Copypaste το νέο μέλος !

angelwitch

Νεοφερμένο μέλος

Η angelwitch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Πριν 5 μέρες υιοθέτησα το Copypaste! Είναι 7μιση εμδομάδων και ως τις 45 μέρες ήταν με τη μαμά του. Πλέον το ανέλαβα εγώ. :up:
Επειδή είναι το πρώτο μου κατοικίδιο θα ήθελα βοήθεια.
Κεφάλαιο διατροφή: Ως επί των πλείστων τρώει σπιτικό φαγητό και κυρίως ζυμαρικά, ρύζι και κρέας. Γάλα του δίνω φρέσκο ελαφρύ αγελαδινό. Νερό δεν πίνει σχεδόν καθόλου γιατί τσακίζει το γάλα :hmm:. Ξηρά τροφή του δίνω Friskies adult αλλά τρώει ελάχιστα (εως καθόλου). Οπότε περιμένω τις παρατηρήσεις σας - τι κάνω καλά τι δεν κάνω.
Κεφάλαιο υγιεινή: Σήμερα πήρα από κτηνίατρο τις αμπούλες advocate για μικρόσωμες γάτες. Εξήγησα πως ειναι 50 ημερών περίπου αλλά οι οδηγίες λένε να μην χορηγείται σε γατιά κάτω των 9 εβδομάδων. Τι κάνω? Επείγει διότι βρήκα ψύλλο στο γατί μου :/:. Για τα εσωτερικά παράσιτα πήρα ένα χάπι Drontal και μου είπαν να το δώσω σε 2-3 εβδομάδες (το 1/4 του χαπιού). Και εδώ περιμένω τις παρατηρήσεις σας.
Κεφάλαιο εμβολιασμοί: Πότε ξεκινάνε? Ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνω πρώτα, πότε και περίπου ποιο το κόστος? Να σημειωθεί πως ως τις 45 μέρες θήλαζε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη διότι είμαι εντελώς άπειρη !!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διατροφή.
Όχι αγελαδινό, μπορεί προκαλέσει διάρροια. Το μαγειρευτό επίσης δεν περιέχει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζετε σε αυτήν την φάση. Υπάρχουν καλές εταιρείες που έχουν ειδική σειρά kitten. Οχι φρίσκιες και γιούσκας....

Για την αμπούλα δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, αν έχει ή δεν έχει παρενέργειες για θέμα 2 εβδομάδων. Ή τον πιάνεις τον ψύλλο με τα χέρια, ή περιμένεις 2 εβδομάδες, ή ψεκάζεις με frontline που μάλλον δεν έχεις.
Για τα παράσιτα οκ, θέλει επανάλυψη να ξέρεις.

Για τα εμβόλια πάλι είναι πολλά. Που θα ζεί η γάτα, υπάρχουν άλλες στο γύρω, μόνο μέσα, μέσα έξω? Θα πάει εξωτερικό κλπ... Κόστος 30-40 το εμβόλιο. Θα κάνει πολλά μαζεμένα στην αρχή.. μετά επανάληψη μια φορά κάθε χρόνο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο όσα άκουσα και εφάρμοσα όταν ήρθε σπίτι το γατόνι μου στην ηλικία που είναι το δικό σου

Διατροφή : Υπάρχει οι κροκέτες Tonus kitten που είναι φτηνή τροφή αλλά καλής ποιότητας .Τις μουσκεύεις με λίγο νεράκι.

Υγιεινή : Για τα εξωπαράσιτα χρησιμοποίησα frontline και για τα ενδοπαράσιτα Banminth (που είναι σε μορφή κρέμας).
Επειδή όταν είχε έρθει ήταν βουτηγμένη στον εμετό και τα περιττώματά της έκανα το λάθος να της κάνω μπάνιο με κρύο νερό (διότι ήταν καλοκαίρι) πριν πάω στο γιατρό. Αποτέλεσμα ήταν να αρρωστήσει.
Καλό είναι να το πας σε κτηνίατρο τώρα ώστε να ελέγξει την υγεία του, να καθαρίσει τα αυτιά

Εμβόλιο : Ο 1ος εμβολιασμός έγινε περίπου στους 2 μήνες και κάτι.

Εύχομαι το αλισβερίσι χαράς και αγάπης με το γατόνι σου να κρατήσει πολλά χρόνια :)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το γατί θα μένει μέσα στο σπίτι. Άλλα ζώα δεν υπάρχουν. Όσο για τον ψύλλο, βασικά δεν είμαι σίγουρη οτι ήταν όντως ψύλλος. Ένα μαύρο πραγματάκι που το είδα για λίγα δευτερόλεπτα πάνω απο το μάτι του και όταν το έψαξα να το σκοτώσω εξαφανίστηκε! Το frontline πόσο κάνει? Και αν το ψεκάσω, μετά από πόσο διάστημα πρέπει να βάλω τις αμπούλες advocate?
Αυτα προς το παρον, ευχαριστώ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το γατί θα μένει μέσα στο σπίτι. Άλλα ζώα δεν υπάρχουν. Όσο για τον ψύλλο, βασικά δεν είμαι σίγουρη οτι ήταν όντως ψύλλος. Ένα μαύρο πραγματάκι που το είδα για λίγα δευτερόλεπτα πάνω απο το μάτι του και όταν το έψαξα να το σκοτώσω εξαφανίστηκε! Το frontline πόσο κάνει? Και αν το ψεκάσω, μετά από πόσο διάστημα πρέπει να βάλω τις αμπούλες advocate?
Αυτα προς το παρον, ευχαριστώ

Kαλως ήρθατε!
Η advocate και το Frontline κάνουν την ίδια δουλειά.Δηλ Εξωτερική αποπαρασίτωση και τα δύο.Οπότε αμα την ψεκάσεις με Frontline τωρα ή συνεχίζεις με αυτό ή παίρνεις Advocate στην επόμενη δόση που θα έχει μεγαλώσει το γατάκι.
Νόμιζω τωρα που είναι μικρό θέλει καθε 1-2 μήνες η επανάληψη:hmm:

Ετσι είναι οι ψύλλοι. Τη μια στιγμή τους βλέπεις ,την επόμενη στιγμή έχουν εξαφανιστεί- για να μη σου πω στο επόμενο δέκατο του δευτερολεπτου και εσύ μένεις να εύχεσαι να μην είναι δυο πάνω στο σώμα του γατονιού και μάλιστα αντίθετου φύλου.

Το frontline νομίζω ότι έχει γύρω στα 10 ευρώ. Γενικά την ψεκάζω κάθε 3μηνο κι ας μη βγαίνει ποτέ απο το σπίτι.Για ενδοπαράσιτα μετά τον 3ο μήνα αρχισα να βάζω τον stronghold που βάζεις μια σταγονίτσα στην κορυφή του κεφαλιού ανάμεσα στ'αυτιά. Για τις αμπούλες που λες δεν εχω ιδέα.

Το frontline το μικρό 12-14 το μεγάλο 25-27... αν δεν έχουν αυξηθεί και θυμάμαι και καλά....:redface:

Αλλά δεν αξίζει. Η αμπούλα κρατάει 2 μήνες μετά θα βάλεις άλλη.. κλπ... Ή θα κάνεις την αμπούλα ή το σπρέυ.. και τα 2 είναι υπερβολή.:hmm: Στην θέση σου θα περίμενα 2 εβδομάδες και θα έβαζα την αμπούλα.

Eυχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Σκέφτομαι σε πρώτη φάση να το ψεκάσω με frontline (αφού ειναι ακόμα μικρό) τώρα που επείγει και να συνεχίσω με advocate όταν τελειώσει το frontline (μιας και τις αγόρασα δηλαδή).
Όσο για τα ενδοπαράσιτα, θα χρησιμοποιήσω drontal μιας και το αγόρασα επίσης, αλλά καλύτερα να το ξεκινήσω στους 2μιση μήνες. Μέχρι τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα, έτσι? Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα το πάω και για τα πρώτα του εμβόλια. Αλήθεια, προτείνετε κάποιον καλό κτηνίατρο στην περιοχή νέας σμύρνης- νέου κόσμου?
Σας ευχαριστώ πολύ!

Αλλά δεν αξίζει. Η αμπούλα κρατάει 2 μήνες μετά θα βάλεις άλλη.. κλπ... Ή θα κάνεις την αμπούλα ή το σπρέυ.. και τα 2 είναι υπερβολή.:hmm: Στην θέση σου θα περίμενα 2 εβδομάδες και θα έβαζα την αμπούλα.

Η αμπούλα μου είπαν πως κρατάει 1 μήνα. Και εγώ έτσι θα ήθελα να το κάνω αλλά είδα τον ψύλλο και αγχώθηκα...

Να σου ζήσει το μωρουλάκι σου! Όταν το πας στο γιατρό, ρώτησέ τον αν πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος πριν τα εμβόλια. Για να δείτε τη φυσική του κατάσταση και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τσέκαρε επίσης, πως συμπεριφέρεται ο γιατρός στο γατουλίνι (πως το πιάνει, πως του μιλάει κ.λπ.) και αν σου εξηγεί αναλυτικά όσα χρειάζεται να ξέρεις. Καλώς τα δέχτηκες και καλώς όρισες στη μεγάλη γατοπαρέα!!!

Η αμπούλα, κρατάει 2-3 μήνες ... αν η γάτα βγαίνει και έξω ή βραχεί, την κάνουμε μπάνιο κλπ κλπ, χάνει την δύναμή της, να το πώ.

Τώρα κάποιοι Κτηνίατροι, λένε 1 μήνα, (φυσικά ανάλογα με την εταιρεία, γράφουν και οι αμπούλες στην συσκευασία ποσο κρατάνε) είναι ανάλογα την πολιτική του κάθε γιατρού...:hmm:

Σίγουρα, για μια γάτα που μένει μόνο μέσα, κάθε 1 μήνα αμπούλα, είναι υπερβολή. Επίσης μια τέτοια συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργία της γάτας στο σημείο.:redface:

Να σου ζήσει το μωρό! Καλή και αγαπημένη κοινή ζωή σας εύχομαι.

Όντως τα χημικά σκευάσματα καλό είναινα μπαίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Έχω ψεκάσει και μωρό που το είχα βρει με ψύλλους και ήταν μία χαρά. Η επιλογή εξαρτάται από εσένα.

Το drontal σου προτείνω να το βάλεις σε μία μικρή κουταλίτσα γιαούρτι, να γλύψει το γιαουρτάκι και να φάει μαζί και το χαπάκι. Σε πετ σοπς μπορείς να αγοράσεις τέτοια χάπια, είναι κάτι που θα χρειαστείς καθ'όλη τη ζωή της ψιψίνας.

Η διατροφή είναι βασική για την καλή της υγεία. Αν μπορείς σου προτείνω να αγοράσεις κάποια καλή επώνυμη ξηρά τροφή από πετ σοπ, κατάλληλη για την ηλικία του και να δίνεις την προτεινόμενη ποσότητα. Δε θα σου στοιχίσει πολλά, το γατί θα τρέφεται σωστά,θα δεις διαφορά στα κακά του (πιο σφιχτά, πιο καλοσχηματισμένη, λιγότερη μυρωδιά) και γενικότερα είναι το καλύτερο για αυτό.

Τα εμβόλια μπορείς να τα κάνεις από τον 2ο-3ο μήνα. Υπάρχουν καποια "τυπικά" που κάνουν στα γατιά, θα σε ρωτήσει ο κτηνίατρος σχετικά.
Επίσης σκέψου ότι περίπου στην ηλικία των 6-7 μηνών καλό θα ήταν να το στειρώσεις το ζωάκι. Αν και τώρα είναι πολύ αρχή για αυτά, καλό θα ήταν να διαβάσεις στο φόρουμ σχετικά και να ενημερωθείς.

Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες και την πολυτιμη βοηθεια σας. Αμπουλα αποφασισα και εγω να του δινω ανα 2μηνο τουλαχιστον..Ενας μηνας ειναι οντως υπερβολικος. Θα περιμενω ακομα 1 βδομαδα για την πρωτη δοση.
Το εμβολιο θα το κανω σε μια εβδομαδα επισης...
Επισης, λετε πρεπει να ζητησω εξεταση αιματος? Πως θα τις ζητησω? Πιστευω ειναι απαραιτητες μιας και ναι μεν η μητερα ειναι ελεγμενη αλλα ο πατερας ειναι αγνωστου ταυτοτητας...
Επισης drontal εδωσα σημερα το 1/8 του χαπιου

ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ

Ανεβασα ενα μινι - αλμπουμ για το μωρο μου! :up:
Καντε κλικ και δειτε μια προς μια τις φωτο μου!
https://img268.imageshack.us/gal.php?g=dsc00739.jpg

ΥΓ Δεν ξερω αν επρεπε να ανεβουν σ αυτο το τοπικ οι φωτος, αν οχι πειτε μου να μετακινησω το ποστ.

Και κατι αλλο. Δε μπορω πλεον να το αγγιζω! Δαγκωνει παραααα πολυ. Ποτε θα σταματησει αυτο? Πρεπει να το μαλωνω?

Ριξε μια ματια στα αρθρα,εχει πολλα κατατοπιστικοτατα για την εκπαιδευση των μικρων γατιων.:)

Ανεβασα ενα μινι - αλμπουμ για το μωρο μου! :up:
Καντε κλικ και δειτε μια προς μια τις φωτο μου!
https://img268.imageshack.us/gal.php?g=dsc00739.jpg

ΥΓ Δεν ξερω αν επρεπε να ανεβουν σ αυτο το τοπικ οι φωτος, αν οχι πειτε μου να μετακινησω το ποστ.

Και κατι αλλο. Δε μπορω πλεον να το αγγιζω! Δαγκωνει παραααα πολυ. Ποτε θα σταματησει αυτο? Πρεπει να το μαλωνω?
Πολυ ομορφο γατακι!

Καλησπερα.
Βασικα ζητω την βοηθεια σας! Το γατι μου εδω και 1 εβδομαδα εχει αλλαξει τελειως χαρακτηρα! Ειναι πλεον υπερκινητικο, δε μπορω να το χαιδεψω, συνεχως δαγκωνει. Εκτος αυτου πλεον κανει πολλες ζημιες και εχω αρχισει να το μαλωνω. Στην αρχη ακουγε αλλα τελευταια δεν ακουει τπτ και αναγκαστηκα να παρω πιο δραστικα μετρα με αποτελεσμα να εχει γινει αντιδραστικο και να μου ορμαει!! Εκτος αυτου νιαουριζει μονο του και κανει αποτομες κινησεις. Μεχρι και οτι μπορει να εχει κατι ψυχολογικο-ψυχιατρικο σκεφτηκα.
Βοηθεια!

Τι ηλικία έχει το γατάκι ακριβώς;

Μπορεί να είναι λόγω ηλικίας, λόγω ζέστης, ή άν άλλαξε κάτι στο περιβάλλον του. Τρώει?

Τα μικρά κάποιες φορές παίζουν άγρια...

Αν νομίζεις ότι είναι κάτι άλλο, ίσως να το πήγαινες μια βόλτα στον γιατρό.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back