kounelaki
Περιβόητο μέλος
Aυτο αναρωτηθηκα, τα βατραχακια δε μπορεσαν να τα βγαλουν;! Χμμμμ πισινα ε; Και πως θα πεισουν τα βατραχια να μην βουτανε εκει;
Οπως και να 'χει ελπιζω συντομα να μας δειξεις φωτο με το νεο του σπιτι και να ειναι το φυσικο του περιβαλλον!!!
Ελα μου ντε!Λογικα την εκανε εργατης τη δουλεια...Αν πεφτουν μεσα,θα πεθαινουν απο το χλωριο τα καημενα!
Αλλα βασικα δεν θα μπορουν να πηγαινουν εκει,θα το χτισουν και ολο γυρω γυρω...Θα γινει στην ουσια αυλη σπιτιου..
Φωτο θα βγαλω,αλλα μηπως το φυσικο περιβαλλον πρεπει να εχει λιμναζον αλλιως θα ειμαι φονισσα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Α!Ξεχασα απο κατω ειναι ασπρος ολος.
Μοιαζει με αυτο xenopus leavis αλλα δεν ειναι τοσο χοντρος.Ειναι μικρο βεβαια ακομα...δεν ξερω...
Μου φαινεται εντελως παραξενο ενας βατραχος ξηρας να ηταν σε αυτη τη στερνα μαζι με αλλα δεκαδες που ζουσαν εκει μεσα...
Αν ηταν ετσι,ειναι σιγουρα βατραχι νερου γιατι δεν ειχαν καπου να βγουν στην επιφανεια...Φανταστειτε μια στερνα γεματι με νερο και απο πανω καλυμενη με διχτυ(βεβαια ειχε κενα στα πλαγια,αν ηθελε να μπει κατι μεσα μπορουσε-αλλα να βγει??) και γυρω γυρω χωμα και χωραφι.
Αλλα απο την αλλη γιατι καθεται πιο πολυ στην πετρα?Αν ηταν νερου δεν θα ηταν συνεχεια μεσα?
Επισης,δεν ξερω αν παιζει ρολο,στο νερο κρατα την αναπνοη του απ'οτι καταλαβα γιατι η φουσκα κατω απο το λαιμο του σταματα να φουσκω-ξεφουσκωνει!Δεν ξερω αν εχουν μονο πνευμωνες ή και βραγχια...![]()
δε νομιζω να ειναι X. laevis. Επισης δεν ειναι καθολου μα καθολου παραξενο να βρεθει σε μια στερνα. Το πιο πιθανο σεναριο ειναι να γεννησε εκει βατραχος και αυτο να μεγαλωσε και να εκανε μεταμορφωση εκει (ειναι πολυ μικρο ακομα). Μια στερνα γεματη με νερο ειναι πολος ελξης για κουνουπια τα κουνουπια ειναι τροφη για βατραχους. Αν ηταν αποκλειστια υδροβιο ειδος θα ηταν μονιμα μεσα και θα ανεβαινε στην επιφανεια να αναπνευσει και θα ξαναβουτουσε μεσα. Αν δεν απατομαι, δεν υπαρχουν αποκλειστικα υδροβια ειδη στην ελλαδα. Στο νερο ο βατραχος αναπνεει και απο το δερμα του, βεβαια η ποσοτητα του οξυγονου στο νερο ειναι πολυ μικρη, οποτε βγαινει στην επιφανεια να αναπνευσει ειτε απο τους πνευμονες του ειτε απο το δερμα. Βραγχια εχουν οι σαλαμανδρες.
https://www.erpeta.com/amfibia.htm
Δε ζουνε χωρις νερο λεει...
Εχει παρααα πολλα ειδη αλλα ρε γμτ κανενα δεν ειδα που να μοιαζει με το δικο μου!![]()
η συγκεκριμενη σελιδα δεν ειναι αρκετα εγκυρη. Εχει πολλες λανθασμενες πληροφοριες οπως για παραδειγμα το οτι οι βατραχοι δεν μπορουν να επιβιωσουν απο παγετο. Κατι που δεν ισχυει αφου ξερω ειδη ικανα να παγωσουν το μεγαλυτερο μερος του σωματος τους σε λασπη σε θερμοκρασια -5C και να ξεπαγωσουν οταν λιωσουν οι παγοι. Υπαρχουν επισης ειδη που το νερο το χρειαζονται μονο για αναπαραγωγη αφου τα αυγα τους δεν μπορουν να επιζησουν εξω απο το νερο. Αν το αφησεις σε μερος που εχει αρκετη υγρασια θα επιβιωσει το βατραχακι. Αν βρεις καποιο ποταμακι, ρυακι ή λιμνουλα θα ηταν το ιδανικοτερο. Αλλωστε μη ξεχνας πως για να βρεθει βατραχακι εκει πρεπει καποιο αλλο βατραχακι να γεννησε, οποτε ζουν και αλλα βατραχια στην γυρω περιοχη. Δεν γινεται να εμφανιστει βατραχος απο το πουθενα

Υπαρχουν πολλα ειδη, αλλα οπως προειπα, δεν εχω εργαστηριακο οδηγο για τα ειδη που υπαρχουν στην ελλαδα και δεν μπορω να σε βοηθησω και πολυ. Σου εδειξα 2 τοπικα ειδη αλλα οι φωτογραφιες δεν ειναι πολυ καθαρες για να μπορεσω να δω αν ανηκουν σε καποιο απο αυτα τα 2.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Σε μια ρεματια γυρω απο την πανεπιστημιουπολη,δεν ξερω αν εχει νερο αυτη την εποχη αλλα σιγουρα εχει πολλη αγρια βλαστιση.Ευχομαι να βρει το δρομο προς το ρεμα και φυσικα να..επιβιωσει. Μολις το αφησα χαθηκε μεσα στα χορτα,μια σταλια ηταν το κακομοιρο 2 εκατοστα το πολυ! Αντιο Μανουσο και να μας κανεις κουαξ να σε ακουμε!
(Κοιτα που το συμπαθησα το μπακακα
εκει που το σιχαινομουν
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angela
Δραστήριο μέλος

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

αντε και να βρει καμια πριγκιπισσα να κανουν διαδοχους
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..............μπραβο...εκανες αυτο...που επρεπε να κανεις!!!!!!!!...απο τη στιγμη που εχει πυκνη βλαστηση...νομιζω οτι εχει πιθανοτητες να επιβιωσει!!!!!!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
αντε και να βρει καμια πριγκιπισσα να κανουν διαδοχους
![]()

Δεν ξεραμε αν ηταν θηλυκο ή αρσενικο!Γιαυτο απεφευγα να το φιλησω...
Μπορει να μου εβγαινε καμια σεξοβομβα με κανα ξωβυζο και θα κλαιγα τη μοιρα μου μετα!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
αντε καλη του τυχη!!! Θα τα παει περιφημα το τυχερο βατραχακι!!
Μακαρι.................μπραβο...εκανες αυτο...που επρεπε να κανεις!!!!!!!!...απο τη στιγμη που εχει πυκνη βλαστηση...νομιζω οτι εχει πιθανοτητες να επιβιωσει!!!!!!
![]()
Εχω και τις τελευταιες του φωτος.Θα τις ανεβασω
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
kounelakiΔεν ξεραμε αν ηταν θηλυκο ή αρσενικο!Γιαυτο απεφευγα να το φιλησω...
Μπορει να μου εβγαινε καμια σεξοβομβα με κανα ξωβυζο και θα κλαιγα τη μοιρα μου μετα!
![]()

η απολυτη γκαντεμια!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool