Chinchilla

πυρροθριξ

Περιβόητο μέλος

Ο πυρροθριξ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Αράχωβα (Βοιωτία). Έχει γράψει 5.262 μηνύματα.
εγω- αν μετραω- που ψαχνω silver chinchilla -ποικιλια της περσικης-και δεν βρισκωωω:(:( κλαψ κλαψ(οχι απο πετ σοπ εννοειται)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας!!!!!!!

εγω εχω 2 περσικα (οχι πλακουτσομουρικα γιατι τσιντσιλα ειναι λαθος εκφραση) 1 νορβηγικου δασους και μια Raga-Mufin (ειναι αμερικανικη ρατσα) εκ των οποιων το αρσενικο το περσικο ειναι το πιο νεο μελος στην οικογενεια!!! τα 2 αρσενικα του νορβιγικου δασους και το mufin ειναι στειρωμενα τα περσικα αναπαραγωνται κανονικα εχω παρει μερος σε πολλους διαγωνισμους στην Ευρωπη και την Αμερικη (ψωνιο????)

μπορω αν θελετε να σας ενημερωνω για ολους τους διαγωνισμους που διεξαγωνται στις χωρες της Ευρωπης και τις Αμερικης ,το κοστος αλλα και αν η γατα σας πληρει ολες τις προυποθεσεις για να παει σε διαγωνισμο και ποιες ειναι οι πιθανοτητες να περασει ή να κοπει!!!!
(Η μητερα μου ειναι κριτης συχνα σε διαγωνισμους καθως ανηκει σε ενα αρκετα μεγαλο φιλοζωικο σωματειο)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω- αν μετραω- που ψαχνω silver chinchilla -ποικιλια της περσικης-και δεν βρισκωωω:(:( κλαψ κλαψ(οχι απο πετ σοπ εννοειται)

μα δεν καταλαβαινει κανεις τι λεω γμτ??????????

δεν υπαρχει χρωμα silver chinchila θα ειναι ή silver ή chinchila!!!!!!!!!!!

αλλο το ενα το χρωμα αλλο το αλλο!!!!!!! δεν ειναι σαν τα hymalaian που ειναι αλλη ρατσα!!!!!!!!! δεν υπαρχει pedigree η cfa που να γραφει τσιντσιλα silver γραφει PERSIAN SILVER η PERSIAN GOLD ή PERSIAN TSINSILA οποιος λεει οτι εχει περσικο silver τσιντσιλα ειναι απλα φαιδρος γιατι ειναι 2 διαφορετικα χρωματα
υποχρεωτικα τα περσιαν σιλβερ και γκολντ εχουν λιγο μαυρο γυρο απο τα ματια τους πραγματικα ειναι εκτως πραγματικοτιτας οποιος λεει οτι εχει περσιαν σιλβερ τσιντσιλα η περσιαν γκολντ τσιντσιαλα!!!!!!!! απλα τον γελασαν!!!!!!!!! για του λογου το αληθες βαζω λινκ https://www.cfainc.org/breeds/profiles/articles/persian-silver.html

(οταν εκδιδεται ενα pedigree δεν γραφει τσιντσιλα στην Ευρωπη θα σας παραυθεσω το pedigree της Danielas και του Emerald στο Acfa το οποιο εινα Αμερικανικο γραφει τσιντσιλα στα spesial marks δυστιχως μονο η daniela acfa επειδη τον Εμεραλντ τον πηρα απο εκτροφειο στην Γερμανια )παρολα αυτα η γιατρος που τον πηγα (η ατιμη) στο βιβλιαριο του εγραψε περσιαν γκολντ και λεω το breed ειναι περσιαν τσιντσιλα και μου λεει που το βλεπεις το τσιντσιλα το τσιντσιλα ειναι χρωμα ναι η daniella ειναι τσιντσιλα αλλα ο Emerald oxi ειναι απλα περσιαν αυτα

Εχω μπερδευτεί και γω λίγο
εδώ τι λέει;https://www.cfainc.org/breeds/profiles/persian-silver.html

διαβασε αυτην την παραγραφο προσεχτικα "The tipping on the legs and face should match and is darker than the chinchilla. Goldens are either chinchilla or shaded"

Silver Colors

Chinchilla:The undercoat should be a pale silver or silvery white. The coat on back, flanks, head and tail should be sufficiently tipped with jet black to give the characteristic sparkling silver appearance. The legs and face may be slightly shaded with tipping, but the chin, ear tufts, stomach and chest should be silvery white without tipping. Rims of eyes, lips and nose to be outlined in black. Eyes green or blue-green. Nose leather brick red, paw pads black or dark charcoal.
Shaded Silver: The undercoat should be a pale silver or silvery white. A mantle of black tipping shading gradually down the sides, face and tail, from dark on the ridge to silvery white on the chin, chest, belly and under tail; the legs to be the same tone as face. The general effect to be much darker than a chinchilla. Rims of eyes, lips and nose to be outlined in black. Eyes green or blue-green. Nose leather brick red, paw pads black or dark charcoal.

Golden Colors

Golden Chinchilla: The undercoat should be rich, warm cream to apricot, apricot preferred. The coat on back, flanks, head and tail should be sufficiently tipped with dark brown to black to give the characteristic golden appearance. The legs and face may be very slightly shaded with tipping, but the chin, ear tufts, stomach and chest should be cream to apricot without tipping. Rims of eyes, lips and nose outlined in dark brown to black. Eyes green or blue-green. Nose leather brick red, paw pads dark brown to black.
Golden Shaded: The undercoat should be rich, warm cream to apricot, apricot preferred. A mantle of dark brown to black tipping shading gradually down the sides, face and tail, from dark on ridge ranging from cream to apricot on the chin, chest belly and under tail; the legs to be the same tone as the face. The general effect to be much darker than a chinchilla. Rims of eyes, lips and nose to be outlined in dark brown to black. Eyes green or blue-green. Nose leather brick red, paw pads dark brown to black.

απο το
https://www.acfacats.com/persian_standard.htm

δεν υπαρχει χρωμα silver chinchila θα ειναι ή silver ή chinchila!!!!!!!!!!!

αλλο το ενα το χρωμα αλλο το αλλο!!!!!!! δεν ειναι σαν τα hymalaian που ειναι αλλη ρατσα!!!!!!!!! δεν υπαρχει pedigree η cfa που να γραφει τσιντσιλα silver γραφει PERSIAN SILVER η PERSIAN GOLD ή PERSIAN TSINSILA

Λοιπόν, fantom girl, διάβασα όλα τα παραπάνω, καθώς και τα λινκ που έδωσες και απλώς θέλω να μου αποσαφηνίσεις κάτι (είμαι λίγο αργόστροφη, τι να κάνω).:redface:

Απ' ό,τι κατάλαβα το chinchilla είναι (ας πούμε) τύπος τριχώματος - τα special marks που λες κι εσύ. Οι άκρες του τριχώματος πρέπει να είναι σκουρόχρωμες (μαύρες για τα silver και σκούρες καφέ για τα golden), ώστε το τρίχωμα να ιριδίζει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κι άλλες διαφορές, απλώς στέκομαι στα βασικά.

Κατά τ' άλλα, το persian chincilla μπορεί να έχει χρώμα ή silver ή golden.
Τα κατάλαβα σωστά;

Λοιπόν, fantom girl, διάβασα όλα τα παραπάνω, καθώς και τα λινκ που έδωσες και απλώς θέλω να μου αποσαφηνίσεις κάτι (είμαι λίγο αργόστροφη, τι να κάνω).:redface:

Απ' ό,τι κατάλαβα το chinchilla είναι (ας πούμε) τύπος τριχώματος - τα special marks που λες κι εσύ. Οι άκρες του τριχώματος πρέπει να είναι σκουρόχρωμες (μαύρες για τα silver και σκούρες καφέ για τα golden), ώστε το τρίχωμα να ιριδίζει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κι άλλες διαφορές, απλώς στέκομαι στα βασικά.

Κατά τ' άλλα, το persian chincilla μπορεί να έχει χρώμα ή silver ή golden.
Τα κατάλαβα σωστά;
Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ :redface:

λοιπον εχετε δικιο εγω δεν το εξηγησα καλα!!!!!!

Οι αποψεις δυιειστανται οι μεν εκτροφεις λενε οτι το τσιντσιλα ειναι ρατσα περσικης
οι κτινιατροι λενε οτι το τσιντσιλα ειναι χρωμα!!!! και τπτ αλλο!!!!

δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα παιδια sorry

ζητω συγνωμη που εκνευριστικα πιο μπροστα αλλα ........ μαλλον εγινε επειδη δεν μπορουσα να το αναλυσω ακριβως......

οι κτινιατροι λενε οτι το τσιντσιλα ειναι χρωμα!!!! και τπτ αλλο!!!! δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα παιδια [quote] Τώρα θα ρωτήσω κάτι κ θα ξανατσαντιστείς. Εννοείς ότι οι κτηνίατροι εννούν Περσική χρώματος Τσιντσιλά;

οι κτινιατροι λενε οτι το τσιντσιλα ειναι χρωμα!!!! και τπτ αλλο!!!! δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα παιδια [quote] Τώρα θα ρωτήσω κάτι κ θα ξανατσαντιστείς. Εννοείς ότι οι κτηνίατροι εννούν Περσική χρώματος Τσιντσιλά;

:D ναι ! δηλαδη ακου τωρα να δεις τι γινεται δεν οριζουν το τσιντσιλα απο το προσωπο δηλαδη δεν λενε οτι απο την στιγμη που η γατα εχει στρογγυλο προσοπακι και οχι πλακουτσοτο οτι ειναι τσιντσιλα !!!!

Η αλήθεια είναι ότι έχει στο πρόσωπο τα χαρακτηριστικά της περσικής μεγάλα μάγουλα μεγάλα μάτια αλλά δεν έχει πλακουτσωτή μύτη. Άλλωστε είχα διαβάσει κάπου ότι τώρα τελευταία κ οι εκτροφείς άρχισαν να αλλάζουν αντίληψη κ δεν τα κάνουν με τόσο πλακουτσωτή μύτη εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν με το αναπνευστικό

Περσιαν τσιντσιλα περσιαν σιλβερ περσιαν σιλβερ
8vkwtcab6urk3cadhlq8ecarb6.jpg
qki34ca2tx47qcaobct7ecakc6.jpg
domesticcatsilvertabbycwh8.jpg

Το τσιντσιλά έχει πολύ φουντωτό τρίχωμα ή είναι τετράπαχο;:P

Το τσιντσιλά έχει πολύ φουντωτό τρίχωμα ή είναι τετράπαχο;:P
νομίζω ότι τα έχει τα κιλάκια του βέβαια αλλά το χτενίζουν κ με ειδικό τρόπο για τις εκθέσεις η fantom τα ξέρει καλύτερα βεβαιά

Έχω μπερδευτεί τελείως τώρα:blink::blink::blink::blink:
ήξερα μέχρι τώρα, ότι τσιντσιλά είναι αυτές που έχουν μύτη έτσι τουλάχιστον τις χαρακτηρίζουν οι εκτροφείς, άσχετα από το χρώμα τους, αν και πιο γνωστές είναι οι silver....όσο για τις περσικές ξέρω ότι πρέπει να έχουν πλακουτσωτή μύτη για να θεωρείται καθαρόαιμη περσική...τι ισχύει τελικά ρε παιδιά:confused::confused::confused::confused:

Αν παρατηρισεις η ριζα ειναι ασπρη και το υπολοιπο ειναι γκρι !!!!

ασχετο αλλα για να διατηρειται το τριχωμα της περσικης σας γατουλας παντα γυαλιστερο και χωρις κομπους πρεπει να χτενιζεται την γατουλα με μαλακια χτενα 3 φορες την ημερα

αν εχετε μονο την παραδοσιακη μεταλλικη χτενα ασ εχετε διπλα σας ενα ποτιρακι νερο και βουτιξτε μεσα την χτενουλα και να δειτε διαφορα χιχι:rolleyes:

Έχω μπερδευτεί τελείως τώρα:blink::blink::blink::blink:
ήξερα μέχρι τώρα, ότι τσιντσιλά είναι αυτές που έχουν μύτη έτσι τουλάχιστον τις χαρακτηρίζουν οι εκτροφείς, άσχετα από το χρώμα τους, αν και πιο γνωστές είναι οι silver....όσο για τις περσικές ξέρω ότι πρέπει να έχουν πλακουτσωτή μύτη για να θεωρείται καθαρόαιμη περσική...τι ισχύει τελικά ρε παιδιά:confused::confused::confused::confused:

χιχι αν βαλεις αναζητηση στο google τσιντσιλα σιλβερ θα δεις και πλακουτσομουρικες γατουλες

Εγω τελικα να ρωτησω...και συγνωμη για την ασχετοσυνη....Τα τσιντσιλα ειναι αλλο χρωμα η αλλη ρατσα? Γιατι εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι αλλη ρατσα.

Νομιζω ειναι χρωματισμος,οχι αλλη ρατσα οπως ειπε και η κυρια που τις εχει πιο πανω.
Εχετε πολυ ομορφες γατουλες,σιγουρα θα γινουν αναρπαστες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back