kounelaki
Περιβόητο μέλος
(τις ελιες Κρητικιστι
)την οποια ο πατερας του αποξηρανε
και μειναν μεσα τα βατραχια,στον τσιμεντενιο πατο χωρις τροπο διαφυγης...
Πιασαμε ενα μικρακι και το βαλαμε σε ενα μπουκαλι και το πηρα σπιτι.Το εβαλα σε ενα ταπερ
με τρυπες να παιρνει αερα και του γεμισα νερακι και εβαλα και 2 πετρες.Ολα καλα αλλα το βατραχι μου δεν τρωει...:cry: Μεχρι στιγμης του εχω βαλει 2 μυγες,2 μυρμιγκια,ενα κουνουπι
αλλα τιποτα..
Ξερει κανεις τι αλλο να το ταισω?Ειναι δυνατον να μην εχει πεινασει ακομα?
Τα pet shop εχουν τροφη για βατραχια να αγορασω?

Απελπισμενη βατραχο-γατο μανα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος

φάτσας είναι!Λογικά θα έχουν τα πετ σοπ δεν ξέρω κιόλας δεν είχα βάτραχο ποτέ αλλά για να πουλάνε μερικά βατραχάκια ε δεν θα πουλάνε και τροφή;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
μηπως τα βατραχακια που πουλανε ειναι τροφη για αλλα ζωα ομως?![]()

angela
Δραστήριο μέλος

Αν θέλεις να το βοηθήσεις, μπορείς να προγραμματίσεις μια μικρή εκδρομή κοντά σε λίμνη κι ελευθέρωσέ το να ζήσει το καημένο.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Aν δεν φαει σιγουρα θα το αφησω αλλα ρε παιδια δεν πουλανε στα πετ σοπ κατι σαν γυαλες πλαστικες(δεν ξερω πως να το πω) που εχουν και χελονιτσες και βατραχια μεσα?Δεν θα πουλανε και τροφη να του παρω? Αν ειναι ετσι γιατι να πεθανει?Εγώ λέω κρίμα το βατράχι στο τάπερ, και στη ξερή στέρνα θα πέθαινε και στο τάπερ θα πεθάνει.
Αν θέλεις να το βοηθήσεις, μπορείς να προγραμματίσεις μια μικρή εκδρομή κοντά σε λίμνη κι ελευθέρωσέ το να ζήσει το καημένο.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Aν δεν φαει σιγουρα θα το αφησω αλλα ρε παιδια δεν πουλανε στα πετ σοπ κατι σαν γυαλες πλαστικες(δεν ξερω πως να το πω) που εχουν και χελονιτσες και βατραχια μεσα?Δεν θα πουλανε και τροφη να του παρω? Αν ειναι ετσι γιατι να πεθανει?
το βατραχι πρεπει να γυρισει στην φυση του αλλιως θα πεθανει. Συγγνωμη για το υφος μου, αλλα το βατραχι δεν ειναι ουτε διακοσμητικο στοιχειο για να ειναι φυλακισμενο σε ταπερ, ουτε παιχνιδι, ουτε κατοικιδιο. Τα αγρια βατραχια εχουν μαθει να τρωνε ζωντανα πραγματα και οχι τροφες του εμποριου. Ακομα και να το κανεις να φαει αυτα τα πραγματα που πουλανε στο pet store εισαι σιγουρη πως θα μπορεσεις να του παρεχεις μια ολοκληρωμενη διατροφη και μια ικανοποιητικη ζωη σε αιχμαλωσια; Αν θελεις να λεγεσαι πραγματικα φιλοζωη πηγαινε και αφησε το σε ενα μερος με λιμνουλα, βαλτο, ποταμακι και αστο να ακολουθησει τον δρομο του. Ετσι του προκαλεις αργο και βασανιστικο θανατο.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Καταρχην δεν πηρα το βατραχι για διακοσμητικο στοιχειο,ουτε για παιχνιδι αν ηταν ετσι θα αγοραζα και απο πετ σοπ αλλα το εσωσα βρισκοταν σε μια αποξηραμενη στερνα,στο τσιμεντο,αναμεσα σε αλλα νεκρα βατραχια.Πολυ απολυτα οσα λες και τα υποστηριζεις με σιγουρια!Αν το αφηνα στο χωραφι,παλι θα το καταδικαζα σε θανατο αφου ειναι χωραφι με ελιες και δεν εχει κανενα βαλτο και λιμνουλα εκει κοντα! Δε μπορω να καταλαβω γιατι τα βαζεις με εναν ανθρωπο που δεν γνωριζεις προσωπικα και πετας τη φραση "αν θες να λεγεσαι φιλοζωη..!" Οσοι δεν κανουμε αυτο που θα πεις δηλαδη δεν ειμαστε φιλοζωοι οκ! Ξερεις εδω που μενω δεν εχει ουτε βαλτο,ουτε λιμνη,ουτε ποταμακι και ρεματια να το αφησω!Ουτε στην πολη,ουτε και οπου πηγαινει το λεωφορειο.Εχω ενα οικοπεδο διπλα που αν το αφησω εκει το πιθανοτερο ειναι να το φαει καμια γατα ή να πεθανει απο μονο του απο την ξερα'ι'λα.Ευκολη λυση ε?Το βατραχια ειναι αμφιβια,ζουνε και μεσα και εξω απο το νερο,αλλα δε ζουνε και σε μερη με ξεροχορτα!Αλλωστε το συγκεκριμενο ζουσε μεσα σε βαθια στερνα γεματη με νερο για χρονια που ειχε μαζεψει βρωμονερα απο τη βροχη και ειχε γινει βαλτος με γυρινους. Αληθεια θα ελεγες οτι ειμαι φιλοζωη αν το παρατουσα οπουδηποτε και δεν εγραφα ποτε να ρωτησω για τη διατροφη του?το βατραχι πρεπει να γυρισει στην φυση του αλλιως θα πεθανει. Συγγνωμη για το υφος μου, αλλα το βατραχι δεν ειναι ουτε διακοσμητικο στοιχειο για να ειναι φυλακισμενο σε ταπερ, ουτε παιχνιδι, ουτε κατοικιδιο. Τα αγρια βατραχια εχουν μαθει να τρωνε ζωντανα πραγματα και οχι τροφες του εμποριου. Ακομα και να το κανεις να φαει αυτα τα πραγματα που πουλανε στο pet store εισαι σιγουρη πως θα μπορεσεις να του παρεχεις μια ολοκληρωμενη διατροφη και μια ικανοποιητικη ζωη σε αιχμαλωσια; Αν θελεις να λεγεσαι πραγματικα φιλοζωη πηγαινε και αφησε το σε ενα μερος με λιμνουλα, βαλτο, ποταμακι και αστο να ακολουθησει τον δρομο του. Ετσι του προκαλεις αργο και βασανιστικο θανατο.
Και να μην μιλησουμε για αιχμαλωσια και συνθηκες γιατι σε εχω ικανη να με βγαλεις οτι δεν ειμαι φιλοζωη που μενω σε 45τμ και εχω 2 γατες "αιχμαλωτες"!!!!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Και πληροφοριακα ειναι ενα ζωο που δεν του εχω καθολου συμπαθεια,ουτε καν το επιασα,εβαλα το αγορι μου να το κανει,αλλα παρολα αυτα δεν το εγκατελειψα στο πρωτο παρτερι χωρις να μπω πρωτα στο ιντερνετ να πληροφορηθω αν θα ζησει εξω απο το νερο ή οχι.
Τεσπα δεν θα απολογηθω σε κανεναν.
angela
Δραστήριο μέλος
Προσωπικά δεν αμφισβητώ την πρόθεσή σου kounelaki να σώσεις το βατραχάκι. Αλλά αξιολογώ ότι είναι εντελώς απίθανο να επιβιώσει σε τάπερ ή μια μεγαλύτερη γυάλα, είναι ένα ζωντανό που δεν γνωρίζεις συνθήκες διαβίωσης, τροφή κλπ, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Θα παιδευτείς άδικα και θα στεναχωρεθείς στο τέλος.
Xotikouli
Νεοφερμένο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δεν ξερω ρε συ η στερνα ηταν γεματη νερο αλλα βαθεια και απορρω πως μπαιναν εκει τα βατραχια και γενναγαν.Βασικα να μπουνε μπορουσαν με ενα απλο πηδημα αλλα να βγουν??Στο χωριό μου στα δρομάκια, βλέπω συχνά βατραχάκια μετά από κάποια βροχή, μαζεύονται τόσα που πρέπει να προσέχεις πού πατάς να μην τα πατήσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχουν είδη βατράχων, πχ. κάποια που να αρκούνται σε μπάρες με νερό βροχής. Αν όμως ισχύει αυτό, θα μπορούσες να το αφήσεις σε ένα σχετικό μέρος, μακριά από δρόμο με αυτοκίνητα, δεν είναι ανάγκη σε λίμνη.
Προσωπικά δεν αμφισβητώ την πρόθεσή σου kounelaki να σώσεις το βατραχάκι. Αλλά αξιολογώ ότι είναι εντελώς απίθανο να επιβιώσει σε τάπερ ή μια μεγαλύτερη γυάλα, είναι ένα ζωντανό που δεν γνωρίζεις συνθήκες διαβίωσης, τροφή κλπ, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Θα παιδευτείς άδικα και θα στεναχωρεθείς στο τέλος.
Διαβασα οτι υπαρχει και ειδος βατραχων που ζει αποκλειστικα μεσα στο νερο τρεφεται με μικρα ψαρακια,κολυμπαει και βγαινει για λιγο μονο και λιαζεται.Πολλοι τα εχουν και σε ενυδρεια.Απορρω πως ειχε γινει αυτη η στερνα ενα ολοκληρο οικοσηστημα.Και ηταν κλειστη απο πανω με διχτυ για να μαζευει μονο τα νερα τις βροχης...Εγραψα σε ενα φορουμ με φιλους του ενυδρειου και περιμενω απαντηση αν γνωριζουν κατι.
Υπαρχουν και βατραχια κανιβαλοι που τρωνε αλλα βατραχια,ας ευχηθουμε το δικο μου να μην ειναι τετοιο!
Θα παω αυριο να παρω τροφη απο πετ σοπ αν εχουν και αν δεν φαει ουτε αυτη τοτε θα το αφησω...Να μην πεθανει τουλαχιστον εδω και δεν μπορω τους θανατους:cry:
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστω θα επικοινωνησω!
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Και εχει χεσ.ει κιολας!

Ειδα οσο καλυτερα μπορουσα και ειδα τις 2 μυγες και τα 2 μυρμηγια αλλα οχι το κουνουπι το οποιο του το εβαλα ψιλοζωντανο,κουνουσε ποδια ακομα!

Τωρα θα ψαξω με τη μυγοσκοτωστρα στους τοιχους μπας και βρω κανενα αλλο!

Ρε παιδια μηπως απλα τρωνε μια φορα στις 2 μερες?
Anyway θα παω αυριο σε πετ σοπ το οποιο λεγεται Ενυδρειο και ειδικευεται σε αυτα,κυριως ειδη για ενυδρεια πουλανε και ψαρια.
Xotikouli
Νεοφερμένο μέλος
αλλα οχι το κουνουπι το οποιο του το εβαλα ψιλοζωντανο,κουνουσε ποδια ακομα!
Είναι πιθανό να έφαγε το κουνούπι και όχι τα άλλα ακριβώς γι'αυτό. Πολλές φορές ζώα που έχουν μεγαλώσει στη φύση δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην νεκρή/έτοιμη/ακίνητη τροφή. (Τουλάχιστον ξέρω ότι ισχύει σίγουρα για τα ψάρια). Επίσης δεν ξέρω πόσο μικρό είναι το βατραχάκι, αλλά το κουνούπι είναι πιο μαλακό. Μπορεί να δυσκολεύεται να φάει κάτι πιο σκληρό όπως είναι οι μύγες.
Λογικά οι άνθρωποι από την Anima ή το ΕΚΠΑΖ θα μπορέσουν να προτείνουν κάποιο μέρος κοντά στην περιοχή σου για να το απελευθερώσεις.
Εύχομαι καλή τύχη στο μικρό!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ναι αυτο μου ειπε και η μητερα μου και δεν το σκοτωσα εντελως το κουνουπι!Το βατραχι ειναι το πολυ 2 εκατοστα(με τα ποδια μαζεμενα) και πιθανον να μην εχει πολυ καιρο που μεταλαχθηκε απο γυρινος.Παντως η ουρα εχει απορροφηθει.Οι μυγες ειναι μεγαλες για να τις φαει σιγουρα..Είναι πιθανό να έφαγε το κουνούπι και όχι τα άλλα ακριβώς γι'αυτό. Πολλές φορές ζώα που έχουν μεγαλώσει στη φύση δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην νεκρή/έτοιμη/ακίνητη τροφή. (Τουλάχιστον ξέρω ότι ισχύει σίγουρα για τα ψάρια). Επίσης δεν ξέρω πόσο μικρό είναι το βατραχάκι, αλλά το κουνούπι είναι πιο μαλακό. Μπορεί να δυσκολεύεται να φάει κάτι πιο σκληρό όπως είναι οι μύγες.
Λογικά οι άνθρωποι από την Anima ή το ΕΚΠΑΖ θα μπορέσουν να προτείνουν κάποιο μέρος κοντά στην περιοχή σου για να το απελευθερώσεις.
Εύχομαι καλή τύχη στο μικρό!

Xotikouli
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool