Calmivet

είμαι Καβάλα...

τώρα έκανα μια αυτοσχέδια με ένα κάδο αποριμάτων μικρό,
αλλά δεν ξέρω πόσο θα δουλέψει...

Αν πλησιάζει με φαγητό, έστω και φοβισμένη, προσπάθησε (αν και καλό θα ήταν πρώτα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο) να της βάλεις στην τροφή λιγάκι ηρεμιστικό calmivet (εξαρτάται σαφώς απότο βάρος της διότι αφού είναι μικρούλα δεν θα χρειάζεται πολύ), υπο την προϋπόθεση ότι μπορείς να την παρακολουθείς και όχι να σου φύγει και να εξαφανιστεί μόλις φάει το κομματάκι από το χαπάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γιατρός μας μας είπε να αποφευγεται το χαπάκι αν η γατα ειναι κάτω των 8 μηνών γιατι μπορει να προκαλεσει καρδιακά προβλήματα,έχε το υπ'όψιν σου.Εγώ θα πρότεινα,αν κατάλαβα καλά για ποια γάτα μιλάς,να την ταϊζεις στην αυλή σου,αφού θες να εχουν την επιλογή.Αυτή την είχε,και έφυγε.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νίκο, το calmivet, είναι υπνωτικό, χαλαρωτικό χάπι. Το δίνουμε στα γατάκια ή σκυλάκια αν είναι να κάνουν κάποιο μακρύ ταξίδι, να μην φρικάρουν και να μην ταλαιπωρηθούν.

Ναι, χρησιμοποιείτε για το πιάσιμο άγριων ή ημιάγριων ζώων, ώστε να χαλαρώσουν, γίνονται σαν υπνωτισμένα...

Καλύτερα να δώσεις ΜΙΣΟ αν είναι, εγώ έδωσα μισο στον δικό μου 4 κιλά οταν ταξιδέψαμε. Θα πρέπει να έχεις ελέγξει τον χώρο, να μην σου φύγει τρέχει και μετά χαλαρώσει πουθενά στην μέση του δρόμου και την πατήσει κανα αμάξι ή κατι άλλο κακό γινει.

Για να δράσει θέλει απο 15 εως μισή ώρα και ανάλογα με τον οργανισμό της γάτας, οπότε καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα... :hmm:

δηλ. το δίνω και περιμένω 15 λεπτά...

το παρήγειλα ήδη...

Το calmivet είναι φάρμακο και μάλιστα βαρύ, ηρεμιστικό.
Στη θέση σου, δεν θα το έδινα σε καμία γάτα χωρίς τη συμβουλή κτηνιάτρου και, όπως σου είπε και η Τζούλια, χωρίς να βρίσκεται το γατί σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

το περιβάλλον είναι ελενχόμενο...

το περιβάλλον είναι ελενχόμενο...

Νίκο, ΜΙΣΟ χάπι...:/::/: και μπορεί να περιμένεις και παραπάνω απο 15 λεπτά... καλό είναι να είσαστε 2 άτομα, και να περιμένετε να κοιμηθεί ΚΑΛΑ η γατούλα πρίν κάνετε κίνηση....

Καλή τύχη, περιμένουμε νεα.

Βάρος ξερουμε;Ρε παιδια δεν ξερω εγω το φοβαμαι το χαπι,κι αν της πεσει πολυ;Εδω εμενα ουτε για το ταξιδι δεν με αφηνε να δωσω ενα τεταρτο του χαπιου η γιατρος...

βασικά το μικράκι δεν φαίνεται στον ορίζοντα..
όταν το είχα ζυγίσει ήταν 1.1 κιλά...

Ειναι πολυ ελαφρυ...Δεν ξερω εγω δεν θα το εδινα παντως.

μάλλον δεν τίθεται θέμα..

τα χάπια θα τα χω απο βδομάδα.. επαρχία γαρ..

το γατάκι δεν το βλέπω πουθενά, οπότε το ξανασυζητάμε...

Νίκο,διάβασε εδώ,ειδικά αυτό που λέει η Aretha :

https://www.mypetz.gr/threads/calmivet.221303/

:/::/::/:

θα δωθεί σε γάτα που βρίσκεται ελεύθερη σε ανοιχτό χώρο, που δεν θα είναι αγριεμένη και τρομαγμένη,
όπου δεν υπάρχει πιθανότητα να την πατήσει αυτοκίνητο...
η γάτα θα είναι σε κάποιο χώρο απ'τον οποίο δεν μπορεί να φύγει...

το ακούω σχεδόν κάθε βράδυ, να φωνάζει.. αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι;;

Οχι δεν καταλαβες,οι ενστασεις μας ειναι σχετικα με την καρδιακη επιβαρυνση που επιφερει το χαπι σε τοσο ελαφρυ σωμα.

βασικά δεν βλέπω καν να το βρίσκω το γατάκι...

νομίζω η δοσολογία πάει με το βάρος,
θα δω και το χαρτί, μόλις πάρω το χάπι...

αλλά δεν βλέπω να την βρίσκω...

Πρώτη φορά calmivet στη μικρή μας

Γεια σας παιδια ειμαι νεο μελος και εχω μια απορια.Μολις σημερα δωσαμε πρωτη φορα στη μικρη μας calmivet.Mολις το πηρε μεσα σε 2 λεπτα περιπου ζαλιστηκε και τα ματια της εγιναν κοκκινα.Ειναι λογικο αυτο??Η γατουλα ειναι ενος ετους και της δωσαμε ολοκληρο το χαπι καθως ειναι γυρω στα 4 κιλα.Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι??Ποση ωρα διαρκει το φαρμακο???ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρωτη φορα calmivet στη μικρη μας

Για ποιο λογο της εδωσες ηρεμιστικο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα κάνει ένα ταξίδι και είχα δώσει και εγώ ηρεμιστικό στην δική μου. Τότε ήταν λιγότερο από 2 κιλά και της έδωσα μισό αλλά δεν θυμάμαι ποιο. Τα μάτια της δεν άνοιγαν τελείως δεν άντεχε να πατάει για ώρα στα πόδια της δεν μπορούσε να νιαουρίσει και δεν είχε καθόλου αντανακλαστικά. Χρειάστηκε κανένα 12ωρο για να συνέλθει. Είχα φρικάρει πολύ. Γενικά δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα αλλά καλύτερα να πάρεις κάποιο κτηνίατρο να σε καθησυχάσει. Εγώ δεν της ξανά έδωσα μετά το σοκ που πέρασα και ας ταξιδεύω συνέχεια.

Μην κανετε βλακειες ρε παιδια!

Εσενα αν σου εδιναν υπνοσεντον πως θα εννοιωθες?

Αν ταξιδευεις βαζε το ζωο μεσα στο καλαθι μεταφορας και μην του δωσεις σημασια και ας κλαει συνεχεια μεχρι να κουραστει.

Συγνώμη, γιατί τόσο απόλυτος φίλε rista;
Εγώ ταξίδευα 4 χρόνια με τον γατο μου Θεσσαλονίκη - Χαλκίδα και πάντα του έδινα χαπάκι για να κοιμηθεί.. Κοιμόταν ακριβώς 8 ώρες, όσες δλδ χρειάζονταν για να φτάσω στο σπίτι μου.. Μου το είχε δώσει ο γιατρός, το χρησιμοποίησα επειδή μου το πρότεινε και σε πληροφορώ ότι ήταν πολύ καλύτερο ακόμη και για τον γάτο. Και όχι, δεν με πείραζε να νιαουρίζει!
Την μια και μοναδική φορά που ξύπνησε (ταξίδευα με χιόνια και ενώ ξεκίνησα 8 το πρωί το τραίνο έφτασε Οινόη 12 το βράδυ) το ζώο υπέφερε και εκνευρίστηκε τρομερά..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back