CERN και επιταχυντής LHC

Προσωπικα προτιμω χωρις ομελετα τη ζωη μου.. πειραζει????ιδιως αν ειναι τετοια τα αυγα που αν σπασουν σε λαθος μερος κινδυνευει να μου πεσει ολο το σπιτι στο κεφαλι και να μη φαω τιποτα στο τελος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακόμα τίποτα, Κατερίνα, μη βιάζεσαι!
Χτες ξεκίνησε το πείραμα, θα κρατήσει σχεδόν δυό χρόνια (και ποιος ξέρει πόσον καιρό μετά θα επεξεργάζονται τα αποτελέσματα).

Δηλαδη δυο χρονια θα ζουμε με την αγωνια του αν κατι παει στραβα???:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω, όπως τη βρίσκει ο καθένας...:lol:

Εγώ, πάντως, δεν αγωνιώ καθόλου για την έκβαση ενός πειράματος φυσικής που σχεδιάζεται εδώ και δύο δεκαετίες από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου (και το οποίο, στην ουσία, δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω από το να αναπαράξει σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε μέρα, από τη δημιουργία του σύμπαντος).

turn-on.png

Ισχύει κι εδώ αυτό που ισχύει για ΟΛΑ τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου, από τη φωτιά και τον τροχό μέχρι την ατομική ενέργεια: η τεχνολογία είναι εργαλείο. Ως τέτοιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος να την αποκηρύσσουμε.
Σκέψου το γνωστό παράδειγμα με το μαχαίρι, που χρησιμοποιείται για ένα σωρό δουλειές, αλλά και για φόνο. Θα ήταν νομίζεις σε καλύτερη μοίρα η ανθρωπότητα αν είχε μείνει στις λεπίδες από πελεκημένες πέτρες;
Για να μη παρεξηγηθώ, να πω ότι είμαι λάτρεις της επιστήμης νομίζω ότι μόνο αυτή μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τις δυσαρμονίες και από τους φόβους του. Απλά αυτό που με φοβίζει είναι το κίνητρο αυτών που πλήρωσαν να υλοποιηθεί αυτό το πείραμα.

Εδώ και χρόνια έχουν ακουστεί τέτοιοι φόβοι - άλλοτε με επιστημονική χροιά και άλλοτε απλώς συνωμοσιολογική. Τις τελευταίες μέρες το CERN έχει κατακλυστεί από γράμματα και ηλεκτρονικά μηνύματα που εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες (δεν είναι σίγουρα άσχετο ότι το CERN πρωταγωνιστούσε αρνητικά στο συνωμοσιολογικό μπεστ-σέλερ «Ιλουμινάτι» του Νταν Μπράουν).
Να ο πραγματικά θανατηφόρος συνδυασμός:
Ημιμάθεια + συνωμοσιολογία = καίω τα πτυχία μου και επιστρέφω στον Μεσαίωνα... :/:
Διότι σε τέτοιο επίπεδο όλοι ημιμαθείς είμαστε, κι εγώ η χειρότερη απ' όλους, γιατί ανέκαθεν ήμουν ντουρντούβι στη φυσική.
Πραγματικά με στενοχωρεί όταν διαβάζω τέτοια. Κι ακόμα πιο πολύ με στενοχωρεί όταν σκέφτομαι τι φράγκα κονόμησε ο Νταν Μπράουν κι άλλοι παρεμφερείς "συγγραφείς" εις βάρος πολλών, όχι απαραίτητα κακοπροαίρετων αφελών.

Ριξτε μια ματια στο αρθρο του χθεσινου Βηματος και προσεξτε περισσοτερο την τελευταια παραγραφο
https://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080910&nid=9747959&sn=&spid=
Και μια ενδιαφερουσα αποψη απο τους βρετανικους "TIMES"
https://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080910&nid=9747948&sn=&spid=
:D:D:D

Εχουν δικαιωμα ομως να κανουν ενα πειραμα με τετοιες πιθανες καταστροφικες συνεπειες???

δεν εχει επεμβει κανεις απο τους ειδικους στη Βιοηθικη?
Νομίζω 2 επιστήμονες τους πήγαν σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια αλλά δεν κατάφεραν και τίποτα αφού αυτό το πείραμα είναι απο πολύ γερές τσέπες, 2 άνθρωποι τι να κάνουν..:D

Ουσιαστικά ναί:D
Και αν σκεφτεί κάποιος(λέμε τώρα) τα καταστροφολογικά σενάρια για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012 είναι εντός της χρονικής διάρκειας του πειράματος:D Οπότε κοιμόμαστε ήσυχοι:lol:

Να ο πραγματικά θανατηφόρος συνδυασμός:
Ημιμάθεια + συνωμοσιολογία = καίω τα πτυχία μου και επιστρέφω στον Μεσαίωνα... :/:
Πραγματικά με στενοχωρεί όταν διαβάζω τέτοια. Κι ακόμα πιο πολύ με στενοχωρεί όταν σκέφτομαι τι φράγκα κονόμησε ο Νταν Μπράουν κι άλλοι παρεμφερείς "συγγραφείς" εις βάρος πολλών, όχι απαραίτητα κακοπροαίρετων αφελών.

Με καλυψες Zbeebz:) Το Iluminati το διαβασα παλαιοτερα και, οπως και το Κωδικας Ντα Βιντσι, ειναι μαλλον βιβλιο παραλιας.

Kαι κατι οφφ-τοποκ.Ζηλευω την υπογραφη σου.Τα δικα μου τα τερατα δεν καθονται με τιποτα σ'ενα καδρο.Δεν ερχεσαι εσυ να τα βγαλεις φωτογραφια.Σςςςςςς μην μας ακουσουν.:redface:

Πάντως οι εγκαταστάσεις δίνουν την εντύπωση πως μπορούν να δημιουργήσουν μαυρη τρύπα:lol: Η υπερτεχνολογία σε ολο της το μεγαλείο:D

Δεν ξέρω, όπως τη βρίσκει ο καθένας...:lol:

Εγώ, πάντως, δεν αγωνιώ καθόλου για την έκβαση ενός πειράματος φυσικής που σχεδιάζεται εδώ και δύο δεκαετίες από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου (και το οποίο, στην ουσία, δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω από το να αναπαράξει σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε μέρα, από τη δημιουργία του σύμπαντος).
Το θέμα καλή μου είναι να υπάρχουν αγνοι σκοποί πράγμα δύσκολο στην εποχή μας...Δεν φοβάμαι μηπωςκαταστραφεί ο κόσμος ή χαθώ εγώ..Οι άλλοι αν φύγουν και μείνω εγώ μόνη είναι που με φοβίζει...:(Πάντως ίσως βγει κάτι πολύ καλό μέσα από αυτό...Πόσα μυαλά θα σκεφτονται μαζί ε????:hmm::hmm::):):)Φοβερό πράγμα!!!

Το Iluminati το διαβασα παλαιοτερα και, οπως και το Κωδικας Ντα Βιντσι, ειναι μαλλον βιβλιο παραλιας.
Το Illuminati μου το έκαναν δώρο στη γιορτή μου το 2006. Το διάβασα δίκην συζυγικού καθήκοντος :mad: κι έπειτα ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ, σου το ορκίζομαι στη μαμά μου! :up:
Τέτοια βιβλία δεν είναι βιβλία παραλίας, είναι βιβλία μακακίας πολύ επικίνδυνα για ανιστόρητους και αδαείς, γιατί αυτά που βλέπουν γραμμένα τα πιστεύουν.
Όσο για το πείραμα, κι εγώ πιστεύω ότι αυτοί που το κάνουν το έχουν ψάξει πολύ. Κι αν γίνει και κανένα... λαθάκι, τουλάχιστον θα πάμε όλοι μαζί παρέα! :blink::D
Αν συνεχίσει αυτός ο ηλίθιος ανταγωνισμός με τα πυρηνικά όπλα (πάνω χέρι κάτω χέρι τίνος είν' το πάνω-πάνω), για 'κει μας βλέπω ούτως ή άλλως. :down:

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι

Αντι να πολεμαμε την πηγη του κακου που ειναι τα ΜΜΕ, και με τους καραγκιοζηδες που γεμιζουν ψεμματα το διαδυκτιο και σπερνουν τον πανικο, τα βαζουμε με τους επιστημονες, που εχουν φαει ολη τους τη ζωη για να παμε ενα βημα παρακατω.

Τρελαινομαι οταν βλεπω ανθρωπους να κανουν την τριχα, τριχια.
ηδη το γεγονος και μονο του οτι ενα παιδι αυτοκτονησε απο το φοβο για το τελος του κοσμου ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και αυτη θα επρεπε να ειναι η συζητηση που θα επρεπε να κανουμε τωρα.

Γινονται απειρα πειραματα καθε χρονο και κανενας μας δεν παιρνει χαμπαρι, γιατι φυσικα δεν ειναι ολα τοσο γκλαμουρατα, ουτε τοσο καταστροφολογικα ωστε να χασουν τον χρονο τους τα καναλια.και επισης αυτο που με τρελαινει ειναι οτι βλεπεις στα παραθυρα τους ιδιους που χτες μιλουσαν για τη μαρια την ασχημη, σημερα να εχουν αποψη για το πειραμα του cern..good wines!!!!

Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι αντιμετωπιζουμε το καθε θεμα, με τοση σημασια, οση δημοσιοτητα εχει παρει.
αν ενα θεμα εχει παρει λιγη δημοσιοτητα ειναι και μικρης σημασιας, αν εχει παρει πολυ δημοσιοτητα εε ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

αυτος θα ειναι ο λογος αν χαθουμε σαν οντα, και οχι το πειραμα του cern.

Τα αποτελεσματα του ολου πειραματος θα ειναι ολοκληρωμενα τουλαχιστον μετα απο δεκα χρονια. και ειμαι σιγουρη οτι μετα απο 6 μηνες δε θα θυμαται κανεις τπτ για το πειραμα παρα μονο αυτοι που τους ενδιαφερει πραγματικα η φυσικη αλλα και τα αποτελσματα του πειραματος.

και μονο για την περιπτωση οτι θα βρουν τη θεραπεια του καρκινου θα επρεπε να ειμαστε ολοι υπερ του πειραματος. Μη ξεχνατε οτι παντα καποιος δικος μας ανθρωπος μπορει να το χρειαστει στο μελλον.

η καθε ανακαλυψη μπορει να χρησιμοποιηθει και για καλους και για κακους σκοπους. αυτο τι σημαινει οτι θα μεινουμε στασιμοι μονο και μονο μη τυχον και παει σε λαθος χερια? Δε φταει η ανακαλυψη και δε θα επρεπε να πολεμαμε αυτην, αλλα τους κακους χειραγωγους!

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι

Αντι να πολεμαμε την πηγη του κακου που ειναι τα ΜΜΕ, και με τους καραγκιοζηδες που γεμιζουν ψεμματα το διαδυκτιο και σπερνουν τον πανικο, τα βαζουμε με τους επιστημονες, που εχουν φαει ολη τους τη ζωη για να παμε ενα βημα παρακατω.

Τρελαινομαι οταν βλεπω ανθρωπους να κανουν την τριχα, τριχια.
ηδη το γεγονος και μονο του οτι ενα παιδι αυτοκτονησε απο το φοβο για το τελος του κοσμου ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και αυτη θα επρεπε να ειναι η συζητηση που θα επρεπε να κανουμε τωρα.

Γινονται απειρα πειραματα καθε χρονο και κανενας μας δεν παιρνει χαμπαρι, γιατι φυσικα δεν ειναι ολα τοσο γκλαμουρατα, ουτε τοσο καταστροφολογικα ωστε να χασουν τον χρονο τους τα καναλια.και επισης αυτο που με τρελαινει ειναι οτι βλεπεις στα παραθυρα τους ιδιους που χτες μιλουσαν για τη μαρια την ασχημη, σημερα να εχουν αποψη για το πειραμα του cern..good wines!!!!

Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι αντιμετωπιζουμε το καθε θεμα, με τοση σημασια, οση δημοσιοτητα εχει παρει.
αν ενα θεμα εχει παρει λιγη δημοσιοτητα ειναι και μικρης σημασιας, αν εχει παρει πολυ δημοσιοτητα εε ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

αυτος θα ειναι ο λογος αν χαθουμε σαν οντα, και οχι το πειραμα του cern.

Τα αποτελεσματα του ολου πειραματος θα ειναι ολοκληρωμενα τουλαχιστον μετα απο δεκα χρονια. και ειμαι σιγουρη οτι μετα απο 6 μηνες δε θα θυμαται κανεις τπτ για το πειραμα παρα μονο αυτοι που τους ενδιαφερει πραγματικα η φυσικη αλλα και τα αποτελσματα του πειραματος.

και μονο για την περιπτωση οτι θα βρουν τη θεραπεια του καρκινου θα επρεπε να ειμαστε ολοι υπερ του πειραματος. Μη ξεχνατε οτι παντα καποιος δικος μας ανθρωπος μπορει να το χρειαστει στο μελλον.

η καθε ανακαλυψη μπορει να χρησιμοποιηθει και για καλους και για κακους σκοπους. αυτο τι σημαινει οτι θα μεινουμε στασιμοι μονο και μονο μη τυχον και παει σε λαθος χερια? Δε φταει η ανακαλυψη και δε θα επρεπε να πολεμαμε αυτην, αλλα τους κακους χειραγωγους!

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000!

δείτε τι έκαναν οι άνθρωποί........(προσοχή μην τρωμάξετε......:/:)
https://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

με εκανες και γελασα ρε συυυ!!!!!!! αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Eιναι οντως πολύ πιθανο ο πανικος να προερχεται απο τα ΜΜΕ . Ειναι πολύ λογικο οταν σε εναν απροετοιμαστο ανεκκπαιδευτο στη φυσική ανθρωπο του κοτσαρεις και το κανεις μεγα θεμα εικονες ακαταλαβιστικες, διαφορες πολύ εξειδικευμενες πληροφοριες και αν δει και το βιντεο που εβαλε η αρηθα στην αρχη να τα παιξει.. διαβασει και για το 1/4 των χρηματων που σπαταηθηκαν στους ολυμπιακους... ε δε θελει και πολύ για να τα βαλεις με τους επιστημονες... αν μας το εξηγουσαν πιο απλα σαν ενα πειραμα και μας εξηγουσαν πιο απλα και τις συνεπειες ισως ηταν καλυτερα τωρα τι να πω δεν ξερω και δεν εχω και τα εργαλεια για να διαχειριστω τετοιες πληροφοριες... ενα ειναι σιγουρο οτι και να γινει θα παμε κι εμεις και τα γατια μας και οι ανθρωποι που αγαπαμε στο ιδιο μερος;)

Απλα εαν ο κινδυνος ειναι οντως υπαρκτος δεν θεωρω προσωπικα οτι για το καλο της επιστημης εχει δικαιωμα ενα κεντρο να κανει τετοια πειραματα. Υπαρχει μια ηθικη στην επιστημη που συνηθως χανεται μπροστα σε μεγαλειωδεις ιδεες η στις φιλοδοξιες επιστημονων η των χορηγων τους... πολλοι ανθρωποι και το βλεπουμε καθε μερα λειτουργουν λες και ειναι μονοι σε αυτη τη γη..

Κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι οι μαύρες τρύπες δεν φαίνονται "δια γυμνού οφθαλμού". Όπως λέει και ένας φίλος μου αυτές είναι Αμερικλανιές:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back