yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Θα διαβασετε γι αυτα εδω
https://www.interpet.gr/nea/recent_2006/neo3_050306.htm
κι εδω
https://www.argosgr.org/campaigns_labs.html
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Οσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο πείθομαι. Σκέψου πόσα συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη και θα δεις ότι είναι αναγκαίο.Για Θανάση: Χωρίς να διαφωνώ με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ειδικά σήμερα που το ζαβό πρέπει να μάθει τη προπαίδεια (ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10 ΘΕΕ ΜΟΥ) και αποφάσισε και να σταματήσει τα αγγλικά (αυτό δε με ένοιασε, εγώ διαφωνούσα να τα αρχίσει) και με το σπίτι μπάχαλο μετά τη κάθοδο των μυρίων (τα έξη σκασμένα της οικογένειας εννοώ), λέω τώρα μήπως εσύ θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς; Λέω τώρα εγώ!![]()
![]()
![]()
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Animal Liberation Front https://www.animalliberationfront.com/ Animal Rights Resource Site https://www.animalconcems.org/index.html
Fur is Dead https://www.furisdead.com/
People for the Ethical Treatment of Animals
https://www.peta-online.org/
Meat org <A class=doit href="https://www.meat.org/animals.htm<br" target=_new>https://www.meat.org/animals.htm /> Redaktion die Tierbefreier (στα Γερμανικά)https://www.die-tierbefreier.de/
meat stinks https://www.meatstinks.com/
The National Anti-Vivisection Society https://www.navs.org/site/PageServer?pagename=index
Veg'Asso (στα Γαλλικά) https://www.vegetarisme.org/VegAsso/ /
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
https://www.interpet.gr/nea/recent_2006/neo3_050306.htm
https://www.geocities.com/alttc94/piramatastazoa.html
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Yasmin όλα είναι ξένα δεν μπορώ να τα διαβάσω… Και την ALF θα ήθελα να τη διαβάσω γαμώτο![]()
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Εγω παλι νομιζω οτι οποιος κανει πειραματα σε ζωο θα πρεπε να δοκιμασει το πειραμα στον εαυτο του λιγο και μετα βλεπουμε αν θα το ξανακανει
Άλλη μια απλούστευση που παίζει πολύ τώρα τελευταία, άκριτα, επιπόλαια και υπερβολικά.
Όλα αυτά που αναφέρονται κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και site, είναι ιστορίες από περασμένες εποχές. Πράγματι μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες δεν λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ευζωία των πειραματοζώων. Σήμερα, οι Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ νομοθεσία που διέπει τους πειραματισμούς σε ζώα. Εκτός αυτού, διενεργείται μεγάλη συζήτηση για τα περιθώρια μείωσης του αριθμού των πειραματοζώων, με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων (κυτταροκαλλιέργειες, ομοιώματα ζώων/ανθρώπων, προσομοιώσεις σε υπολογιστές κ.λπ.). Η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με αυτή της ΕΕ. Για κάθε πειραματισμό, απαιτείται ειδική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Σήμερα, όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο στους πειραματισμούς με ζώα, έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες, σεβόμαστε τη ζώσα ύλη σε κάθε της μορφή και κάνουμε το παν για την ελάχιστη ταλαιπωρία των ζώων. Αυτή η εικόνα/μύθος του άκαρδου και ανάλγητου επιστήμονα, που κάνει τα πάντα για την επιστήμη χωρίς να τον νοιάζει η ζωή που καταστρέφει, πρέπει πια να αλλάξει.
Καταλαβαίνω και σέβομαι ότι μερικοί άνθρωποι είναι κατά των πειραματισμών σε ζώα για λόγους ηθικούς. Οι εκφράσεις όμως του τύπου «θα πρεπε να δοκιμασει το πειραμα στον εαυτο του» είναι αστείες.
Κάποια επιχειρήματα από τους υποστηρικτές των πειραματισμών σε ζώα είναι τα εξής:
1. Είναι αναγκαίο κακό.
2. Κάποια πειράματα είναι αδύνατο να γίνουν χωρίς τη χρήση ζώων.
3. Η ιατρική σήμερα θα ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική αν δεν υπήρχαν τα πειραματόζωα.
Προσωπικά, αν ήμουν κατά της χρήσης πειραματοζώων και ήθελα να είμαι συνεπής με τη συνείδησή μου, δεν θα έπρεπε να κάνω χρήση ΚΑΝΕΝΟΣ φαρμάκου (ΟΛΑ χρησιμοποιούνται πρώτα σε ζώα πριν κυκλοφορήσουν για τον άνθρωπο).
ΥΓ. Το κείμενο του interpet είναι κατάπτυστο. yasmin1gr, ως ψυχολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τέτοιες ιδέες είναι ξεπερασμένες. Είναι ποτέ δυνατόν να αναφέρεται ότι ένα παιδί που θα κακοποιήσει ένα ζώο θα γίνει δολοφόνος; Ή αντίθετα, να ψάχνουμε σε κάποιον δολοφόνο βίαιες πράξεις στην παιδική του ηλικία; Η κόρη μου προχτές άρπαξε μία από τις γάτες μας από το λαιμό, τη σήκωσε ψηλά και μου την έφερε κορδωμένη: «Κοίτα, μπαμπά, πώς ...ψήλωσε η Χιονούλα!». Μήπως θα πρέπει να την πάω σε παιδοψυχίατρο; Ας σοβαρευτούμε λίγο...
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιάννη, η ύπαρξη νόμων δεν εγγυάται την τήρησή τους.Όλα αυτά που αναφέρονται κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και site, είναι ιστορίες από περασμένες εποχές. Πράγματι μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες δεν λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ευζωία των πειραματοζώων. Σήμερα, οι Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ νομοθεσία που διέπει τους πειραματισμούς σε ζώα. Εκτός αυτού, διενεργείται μεγάλη συζήτηση για τα περιθώρια μείωσης του αριθμού των πειραματοζώων, με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων (κυτταροκαλλιέργειες, ομοιώματα ζώων/ανθρώπων, προσομοιώσεις σε υπολογιστές κ.λπ.). Η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με αυτή της ΕΕ. Για κάθε πειραματισμό, απαιτείται ειδική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής.
Πως είσαι τόσο σίγουρος στο πως δρουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα πειράματα?Σήμερα, όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο στους πειραματισμούς με ζώα, έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες, σεβόμαστε τη ζώσα ύλη σε κάθε της μορφή και κάνουμε το παν για την ελάχιστη ταλαιπωρία των ζώων.
Κατά τ'άλλα, σε όλα αυτά θα συμφωνήσω απόλυτα.Προσωπικά, αν ήμουν κατά της χρήσης πειραματοζώων και ήθελα να είμαι συνεπής με τη συνείδησή μου, δεν θα έπρεπε να κάνω χρήση ΚΑΝΕΝΟΣ φαρμάκου (ΟΛΑ χρησιμοποιούνται πρώτα σε ζώα πριν κυκλοφορήσουν για τον άνθρωπο).
ΥΓ. Το κείμενο του interpet είναι κατάπτυστο. yasmin1gr, ως ψυχολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τέτοιες ιδέες είναι ξεπερασμένες. Είναι ποτέ δυνατόν να αναφέρεται ότι ένα παιδί που θα κακοποιήσει ένα ζώο θα γίνει δολοφόνος; Ή αντίθετα, να ψάχνουμε σε κάποιον δολοφόνο βίαιες πράξεις στην παιδική του ηλικία;
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα:Γιάννη, η ύπαρξη νόμων δεν εγγυάται την τήρησή τους.
...
Πως είσαι τόσο σίγουρος στο πως δρουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα πειράματα?
Έχετε δίκιο! Αυτό όμως δεν είναι λόγος να καταδικάζουμε άκριτα τη χρήση πειραματοζώων. Θα μπορούσαμε να αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την κατάλληλη εκπαίδευση των ασχολούμενων με πειράματα σε ζώα. (Κι εγώ μαζί σας!)
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αφού είναι κακό να παραβλεφθεί η ανάγκη μέχρι να βρεθεί κάτι που δεν είναι κακό.
2. Κάποια πειράματα είναι αδύνατο να γίνουν χωρίς τη χρήση ζώων. Να μην γίνουν.
Προτιμότερο. Θα ήταν ένα αναγκαίο κακό.
Προσωπικά, αν ήμουν κατά της χρήσης πειραματοζώων και ήθελα να είμαι συνεπής με τη συνείδησή μου, δεν θα έπρεπε να κάνω χρήση ΚΑΝΕΝΟΣ φαρμάκου (ΟΛΑ χρησιμοποιούνται πρώτα σε ζώα πριν κυκλοφορήσουν για τον άνθρωπο).
= Εχω τη λύση ή τη δέχεσαι και παύεις να πονάς ή δεν τη δέχεσαι γιατι τη θεωρεις βρωμικη και υποφέρεις.
Γνωστό λίγο πολύ σε όλους ότι όταν πονάει κάποιος δεν είναι δυνατόν να αποφύγει τη λήψη φάρμακου. Ετσι που γίνεται το μυαλό εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά πώς να απαλλαγεί από τον πόνο. Κι επειδή ο συνεχείς πόνος δεν αντέχεται, το δεν παίρνω φάρμακα γιατί δοκιμάζονται σε ζώα, ισοδυναμεί με αυτοκτονία γιατί μόνο έτσι θα ήταν δυνατόν κάποιος να το αποφύγει. (παύω να ζω γιατί η υγεία μου αποκαθιστάται σε βάρος άλλων). Παρομοίωση: Αν κάποιος γίνει εξαρτημένος από την ηρωίνη και δεν το ξέρει, όταν θα αρχίσει το σύνδρομο της στέρησης θα χτυπιέται θα υποφέρει αλλά δεν πρόκειται να πάρει ηρωίνη. Αν όμως εκείνη τη στιγμή του γίνει γνωστό τι του συμβαίνει, κι ότι υπάρχει αυτό που θα τον απαλλάξει, θα αρχίσει να την ψάχνει.
Και δεν είναι μόνο θέμα συνείδησης, μπορεί κάποιος να μην γίνεται συνένοχος άρα θα έχει τη συνείδηση του ήσυχη, αλλά το κακό θα γίνεται. Αυτό είναι που μετράει πιο πολύ.
Το κείμενο του interpet είναι κατάπτυστο. yasmin1gr, ως ψυχολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τέτοιες ιδέες είναι ξεπερασμένες. Είναι ποτέ δυνατόν να αναφέρεται ότι ένα παιδί που θα κακοποιήσει ένα ζώο θα γίνει δολοφόνος; Ή αντίθετα, να ψάχνουμε σε κάποιον δολοφόνο βίαιες πράξεις στην παιδική του ηλικία; Η κόρη μου προχτές άρπαξε μία από τις γάτες μας από το λαιμό, τη σήκωσε ψηλά και μου την έφερε κορδωμένη: «Κοίτα, μπαμπά, πώς ...ψήλωσε η Χιονούλα!». Μήπως θα πρέπει να την πάω σε παιδοψυχίατρο; Ας σοβαρευτούμε λίγο...
Δεν ξέρω αν ένα παιδί που κακοποιεί ζώα είναι μελλοντικός δολοφόνος, μπορεί να παίζουν ρόλο οι αιτίες που το κάνει, όλοι οι βίαιοι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί όταν ήταν παιδιά, όσοι κακοποιήθηκαν δεν σημαίνει ότι έγιναν όλοι βίαιοι, και η κακοποίηση ζώου από παιδί μπορεί να σημαίνει κακοποίηση του ίδιου.
Τα παράδειγμα όμως με την κόρη σας το θεωρώ άστοχο, γιατί δεν χαίρονταν νοιώθοντας ότι κάνει κάτι κακό στο ζώο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
το κειμενο ειναι δημοσιευμενο στο interpet μεταφρασμενο απο ερευνες ξενων sait και προσωπικα θεωρω οτι εσεις τρεφεστε με μυθους και απλουστευσεις οπως εχετε δειξει και σε αλλα θεματα οποτε περιμενα μια τετοια απαντηση απο εσας κι εδω γινεστε πλεον προβλεψιμος. Εθελοτυφλειτε για προσωπικους σας λογους πιστευοντας οτι ζειτε σ εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο που ολοι οι νομοι ειναι σεβαστοι και δεν θελετε να δειτε τα κακως κειμενα που τα ειρωνευεστε τα υποβαθμιζετε εντεχνα και τα αρνειστε σκοπιμως.
Τα πειραματα δεν εχουν σταματησει ουτε ολοι σεβονται τις νομοθεσιες οπως θελετε να πιστευετε, και ειμαστε ξανα αντιθετοι κει σε αυτο οπως και σε αλλα πολλα θεματα. Προσωπικα αδιαφορω για το τι πιστευετε το κειμενο μπηκε για ενημερωση των μελων του σαιτ και αν ηταν οπως τα λετε τετοιες οργανωσεις οπως το PETA και οι Επιτροπες Βιοηθικης δεν θα ειχαν λογο υπαρξης!
Ας κρινει ο καθενας μονος του κανοντας την προσωοππικη του ερευνα. Οσο για σας δεν ειστε ο αρμοδιος να κρινετε αντιοκειμενικα μιας και ειστε ο ιδιος εμπλεγμενος σε φορεα που για να "μαθουν οι φοιτητες" γινονται πειραματα. Δυστυχως ο μεσαιωνας ειναι εδω κι ας λετε οτι θελετε.
Οσο για τις υπεραπλουστευσεις οπως αυτη με την κορη σας ειναι η ειδικοτητα σας κι οχι η δικη μου για το ποτε κανεις παει την κορη του σε ειδικο.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιειται υπουλες ειρωνειες και χειρισμους για να περασετε τις αποψεις σας οποτε απλα αδιαφορω για σας.Καλυτερα ασχοληθειτε με το να μας βαλετε κανενα αρθρο η να συμβουλευετε κτηνιατρικα αντι να επιτιθεστε στα ποστ που βαζω.
Άλλη μια απλούστευση που παίζει πολύ τώρα τελευταία, άκριτα, επιπόλαια και υπερβολικά.
Όλα αυτά που αναφέρονται κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και site, είναι ιστορίες από περασμένες εποχές. Πράγματι μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες δεν λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ευζωία των πειραματοζώων. Σήμερα, οι Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ νομοθεσία που διέπει τους πειραματισμούς σε ζώα. Εκτός αυτού, διενεργείται μεγάλη συζήτηση για τα περιθώρια μείωσης του αριθμού των πειραματοζώων, με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων (κυτταροκαλλιέργειες, ομοιώματα ζώων/ανθρώπων, προσομοιώσεις σε υπολογιστές κ.λπ.). Η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με αυτή της ΕΕ. Για κάθε πειραματισμό, απαιτείται ειδική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Σήμερα, όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο στους πειραματισμούς με ζώα, έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες, σεβόμαστε τη ζώσα ύλη σε κάθε της μορφή και κάνουμε το παν για την ελάχιστη ταλαιπωρία των ζώων. Αυτή η εικόνα/μύθος του άκαρδου και ανάλγητου επιστήμονα, που κάνει τα πάντα για την επιστήμη χωρίς να τον νοιάζει η ζωή που καταστρέφει, πρέπει πια να αλλάξει.
Καταλαβαίνω και σέβομαι ότι μερικοί άνθρωποι είναι κατά των πειραματισμών σε ζώα για λόγους ηθικούς. Οι εκφράσεις όμως του τύπου «θα πρεπε να δοκιμασει το πειραμα στον εαυτο του» είναι αστείες.
Κάποια επιχειρήματα από τους υποστηρικτές των πειραματισμών σε ζώα είναι τα εξής:
1. Είναι αναγκαίο κακό.
2. Κάποια πειράματα είναι αδύνατο να γίνουν χωρίς τη χρήση ζώων.
ΥΓ. Το κείμενο του interpet είναι κατάπτυστο. yasmin1gr, ως ψυχολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τέτοιες ιδέες είναι ξεπερασμένες. Είναι ποτέ δυνατόν να αναφέρεται ότι ένα παιδί που θα κακοποιήσει ένα ζώο θα γίνει δολοφόνος; Ή αντίθετα, να ψάχνουμε σε κάποιον δολοφόνο βίαιες πράξεις στην παιδική του ηλικία; Η κόρη μου προχτές άρπαξε μία από τις γάτες μας από το λαιμό, τη σήκωσε ψηλά και μου την έφερε κορδωμένη: «Κοίτα, μπαμπά, πώς ...ψήλωσε η Χιονούλα!». Μήπως θα πρέπει να την πάω σε παιδοψυχίατρο; Ας σοβαρευτούμε λίγο...
anabou
Διάσημο μέλος
Τα πράγματα δεν είναι ποτέ μόνο άσπρα ή μόνο μαύρα, η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα. Σκεφτόμαστε τα καημένα τα ζωάκια που τα βασανίζουν αλλά δεν σκεφτόμαστε πόσοι άνθρωποι θα γλυτώσουν από τα αποτελέσματα της εκάστοτε έρευνας. Ο πατέρας μου έπαθε έμφραγμα πριν 3 χρόνια και αν δεν υπήρχαν τα φάρμακα σήμερα δεν θα ζούσε. Δεν ξέρω αν με έβαζαν να διαλέξω ανάμεσα στα πειράματα σε ζώα και στην ζωή ενός κοντινού μου ανθρώπου αν θα διάλεγα το πρώτο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Για περισοτερα Εθνικη Επιτροπη Βιοηθικης
https://www.bioethics.gr/category.php?category_id=62
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Εκει που δεν ειναι αναγκαιο ειμαι καθετα αρνητικη Π.Χ εταιρειες καλυντικων που χρησιμοποιουν τα ζωα σε πειραματα πριν βγαλουν στο εμποριο τα προιοντα τους.Θα μου πης βαζεις καλυντικα δεν βαζεις? Θεωρω και τον εαυτο μου ενοχο . Ειναι τοσα πολλα που πρεπει να δουμε πανω σ αυτο το θεμα που η χρησιμοποιηση των ζωων στην ιατρικη οσο ασχημο κι αν φαινεται ειναι το τελευταιο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
οποιος θελει να μαθει για την υπευθυνη χρηση πειραματοζωων και ποτε πραγματι ειναι αναγκαια θα μπορει να δει εδω
ελληνικα
https://www.baxter.com/about_baxter/news_room/positions_policies/downloads/el_bioethics.pdf
https://www.fks.uoc.gr/greek/Dragvna.pdf
θα συμφωνησω με τον Isavas Αναγκαιο κακο
Εκει που δεν ειναι αναγκαιο ειμαι καθετα αρνητικη Π.Χ εταιρειες καλυντικων που χρησιμοποιουν τα ζωα σε πειραματα πριν βγαλουν στο εμποριο τα προιοντα τους.Θα μου πης βαζεις καλυντικα δεν βαζεις? Θεωρω και τον εαυτο μου ενοχο . Ειναι τοσα πολλα που πρεπει να δουμε πανω σ αυτο το θεμα που η χρησιμοποιηση των ζωων στην ιατρικη οσο ασχημο κι αν φαινεται ειναι το τελευταιο.
anabou
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool