Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

Step1
Mix two parts potting soil with one part coarse sand or vermiculite into a small pot. Sow the seeds on the top of the slightly moistened soil mixture and gently press them into the soil. Cover your pot with plastic wrap to keep the moisture in. Place your pot in a warm, bright part of the house. However, do not place it in direct sunlight.
Step2
In about 7 to 10 days you should see some sprouts come through the soil. Once the sprouts get their first set of leaves on them, take the plastic cover off the pot and move it into a sunny window or area. The air inside your home will typically be dryer than the outside air so check the moisture of the soil daily. Keep the soil moist, but not wet.
Step3
As the plants grow to about one foot, start harvesting the catnip. You donʼt have to dry the catnip for your pet to enjoy it. Cats also like to eat the leaves off the fresh plants.
Step4
To dry the catnip, cut the stems and find an airy, shaded place in which you can hang the stems upside-down.
Step5
After the stems are dried and crunchy, crumble the leaves into a plastic or paper bag and throw away the stems.
Step6
Store the catnip in a place that your cat can't access. Cats are pretty good at getting into places. Store the catnip in a ziplock bag in an area that is out of reach or can be locked.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρήκα αυτό στις ιστοσελίδες που προωθεί η yasmin

https://www.veggiepets.com/acatalog/catnip.html

για όσους θέλουν να παραγγείλουν μέσω internet τη μαγική nepeta ή catnip!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω και τις δυο ακραίες αντιδράσεις σπίτι μου :rolleyes:

O Φρίξος το σνομπάρει σθεναρά. Μην σας πω ότι αποφεύγει και τα παιχνιδάκια που έχουν ψεκαστεί με catnip.

H Mαριλού τα παίρνει στο στόμα της και τρέχει σαν σκύλος. Έχει ένα αγαπημενο που το ψεκάζουμε που και που και δεν ξεκολλάει. Το παίρνει μαζί της όταν κοιμάται, το βάζει δίπλα στο πιάτο όταν τρώει, παίζει συνεχώς και ξετρελαίνεται.

Είχε ψεκάσει κατα λάθος (έτσι λέει...) ο άντρας μου μαζί με το παιχνίδι και την ουρά του Φρίξου μια φορά.:mad:
Τον είχε πάρει στο κυνήγι σε όλο το σπίτι η μικρή, όσο εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την...ουρά του.
Πηδούσε πάνω του, τον έγλυφε, και του έκανε γλύκες. :P

Είχε ψεκάσει κατα λάθος (έτσι λέει...) ο άντρας μου μαζί με το παιχνίδι και την ουρά του Φρίξου μια φορά.:mad:
Τον είχε πάρει στο κυνήγι σε όλο το σπίτι η μικρή, όσο εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την...ουρά του.

:lol::lol::lol::lol:

Κι εγώ όλο λέω ότι θα πάω στο Μοναστηράκι να πάρω λίγο για την Κύκα και όλο το αναβάλλω!:P

η δικιά μου πάλι τρελάθηκε, τόσο που κυνιγιόταν μόνη της σε όλο το σπίτι, πήδαγε απο δώ απο κεί, δεξιά αριστερά, χαμός σας λέω! αν είναι δυνατόν! Μετά κυμόταν όλη την ημέρα από την κούραση ! χα00χα0χα0α Συμπέρασμα: δεν θα της βάζω συχνα!! :D

Μια ερωτησουλα την εχω...: πηρα catnip σε αποξηραμενη μορφη και δε ξερω πως να τη χειριστω. Βαζω λιγο στα χερια μου και χαιδευω τον Κουκλο αλλα τιποτα. Μεχρι που του το εβρασα και εριξα λιγο στο νερο του. Δε λεω, κουλαρε λιγο αλλα δεν ειδα καμια σημαντικη διαφορα. ΤΟυ εβαλα σε ενα πιατακι και το μασουλησε. Ιδια αποτελεσματα. Κανω κατι λαθος?
Σημειωτεον, σκεφτηκα το catnip γιατι εδω και 15 μερες που μετακομισαμε στο σπιτι της μαμας μου, εχει χωθει κατω απο το κρεβατι και βγαινει μονο για τουαλετα και φαγητο. Αντε αμα τον παρακαλεσω ΠΟΛΥ βγαινει να τον χαιδεψω. Το προβλημα της ...αγοραφοβειας το χε παντα λιγο-πολυ αλλα τωρα παραγινε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητά μου παιδιά, το εν λόγω βότανο, υπάρχει σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ-δεν ξέρω αν επιτρέπεται να την γράψω. Είναι ένα τετράγωνο μαξιλαράκι, σαν από τσουβάλι το ύφασμα και αυτό το μασάνε τα γατούλια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμεις το περνουμε απο το πετ σιτυ στο χαιδαρι..το περνο σε μορφη χορτου και το μισο το βραζω σαν τσαι και το ζουμι το ψεκαζουμε εκει που θελο να πανε τα γατακια μου ...σαν χορτο το τριβω πανω στα μαξιλαρακια τους...το εχω δει επεισεις και στο πετ σιτυ στο ιλιον...

Για προσαρμογη στο νεο σπιτι δες κι αυτο! ;)
το πουλανε τα pet shops:)
https://www.feliway.com/gb

Για προσαρμογη στο νεο σπιτι δες κι αυτο! ;)
το πουλανε τα pet shops:)
https://www.feliway.com/gb

ευχαριστούμε Γιούλη,

βρήκα και ένα στρεσσόμετρο για τις γάτες ενδιαφέρον θα έλεγα..

https://www.feliway.com/gb/Measure-your-cat-stress-risk-level

:up:

Θα το δοκιμασω και θα σας πω! Παντως αν πιασει στον Κουκλο ειναι εγγυημενο για καθε γατι στον πλανητη!:lol:

Το κατ-νιπ σε σπρέυ δεν κάνει τίποτε. Σε αποξηραμένη μορφή, της αρέσει της Μπασσέτ, αλλά, ένα παιχνίδι, το οποίο έπεσε πάνω της με θόρυβο και το φοβήθηκε, τί κι αν το έτριψα με κατ-νιπ; Τίποτα δεν έγινε Μήπως στο καινούργιο σπίτι υπάρχουν , έστω και σε απόσταση, άλλοι γάτοι ή σκύλοι; Μήπως έχει πολύ θόρυβο; Η γάτα μου, που λατρεύει τη βεράντα, τα πρωινά δεν βγαίνει , γιατί εδώ και 4 μήνες χτίζεται πολυκατοικία δίπλα μας και γίνεται χαμός με γερανούς, μπετονιέρες, κλπΤί να σου κάνει το κατ νιπ σε αυτήν την περίσταση;

Του Gandalf μάλλον δεν του αρέσει το catnip :( Μου έστειλαν δώρο ένα κεσεδάκι με μια παραγγελία από Αγγλία, του το έδωσα να το μυρίσει, πετάχτηκε πίσω και δεν το ξαναπλησίασε. Και τα παιχνιδάκια με catnip δεν τον ενθουσιάζουν... οπότε μάλλον ανήκει σε εκείνη τη μερίδα γατιών που δεν τα τραβάει ε; Τι λέτε κι εσείς;

Καλημέρα και απο εμένα! Να ρωτήσω κάτι? Το αποξηραμένο catnip με ποιόν τρόπο το χρησιμοποιούμε? Ξέρει κανείς να με διαφωτήσει??

Καλημέρα και απο εμένα! Να ρωτήσω κάτι? Το αποξηραμένο catnip με ποιόν τρόπο το χρησιμοποιούμε? Ξέρει κανείς να με διαφωτήσει??

Δεν το έχω δοκιμάσει σε σπρεϊ αλλά αποξηραμένο το δοκίμασα πρώτη φορά σε ονυχοδρόμιο που έτριψα πάνω του cat nip και το μόνο που έχω να πώ είναι μπράβο σε όποιον το ανακάλυψε. έσωσα τα χαλία τους καναπέδες μου τα φυτούλια μου και ότι άλλο ήταν αναγκασμένο να υποστεί την κακοποίηση από τα νύχια των παιδιών μου. που τα χάνεις που τα βρίσκεις, είναι στο ονυχοδρόμιο και ξύνουν τα νύχια τους. έχει πολύ πλάκα γιατί ειναι σαν να κάθονται στην σειρά μερικες φορές, περιμενοντας να τελειώσει ο ένας για να πάρει θέση ο επόμενος.:D

αγορασα κ εγω σημερα αποξηραμενο αυτο που ειναι σε κατι μικρα υφασματινα σακουλακια κ μοιαζει σαν σπορακια.
λειτουργει λετε?? :hmm::hmm: δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
τι να κανω π.χ. να το τριψω στο ονυχοδρομιο??

Αυτό έχω καταλάβει πως πρέπει να κάνεις. Κάντο και γράψε μας στη συμπεριφορά του γατονίου σου!!!

του βαζω catnip στο πατωμα, ξαπλωνει, κολλαει την μουσουδα του στο πατωμα το μυριζει, το τρωει κανει τουμπες, πηδαει και νιαουριζει. Οταν παω να του το παρω με αρπαζει. Του εχω βαλει στο κρεββατακι του για να κοιμαται εκει (αντι για το πατωμα) και πηγαινει!!! Πρεπει να το δοκιμασω και σε αλλα πραγματα.

Απάντηση: Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι MUST για ευτυχισμένες γάτες!

ξεθαψα το θεματακι για να ρωτησω που θα βρω catnip στην πατρα,σπορους ψαχνω η αποξηραμενο,οχι σπρει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξεθαψα το θεματακι για να ρωτησω που θα βρω catnip στην πατρα,σπορους ψαχνω η αποξηραμενο,οχι σπρει

Αποξηραμένο νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να βρεις.:hmm:
Εγώ βρήκα σε μαγαζί με βότανα, αρωματικά φυτά, μπαχαρικά κ.α.:D
Ακόμη και αν δεν έχουν, πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις παραγγελία και να στο φέρουν.:D
Στα δικά μου γατιά, ιδιαίτερα στην Μυρτούλα είχε εκπληκτική επίδραση!!!;);)

Σπόρους ψάχνω και εγώ, αν βρεις πουθενά, ακόμη και σε site, πες μου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back