Bruce: νεογγένητος κούκλος! Μια ιστορία (και μια απορία)

bruce22

Νεοφερμένο μέλος

Ο bruce22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα!

Εδώ και 10 μέρες εγώ, η οικογένιά μου και οι φίλοι μου περνάμε μια φοβερή περιπέτεια. Και επίκεντρο αυτής ο κύριος του avatar, ο bruce!
Βρήκαμε τον μικρούλη στις 22/10 ολομόναχο να κλαίει σε ένα οικόπεδο και αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε γνωρίζοντας ότι δεν είχαμε πολλές ελπίδες για θετική κατάληξη..
Ο καημένος μόλις είχε ανοίξει τα ματάκια του μάλλον και απότι μάθαμε έκλαιγε ήδη 2-3 μέρες εκεί οπότε ήταν πολύ τυχερός που τον προλάβαμε! Από τότε με συμβουλές και στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς την κτηνιατρικής Μοσχάτου(Δημήτρης Φερλέμης - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ κλινική που μας έκανε και ειδική τιμή γιατί το γατάκι ήταν αδέσποτο) έχει περάσει πάρα πολλά καλά και κακά και εμείς το ίδιο μαζί του.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε 2 μέρες αφού τον φέραμε σπίτι μας. Μέσα σε μία μόνο ώρα από ένα γατάκι γεμάτο ενέργεια μετατράπηκε σε ένα αναίσθητο και ετοιμοθάνατο μικρό απότι μας είπαν αρχικα οι γιατροί. τον πήγαμε αμέσως στην κλινική όπου κάναν ότι μπορούσαν αλλά μας είπαν ότι οι πιθανότητες να βγάλει την νύχτα ήταν πολύ μικρές. Μάλλον είχε προσβληθεί από λοίμωξη είπαν τότε.
Ο bruce όμως έκανε την έκπληξη και αρκετά γρήγορα ανάρωσε και επανήλθε! Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν λοίμωξη αλλά βαρύ υπογλυκαιμικό σοκ. Τους μπέρδεψε η απουσία (αρχικά) θετικής αντίδρασης στην ένεση γλυκόζης αλλα τελικά τέλος καλό, όλα καλά!

Μετά από ένα 24ωρο χωρίς αρνητική είδηση, ο bruce άρχισε πάλι να πέφτει πολύ.. Μέσα σε μία ώρα κατέληξε να έχει σπασμούς και να κάνει έναν περίεργο θόρυβο σε κάθε του ανάσα. Ήταν 4 το βράδυ οπότε αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία 24ωρη κλινική στο παλαιό φάληρο. Από τις χειρότερες συνθήκες που έχω δει ποτέ σε κτηνιατρείο. Εκεί ο γιατρός του έδωσε και αυτός ελάχιστες ελπίδες ζωής. Τον αφήσαμε εκεί οπού του βάλανε ορό και κάνανε ότι μπορούσαν (αν και έδειχναν την εντύπωση ότι δεν ξέραν τι κάνανε).

Και εκεί που είχαμε αρχίσει να αποδεχόμαστε την κακή κατάληξη του μικρού μας, 9 το πρωί της επόμενης μέρας ο γιατρός μας πήρε και μας είπε ότι ζει ακόμα και ότι είναι καλύτερα!
Φυσικά τον πήραμε αμέσως από εκει και τον πήγαμε και πάλι στο μοσχάτο. Οι γιατροί κάναν ότι μπορούσαν. Απότι είπαν το γατάκι είχε πνιγεί σε κάποιο τάισμα με το μπιμπερό και είχαν πάει σταγόνες γάλατος στους πνεύμονές του :( Το υγρό είχε μάλλον αποροφυθεί γιαυτό και ηρέμησε αλλά υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πνευμονικής λοιμώξεος από τα υπολήματα του! Τον βάλαν (για τρίτη φορά στη ζωούλα του) σε ορό, του δώσαν αντιβίωση και κάποιες άλλες ενεσούλες και τον πήραμε σπίτι με λίγες και πάλι ελπίδες.. Παρόλαυτά μέσα σε μία μέρα ο bruce άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερα!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα (11η μέρα που το έχουμε σπίτι μας - 20η+ της ζωής του) όπου ο μικρός μας έχει περάσει ήδη 4 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα! Παίρνει πλέον 2 φορές τη μέρα αντιβίωση από το στόμα (4 μέρες συνολικά). Μόνο ένα θεματάκι με δυσκοιλιότητα που όμως λύθηκε με ένα μικροκλίσμα γλυκερίνης ("άδειασε" επιτέλους το καημένο!)
Κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιό πολύ και είναι μια χαρά προς το παρόν(όπως καταλαβαίνεται ένα ορφανό γατάκι τον πρώτο μήνα της ζωής του είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευάλωτο οπότε ακόμα δεν έχουμε ευησυχαστεί).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ το έχουμε αγαπήσει και μας έχει συγκινήσει το πόσο πολύ θέλει να ζήσει. (εξού και το bruce: πολύ σκληρό για να πεθάνει :p)
Φυσικά ακούμε πιστά τις συμβουλές των γιατρών όπως και αυτές που διαβάσαμε στο mycat σε ανάλογο άρθρο!

Αυτή είναι η ιστορία του μικρού μας!
Ευχηθείτε του να μεγαλώσει και να γίνει γερό δυνατό και πανέμορφο!

Μια ερωτησούλα για να τελειώσω! Εδώ και 3-4 μέρες παρατηρώ ότι θέλει συνεχώς να βγεί από το σπίτάκι του(χαρτόκουτο με πάτωματάκι από πάνα-υπόστρωμα πάντα με μία θερμοφόρα για να το κρατά ζεστο!) και να εξερευνήσει τον κόσμο! έχει μεγαλώσει και δυναμώσει οπότε αν δεν τον προσέχουμε συνέχεια μπορεί πλέον με αρκετή δυσκολία να σκαρφαλώσει τα τοιχώματα του κουτιού του! Ενώ λοιπόν θέλω να το αφήσω να βγεί "εκεί έξω" και να αρχίσει να εξερευνεί το περιβάλλον του φοβάμαι μήπως είναι επικίνδυνο γιαυτό. Αν λόγω του πήγαινε-έλα στο πάτωμα του δωματίου μου κολλήσει κάτι? Φοβάμαι γιατί αν και δυναμώνει εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο σε τόσους κινδύνους.

Ποιά είναι η άποψή σας?

Ευχαριστώ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλη τυχη και καλη υγεια γλυκουλι!
Για την απορια σου δεν μπορω να σε βοηθησω, δεν ειχα ποτε τοσο μικρο στο σπιτι, μου φαινεται λογικο καθως μεγαλωνει να θελει να βολταρει, ισως εαν υπαρχει καποιος ασφαλες περιορισμενος χωρος μεσα σε καποιο δωματιο, ας σου απαντησει και καποιος πιο εμπειρος ομως. Ελπιζω να σας πανε ολα καλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα..και ενα μεγαλο μπραβο για οσα εχετε κανει για το μικρουλι..:)
Υπο κανονικες συνθηκες..και βεβαια θα πρεπει να βγει απο το κουτι..βεβαια καλο θα ειναι στην αρχη που ειναι πολυ μικρουλι,να βρισκεται μονο σε ενα δωματιο..γιατι μπορει να συμβει και κανενα ατυχημα,ή να χωθει πουθενα( το συνηθιζουν αυτο τα μικρα γατακια)..αν ΔΕΝ σας το εχει απαγορευσει αυτο ο γιατρος( που δεν βρισκω το λογο..) εγω θα σου ελεγα να το βγαλεις...ουτως ή αλλως σε λιγο θα βγαινει απο μονο του..και δεν θα το προφταινεις..:D απλα προσοχη που πηγαινει.,.μην κατσει κανενας επανω του,μην χωθει πουθενα κλπ..για αυτο λεω πως καλυτερα ειναι αρχικα μονο σε ενα δωματιο...
καλη τυχη..πολλα περαστικα..και αν θελεις γραφε μας νεα σας..:)

Ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές!

Εμένα αυτό που με ανησυχεί δεν είναι αν θα χτυπήσει ή αν θα σφηνώσει πουθενά.. Αυτά μπορώ να βεβαιωθώ ότι δεν θα γίνουν.. Επίσης σίγουρα θα είναι περιορισμένος στο δωμάτιό μου ειδικά τώρα στν αρχή..

Αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως το θέμα των μικροβίων.. Επειδή μεγαλώνει χωρίς την μητέρα του ο οργανισμός του πιθανότατα να μην έχει όσα αντισώματα θα έπαιρνε κανονικά από την μάνα του (δεν γνωρίζουμε αν και πόσο πρόλαβε να πιεί μητρικό γάλα)

Θα ρωτήσω και τον γιατρό του αλλά έκανα τον κόπο να ρωτήσω και εσάς..

Ευχαριστώ και πάλι :)

Οχι..για αυτο να μην αγχωνεσαι καθολου...εγω και τα δυο τα ζουζουνια που εχω..χωρις τη μαμα τους μεγαλωσαν σχεδον απο την ηλικια που εχεις και τον δικο σου..και δεν τα ειχα περιορισμενα,μαλιστα η πουπυ μου..μεγαλωσε εξω αρχικα(χωρις μαμα και αυτη) ,φαντασου..στα χωραφια και στις σκονες (γιατι δεν ειχα αποφασισει τοτε να την βαλω μεσα...) παντως ρωτα και τον γιατρο..για να σου φυγει η εγνοια..:)

αχ τι περασε το μικρουλι.... ευχομαι να πανε ολα καλα και να γινει ενας τεραστιος και υγιεστατος γατουλης!!! :)

Μπραβο σας πραγματικα ειστε αξιεπαινοι!!!!!!
Ελπιζω ο μικρουλης να συνεχισει να ειναι καλα και να μεγαλωνει γερα και δυνατα!!!!!!!!

Κατ'αρχάς να συγχαρώ την προσπάθειά σας αλλά και τη θέληση για ζωή του μικρούλη σας.
Ο Bruce για να έχει επιζήσει πριν τον βρείτε θα πρέπει να πρόφτασε να θηλάσει τη μαμά του έστω και μια δυο μέρες.
Αυτό είναι αρκετό για να έχει δημιουργήσει αντισώματα ήδη κι άλλωστε ο χώρος του σπιτιού είναι περισσότερο καθαρός απο μικρόβια απ τον χώρο που φυσιολογικά ζουν κι αναπτύσσονται τα γατομωρά στις πρώτες μέρες της ζωής τους.
Θέλω να πω μ'αυτό οτι δεν πρέπει να ανησυχείς αν θέλει να εξερευνήσει το μεγάλο άγνωστο περιβάλλον του δωματίου σου.
Βέβαια καλό θα ήταν , όπως σου γράφει κι η Εφη, να τον περιορίσεις σ'ένα χώρο στην αρχή και για δικό του αλλά και για δικό σου καλό (για να μην ψάχνεις ;) γατούλη στ'αχυρα) μιας κι είναι ακόμη πολύ μικροσκοπικούλης.
Να τον χαίρεστε και να μας γράφετε νέα σας

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και για τις ευχές σας! (και ο bruce είμαι σίγουρος!)

Τα νέα συνεχίζουν να είναι πολύ καλά! Άκουσα την συμβουλή σας και εδώ και 3 μέρες ο μικρός κυκλοφορεί κανονικά στο δωματιό μου! Ήδη από την πρώτη μέρα άρχισε να νιώθει άνετα στον νέο του περιβάλλον! για καλό και για κακό πρώτα καθαρίσαμε πολύ καλά τον χώρο και κλέίσαμε οποιαδήποτε τρυπούλα υπήρχε για να μην τον ψάχνουμε κάτω από καμια βιβλιοθήκη καμια ώρα! :D

O Άτιμος παρα τα όσα πέρασε είναι πλέον υγειέστατος και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα πιό πολύ! Έχει φοβερή όρεξη να ανακαλύψει τα πάντα γύρω του, και μετά από κάθε φαί και λίγο ύπνο είνια έτοιμος για παιχνίδια!

Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά περνάει η κρίσιμη περίοδος που κάθε μέρα ανησυχούσαμε μην πάθει το οτιδήποτε! :)

2 ερωτησούλες ακόμα!

Καταρχάς εδώ και 2-3 μέρες προσπαθούμε να τον προτρέψουμε να τρώει το γάλα του από μπολάκι αλλά προς το παρόν δεν τα καταφέρνει ο χαζούλης! Έχετε κανένα "τρικ" που μπορεί να βοηθήσει? Υπολογίζουμε ότι πλέον είναι περίπου 25-30 ημερών! Έχει έρθει η ώρα του για να το μάθει? Επίσης πότε να αρχίσουμε να του δίνουμε μικρές ποσότητες γατοτροφής? έχει αρχίσει να βγάζει δοντάκια αλλα είναι αρκετά για να φάει και λίγη κανονική τροφή?

Το άλλο "θεματάκι" που με απασχολεί είναι η συμπεριφορά του όταν παίζει. Φαίνεται ότι γιαυτόν είναι καθαρά παιχνίδι και το διασκεδάζει άλλα τα δαγκωματάκια του και οι γρατζουνιές του έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο δυνατα! Είναι κάτι που σε αυτήν την ηλικία είναι φυσιολογικό και όσο παιρνάει ο καιρός θα υποχωρει? Γιατί αν δαγκώνει και γρατζουνάει έτσι και όταν μεγαλώσει θα έχουμε πρόβλημα! :p Τώρα πάντως αν παίζει και δει ελεύθερο δάχτυλο το χει δαγκώσει σίγουραο άγριος!!

Αυτά προς το παρόν! Για να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας δίνω άλλη μια φωτογραφία πιο πρόσφατη πλέον!

https://img838.imageshack.us/i/bruce012sm.jpg/
https://img180.imageshack.us/i/36634839.jpg/

Οι φωτογραφίες είναι προχτεσινές και ήδη είναι πολύ μεγαλύτερος! :D :D

Χαιρομαι παρα πολυ για τα νεα σας!!:clapup::clapup:..και ειναι και πανεμορφος ο μικρουλης..:D
Ας ξεκινησουμε απο το τελευταιο..δεν υπαρχει πιο φυσιολογικη συνπεριφορα απο αυτη.Όλα τα γατακια γρατζουνανε και δαγκωνουν.Ειναι το παιχνιδι τους αυτο,που θα το εκαναν με τη μαμα και τα αδελφακια τους κανονικα,αλλα τωρα εχετε εσεις αυτον τον ρολο.Και το παιχνιδι στις γατες ειναι πολυ σημαντικο..γιατι μεσα απο αυτο μαθαινουν..:D
Τωρα οσον αφορα το γαλα.. αυτο που θυμαμαι ειναι οτι τα δικα μου,απο το μπιμπερο..πηγαν κατευθειαν στο φαγητο.Ποτε δεν δεχτηκαν και αυτα να πιουν απο το μπωλακι το γαλα.Μπορεις βεβαια να του βαζεις σε μπωλακι..και απαλα να του βαζεις το μουτρακι εκει,για να αντιληφθει οτι ειναι γαλα.Ομως εννοειται οτι αν δεν το πινει ετσι,θα πρεπει να συνεχισεις με το μπιμπερο . Σιγα σιγα,αφου βγαζει και δοντακια..μπορεις να του μουσκευεις κροκετουλες σε γαλα,ακομα και σε νερο..θα πρεπει ομως να ειναι τουλαχιστον 3 εβδομαδων(δεν θυμαμαι τωρα ποσο λες οτι ειναι..):)

τελεια τα νεα σας!!!!
Δοκιμαστε να του δωσετε λιγη κονσερβα μηπως φαει απο το πιατακι του. Θα μαθει σιγα σιγα να τρωει απο εκει. Ειναι μικρουλι ακομα :P

μολις ειδα και τις φωτογραφιες του μικρου!!!!!!!!!!!! :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove: ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!! Μ' αρεσει το βλεμμα του, φαινεται αρκετα ζωηρο!!! :D

Θα πρεπει να υποστειτε τα δαγκωματα του για ενα διαστημα. Τωρα δαγκωνει επειδη του φυτρωνουν δοντια, σε 2-3 μηνες θα δαγκωνει επειδη αλλαζει δοντια :P Μεχρι 9 μηνων πανω κατω θα δαγκωνει (μιλαω εκ πειρας :P ). Ειναι σημαντικο ομως να μην το αφηνετε να σας δαγκωνει. Το πιο απλο πραγμα που μπορειτε να κανετε ειναι να σταματατε επι τοπου το παιχνιδι και να φευγετε καθε φορα που δαγκωνει.

Καλο μου!!!! Χαιρομαι που ολα πανε καλα!!! Τα δαγκωματα και τα παιχνιδια ειναι κλασσικα!! Εδω η μικρη μας που ειναι 5 μηνων ακομα δαγκωνει!!!

Eίναι πολύ όμορφος ο ποντικομικρούλης σας!!!:inlove::inlove::inlove
Ααααααχχχχχ!!!:redface:..Ζηλεύωωω!Θέλω και γω ένα τόσο μικρό νινάκι σπίτι!!!:inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back