Club ιδιoκτητών με γάτες που πάσχουν απο aids

Havana

Διάσημο μέλος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 2.294 μηνύματα.
Με αφορμή το θέμα του Αλέξανδρου, (του γατούλη απο Θεσσαλονικη που έφυγε για Γερμανια με την αγάπη όλων μας στο mycat ...θυμιζω το θέμα του εδω:https://www.mypetz.gr/threads/o-Αλέξανδρος.221524/)

Τον φουντωτό γατούλη leo που υιοθετηθηκε απο 2 πολυ ανοιχτομυαλα παιδιά παρόλο που είχε aids (https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28554)
αυτον το ασημενιο κουκλαρο στη Θεσσαλονικη που ακομη εκληπαρει για ένα σπιτι...(https://www.mypetz.gr/showthread.php?p=873743#post873743) αλλα και έχοντας υποψην μου αρκετους απο εδω μέσα που ειναι ιδιοκτητες με γατουνια που πάσχουν απο τη νοσο του ανοσοποιητικου συστηματος...
θα ηθελα να ανοιξω ενα νήμα...για να μοιραζομαστε πληροφοριες, ενημερωσεις , αποψεις για ένα θεμα που δεν θα επρεπε να τρομαζει κανεναν αλλα που δυστηχως οι Ελληνες δεν ειμαστε εξικοιωμενοι...

(σημειωση για να μην υπαρξει παρεξηγηση, δεν ειμαι διοκτητρια γατας που πασχει απο aids αλλα εχω πονέσει παρα πολυ αυτα τα πλασματα που βρισκονται σε τοσο εμιονεκτικη θεση και δεν μπορουν να υιοθετηθουν λογω της παραπληροφορησης μερικες φορες ακομη και απο κτηνιατρους....)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ωραίο το θέμα Αβάνα!
Και ειναι σημαντικό να ενημερωθούμε για αυτο για να μην μένουν στα αζήτητητα υπέροχα ζωάκια που ειναι απλα φορείς του ιου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο βρε κορίτσια. :up: Λίγη περιποίηση παραπανω χρειάζονται αυτά τα πλασματάκια. Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν από ανθρώπους που έχουν ήδη ζωάκι:hmm:

Ενα μεγάλο μπράβο και απο εμένα για το θέμα. :up::up:
Συμφωνώ με ολες τις παραπάνω απόψεις, το να πάρεις ενα ζωάκι με πρόβλημα υγείας οπως εγω δεν διαφερει σε τίποτα σε σχεση με τα ζωακια που δεν εχουν απλώς θέλουν παραπάνω φροντίδα και η αγάπη που σου δειχνουν τα ματάκια αυτα ειναι ανεκτίμητη.:inlove::baby:

Μπορει το δικο μου το γατουλάκι να μην εχει σχέση το πρόβλημα υγειας του με το παραπάνω θέμα αλλα ήθελα να πω την αποψη μου σε οτι αφορα τα ζωάκια με πρόβλημα αναπηρίας η υγειας να μην διστασουν να πάρουν οσοι/οσες θέλουν ενα ζωακι που εχει ανάγκη οποια κιαν ειναι αυτη.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ειναι εξοικοιωμένοι ορισμένοι στο παρουν ενα ζωακι που χρειάζεται παραπάνω φροντίδα, το αντιμετωπίζω και εγω κατα καιρους πολλοι εχουν παρεξηγήσει την απόφαση μου να πάρω το νινακι μου κοντα μου δεν με ενδιαφέρει ομως οτι και να λένε.:down::down:
Φιλοζωια σημαινει αγαπαω ολα τα ζωακια οποια κιαν ειναι ακομη και αν χρειάζονται την παραπάνω φροντίδα μας.

Και πάλι μπράβο για το θέμα HAVANA:):)

Μπράβο. :up: Πολύ ωραίο θέμα. Δυστυχώς αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας οποιαδήποτε μεταδιδόμενη νόσος στις υιοθεσίες των γατιών αυτών. Είτε διότι υπάρχει ήδη γάτα, υγιής. Είτε λόγω ελλειπής ή λάθος πληροφόρησης όσο αφορά τις αρρώστιες αυτές. Ας γράψουν όμως περισσότερα, μέλη που έχουν εμπειρίες. Να λυθούν κ οι απορίες των υπολοίπων μας, κ να διώξουμε όποια προκατάληψη!:up:

συμφωνώ κι εγώ ότι είναι εξαιρετικό θέμα.Καλό είναι να μιλάμε για όλα ώστε να ξέρουμε και πως αντιμετωπίζονται, χωρίς φοβο!

σιγα -σιγα θα ανεβαζουμε αρθρακια....
αυτο ειανι νομιζω το σηματικο η ενημερωση.!!:)

παιδια το FIV αν δεν υπάρχουν καβγάδες χοντροί και σεξουαλικη επαφή δεν κολάει. δεν ειναι κάτι τόσο τραγικο

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Γράφω για να σας περιγράψω και τη δική μου εμπειρία από την ασθένεια, η οποία είναι πολύ πρόσφατη και γι' αυτό το λόγο ψάχνω για απαντήσεις.

Πριν από 4 ημέρες πήγα τον 1 γατούλη (ο άσπρος αριστερά) μου στον κτηνίατρο γιατί ήταν ανόρεχτος και είχε λίγες τσίμπλες στα ματάκια. Τελικά είχε υψηλό πυρετό και μετά από εξέταση το πόρισμα ήταν AIDS.

Το γατί παραμένει σε καταστολή και είναι ακόμα υπό παρακολούθηση στο ιατρείο, όπου ξεκίνησε η αγωγή. Ο πατέρας μου που το επισκέφτηκε τον είδε σε μαύρα χάλια -ακόμα ανόρεχτος και μελαγχολικός.

Όλοι -ακόμα και ο γιατρός- μου μιλάνε για ευθανασία σε περίπτωση που εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στην αγωγή.

Εγώ όμως δεν μπορώ. Είμαι και νέα γατομάνα και δεν έχω συμβιβαστεί με τέτοιες καταστάσεις, αν και εκ των υστέρων έμαθα ότι ένας γάτος αστείρωτος που κινείται σε κήπους, έχει μεγάλες πιθανότητες να κολλήσει AIDS.

Τι να κάνω; Είναι φρόνιμο να τον πάρω από το γιατρό μήπως με την επαφή με το γνώριμο περιβάλλον και συνέχιση της αγωγής συνέλθει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Νατάσα

Θα ήθελα κ εγώ να πω δύο κουβέντες για τα ζωάκια με κάποια "ιδιαιτερότητα" το μικρό μου γατουλάκι που ευτυχώς το βρήκα να περιφέρεται στο δρομο, από το ένα του ματάκι είναι τυφλό, αυτό όμως δεν το εμποδίζει σε τίποτα κ δεν βλέπω να υστερεί σε τίποτα (ή μαλλον βλέπω να υπερτερεί σε ορισμένα πράγματα) από τα υπόλοιπα. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ειναι (όταν το βρήκα ήταν τυφλό κ στα δύο ματάκια, κ μετά από πολύ κόπο αγώγή κ με τη βοήθεια του γιατρού καταφέραμε να σώσουμε το ένα του ματάκι), ότι όταν για πρώτη φορά άρχισε να βλέπει από το ένα ματάκι πόσο έδειχνε να χαίρεται κ να απολαμβάνει τα πάντα, τα παιχνίδια την αναγνωρίσει του χώρου, το ψάξιμο την εξερεύνηση, ακόμα κ το φαγητό του πριν το φάει το έψαχνε, κ κάθε φορά που έκανε κάτι από αυτα ερχόταν πίσω σε μένα μου έγλειφε το χέρι κ ξαναέφευγε για να εξερευνήσει κ τους υπόλοιπους χώρους. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει.

Αν ειναι ο μονος γατουλης σου αυτος να ξερεις θα αναρρωσει πολυ καλυτερα αν τον παρεις απο τον γιατρο, εαν εχεις κι αλλα καλο θα ειναι να του αφιερωσεις ενα δωματιο που να μην μπαινουν τα αλλα μεχρι να μαθουμε περισσοτερα. Απο οσο ξερω δεν μεταδιδεται απο νερο η φαγητο αλλα απο υγρα σωματος γρατσουνιες κλπ στα αλλα. Ο γατουληε σαντο πουφιλοξενειται τωρα ανατποκεινεται τελεια στη θεραπεια μια κι εχει αγαπη σιγουρα δεν μπορεις να τον ξαναφησεις εξω θα κολλησει κι αλλα. Στειρωσε τον επισης. Οπως βλεπεις εδω ολοι οσοι εχουν τετοι γατουλη δε το βαλαν κατω στον πρωτο γιατρο που τους μιλησε για ευθανασια, το παλευοθμε ολοι και απο οτι φαινεται με καταλληλη περιθαλψη ζουν μια χαρα

Μήπως να τον πήγαινε κ σε έναν αλλο γιατρό;

Inertia, και εγώ θα σου έλεγα άλλαξε γιατρό... δεν μου άρεσε που τα παράτησε τόσο εύκολα...:hmm:
μια δεύτερη γνώμη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
ΕΔΩ μια λίστα με προτεινόμενους απο μέλη γιατρούς.:)

@ΗAVΑNA ωραίο θέμα!!!

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!

Καταρχήν να συγχαρώ την προσπάθεια των υπεύθυνων (και των μελών) του φόρουμ, καθώς μετά από εξαντλητικό διάβασμα όσων άρθρων και θεμάτων έχω διαβάσει μέχρι στιγμής έχω βρει απίστευτη παρηγοριά και ελπίδα μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο. Ακόμα και διαβάζοντας τις ιστορίες στην ενότητα των αποχαιρετισμών, νιώθω καλύτερα προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Ωστόσο, έχω ακόμα κάποιες απορίες.

Θα πάω αύριο να δω τον μικρούλη και να πάρω τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων. Θέλω επίσης να ρωτήσω τον γιατρό τι αγωγή του χορηγεί αυτές τις μέρες ( ιντερφερόνη; αντιπυρετικό; ). Ο γιατρός δεν τα έχει παρατήσει, αντιθέτως μόνος του προσφέρθηκε να επαναλάβει την εξέταση και να παρατείνει τη νοσηλεία χωρίς να επιβαρυνθώ).
Σύμφωνα με τις αναγνώσεις μου, συμπέρανα (δεν είμαι γιατρός βέβαια) ότι πρέπει να βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της ασθένειας, καθώς τα δόντια του είναι μια χαρά, όπως και ο αιματοκρίτης του, δεν έχει χάσει βάρος και δεν υπάρχουν όγκοι. Επομένως, θα ήταν τραγικό να τον αφήσω να χαθεί λόγω του πυρετού...

Βέβαια, ακόμα και όταν θα επιστρέψει δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να τον κρατήσω στη ζωή, αφού είναι δύσκολο να τον κρατήσω στο σπίτι (η μητέρα που υποφέρει από αλλεργίες).

Θα ήθελα να ρωτήσω όμως, μπορώ να τον στειρώσω μόλις γίνει λίγο καλά ή αυτό μπορεί να επιβαρύνει την υγεία του;

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι...

Η στείρωση αρσενικού, είναι πολύ απλή επέμβαση. Δεν παύει όμως, να γίνεται νάρκωση...
Μίλα με τον Γιατρό σου, αυτός έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, και αν αντέχει ο γάτος μια νάρκωση ή όχι.;)

Χθες πήγα και είδα τον γατούλη (-> Βούδας / Μπίλυ Μπο λόγω ασθένειας) και τον είδα πολύ καλύτερα! Μάλιστα ο γιατρός μας άφησε μόνους σε ένα δωμάτιο να παίξουμε. Πυρετό δεν είχε, τρώει κανονικά και με το παραπάνω, αλλά θα τον πάρω αύριο να τελειώσει τον κύκλο αντιβίωσης... Ιντερφερόνη δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα και τον ρώτησα αν μπορώ να το κάνω εγώ.
Μου φαίνεται όμως δύσκολο να κάνω εγώ ένεση... Είχε ποτέ κανείς την ίδια απορία; Είναι εύκολο να τα καταφέρεις;

Ειναι θεμα συνηθειας ποτε δεν ξεραμε να πλενουμε τα δοντια μας σωστα κι ομως μαθαμε ετσι μαθαινεις κι ενεση και να φροντιζεις και ολα, στην αρχη δυσκολα και με αμφιβολιες αν τα καταφερες σωστα μετα πιο σιγουρα . Απλα μαθε τι δεν πρεπει με καμμια παναγια να κανεις

Ίσως τον πηγαίνω εκεί γιατί είμαι από τους πλέον ατζαμήδες ανθρώπους..

Άσχετο: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΙΛΟΥΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΑ ΒΠ;;;;;;

Εγω δεν εχω ζησει παρομοια κατασταση και δε μπορω να σε συμβουλεψω,απλα ηθελα να σου ευχηθω να καλυτερεψει ο γατουλης σου και να περασετε πολλα πολλα χρονια ακομα αγκαλια.:)

Χθες πήγα και είδα τον γατούλη (-> Βούδας / Μπίλυ Μπο λόγω ασθένειας) και τον είδα πολύ καλύτερα! Μάλιστα ο γιατρός μας άφησε μόνους σε ένα δωμάτιο να παίξουμε. Πυρετό δεν είχε, τρώει κανονικά και με το παραπάνω, αλλά θα τον πάρω αύριο να τελειώσει τον κύκλο αντιβίωσης... Ιντερφερόνη δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα και τον ρώτησα αν μπορώ να το κάνω εγώ.
Μου φαίνεται όμως δύσκολο να κάνω εγώ ένεση... Είχε ποτέ κανείς την ίδια απορία; Είναι εύκολο να τα καταφέρεις;

Εγώ έκανα ένεση στην Μουρίτσα μου κορτιζόνη για πολύ καιρό ( στην αρχή ο κύριος μου έπαιρνε 20 ευρώ για να μου κάνει μια ένεση στην Μουρίτσα ο ίδιος που μου πήρε 40 ευρώ γιατί μου γύρισε την γατούλα μου την Νίνα μου νεκρή:mad:). Είναι πολύ εύκολο πες του να σου δείξει. Το μόνο που ο γατούλης αν είναι άγριος θα χρειαστεί 2 άτομα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back