτου-1 χρονών- αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος και να τον σκοτώσουμε όσο πιο ανώδυνα τουλάχιστον γινόταν. Αναρτώ και τις ακτινογραφίες και παρακαλώ να μου πείτε αν είναι όντως τα πράγματα όπως μου τα περιέγραψε ο γιατρός.. Τον Tommy τον είχαμε βρει αδέσποτο, με χλαμύδια στα μάτια-καταφέραμε και σώσαμε το ένα μάτι-και σε κακά χάλια.. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι αλλά αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε ξανά γατάκια..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λυπάμαι πολύ
Καλά πώς είχε σφηνώσει κάτω από τη ρόδα;;; Το καημένο το γατάκι... και την καημένη τη γυναίκα σας, ποιός ξέρει πόσες τύψεις θα αισθάνεται τώρα 
Για τις ακτινογραφίες, δεν ξέρω τίποτα, ίσως κάποιος άλλος να ξέρει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
felis reich
Νεοφερμένο μέλος
ΠΑΝΤΑ να ανάβετε την μηχανή του αυτοκινήτου πριν λύσετε το χειρόφρενο, ώστε αν υπάρχει κάποιο γατάκι στις ρόδες να τρομάξει και να φύγει. Εμείς έτσι την πατήσαμε.. για μια φορά έκανε το αντίθετο η γυναίκα μου και ο Tommy δεν κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο θα κινηθεί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απο οτι ειδα στις ακτινες εσπασε ο lumbar σπονδυλος που ενωνεται με την sacral περιοχη η οποια ειναι fused με την λεκανη. Δεν ξερω που αρχιζει η cauda equina στις γατες, αν υποθεσω ομως οτι αρχιζει καπου κοντα στο L4-L5, τοτε το τραυμα επηρεασε το cauda equina. Αναλογα με την ζημια που εχουν παθει τα spinal roots, το τραυμα μπορει να επηρεασει ολους τους μυες απο την sacral region και κατω. Στις ακτινες φαινεται αρκετα σοβαρος ο τραυματισμος και ισως να επιασε και το spinal nerve απευθειας. Δεν πιστευω να μπορουσε να ξαναπερπατησει. Εκτος βεβαια αν ηταν ο τραυματισμος ελαφρυς και εγινε στην cauda equina, κατι που δεν φαινεται να εχει συμβει στις ακτινες. Μακαρι να γινοταν αυτο λιγο πιο κατω. Ισως τοτε με μια αφαιρεση ουρας να λυνοταν το προβλημα. Αυτα, υποθεσεις κανω γιατι δεν ξερω καλα την ανατομια της γατας, εχω κανει ανατομια στον ανθρωπο οποτε μονο συγκρισεις κανω αφου και τα 2 ειναι θηλαστικα και πανω κατω δεν διαφερουν και σε πολλα. Ειλικρινα λυπηθηκα πολυ με την ιστορια σας. Ευχομαι να ειναι καλα ο γατουλης εκει που ειναι τωρα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Το μόνο που σίγουρα ξέρω, είναι ότι υπάρχουν γατάκια παράλυτα τελείως στα πίσω πόδια, που ούτε τουαλέτα δεν πάνε, αλλά ζούν μια χαρά με τον Άνθρωπό τους.
Με μια απλή γιαυτούς διαδικασία ρουτίνας τους αδειάζουν την κύστη, και το έντερο 1 -2 φορές την ημέρα.Καλωσήλθατε και στην παρέα μας..
felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Σκεφτήκαμε τα εξής προβλήματα που θα είχαμε αν τον κρατούσαμε μαζί μας:
- Τις ουρολοιμώξεις & μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή
- Τις μύγες, τις πληγές και το σκουλίκιασμα των κάτω άκρων από το σύρσιμο.. Θα τον είχαμε αναγκαστικά στον κήπο, όπως μέχρι τώρα
- Την έλλειψη χρόνου ενόψει του παιδιού, την φροντίδα του σκύλου μας, τις δουλειές μας κλπ.
- Το γεγονός ότι δεν παύει να είναι ένα ζώο και όχι άνθρωπος. Στον άνθρωπο δεν τίθεται ποτέ θέμα λεγόμενης "ευθανασίας", δηλαδή επέμβασης στο πότε θα φύγει από αυτήν την ζωή. Είναι άλλου αρμοδιότητα..
drf
Δραστήριο μέλος
ελπίζω να βρείτε να γατουλίνι σύντομα 
JohnDVM
Διάσημο μέλος

felis reich
Νεοφερμένο μέλος
και συγχαρητήρια για το έργο σας να βοηθάτε κόσμο και γατούλες από το υστέρημα του χρόνου σας..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Καλο ειναι οτι γατακι παρετε ξανα να μην το εχετε εξω και να το στειρωσετε. Οταν ειναι σε αυλες με αυτοκινητα η κοντα σε δρομο ιδιως τα αστειρωτα κινδυνευουν αλλα και τα στειρωμενα.Οπως και απο σκυλια. Καλυτερα παρτε ενα για μεσα στειρωμενο εκτος αν εχετε σπιτι με απομονωμενο κηπο εκτος περιοχης με δρομο και ελεγχετε πολύ καλα γυρω απο τα αυτοκινητα ( η και αυτοματες πορτες) πριν ξεκινησετε.
Εινα δυσκολο αλλα αφου δεν μπορουσατε να τον φροντισετε δυστυχως πολλοι το επιλεγουν. Εμεις με τον Ατυχουλη τον περιμεναμε να δουμε εαν ιδιος ηθελε να ζησει αλλα δεν ετρωγε καν. Και χρειαζεται και ενα ατομο να μαθει να το φροντιζει καθημερινα μερικες φορες.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω θα έλεγα να μην ψάξετε για άλλο γατάκι.Αφήστε αυτό να σας χτυπήσει την πόρτα,όπως προφανώς συνέβη κ με αυτό που χάσατε τώρα.Κ εγώ αναγκάστηκα να κάνω ευθανασία στο γατούλη μου που τον είχα 10 χρόνια κ καταλαβαίνω κ με το παραπάνω τον πόνο σας κ ειδικά της γυναίκας σας.Καλό κουράγιο..Πάντως η ευθανασία είναι η πιο σωστή λύση σε αρκετές περιπτώσεις κ κρίμα που απαγορεύεται σ'εμάς τους ανθρώπους...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool