Birman-maniacs

Αυτή δεν ήταν για γατακι δικό τους?
Τώρα μόλις είδα οτι άλξαν κατι απο χθές:
Glitter´s Kamunyak female (SBI f)
(Show/ breeding quality)
(Till salu/ Available)

From the beginning I couldn´t see the markings. But they are almost perfect!!!

Μέχρι χθές δεν είχε quality....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

(Show/ breeding quality)
(Till salu/ Available)

Axά...:hmm::hmm:κάνε τους γράμμα στις Γερμανίδες όμως πρόσεξε και πες τους ότι το έβαλε ξαφνικά show quality... Και σε τι τιμή θα το πάρεις εσύ μήπως μεσολαβήσουν και το πάρεις με τιμή όχι show...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Axά...:hmm::hmm:κάνε τους γράμμα στις Γερμανίδες όμως πρόσεξε και πες τους ότι το έβαλε ξαφνικά show quality... Και σε τι τιμή θα το πάρεις εσύ μήπως μεσολαβήσουν και το πάρεις με τιμή όχι show...
σου έστειλα e mail...

Το έστειλα.. Άντε να δούμε..:)

Αλήθεια πως ξεχωρίζουν την quality σε ένα ζωάκι; ΟΚ εξαρτάται απο το πόσο πλησιάζει της γραμμές της ράτσας, αλλά πως το καταλαβαίνουν?

(Show/ breeding quality)
(Till salu/ Available)

καλα!τετοια απο τους εκτροφεις θα δεις παααρα πολλα!!!!

Αλήθεια πως ξεχωρίζουν την quality σε ένα ζωάκι; ΟΚ εξαρτάται απο το πόσο πλησιάζει της γραμμές της ράτσας, αλλά πως το καταλαβαίνουν?
οσο πιο κοντά στα standards είναι τόσο το καλύτερο για να γίνει breed ή Show...
π.χ. εμένα ο Μορφέας δεν μπορεί να είναι show γιατί έχει μεγάλα καλτσάκια... αλλά στο συμβόλαιό του γράφει ότι μπορεί να γίνει breed γιατί έχει καλό pedigree και κατόπιν συνενόησης με τον εκτροφέα μπορώ να τον ζευγαρώσω...
Δες ας πούμε τη Fadiya των Catalis... την υπολόγιζαν για breed μέχρι που πέταξε το λευκό στο σαγόνι κι έγινε pet...
Πολλές φορές αλλάζοντας το ζώο κατά την ανάπτυξη, αλλάζει και το quality...
Τώρα αυτή ξαφνικά χθες είδε ότι η Kamunyak βγήκε Show? Tετοια σύμπτωση? :hmm:
να δούμε τι θα σου πουν...

κοιταζουν χρωμα και σχημα ματιων,σχημα καλτσακιων,να μην εχει ασπρα σημαδια πουθενα αλλου στο σωμα εκτος απο τα καλτσακια,να μην υπαρχει σραβισμος ή "σπασμενη" ουρα,αν εχει στρογγυλεμενα αυτια και οχι μεγαλα και μυτερα.Αν εχει ολα αυτα ειναι show/breed quality.Αν το προβλημα ειναι μονο στα καλτσακια δεν υπαρχει θεμα!και παλι μπορει να ειναι breed αλλα οχι show.
Αν εχει πανω απο 1 ελαττωματα ειναι πετ.

Καλημέραααα!!!:)

οσο πιο κοντά στα standards είναι τόσο το καλύτερο για να γίνει breed ή Show...
π.χ. εμένα ο Μορφέας δεν μπορεί να είναι show γιατί έχει μεγάλα καλτσάκια... αλλά στο συμβόλαιό του γράφει ότι μπορεί να γίνει breed γιατί έχει καλό pedigree και κατόπιν συνενόησης με τον εκτροφέα μπορώ να τον ζευγαρώσω...
Δες ας πούμε τη Fadiya των Catalis... την υπολόγιζαν για breed μέχρι που πέταξε το λευκό στο σαγόνι κι έγινε pet...
Πολλές φορές αλλάζοντας το ζώο κατά την ανάπτυξη, αλλάζει και το quality...
Τώρα αυτή ξαφνικά χθες είδε ότι η Kamunyak βγήκε Show? Tετοια σύμπτωση? :hmm:
να δούμε τι θα σου πουν...

Αυτό λεω και εγώ.... Γιατί εχει λεύκο σημαδάκι στο σαγονι...
kamunyak9.jpg

Να δες εδώ στο site του Βασίλη το πρότυπο της τέλειας (μορφολογικά πάντα ε?) Βιρμανής...
https://www.birman.gr/index.php?p=1_8_-935-945-961-945-954-964-951-961-953-963-964-953-954-940-

Ο δικος μου εκτροφεας μου ειχε γραψει οτι αν δεν ειχε στραβα καλτσακια και δεν ηταν μικροκαμωμενος,κατα τα αλλα ειναι τοσο καλοβαλμενος που θα ηταν show.
Δεν ξερω αν σε βοηθαω με τα παραδειγματα

Αυτό λεω και εγώ.... Γιατί εχει λεύκο σημαδάκι στο σαγονι...
kamunyak9.jpg
οχι!! Αυτό δεν είναι λευκό λευκό είναι Point της ταρταρούγας!! Μην σε ανησυχεί...δες και τα ποδαράκια της και θα καταλάβεις!;)το seal απαγορεύεται να βγάλει τέτοιο spot...

καλημέρα αδελφούλα! Συγνώμη για τη καθυστέρηση αλλά να.... έχουμε σεμινάριο εδώ...:P:lol:

οχι!! Αυτό δεν είναι λευκό λευκό είναι Point της ταρταρούγας!! Μην σε ανησυχεί...δες και τα ποδαράκια της και θα καταλάβεις!;)το seal απαγορεύεται να βγάλει τέτοιο spot...

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ, αλλά είχα την εντύπωση οτι το λευκό δεν είναι μέσα στα χρώματα της ταρταρουγας(πρόσωπο πόδια και ουρά..).:redface:

καλημέρα αδελφούλα! Συγνώμη για τη καθυστέρηση αλλά να.... έχουμε σεμινάριο εδώ...:P:lol:
:lol::lol:Ναι το προσεξα!!!!:lol::lol:Γιουλη μου...θα με συγχωρέσεις αν σου πω ότι δεν μπορώ να έρθω σήμερα!!!!!????:/:ΘΕΛΩ να έρθω αλλά έχω πολύ αγχος για άυριο και είμαι λίγο κάπως...η κοιλίτσα μου με έχει πιασει..:(

Καλέ..Είδες τα ανηψάκια σου??????????:hmm:

καλημερα και σε σενα!!!!:)

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ, αλλά είχα την εντύπωση οτι το λευκό δεν είναι μέσα στα χρώματα της ταρταρουγας(πρόσωπο πόδια και ουρά..).:redface:
αυτο θα το κοιταξω μια στιγμη και θα σου πω!

Σωστα τα λες για το λευκό... δεν είναι όμως λευκό είναι το κρεμ χρώμα που έχει πάρει απ'τη μαμά της...δες και κάτω από τα μάτια της... γενικά η Kamunyak είναι dark seal tortie δηλ. έχει λίγα στοιχεία ταρταρούγας...(εννοώ δεν έχει πολύ το κόκκινο - κρεμ που έχουν άλλες...)

:lol::lol:Ναι το προσεξα!!!!:lol::lol:Γιουλη μου...θα με συγχωρέσεις αν σου πω ότι δεν μπορώ να έρθω σήμερα!!!!!????:/:ΘΕΛΩ να έρθω αλλά έχω πολύ αγχος για άυριο και είμαι λίγο κάπως...η κοιλίτσα μου με έχει πιασει..:(

Καλέ..Είδες τα ανηψάκια σου??????????:hmm:
τα είδα τα ανιψάκια μου... σου έγραψα!
έγραψα κι εγώ αλλά δεν το είδες ότι μου προέκυψε οδοντίατρος σήμερα... πάμε πάλι για την άλλη εβδομάδα...που θα πάει...θα μας βγει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back