Birman-maniacs

κ σιαμ να βρω δεν με νοιαζει! απλα θελω να γεννησει μια φορα κ μετα θα την στειρωσω! αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ σιαμ να βρω δεν με νοιαζει! απλα θελω να γεννησει μια φορα κ μετα θα την στειρωσω! αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες
γεια σου και καλως ηρθες!!!:D
γιατι θελεις να γεννησει η γατα σου μια φορα οπωσδηποτε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μολις εκανα τις απαραιτητες συστασεις birmanics και αντρα μου!!!!
νομιζω του αρεσε!!!!;)
αντε μπορει να μιλαει κι αυτος μαζι σας απο δευτερα!!!!
καληνυυυυυυυυυυχτα!!!:)

Λοιπόν έχω μια απορία αυτές τις μέρες..Πήγα στον από πάνω μου που η γάτα του γέννησε σιαμεζάκια, και δεν έχω καταλάβει..Τι διαφορά έχουν τα βιρμανάκια από τα σιαμ και ποια από τα δύο γενιούνται κάτασπρα με μαύρη ουρά και μουσούδι!

Διαφωτίστε με λιγακι!!

Λοιπόν έχω μια απορία αυτές τις μέρες..Πήγα στον από πάνω μου που η γάτα του γέννησε σιαμεζάκια, και δεν έχω καταλάβει..Τι διαφορά έχουν τα βιρμανάκια από τα σιαμ και ποια από τα δύο γενιούνται κάτασπρα με μαύρη ουρά και μουσούδι!

Διαφωτίστε με λιγακι!!

1. Και οι δύο ράτσες δίνουν μωρά κάτασπρα στην αρχή τα οποία αποκτούν χρώμα στην πορεία μόνο στα άκρα τους, δηλ. στο πρόσωπο και τα αυτιά , στην ουρά και στα πόδια έως το σημείο των πατουσών.
2. Τα Σιαμεζάκια "βγαίνουν" σε ένα χρώμα μόνο - το seal (του καπνού, δηλ.). Τα Βιρμανάκια έχουν διαφορετικά χρώματα: seal, λιλά, μπλε (γκρι), κόκκινο, σοκολατί, όλα τα παραπάνω στο ριγωτό τους (tabby), κρεμ...
3. Τα Σιαμεζάκια ΔΕΝ έχουν άσπρα γαντάκια στα πόδια τους. Τα Βιρμανάκια έχουν ΠΑΝΤΑ. Αλλιώς είναι τύπου Βιρμανίας ή δεν είναι Βιρμανίας καθόλου...
4. Τα Βιρμανάκια είναι ημι-μακρύτριχα. Τα Σιαμεζάκια έχουν κοντή τρίχα.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν ξέχασα κάτι, παρακαλώ τις "συναδέλφισσες" να το προσθέσουν!:)

μολις εκανα τις απαραιτητες συστασεις birmanics και αντρα μου!!!!
νομιζω του αρεσε!!!!;)
αντε μπορει να μιλαει κι αυτος μαζι σας απο δευτερα!!!!
καληνυυυυυυυυυυχτα!!!:)

Α, ωραία! Κι άλλος στην παρέα - να προετοιμαστεί για Βιρμανο-πατέρας από νωρίς :lol::P Καλώς να ορίσει...

Διαφωτίστε με λιγακι!!
αγαπητη κατερινα......
τα βιρμανακια γεννιουνται ασπρα και σιγα-σιγα καθως μεγαλωνουν αρχιζουν και περνουν το χρωμα τους.Αλλα ειναι seal point αλλα ειναι chocolate point,lilac point,red point και ολοι αυτοι οι χρωματισμοι υπαρχουν και σε tabby.
Το κυριο χαρακτηριστικο των βιρμανικων ειναι τα ασπρα καλτσακια τους για τα οποια ευθυνεται ενα και μονο γονιδιο που ειναι εξαιρετικα σπανιο.Βιρμανικη η οποια εχει διασταυρωθει με αλλη ρατσα χανει αυτο το χαρακτηριστικο.
Ακομη οι βιρμανικες ειναι ημιμακρυτριχες γατες σε αντιθεση με τις σιαμεζες.το χρωμα των ματιων τους πρεπει να ειναι βαθυ μπλε.
Τελος,ειναι διασημες για τον ηπιο και πολυ φιλικο χαρακτηρα τους,πραγμα που τις κανει πολυ αγαπητες απο τους κατοχους τους και οχι μονο.Εχουν συμπεριφορα σκυλου και μπορει να σε ακολουθουν σε καθε δωματιο του σπιτιου.Αποζητουν την ανθρωπινη παρεα και δεν τους αρεσει να ειναι μονες τους.
Ελπιζω να σε βοηθησα.:)
νομιζω υπαρχει σχετικο αρθρο στο my cat.

Ερώτησις: έχει νόημα να τη ζευγαρώσεις με άλλη ράτσα από τη στιγμή που θα γεννήσει ημίαιμα; Αυτά με τη σειρά τους δε θα δώσουν "καθαρά" Βιρμανάκια... Αν δε βρεις Βιρμανό γάτο, κατ' εμέ δεν έχει νόημα:/: Και άδικα την ταλαιπωρείς τη γάτα σου. Η οποία, απ' ό,τι θυμάμαι καλά, σου στοίχησε 150 ευρώ από ιδιώτη. Είσαι σίγουρος ότι είναι και αυτή καθαρόαιμη; :hmm:
Όπως και να έχει περιμένουμε φωτογραφίες της καλής σου:)

Α, ωραία! Κι άλλος στην παρέα - να προετοιμαστεί για Βιρμανο-πατέρας από νωρίς :lol::P Καλώς να ορίσει...
γεια σου φωτεινακο μου!!!!!!!!!!!!!!!!:D
δεν ειδα οτι απαντησες και εγραψα κι εγω.
ο αντρας μου ειναι διπλα μου και εχει προετοιμαστει για βιρμανοπατερας γιατι εχει την καταλληλη υποστηριξη:lol:

Τα Σιαμεζάκια δε 'βγαίνουν' μόνο σε seal point. Υπάρχουν επίσης chocolate point, blue point, και lilac point. Απλά τα seal point είναι τα πιο γνωστά;)
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τη Φωτεινή και να προσθέσω οτι τα Σιαμεζάκια έχουν πιο μακρουλή μουσούδα από τα Βιρμανάκια:P

αγαπητη κατερινα......
τα βιρμανακια γεννιουνται ασπρα και σιγα-σιγα καθως μεγαλωνουν αρχιζουν και περνουν το χρωμα τους.Αλλα ειναι seal point αλλα ειναι chocolate point,lilac point,red point και ολοι αυτοι οι χρωματισμοι υπαρχουν και σε tabby.
Το κυριο χαρακτηριστικο των βιρμανικων ειναι τα ασπρα καλτσακια τους για τα οποια ευθυνεται ενα και μονο γονιδιο που ειναι εξαιρετικα σπανιο.Βιρμανικη η οποια εχει διασταυρωθει με αλλη ρατσα χανει αυτο το χαρακτηριστικο.
Ακομη οι βιρμανικες ειναι ημιμακρυτριχες γατες σε αντιθεση με τις σιαμεζες.το χρωμα των ματιων τους πρεπει να ειναι βαθυ μπλε.
Τελος,ειναι διασημες για τον ηπιο και πολυ φιλικο χαρακτηρα τους,πραγμα που τις κανει πολυ αγαπητες απο τους κατοχους τους και οχι μονο.Εχουν συμπεριφορα σκυλου και μπορει να σε ακολουθουν σε καθε δωματιο του σπιτιου.Αποζητουν την ανθρωπινη παρεα και δεν τους αρεσει να ειναι μονες τους.
Ελπιζω να σε βοηθησα.:)
νομιζω υπαρχει σχετικο αρθρο στο my cat.

Μετά από αυτό το κείμενο, Δανάη, παίρνεις δίπλωμα "Birmaniac" με δέκα σφραγίδες!:lol::):):)

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τη Φωτεινή και να προσθέσω οτι τα Σιαμεζάκια έχουν πιο μακρουλή μουσούδα από τα Βιρμανάκια:P

Σωστή! Αυτό το ξέχασα: τα Βιρμανάκια έχουν στρογγυλή φατσούλα:) Και τα αυτάκια τους είναι μεσαίου μεγέθους - στα Σιάμ,νομίζω, ότι είναι μυτερά...

Ερώτησις: έχει νόημα να τη ζευγαρώσεις με άλλη ράτσα από τη στιγμή που θα γεννήσει ημίαιμα; Αυτά με τη σειρά τους δε θα δώσουν "καθαρά" Βιρμανάκια... Αν δε βρεις Βιρμανό γάτο, κατ' εμέ δεν έχει νόημα:/: Και άδικα την ταλαιπωρείς τη γάτα σου. Η οποία, απ' ό,τι θυμάμαι καλά, σου στοίχησε 150 ευρώ από ιδιώτη. Είσαι σίγουρος ότι είναι και αυτή καθαρόαιμη; :hmm:
Όπως και να έχει περιμένουμε φωτογραφίες της καλής σου:)
συμφωνω και επισης μια εγκυμοσυνη ειναι και λιγο επικινδυνη για την γατα

Μετά από αυτό το κείμενο, Δανάη, παίρνεις δίπλωμα "Birmaniac" με δέκα σφραγίδες!:lol::):):)
αχ!!!!!!!!!!!!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!!!!!
που ειναι οι αλλες να δουνε τι μελετη εχω κανει!!!!!!!!!!!!:lol:

συμφωνω και επισης μια εγκυμοσυνη ειναι και λιγο επικινδυνη για την γατα

Καλά, πάντα μια εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνη, δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Ο gvlas προχωράει με το σκεπτικό της ομαλής και φυσιολογικής εγκυμοσύνης όπου όλα θα προχωρήσουν καλώς. Απλά, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αν είναι η γέννα να δώσει ημίαιμα - σκοπός κάθε ράτσας όταν αναπαράγεται είναι να δώσει καθαρόαιμα γατιά...:/:

αχ!!!!!!!!!!!!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!!!!!
που ειναι οι αλλες να δουνε τι μελετη εχω κανει!!!!!!!!!!!!:lol:

Έλα ντε! Έχουν χάσει "επεισόδια"... Τις περιμένει λίγο διάβασμα τη Δευτέρα;)

Καλά, πάντα μια εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνη, δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Ο gvlas προχωράει με το σκεπτικό της ομαλής και φυσιολογικής εγκυμοσύνης όπου όλα θα προχωρήσουν καλώς. Απλά, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αν είναι η γέννα να δώσει ημίαιμα - σκοπός κάθε ράτσας όταν αναπαράγεται είναι να δώσει καθαρόαιμα γατιά...:/:
μα ναι και γι'αυτο τον ρωτησα γιατι θελει η γατα του να γεννησει οπωσδηποτε...:hmm:αλλα δεν εχει απαντησει ακομα..

ειχα και καλες δασκαλες!!!!!!!!!!!!!!!;)

Δανάη, ο καλός σου έχει άποψη σχετικά με το χρώμα και το φύλο του Βιρμανακίου;:hmm:Ή θα αποδεχθεί ό,τι πεις εσύ;:P

Δανάη, ο καλός σου έχει άποψη σχετικά με το χρώμα και το φύλο του Βιρμανακίου;:hmm:Ή θα αποδεχθεί ό,τι πεις εσύ;:P
ο,τι πω εγω φυσικα!!!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back