Chinchilla

Νομιζω ειναι χρωματισμος,οχι αλλη ρατσα οπως ειπε και η κυρια που τις εχει πιο πανω.
Εχετε πολυ ομορφες γατουλες,σιγουρα θα γινουν αναρπαστες!
Τώρα εγω δεν καταλαβαίνω πως ειναιδυνατον να είναι χρώμα κ μορφολογικά να έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά να υπάρχουν κ πάνω από ένα chinchilla χρώμα; κανονικά έπρεπε να είναι άλλη ράτσα που προήλθε από την Περσική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τώρα εγω δεν καταλαβαίνω πως ειναιδυνατον να είναι χρώμα κ μορφολογικά να έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά να υπάρχουν κ πάνω από ένα chinchilla χρώμα; κανονικά έπρεπε να είναι άλλη ράτσα που προήλθε από την Περσική

Και εμένα ακριβώς αυτό που ειπε η Sli8erin μου φαίνεται πολυ πιο λογικο....δεν ξερω. Ισως να κανουμε και λαθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εμένα ακριβώς αυτό που ειπε η Sli8erin μου φαίνεται πολυ πιο λογικο....δεν ξερω. Ισως να κανουμε και λαθος.
Κοιτα επίσημα για την CFA η Τσιντσιλα ειναι χρώμα της Περσικής απλά λέω πως κανονικά κατα την ταπεινή άποψη δεν θα έπρεπε να είναι έτσι

Εγω τελικα να ρωτησω...και συγνωμη για την ασχετοσυνη....Τα τσιντσιλα ειναι αλλο χρωμα η αλλη ρατσα? Γιατι εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι αλλη ρατσα.
Aυτό που σίγουρα ξέρω μιλώντας με εκτροφέα είναι ότι το τσιντσιλά που διαφέρει από την κλασσική περσική ως προς το φάσμα των χρωμάτων, το είδος του τριχώματος και τη μορφολογία δεν θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα διαφορετική ράτσα. Μόλις την περασμένη άνοιξη όμως, ο διεθνής οργανισμός που ασχολείται με αυτά -δεν θυμάμαι την ονομασία του- κύρηξε το τσιντσιλά ξεχωριστή ράτσα.
Έτσι τώρα πια μπορείτε και σεις να αναφερόσαστε στο τσιντσιλά ως ράτσα. Μπορείτε ακόμα να ανοίξετε και ποστ με τίτλο: "τσινσιλά maniacs". Υποθέτω ότι θα είμαστε λίγα μόνο μέλη.

chinchila

Ότι τσιντσίλα είναι χρώμα και όχι ράτσα αποδείχνει γεγονός ότι τσιντσιλά σαν χρώμα υπάρχει και στις άλλες ράτσες.π.χ.βρεττανικές.Αν θέλετε θα στείλω και φωτογραφίες.Γιατί ήταν μία άπό τις επιλογές μου.Η θεία μου στο εξωτερικό έχει όμηλο της γάτας τώρα και 28 χρώνια.και ασχωλιέται με πέρσικες,σιαμ,βρεττανικές,μπιρμανικές και σφινκς.:D

Ότι τσιντσίλα είναι χρώμα και όχι ράτσα αποδείχνει γεγονός ότι τσιντσιλά σαν χρώμα υπάρχει και στις άλλες ράτσες.π.χ.βρεττανικές.Αν θέλετε θα στείλω και φωτογραφίες.Γιατί ήταν μία άπό τις επιλογές μου.Η θεία μου στο εξωτερικό έχει όμηλο της γάτας τώρα και 28 χρώνια.και ασχωλιέται με πέρσικες,σιαμ,βρεττανικές,μπιρμανικές και σφινκς.:D
Και γιατί υπάρχει σιλβερ τσιντσιλά, άσπρο τσινσιλά κ ένα ακόμα χρώμα που δεν το θυμάμαι. Αν ήταν έτσι κ ήταν χρώμα θα έπρεπε να υπήρχε μόνο ένα χρώμα, χρώμα τσιντσιλά, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να είχε κ μία διαφορετικότητα από τα ήδη υπάρχοντα χρώματα. Όπως όμως διάβασα σε σελίδες του εξωτερικού όταν αναφέρονται στα τσιντσιλά δεν αναφέρονται στο χρώμα αλλά στην ποιότητα της γούνας, άρα επί της ουσίας δεν προκειται για διαφορετικό χρώμα αλλά για διαφορετική γούνα

chinchilla

Τι είναι τσιντσίλα?Είναι ένα ποντίκι που έχει τρίχα βαμμένη με δύο διαφορετικά χρώματα.Στη ρίζα είνα σκούρο και στην άκρι είναι λευκή(ακριβώς αντίθετα με τις γάτες).Για αυτό το λόγο συγκεκριμένη τρίχα που έχει ΔΙΠΛΟ χρώμα έχει πάρει ονομασία τσιντσιλά.Δεν έχει σημασία ποιό χρώμα ακριβώς είναι(αυτό το έχω διαβάσει στο βιβλίο και δεν είναι γνώμη μου).Η περισσότερη διαφωρά αυτές οι γάτες έχουν στην φάτσα.Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι μαύρο περίγραμμα στα μάτια,μύτι και χείλι.Αυτό φαίνεται πάρα πολύ καλά σε ένα σάιτ που φέρανε πιο πάνω.Εκεί εξηγούνται όλα πάρα πολύ καλά.Η πλακοτή μύτι στην τσιντσιλά είναι πολύ σπάνιο,στις εκθέσεις θεωρήται πάρα πολύ καλό΄.Δεν κρατάει στα παιδία των εκθεσιακών γατιών.Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η γάτα μα απλή φάτσα δεν μπορέι να πάρει μέρος στην έκθεση(συγγνώμη για λάθη αλλά είμαι ξένη και γράφω όπως μπορώ):rolleyes:

Τι είναι τσιντσίλα?Είναι ένα ποντίκι που έχει τρίχα βαμμένη με δύο διαφορετικά χρώματα.Στη ρίζα είνα σκούρο και στην άκρι είναι λευκή(ακριβώς αντίθετα με τις γάτες).Για αυτό το λόγο συγκεκριμένη τρίχα που έχει ΔΙΠΛΟ χρώμα έχει πάρει ονομασία τσιντσιλά. Δεν έχει σημασία ποιό χρώμα ακριβώς είναι(αυτό το έχω διαβάσει στο βιβλίο και δεν είναι γνώμη μου).Η περισσότερη διαφωρά αυτές οι γάτες έχουν στην φάτσα.Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι μαύρο περίγραμμα στα μάτια,μύτι και χείλι.Αυτό φαίνεται πάρα πολύ καλά σε ένα σάιτ που φέρανε πιο πάνω.Εκεί εξηγούνται όλα πάρα πολύ καλά.Η πλακοτή μύτι στην τσιντσιλά είναι πολύ σπάνιο,στις εκθέσεις θεωρήται πάρα πολύ καλό΄.Δεν κρατάει στα παιδία των εκθεσιακών γατιών.Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η γάτα μα απλή φάτσα δεν μπορέι να πάρει μέρος στην έκθεση(συγγνώμη για λάθη αλλά είμαι ξένη και γράφω όπως μπορώ):rolleyes:
Ναι αλλά τα ίδια χαρακτηριστικά έχει κ μία γάτα shaded η δική μου ας πούμε η δική μου γάτα που είναι σίλβερ έχει δύο ειδών χρώμα ασημί με μαύρο στις άκρες κ τα χείλια κ τα μάτια της έχουν αυτό το περίγραμα του eye liner άρα κ πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτά είναι αποκλειτικά χαρακτηριστικά των Τσιντσιλά. Δεν ήξερα ότι έχουν κ οι Βρετανικές Τσιντσιλά, αλήθεια πως ειναι έχεις κάποια φωτογραφία;

chincilla

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)Δεν με κατάλαβες.Δεν είναι μόνο διπλό χρώμα στη τρίχα,είναι πόσο μαύρο έχει.Όσο λιγότερο,τόσο καλύτερο.Δεν πρέπει να ξεπερνάει 70%.Όταν ξεπερνάει αυτό το ποσό είναι πια silver shaded.Αυτές είναι βριττανικές,δεν ξέρω πως κρατήθηκα να μην τους αγωρ'ασω όλους.

τι κουκλια ειναι αυτα περιμενω και φωτο απο τα μικρουλια με αγωνια!:inlove::baby:

κι εγωωω!!!!:)

Δεν με κατάλαβες.Δεν είναι μόνο διπλό χρώμα στη τρίχα,είναι πόσο μαύρο έχει.Όσο λιγότερο,τόσο καλύτερο.Δεν πρέπει να ξεπερνάει 70%.Όταν ξεπερνάει αυτό το ποσό είναι πια silver shaded.Αυτές είναι βριττανικές,δεν ξέρω πως κρατήθηκα να μην τους αγωρ'ασω όλους.[/quote]
Α! δεν το είχα καταλάβει αυτό ότι πάει με το ποσοστό, όμως όσοι έχουν τσιντσιλά λένε ότι η γούνα τους δεν μπερδεύεται τόσο εύκολα όσο της περσικής, άρα πρέπει να υπάρχει κ διαφορά στην ποιότητα της γούνα.
Ούτε και εγώ μπορώ να καταλάβω πως κρατήθηκες :D Είναι πραγματικά καταπληκτικές. Αυτές θα πρέπει να τις δει η Ραίσα:D;)

Δεν με κατάλαβες.Δεν είναι μόνο διπλό χρώμα στη τρίχα,είναι πόσο μαύρο έχει.Όσο λιγότερο,τόσο καλύτερο.Δεν πρέπει να ξεπερνάει 70%.Όταν ξεπερνάει αυτό το ποσό είναι πια silver shaded.Αυτές είναι βριττανικές,δεν ξέρω πως κρατήθηκα να μην τους αγωρ'ασω όλους.
Α! δεν το είχα καταλάβει αυτό ότι πάει με το ποσοστό, όμως όσοι έχουν τσιντσιλά λένε ότι η γούνα τους δεν μπερδεύεται τόσο εύκολα όσο της περσικής, άρα πρέπει να υπάρχει κ διαφορά στην ποιότητα της γούνα.
Ούτε και εγώ μπορώ να καταλάβω πως κρατήθηκες :D Είναι πραγματικά καταπληκτικές. Αυτές θα πρέπει να τις δει η Ραίσα:D;)[/quote]
αυτο σκεφτηκα κι εγω!!!αν και παλιοτερα της ειχα βαλει φωτο απο βρετανακια τσιντσιλλα!της αρεσαν πολυ!!!

chinchilla

συγνωμη παιδια δεν μπορουσα να μπω στο δυκτιο.η Ραισα ειναι αυτη που εχει βρεττανικεσ?ειδα τα γατια της ειναι πολυ ωραια.τις φωτογραφιες θα τις εχω παρα πολυ συντομα,τα μωρα μεγαλωσανε και ηδη κανουνε προσπαθειεσ για βολτες:P

συγνωμη παιδια δεν μπορουσα να μπω στο δυκτιο.η Ραισα ειναι αυτη που εχει βρεττανικεσ?ειδα τα γατια της ειναι πολυ ωραια.τις φωτογραφιες θα τις εχω παρα πολυ συντομα,τα μωρα μεγαλωσανε και ηδη κανουνε προσπαθειεσ για βολτες:P
τι καλα τα :up::up::up::baby:

Είναι πραγματικά καταπληκτικές. Αυτές θα πρέπει να τις δει η Ραίσα:D;)

αυτο σκεφτηκα κι εγω!!!αν και παλιοτερα της ειχα βαλει φωτο απο βρετανακια τσιντσιλλα!της αρεσαν πολυ!!!

Άκουσα το όνομά μου?:confused:.....:P
Τώρα τις είδα τις φωτό....είναι θεές:inlove::inlove:....αλλά ούτως ή άλλως οι βρετανικές είναι θεές...χι χι χι:up::up::up:

Sabi περιμένουμε με αγωνία φωτό των μωρών σας!!!:rolleyes::rolleyes::up:

Δεν με κατάλαβες.Δεν είναι μόνο διπλό χρώμα στη τρίχα,είναι πόσο μαύρο έχει.Όσο λιγότερο,τόσο καλύτερο.Δεν πρέπει να ξεπερνάει 70%.Όταν ξεπερνάει αυτό το ποσό είναι πια silver shaded.Αυτές είναι βριττανικές,δεν ξέρω πως κρατήθηκα να μην τους αγωρ'ασω όλους.
Ναι αλήθεια πώς κρατήθηκες???? Πραγματικά οι τσιντσιλά είναι τέλειες γάτες. Από τοτε που πήρα τη Νάλα μας, είπα στον εαυτό μου πως μια τσιντσιλά γατα θα υπάρχει πάντα στο σπίτι μου (εκτός των άλλων χε χε χε) :up:Είναι τέλεια πλάσματα κ τόσο αέρινα... Μυστήριο εμπνέουν.!
Και ναι, είναι άλλη η μορφολογία τους κ ξεχωριστή ράτσα. Εκτός του χρώματος ως χαρακτηρισμός τσιντσιλα που υπάρχει κ σε άλλες ράτσες. Εννοώ την τσιντσιλά περσική που όπως είπες κι εσύ είναι ξεχωριστή ράτσα.
Αληθεια νόμιζα πως η ράτσα αυτή υπήρχε από πολύ παλιά αναγνωρισμένη κ μόλις τώρα διάβασα πως αναγνωριστηκε την περασμένη άνοιξη?:)

Άκουσα το όνομά μου?:confused:.....:P
Τώρα τις είδα τις φωτό....είναι θεές:inlove::inlove:....αλλά ούτως ή άλλως οι βρετανικές είναι θεές...χι χι χι:up::up::up:
Ναι Νικολέτα μου είναι θεες οι βρετανικές. Και θυμάσαι τι σου είχα πει όταν πρωτοείδα απο κοντα΄την γκριζούλα?? Οτι το στρογγυλό του προσώπου της μου θυμιζε τσιντσιλά !!!Τη Ναλίτα μου στο περίγραμμα των ματιών κ στο σχήμα ίσως αν είχε πιο έντονο!:)

Sabi περιμένουμε με αγωνία φωτό των μωρών σας!!!:rolleyes::rolleyes::up:

chincila

Ραίσα είχες δίκαιο για τις βρεττανικές.Στη Ρωσία είναι πάρα πολύ στη μόδα και βρίσκεις ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς.Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ότι είναι από τις μεγαλύτερες γάτες του κόσμου.Μου θυμίζει την πούμα.Ότι αφορά την τσιντσιλά η Ναλα είναι καταπληκτική.Από που την φέρατε και τι ηλικία έχει?Αν τσιντσιλά είναι ξεχωριστή ράτσα ή όχι δεν το γνωρίζω γιατί δεν πάω στις εκθέσεις και δεν παρακολουθώ αυτά τα θέματα.Εγώ απλά τους αγαπώ........Ωντος έχουνε διαφορά σε ποιηότητα της γούνας(το γνωρίζω γιατί είχα και απλές πέρσικες.....ΧΤΕΝΙΣΜΑ!!!!!!!!!:blink::blink::blink:)¨Εχω 5 γάτες,τα χτενίζω 1-2 φορές στην εβδομάδα και δεν έχουμε κόμβους και δεν έχω τρίχες στο σπίτι.ΤΕΛΕΙΑ!!!:up:.Τα μωρά είναι τέλεια,είναι πολύ λευκά και ελπίζω θα έχω κότσια να τα δώσω και να μην τα κρατήσω.Γιατί με την Μασια είμαι απλά ερωτευμένη.:inlove::inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back