yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
https://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_100018_13/06/2006_156209
Τα Παιδιά των Ανθρώπων Συγγραφέας :Τζέιμς Π. Ντ. εκδοσεις πατακη
Θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Και στο αλλο θεμα με τα πειραματα Γεγονος ειναι οτι πολλα επιτευγματα της ιατρικης οσο κι αν δεν μου αρεση δεν θα υπηρχαν Τωρα με την κινητοποιηση μπορουν να λιγοστευσουν και με τα νεα μεσα που προσφερονται Αλλα τοτε στην αρχη οχι Ηταν ο μονος τροπος.δυστυχως!Και να ρωτησω και κατι Πως θα μαθουν οι φοιτητες στο δικο μου ζωακι οταν θα εχει προβλημα? δεν μου αρεσει αλλα για χαρη των πολλων μερικες φορες χανονται οι λιγοι και το ξαναλεω εγω δεν θα μπορουσα να το κανω ομως μπορω να ριξω το αναθεμα εκει που πρεπει να γινει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Άλλο αυτό. Παιδιά μην παρεξηγείτε τα πράγματα δεν λέμε για βία από άγνοια ή αθέλητη. Εύκολα πχ μπορεί ένα μωρό παιδί να στρέψει όπλο να πυροβολήσει και να σκοτώσει αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μελλοντικός εγκληματίας[FONT="]...[/FONT]Καποτε στα 4 χρονια οι γονεις μου μου ειχαν αγορασει 2 παπακια Καποια στιγμη με ενα αλλο παιδακι πηραμε τα παπακια και τα τραβουσαμε απο τα φτερα μην εχοντας συναισθηση οτι υποφερουν ηταν κατι σαν παιχνιδι και καθολου δεν μας περασε απο το μυαλο οτι στην ουσια τα βασανιζαμε Ομως ηταν αγνοια και η μη γνωση οτι και τα ζωα ποναν και υποφερουν. Δεν ξερω τι θα σκεφτοταν αν με εβλεπε καποιος τοτε Προδιαθεση για κακοποιος?
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προς τι η υποκρισία;
Και τα καλλυντικά ας είναι και Κορρές κ.ά. δεν είναι "αθώα" όπβς το εννοείτε, μη βαυκαλίζεστε.
Η υποκρισία είναι το χειρότερο! Και η ημιμάθεια!
Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί ζώα και φυτά από καταβολής κόσμου. Το μόνο που ειπώθηκε με ουσία είναι το "πώς" των πειραμάτων, καλά το έθεσε ο isavvas. Ακούτε και καναν που ξέρει.
Έτσι μαθαίνουν στην Κτηνιατρική. Μποϋκοτάρετε λοιπόν τους κτηνιάτρους αν σας παίρνει!
Καλύτερα όμως προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Ζητάτε καλύτερες συνθήκες για τα ζώα, γιατί το άλλο είναι ανέφικτο.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Αφού είναι κακό να παραβλεφθεί η ανάγκη μέχρι να βρεθεί κάτι που δεν είναι κακό.
Δηλαδή μάς λέτε ότι προτιμάτε να μην υπάρχει ιατρική (γιατί πραγματικά χωρίς τα πειραματόζωα η ιατρική θα ήταν σε πρωτόγονη κατάσταση).
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Εχω τη λύση ή τη δέχεσαι και παύεις να πονάς ή δεν τη δέχεσαι γιατι τη θεωρεις βρωμικη και υποφέρεις.
Αυτό δεν είπα κι εγώ;
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Τα παράδειγμα όμως με την κόρη σας το θεωρώ άστοχο, γιατί δεν χαίρονταν νοιώθοντας ότι κάνει κάτι κακό στο ζώο.
Σας βεβαιώνω ότι ήταν πολύ περήφανη γι' αυτό που έκανε...
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:προσωπικα θεωρω οτι εσεις τρεφεστε με μυθους και απλουστευσεις οπως εχετε δειξει και σε αλλα θεματα οποτε περιμενα μια τετοια απαντηση απο εσας κι εδω γινεστε πλεον προβλεψιμος. Εθελοτυφλειτε για προσωπικους σας λογους πιστευοντας οτι ζειτε σ εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο που ολοι οι νομοι ειναι σεβαστοι και δεν θελετε να δειτε τα κακως κειμενα που τα ειρωνευεστε τα υποβαθμιζετε εντεχνα και τα αρνειστε σκοπιμως.
...
Τα πειραματα δεν εχουν σταματησει ουτε ολοι σεβονται τις νομοθεσιες οπως θελετε να πιστευετε, το κειμενο μπηκε για ενημερωση των μελων του σαιτ και αν ηταν οπως τα λετε τετοιες οργανωσεις οπως το PETA και οι Επιτροπες Βιοηθικης δεν θα ειχαν λογο υπαρξης!
Αρχική Δημοσίευση από isavvas:Έχετε δίκιο! Αυτό όμως δεν είναι λόγος να καταδικάζουμε άκριτα τη χρήση πειραματοζώων. Θα μπορούσαμε να αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την κατάλληλη εκπαίδευση των ασχολούμενων με πειράματα σε ζώα. (Κι εγώ μαζί σας!)
Αυτή η απάντησή μου σάς δείχνει ότι εθελοτυφλώ;
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:και ειμαστε ξανα αντιθετοι κει σε αυτο οπως και σε αλλα πολλα θεματα. Προσωπικα αδιαφορω για το τι πιστευετε
Εμένα αντίθετα με ενδιαφέρει η άποψη κάθε συνομιλητή, αλλά εσείς μάλλον δεν ξέρετε τι θα πει διάλογος.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Οσο για σας δεν ειστε ο αρμοδιος να κρινετε αντιοκειμενικα μιας και ειστε ο ιδιος εμπλεγμενος σε φορεα που για να "μαθουν οι φοιτητες" γινονται πειραματα.
Ελπίζω να συνειδητοποιείτε τι γράφετε. Υπονοείτε «εμπλοκή» μου σε κάποια κολάσιμη πράξη; Έχετε στοιχεία; Ξέρετε να γίνονται πειράματα για να «μάθουν οι φοιτητές»; Γνωρίζετε τι θα πει πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε ιατρική ειδικότητα; Νομίζω ότι είναι καιρός να σκέπτεστε πριν γράψετε κάτι.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Δεν ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιειται υπουλες ειρωνειες και χειρισμους για να περασετε τις αποψεις σας οποτε απλα αδιαφορω για σας.Καλυτερα ασχοληθειτε με το να μας βαλετε κανενα αρθρο η να συμβουλευετε κτηνιατρικα αντι να επιτιθεστε στα ποστ που βαζω.
Έχετε αρχίσει να ξεφεύγετε τελείως. Τώρα είμαι και ύπουλος! Και βέβαια δεν θα μού υποδείξετε τι να κάνω.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Οποιος ενδιαφερεται για την παιδικη βια στα ζωα κα τις ψυχολογικες προεκτασεις ας δει ενα αρθρο της καθημερινης
Σε αυτό το άρθρο λέει κάπου για βία στα ζώα;
ΥΓ. Νομίζω ότι και άλλοι συνομιλητές έχουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου (βλ. anabou, giota).
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Αφού είναι κακό να παραβλεφθεί η ανάγκη μέχρι να βρεθεί κάτι που δεν είναι κακό.
Δηλαδή μάς λέτε ότι προτιμάτε να μην υπάρχει ιατρική (γιατί πραγματικά χωρίς τα πειραματόζωα η ιατρική θα ήταν σε πρωτόγονη κατάσταση).
Θα μαθαίνατε πιο αργά. Κακό μεν αναγκαίο δε
Εχω τη λύση ή τη δέχεσαι και παύεις να πονάς ή δεν τη δέχεσαι γιατι τη θεωρεις βρωμικη και υποφέρεις.
Αυτό δεν είπα κι εγώ;
Αυτό ακριβώς σήμαινε αυτό που είπατε γι αυτό είχα βάλει και το =
Τα παράδειγμα όμως με την κόρη σας το θεωρώ άστοχο, γιατί δεν χαίρονταν νοιώθοντας ότι κάνει κάτι κακό στο ζώο.
Σας βεβαιώνω ότι ήταν πολύ περήφανη γι' αυτό που έκανε...
Καταλαβαίνοντας ότι κάνει κακό; τότε έχετε την προσοχή σας, και δεν χρειάζεται να υπάρχει κίνδυνος να το κάνει ποτέ σε άνθρωπο. Βασικά ούτε σε ζώα πιστεύω ότι θα το κάνει όταν μεγαλώσει, αλλά έναν ειδικό καλά θα ήταν να τον ρωτάμε για τη συμπεριφορά του παιδιού μας όπως ρωτάμε για άλλα πράγματα σχετικά με την υγεία του.
Σχετικά με την παιδική βία παίζουν ρόλο πολλά πράγματα και το ξανάλεω ότι το παράδειγμα σας είναι άστοχο.
Αυτό που λέγεται ότι η βία απέναντι στα ζώα μπορεί να σημαίνει αυριανό εγκληματία το πιστεύω, όπως πιστεύω ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα από παρατημένα παιδιά, που μεγαλώνουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας με ταινίες βίας κλπ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το εκατό τοις εκατό των παιδιών αυτών θα καταλήξουν εγκληματίες, αλλά είναι μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη.
https://www.mypetz.gr/threads/Εταιρίες-που-κάνουν-πειράματα-σε-ζώα-περιλαμβάνει-λίστα.219334/
https://www.mypetz.gr/threads/14χρονο-κτήνος.219174/
Και αυτό το εντοπίζω όχι γιατί είναι κακό να ξαναγίνει αλλά για καθαρά τεχνικούς λόγους. Καλύτερο είναι τα παρεμφερή θέματα να συνεχίζονται, ώστε και να εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία, αλλά και να υπάρχει μια δυναμική.
2/ Επί της ουσίας έχω τοποθετηθεί. Είμαι κατά, στο επίπεδο του να διεκδικώ, όπως έλεγε και ο Χριστιανόπουλος καλύτερες συνθήκες σφαγής. Εχω ξαναπεί δε θεωρώ ότι οι ερευνητές γιατροί είναι όλοι συλλήβδην διεστραμμένοι, με όνειρο ζωής να βασανίζουν ζώα. Επίσης χρησιμοποιώ τα προιόντα αυτής της έρευνας (και εσύ ακόμα Γιασμίν σε προηγούμενο κείμενο που αναδημοσιεύεις για να τεκμηριώσεις απόψεις του χώρου σου χρησιμοποιούνται πορίσματα πειραμάτων σε ζώα) γιατί για την ώρα δεν έχω άλλη επιλογή. Ακόμα δεν απαξιώνω τη δουλειά ανθρώπων που επιτρέπουν στο είδος μου να υπάρχει και να βελτιώνει τη ζωή του. Το είς βάρος εις άλλων ειδών αφορά και εμένα, αφού χωρίς ζήτηση δεν θα υπήρχε προσφορά.
3/ Η υπεραπλούστευση (και αναφέρομαι στα περί παιδιών δολοφόνων κ.λ.π.) είναι πολύ πιο επικίνδυνη και απο την ίδια τη πράξη στην οποία αναφέρεται. Αντιστρέφοντας: Μεγαλώνω το παιδάκι μου θεωρώντας δολοφόνους και άξιους να πεθάνουν όσους πειράζουν ζώα. Τι ανατρέφω τότε;
Καλά θα κάνει το ιντερπέτ να πάει μέχρι εκεί που το παίρνει. Το τι γράφει ο κάθε άσχετος και μας χαιδεύει τα αυτιά δεν αποκτάει αυτομάτως επιστημονική εγκυρότητα. Τα ζώα αγαπάμε δεν είμαστε ηλίθιοι. Και σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Ιωάννη. ότι δημοσιεύεται στο ίντερνετ δεν αποτελεί κατ' ανάγκη θέσφατο αφού τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε ούτε καν να επαληθεύσουμε την εγκυρότητα της πήγης (λόγω μη γνώσεων). Άρα καλό είναι να τα βάζουμε για κουβέντα χωρίς να απαιτείται επί της ουσίας να καταλήγουμε σε ψηφοφορία.
Π.χ. Πολύ χάρηκα αυτό της μη στείρωσης, αλλά απογοητεύτηκα όταν είδα ότι αφορά την αναγκαιότητα να ζητήσουμε να προχωρήσουν οι κτηνίατροι σε έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα μη χειρουργικής στείρωσης.
Και παιδιά μια χάρη. Όταν βάζουμε θέματα που αφορούν παιδιά να σκεπτόμαστε ότι αφορούν παιδιά και συνήθως πέρα απο την ενστικτώδικη διάσταση στις συμπεριφορές τους, τα υπόλοιπα και παραβατικά έχουν ένα υπόβαθρο πίσω τους που δεν μπορούμε να το πιάνουμε με ελαφριά καρδιά. Μην τα τσουβαλιάζουμε έτσι όλα.Π.χ. ποια είναι η κ.Ελευθεριας Τραϊου;

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Και κατι ακομα Καλυντικα δεν ειναι μονο οι κρεμες και οι σκιες ματιων αλλα και το σαπουνι και το σαμπουαν και το αφρολουτρο και το υγρο για πιατα Υπαρχει κανεις που δεν τα χει χρησιμοποιηση? Η μπορει να κανει χωρις το σαμπουαν η το υγρο πιατων? κι αν το παρουμε ετσι το θεμα εχει μεγαλυτερες προεκτασεις Παρτε την χλωρινη ποσοι δεν την χρησιμοποιουμε Ξερουμε τι κανουμε στις θαλασσες μας? Ολα τα χημικα οτι χρησιμοποιουμε καθημερινα εχει επεκταση στο περιβαλον και το περιβαλον υποφερει απο ζωα μεχρι φυτα απο την αλογιστη χρηση Ειναι κατι μακροπροθεσμο που δεν φαινεται αμεσα αλλα υπαρκτο οσο και ο βασανισμος των ζωων .
Θαναση δεν μπορω να διανοηθω οτι αν δεν υπηρχε η προοδος της Ιατρικης τα παιδια μου θα πεθαιναν ακομα απο τις παιδικες αρρωστιες κατι τοσο απλο σημερα αλλα κατι πολυ βαρυ πολλα χρονια πριν οπου η ιατρικη δεν ηξερε τι να κανη .Η Ιατρικη δεν ειναι μονο παυσιπονα
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αλλο το να μην συναισθανεται ενα μικρο παιδακι το οτι ενα ζωο ποναει ( ελλειψη ενσυναισθησης, διαταραχη της αντιληψης της πραγματικοτητας λεγεται επιστημονικα) αλλο ενας προεφηβος η εφηβος.
Αλλο το να τραβας καποια φτερακια αγαρμπα και να'χεις ενοχες κι αλλο το να γδερνεις, καις, βασανιζεις ανενδοιαστα ζωο.
Οι παραπανω εγκληματιες ειχαν τις δευτερες συμπεριφορες ολοι εχουμε μικροι τις πρωτες μη τα μπερδευετε, υπαρχουν και γονεις στο σαιτ δεν χρειαζεται να τρομαζουν με το παραμικρο δε ειναι αυτος ο σκοπος.
Προσωπικα πιστευω οτι τα πειραματα στα ζωα ειναι απαραιτητα σε πολυ λιγοτερες περιπτωσεις απο οσα πραγματι γινονται κι εκει μπορω να τα καταλαβω. Διαφωνω με ολα τα αλλα ομως .
Οσο για καλλυντικα καθε ειδους ακομα και τα πιο απλα, υπαρχουν και εταιρειες που δεν χρησιμοποιουν πειραματα στα ζωα γιατι να μην χρησιμοποιουμε αυτες??
Απ οτι φαινεται το εν λογω θεμα ειτε μπηκε στο παρελθον ειτε τωρα γεννα αντιθετες αντιδρασεις (και οχι μονο εδω σ αυτο το σαιτ) και τα στρατοπεδα ειναι χωρισμενα. Το ποστ μπηκε παντως προς ενημερωση κι ευαισθητοποιηση αυτο ειναι και το νοημα των ποστ αλλωστε και οποιος θελει κι ενδιαφερεται ας το ψαξει μοναχος του να σχηματισει γνωμη απο ολες τις πλευρες, δεν ειναι και τοσο δυσκολο αλλωστε. Δεν θα το λυσουμε το θεμα εδω πιστευω ο καθενας με την σταση του και τις επιλογες του στη ζωη παιρνει καθημερινα θεση σε τετοια ζητηματα.
Ismini
Διάσημο μέλος
ΥΓ. Νομίζω ότι και άλλοι συνομιλητές έχουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου (βλ. anabou, giota).
Κι εγω συμφωνω μαζι σου. Δεν θα γραψω κατι παραπανω με καλυψατε.
Μοno να προσθεσω: Οι ακραιες αποψεις και τοποθετησεις ειναι υποπτες και λανθασμενες.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Αλλο το να τραβας καποια φτερακια αγαρμπα και να'χεις ενοχες κι αλλο το να γδερνεις, καις, βασανιζεις ανενδοιαστα ζωο.
Προσωπικα πιστευω οτι τα πειραματα στα ζωα ειναι απαραιτητα σε πολυ λιγοτερες περιπτωσεις απο οσα πραγματι γινονται κι εκει μπορω να τα καταλαβω. Διαφωνω με ολα τα αλλα ομως .
συμφωνω και γω.. και δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φαινεται τοσο πρωτακουστο το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι τα ζωα γινονται πειραματοζωα οπουδηποτε η αγνοια και η αμελεια των υπολοιπων (των ιδιοκτητων κυριως )το επιτρεπει! και δε μιλαω μονο για τις εταιρειες που παραγουν προιοντα, ή για τις φαρμακευτικες εταιρειες..
το οτι απλα δεν ετυχε σε σας, δε νομιζω οτι ειναι καλο να στρουθοκαμηλιζετε..
Επισης το οτι γινονται τετοια βασανιστηρια, θα επρεπε να ξεσηκωνει τον φιλοζωο κοσμο, και οχι να καθετε εδω και να αντιπαραθετει αποψεις για το που σταματα το βασανιστηριο και που αρχιζει η ερευνα..
Οι παραβατες, θα επρεπε να ειναι δαχτυλοδειχτουμενοι κατευθειαν και οι πολιτεια να παρεμβαινει δραστικα προς την παραδειγματικη τους τιμωρια. και αυτο για μενα ειναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ..
Δηλ να πω οτι βρισκομαι σε μια παρεα που δεν εχουν σχεση και επαφη με ζωα να το καταλαβω, αλλα το να ακουω αυτα τα πραγματα εδω μεσα..ε εμενα αυτο μου φαινεται πρωτακουστο!!!!
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Συζητηση των αρθρων αυτων κανουμε και τα αρθρα ειναι μια ωραια αφορμη γι αυτο.να σκεφτουμε και να προβληματιστουμε να συζητησουμε δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να συνφωνουν με αυτα η οτι ειναι ολα σωστα. Και ολοι ειμαστε αντιθετοι στα πειραματα .Το να συζηταει κανεις δεν νομιζω οτι ειναι κακο Τι ειναι στρουθοκαμηλισμος? Ασχετα απο οτι λεμε εδω (και σιγουρα δεν θα λυθη εδω το θεμα) αντιπαραθεση σκεψεων κανουμε, .το να αγνοουμε την πραγματικοτητα σε ολο της το ευρος ειναι ακομα χειροτερο. Οτι χρησιμοποιουμε απο τον ηλεκτρισμο ως την θερμανση απο το ψυγειο ως το πλυντηριο ρουχων ιτε βλεπουμε τηλεοραση εχει επιπτωσεις στα ζωα και στο περιβαλον, ιτε ειναι με μορφη πειραματων, ιτε με την μορφη της καθημερινοτητας .Καλυντικα που δεν χρησιμοποιουν ζωα για πειραματα ναι υπαρχουν Αλλα λυνει το προβλημα ? Ειναι μονο τα καλυντικα? Και ολα τα υπολοιπα που κανουμε και χρησιμοποιουμε στα σπιτια μας? Το αποριπαντικο για το πλυντηριο πριν ερθει στα σπιτια μας δοκιμαστηκε για αλλεργιες Δεν πλενουμε ωστοσο ρουχα? Το να περιοριστουν τα πειραματα στο λιγοτερο δυνατο ειναι εφικτο και ζητουμενο απο ολους. Αλλα θα πρεπει περα απο υπογραφες να περιορισουμε τον καταναλωτισμο της καθημερινοτητας μας για να χει και αντικρυσμα.Δεν πλενω ,δεν εχω ψυγειο,δεν χρησιμοποιω οτιδηποτε μπορει να χρησιμοποιηθηκε πρωτα σε ζωα γιατι αυτο κανει κακο στα ζωα.Και ναι οι παραβατες πρεπει να τιμωρουνται. Αραγε ειναι μονο αυτοι οι παραβατες ομως?
ladycat
Διάσημο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος
το προβλημα παντα ειναι οτι ΠΑΝΤΑ μενουμε στις συζητησεις..ολοι μας!
και βρε ladycat, η κλωνοποιηση του ανθρωπου τωρα τί σχεση εχει?
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Ola απο τις συζητησεις ξεκιναν και μπορουν να γινουν πραξη Καταλαβα με ποια ενοια το ανεφερες δεν το πηρα προσωπικαΓιωτα, το στουθοκαμηλισμο, δεν το ειπα για τη συζητηση..ουτε ειπα οτι στρουθοκαμηλιζεις επειδη συζητας κατι!
το προβλημα παντα ειναι οτι ΠΑΝΤΑ μενουμε στις συζητησεις..ολοι μας!

ladycat
Διάσημο μέλος
το ειπα για τα πειραματα τι παλι εκτος θεματος βγηκα κλαψ?
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
https://www.protection-des-animaux.org/photos/Experimentation-chats/
στο ιδιο site θα βρειτε για το σαδισμο στα ζωα το κρεας γατας στη κινα το τσιρκο κλπκλπ μονο για γερα στομαχια!!
https://www.protection-des-animaux.org/photos/
https://www.onevoice-ear.org/ressources/multimedia.html
εδω η παραγραφος που προσπαθει η ελλαδα να ενταξει στο συνταγμα
https://www.stardogs.gr/2006/11/ppo.htm
Αναφερει επιτελους το "Τα ζωα δεν ειναι πραγματα ειναι οντα που συναισθανονται και υποφερουν" ( ναι χρειαζοτανε να το πουμε και να το γραψουνε δεν ειναι αυτονοητο για μερικους...!!τα θεωρουν εργαλεια!)
ενω εδω ο γαλλικος νομος που την εχει ενταξει για τα ζωα που υποφερουν στα πειραματα!
"Reconnaissant que l'homme a l'obligation morale de respecter tous les animaux et de prendre dûment en considération leur aptitude à souffrir et à se souvenir" ( Αναγνωριζοντας οτι ο ανθρωπος εχει την ηθικη υποχρεωση να σεβεται ολα τα ζωα και να περνει σοβαρα υποψη του την ικανοτητα τους να υποφερουν και να θυμουνται οτι υπεφεραν)
Résolus à limiter l'utilisation des animaux à des fins expérimentales ou à d'autres fins scientifiques, avec pour finalité de remplacer cette utilisation partout où cela est possible, notamment en recherchant des méthodes de substitution et en encourageant le recours à ces méthodes de substitution; ( Αποφασισμενοι να περιορισουμε την χρηση των ζωων για πειραματα με τελικο στοχο να αντικατασταθουν πληρως παντου οπου αυτο ειναι δυνατον, ιδιως ψαχνοντας μεθοδους υποκαταστασης και προωθωντας και ενθαρυνοντας αυτες τις μεθοδους )
Souhaitant adopter des dispositions communes, afin de protéger les animaux utilisés dans des procédures susceptibles de provoquer des dommages durables, des douleurs, des souffrances ou de l'angoisse et d'assurer que ceux-ci, lorsqu'ils sont inévitables, soient réduits au minimum, .... (θελοντας να υιοθετησουμε κοινες συνισταμεννες προκειμενου να προστατεψουμε απο το να υποφερουν τα ζωα που χρησιμοποιουνται στις διαδικασιες που πιθανον να τους προκαλεσουν μονιμες βλαβες, πονους, τα κανουν να υποφερουν η τους προκαλουν ανχος και προκεινμενου να διασφαλησουμε οτι γινονται μονο οσες ειναι τελειως απαραιτητες και ακομα κι αυτες να μειωθουν στο μινιμουμ, αποφασιζουμε...)
Αυτο ειναι αυτο που λενε "το πνευμα του νομου"
https://www.protection-des-animaux.o...entales-ou-a-d-autres-fins-scientifiques.html
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool