CERN και επιταχυντής LHC

erefer

Διάσημο μέλος

Ο erefer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.731 μηνύματα.
Σίγουρα έχετε ακούσει για το πείραμα που ξεκινάει αύριο το επιστημονικό ινστιτούτο CERN για να ρίξει φως σε μυστήρια του σύμπαντος. Χιλιάδες επιστήμονες απ'ολο τον κόσμο έχουν μαζευτεί προκειμένου να διεξαχθεί το μεγαλύτερο πείραμα αυτού του αιώνα, όπως το χαρακτήρισαν. Στόχος τους με λίγα λόγια είναι να δούν τι συνθήκες επικρατούσαν στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Σύμπαντος.
Συγκεγκριμένα:
"Αυτού του είδους τα πειράματα υπόσχονται να μας πάνε πίσω στα πρώτα τρισεκατομμυριοστά του πρώτου δευτερολέπτου, όχι μία αλλά 30 εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο και επί μία σειρά ετών!

Στον επιταχυντή αυτό δύο αντίθετα κινούμενες ροές πρωτονίων (αδρόνια) θα επιταχυνθούν σε ταχύτητα που φτάνει σχεδόν την ταχύτητα του φωτός (300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο). Για να επιτευχθούν οι τεράστιες αυτές ταχύτητες, το κενό στους σωλήνες ροής είναι παρόμοιο με αυτό που επικρατεί σε υψόμετρο 1.000 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις των πρωτονίων με μόρια αέρα, ενώ η πίεση που επικρατεί είναι 760 φορές μικρότερη από την ατμοσφαιρική πίεση που επικρατεί στην επιφάνεια της θάλασσας.

Οταν φτάσουν την επιθυμητή ταχύτητα, οι ροές των πρωτονίων κατευθύνονται προς έναν από τους ανιχνευτές του LHC, για να συγκρουστούν με αντίθετα κινούμενες ροές σωματιδίων στα έγκατά του, παράγοντας τεράστια ποσά ενέργειας που φτάνουν τα 14 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (TeV), θερμοκρασία δηλαδή που φτάνει στιγμιαία τα περίπου 162.000 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, ή 10 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που υφίσταται στο κέντρο του Ηλιου. Ο σχεδιασμός του πειραματικού αυτού γίγαντα άρχισε το 1992, η συναρμολόγηση των διαφόρων τμημάτων του άρχισε το 2003, η δοκιμαστική του λειτουργία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η επίσημη λειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου. Στο επιστημονικό αυτό μεγαθήριο, που κόστισε σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, θα παράγονται κάθε χρόνο πληροφορίες που θα καλύπτουν τρία εκατομμύρια DVD. Στην περίπτωση ενός μόνο από τα πειράματα (Ατλας) θα έχουμε ένα δισεκατομμύριο συγκρούσεις το δευτερόλεπτο και υπολογίζεται ότι μία στις δέκα εκατ.συγκρούσεις μπορεί να υποδηλώνει κάποιο νέο φαινόμενο"
Πηγή: blogthea.gr

Κάποιοι επιστήμονες λένε πως με τις συγκρούσεις που θα γίνουν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που θα καταπιεί την γή!:eek:
Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων λέει πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Εγώ πάντως ψιλοανησυχώ να πώ την αλήθεια γιατί δεν νομίζω κανείς απ'αυτούς να ήταν παρών στο big bang, ούτε πιστεύω οτι δεν μπορούν να κάνουν λάθος, άνθρωποι είναι...

Περισσότερες πληροφορίες
https://www.in.gr/video/default.aspx?videoID=72265
https://blogthea.gr/NextStep/dhnuoioyeeaei-aeaethoaui/21672-ooeo-adhan-yo-oco-aecieionassao.html
https://blogthea.gr/NextStep/dhnuoio...3-aioeaenuoaeo-aea-oi-dhassnaia-oio-cern.html

Και ένα βίντεο για να δούμε τι θα γίνει αν κατι παει στραβά..:cry::bye:
https://www.youtube.com/watch?v=BXzugu39pKM

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ούτε πιστεύω οτι δεν μπορούν να κάνουν λάθος, άνθρωποι είναι...
Λες να γίνει ό,τι και με τον μυθικό Πόντιο που δούλευε βραδινή βάρδια στο Chernobyl τον Απρίλιο του '86 και πάτησε το κουμπί που έλεγε RADIO για να σπάσει τη μονοτονία; :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λες να γίνει ό,τι και με τον μυθικό Πόντιο που δούλευε βραδινή βάρδια στο Chernobyl τον Απρίλιο του '86 και πάτησε το κουμπί που έλεγε RADIO για να σπάσει τη μονοτονία; :blink:
Ολο και κάποιος "Πόντιος" θα υπάρχει, τοσες χιλιάδες είναι:D
Ξεκινάει αύριο στις 20.30 θα εχει και κάμερα live για να βλέπουμε τι γίνεται..:lol:

Ξεκινάει αύριο στις 20.30 θα εχει και κάμερα live για να βλέπουμε τι γίνεται..:lol:
Συνγατιώτη, χάρηκα που σε γνώρισα, όπως και όλους τους άλλους συνγατιώτες και συνγατιώτισσες. Θα τα ξαναπούμε νιαουρίζοντας, όταν θα ξαναγεννηθούμε στον πλανήτη των Γάτων!
[κουνήσου απ' τη θέση σου!]

Συνγατιώτη, χάρηκα που σε γνώρισα, όπως και όλους τους άλλους συνγατιώτες και συνγατιώτισσες. Θα τα ξαναπούμε νιαουρίζοντας, όταν θα ξαναγεννηθούμε στον πλανήτη των Γάτων!
Eγώ κουνιέμαι απ'τη θέση μου αλλά χωρίς να θέλω να σε αγχώσω ή να πανικοβάλλω κανέναν, κάπου διάβασα οτι η πιθανότητα να δημιουργηθεί μαύρη τρύπα είναι 10%:blink::blink::blink: Πρέπει να φύγω, αλλά μόλις γυρίσω θα το βρώ και θα βάλω το link. Αν συνειδητοποιήσει κανείς με τι δυνάμεις παίζουν θα τρελαθεί τελείως! Kαι 1 πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να υπάρχει, εγώ και πάλι ανησυχώ! Δεν έχουν ξανακάνει προσομοίωση δημιουργίας του Σύμπαντος, που ξέρουν πραγματικά ποσες πιθανότητες υπάρχουν να δημιουργηθεί μαύρη τρύπα? Το κάνουν κάθε μέρα μετά τον καφέ?:D

Και φαντάζεσαι καθώς το βλέπεις να ακούσεις μια φωνή να λέει:
"Όχι το κόκκινο κουμπί, βλά----------"

Ξέρουμε ποιό κανάλι θα αναμεταδίδει?

Οπως έχει δείξει η ιστορία το σύμπαν ανακυκλώνεται και μαζί του και εμείς. Ετσι όπως καταντήσαμε τον πλανήτη πιστεύω ότι έχουμε ενεργοποιήσει αυτό το μηχανισμό.Δεν νομίζω όμως ότι είναι η ώρα ακόμη.Θέλω να πιστεύω στο ονειροπόλο εκείνο που λέγαμε πριν 10 χρόνια ότι ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας αλλά κ τα δυσέγγονα μας θα ζήσουν την ανακύκλωση του πλανήτη όπως θέλω να τη λέω όπως κ να ακούγεται αυτό.Ασε που το σύμπαν έχει τις δικές του δικλείδες ασφαλείας.Κάπως πρέπει να προστατευτεί από το γένος μας.

Αυτήν την πιθανότητα τη σκέφθηκα κ΄εγώ που δεν σκαμπάζω από φυσική, όταν το πρωτοδιάβασα. Και για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα σε τι αποσκοπεί όλη αυτή η τρέλλα. Δεν μας λένε δε, αν κάτι πάει στραβά, σταματάει το ρημάδι ;

Ωχ ρε παιδια μη με αγχωνετεεεεεεε.Δε θελω να πεθανω κανοντας επιτηρηση σε ανεξεταστεους του Τεχνικου Λυκειου!:(

Ωχ ρε παιδια μη με αγχωνετεεεεεεε.Δε θελω να πεθανω κανοντας επιτηρηση σε ανεξεταστεους του Τεχνικου Λυκειου!:(
Καλά, 8μιση το βράδυ επιτηρείς τα βλαστάρια? Λοιπόν, λέω να μην αγχωνόμαστε. Όπως λέει κ μια συνάδελφος μου όταν είναι να σβήσει το καντηλάκι σου, θα σβήσει ότι κ να κάνεις.:( Εύχομαι να μην πάει κάτι στραβά (φαντάζομαι όλοι αυτοί οι πιο έξυπνοι από μας να τα'χουν σκεφτεί όλα:hmm:), αλλά καλού-κακού θα πάρω τηλέφωνο αύριο όλους τους δικούς μου ανθρώπους για να τους δείξω ότι νοιάζομαι κ τους ευχαριστώ για όσα έχουν κάνειγια μένα.:) Τλκ ο φόβος του θανάτου δεν έιναι κ τόσο κακός να υπάρχει. Ειδικά όταν σε κάνει να ζεις πιο έντονα την κάθε μέρα. Παιδιά, όλα καλά θα πάνε! Εγώ κ η Κάρμεν θα καθίσουμε να το δούμε αγκαλίτσα. Ξέρει κανείς σε ποιό κανάλι θα το δούμε?

Τι ειναι τουτο παλι!!!???Εμας μας ρωτησανε εαν θελουμε?!!!

Eνδιαφερον εχει και το σημερινο αρθρο του Βηματος με τιτλο "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ,για οσους ενδιαφερονται διαβαστε εδω https://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080909&nid=9739482&sn=&spid=

Ξέρει κανείς σε ποιό κανάλι θα το δούμε?
Δεν ξέρω ποιο κανάλι το αναμεταδίδει, όμως μπορείς να το δείς live και απ'το internet αύριο απ'τις 8:30:)
Aπλώς τέτοια ώρα πήγαινε εδώ αύριο:)
--> https://webcast.cern.ch/index.html

Τι ειναι τουτο παλι!!!???Εμας μας ρωτησανε εαν θελουμε?!!!
Εμένα πάντως δεν με ρώτησε κανένας :rolleyes::D

Δεν ξέρω ποιο κανάλι το αναμεταδίδει, όμως μπορείς να το δείς live και απ'το internet αύριο απ'τις 8:30:)
Aπλώς τέτοια ώρα πήγαινε εδώ αύριο:)
--> https://webcast.cern.ch/index.html
Ωραία. Θα'μαστε συντονισμένοι!

Eνδιαφερον εχει και το σημερινο αρθρο του Βηματος με τιτλο "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ,για οσους ενδιαφερονται διαβαστε εδω https://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080909&nid=9739482&sn=&spid=
Ελπίζω να μην ονόμασε το άρθρο έτσι επειδή θα συναντήσουμε το Δημιουργό μας:D

Ωραία. Θα'μαστε συντονισμένοι!
Δεν λές τίποτα, θα πάρω και ποπ κορν τέλεια θα είναι:up:
Αν μαυρίσει η εικόνα απο κανα τεχνικό πρόβλημα θα πάθω εγκεφαλικό, θα νομίζω οτι τελειώσαμε:lol:

Χμμμ να ρωτήσω κάτι?? Η σύγκρουση των σωματιδίων δε θα γίνει μετά από μέρες?? Αύριο απλά θα αρχίσουν να επιταχύνονται.. Άρα να μην αγχωνόμαστε από τώρα!!!

Παιδια μην πανικοβαλεστε, δεν υπαρχει καμια, μα καμια πιθανοτητα να συμβει κατι.:D:D:D Γιατι να μην μαθουμε κατι παραπανω, η περιεργεια ειναι αναποσπαστο στοιχειο του ανθρωπου,αλλα και η κινητηριος δυναμη της γνωσης.:D
Αναλογιστειτε οτι στον Μεσαιωνα,ετσι αντιδρουσαν οταν εβλεπαν ενα φυσικο φαινομενο ,οπως η εκλειψη ηλιου:blink::lol::lol::lol:
Εκτος αν αστειευεσθε, οποτε παω πασο, πανικοβληθειτε οσο θελετε.:blink:;):lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back