Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Εμένα πάλι δε με "διαβρώνει", γιατί και οι απόψεις μου είναι βάσιμες και ψαγμένες και δεν κινδυνεύω να "προσηλυτιστώ", και γιατί δεν επιτρέπω τη "διάβρωση" (ειδικά από μια συζήτηση στο Internet), και σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο κι εσύ.
Υπάρχουν όντως πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας!
Αν υποννοείς πως οι δικές μου απόψεις δεν είναι βάσιμες και ψαγμένες, και ότι κινδυνεύω να αλλάξω γνώμη, πάλι λάθος. Ο λόγος που 'διαβρώνομαι' και κουράζομαι είναι γιατί για μένα ο αγώνας για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των ζώων είναι μέσα στη ζωή μου και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Δεν το παίρνω ελαφρά. Αυτό γιατί πάλι πήδηξες σε συμπεράσματα που λένε και στο Αμέρικα.

Άντε καλό βράδυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν υποννοείς πως οι δικές μου απόψεις δεν είναι βάσιμες και ψαγμένες, και ότι κινδυνεύω να αλλάξω γνώμη, πάλι λάθος.
**
Άντε καλό βράδυ
Όχι, δεν υπονοώ αυτό! Για τις δικές μου είπα μόνο!

Στο "Αμέρικα" λένε και cool down, χε χε χε. Και δεν υπονοώ τίποτα κακό και μ'αυτό, μη με παίρνεις τόσο στραβά. Λέω ακριβώς αυτό που λέω.
Και κυρίως εννοούσα το ότι "υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας", δε συμφωνείς; Και δε θέλω ούτε να διαβρώνεσαι ούτε να στενοχωριέσαι που δε σκέφτονται όλοι ακριβώς όπως εσύ.
Μικρή είσαι ακόμα, μπορεί και ν'αλλάξεις γνώμη κάποτε, μπορεί και όχι. Το μέλλον θα δείξει...Τόσο όμορφη μέρα σήμερα -μετά τη χθεσινή μπόρα με τους κεραυνούς-, κατέβηκα στη θάλασσα με φίλους, λιαστήκαμε, φάγαμε, ήπιαμε, χαλαρώσαμε και θυμηθήκαμε μια όμορφη πλευρά της ζωής...
Να περνάς καλά κι εσύ! Νομίζω είσαι ακόμα στη Θεσ/νίκη (ή κάνω λάθος?)
Ismini
Διάσημο μέλος
α! οκ.Η σκηνή είναι στην ταινία ΄΄Πολίτικη κουζίνα΄΄ του Τάσου Μπουλμέτη
Με την ευκαιρια να σου πω Θαναση οτι εξαιτιας του ποιηματος που εβαλες εδω επιασα να ξαναδιαβαζω Λορκα.
Συνέχισε μετά με Νερούντα. Και εγώ το ίδιο έπαθα και με βλέπω να ξαναδιαβάζω τους συγγραφείς και ποιητές της εφηβείας μου.
Παρήγγειλα και τα "Ηθικά" γιατί απο Πλούταρχο μόνο τους "Παράλληλους Βίους" είχα διαβάσει όταν έδινα στη Νομική και μάλιστα στο πρωτότυπο.
Επ' ευκαιρία το βιβλίο της Adams το βρήκα μόνο στην αγγλική του έκδοση (και με τίποτα δεν μπορώ να το διαβάσω στο πρωτότυπο), ξέρεις κανείς εαν υπάρχει μεταφρασμένη στα Ελληνικά έκδοση του; Ξύπνησε η φεμινίστρια μέσα μου.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Μετά τον Πάμπλο Νερούντα εγώ είχα πιάσει Ρίλκε. Ισμήνη, κάπου το'χω το βιβλίο, στο δανείζω αν θες...
Νερίνα, μια που ξύπνησαν τα "φεμινιστικά" σου (πού τα θυμήθηκες κι εσύ?) διάβασε κι άλλες ποιήτριες, όχι μόνο "αρσενικούς".
Μπα, εγώ την ξεπέρασα τη φεμινιστική μου φάση εδώ και χρόνια.
Ismini
Διάσημο μέλος
Με τη Συλβια πλαθ???????!!!!! Τελικα εισαι λιγο Dark Νερινα?!!!Η αλήθεια είναι ότι στις γυναίκες έχω ένα κόλλημα που κρατάει χρόνια με τη Σύλβια Πλάθ και τίποτα παραπέρα. Όσο για το φεμινισμό θεωρώ ότι είναι σαν το ποδήλατο ποτέ δεν το ξεχνάς, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Εγω δεν τις εκτιμω και πολυ τις γυναικες ποιητριες.
Προτιμω αντρες! (Η Συλβια Πλαθ ειναι μια απο τις εξαιρεσεις και για μενα.)
υσ. Ισπανικα ξερω κατι λιγα. Βολευομαι κι ετσι.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Και τα δικά μου ποιήματα "μαύρα κι άραχνα" είναι Ισμήνη!
Ismini
Διάσημο μέλος
Το θεμα ειναι "Corona και Ταυρομαχιες" ομως κι εγω σταματαω εδω γιατι ξεφυγαμε πολυυυυυυυυ!
ΥΣ. Τη μπυρα corona την εχω μποϋκοταρισμενη απο παντα. Δεν μου αρεσει καθολου. Γενικα δεν μου αρεσει να πινω εκτος απο κρασι κι αυτο αραια και που. Ουτε και coca cola (αυτη κι αν θελει μποϋκοταρισμα).
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Λες να εντοπίσεις τίποτα στην ψυχολογία του και να βρεις κάποια απάντηση στο θέμα ΄΄Θρήνος για τον Ιγναθιο Σαντσιεθ Μεχιας΄΄?[FONT="]Με την ευκαιρια να σου πω Θαναση οτι εξαιτιας του ποιηματος που εβαλες εδω επιασα να ξαναδιαβαζω Λορκα.
[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730[/FONT]
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
α! οκ.
Με την ευκαιρια να σου πω Θαναση οτι εξαιτιας του ποιηματος που εβαλες εδω επιασα να ξαναδιαβαζω Λορκα.
Ωραίο το ποίημα του Λόρκα. Θα πιάσω να διαβάσω κι άλλα ποιήματά του μου φαίνεται.
Corona πίνω σπανίως, έχει κι άλλες μπύρες, αλλά αν όλεςε κάτι "κακό" (για κάποιον) υποστηρίζουν ε, δεν πρόκειται να τις κόψω κι όλες! Τη γουστάρω την μπυρίτσα μου! Και δε γουστάρω καθόλου τιος διάφορες (ύποπτες συνήθως) οργανώσεις που κόπτονται για το ένα και το άλλο.
Οι ταυρομαχίες θα σταματήσουν αν δεν αρέσουν. Δε θα πηγαίνει ο κόσμος! Αν θέλουν να τις συνεχίσουν δε θα καταφέρουμε να τους εμποδίσουμε. Κάποτε έπεφταν οι χριστιανοί στα λιοντάρια στην αρένα και δεν το έβλεπαν διαφορετικά. Σταμάτησαν όταν σταμάτησαν.
Οι ταύροι δεν είναι άνθρωποι, έχουν όμως (όπως και οι χριστιανοί τότε) μια ευκαιρία να αμυνθούν και να σκοτώσουν (όπως τον Ιγνάθιο του ποιήματος, ε, Θανάση???). Υπάχρουν κανόνες.
Ναι, θα μπορούσαν ννα κάνουν άλλα για διασκέδαση.
Ούτ'εγώ θα πήγαινα να δω ταυρομαχία!
Πάντως στο Μαρόκο, είχε και "αγορομαχίες": το πέταγε ο πατέρας το παιδί του στον αγώνα και το έβγαζε καταματωμένο κι έριχνε τον αδερφό να συνεχίσει... Ποια μπυρα υποστηρίζει τις αγορομαχίες, να την μποϋκοτάρω πρώτη!!!

Ισμήνη, συμφωνώ με τα χίλια για την coca cola! Μποϋκοτάς ανελέητο!!!
Λες να εντοπίσεις τίποτα στην ψυχολογία του και να βρεις κάποια απάντηση στο θέμα ΄΄Θρήνος για τον Ιγναθιο Σαντσιεθ Μεχιας΄΄?[FONT="]
Για Θανάση. Το παρακάτω κείμενο είναι απο τον πρόλογο του Παρασκευά Καρασούλα στη βιογραφία του Λόρκα (Συγγραφέας Ίαν Γκίμπσον, Εκδόσεις Μικρή Άρκτος). Ελπίζω σε βοήθησα.[/FONT]
".........Ο Λόρκα δεν έζησε για να γράψει. Έγραψε ακριβώς γιατί έζησε. Και έζησε αντιλαμβανόμενος την έννοια της Μοίρας με τα έντονα γήινα ισπανικά χρώματα. Πάντα ανάμεσα στο κόκκινο και το κίτρινο."Αργά αλλά στην ώρα του" έλεγε συνήθως για τα σχέδια του και η αίσθηση της Μοίρας ήταν όντως πανταχού παρούσα στην ποίηση του.
Νομίζω πως αυτή η ισπανική αντίληψη που υποκρύπτει τις αραβικές καταβολές του νότιου ιβηρικού πολιτισμού είναι πολύ διαφορετική από την ελληνική, αλλά είναι η μόνη ευρωπαϊκή που συνομιλεί ακόμη με αρχέγονες έννοιες και δυνάμεις. Θα μπορούσε ο Λόρκα να μην επιστρέψει-όπως όλοι οι φίλοι του τον συμβούλευαν - στη γενέτειρα του, να παραμείνει στη Μαδρίτη ίσως και να διαφύγει στην Αμερική, όπου είχε αποκτήσει πλέον ισχυρούς και πιστούς φίλους και πολυάριθμο κοινό, Θα απέφευγε ίσως το θάνατο και μπορεί στα επόμενα χρόνια η τέχνη του να εξελίσσονταν σε κορυφαία ευρωπαϊκή δραματουργική πρόταση.
Αλλά όπως και ο Ιγνάθιο Σάντσες Μεχίας ήξερε πως έπρεπε να ακολουθήσει το κόκκινο. Ο ταύρος είχε βγει ήδη στην αρένα κι ο ήλιος του απογεύματος είχε περπατήσει πολύ δρόμο. Το έργο του Ισπανού ποιητή θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως είναι διάστικτο από αυτήν την παρουσία του φεγγαριού, την μοιραία συνάντηση του ποιητή με τη μάγισσα που ρίχνει τα βότσαλα και προβλέπει τις προσταγές του μέλλοντος. Είναι η ώχρα, η αίσθηση της γης και το παζάρεμα με το πεπρωμένο. Είναι η μάχη με τον αόρατο εχθρό που απέναντι του μόνο η δύναμη του Ντουέντε μπορεί να εναντιωθεί.
Οι Έλληνες αντίθετα ζώντας το κυανό και λευκό του ουρανού και της θάλασσας, μια ζωή σφυρηλατούμε τον κόσμο της φυγής μας, το πέταγμα προς το αδύνατο, αναζητούμε έστω και μια στιγμή να ξεφύγουμε από τη γήινη μοίρα μας. Και οι δυο πολιτισμοί ωστόσο αρέσκονται να σιωπούν όταν τα βότσαλα κροταλίζουν στο πάτωμα, ριγμένα από τα χέρια της μάγισσας. Κι αναζητούν το μέτρο με διαφορετικό τρόπο αλλά με το ίδιο πάθος. Και πολλές φορές με την ίδια υπερβολή. Γι' αυτό και οι Έλληνες αγάπησαν πολύ το έργο του Ισπανού ποιητή, τους πρωταγωνιστές των δραμάτων του και τους στίχους του. Ένιωσαν τη βαθιά συγγένεια που τους ενώνει με τον φεγγαροπληγωμένο νεαρό ποιητή και το μύθο του. Και με τη συνέπεια που είχε η ζωή με το έργο του. Παρέλαβαν άλλωστε το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από λογοτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς μείζονος βαρύτητας για τα ελληνικά γράμματα....".
maxi2
Δραστήριο μέλος
Ντεν πειράζει... Εγώ λατρεύω τον Καραγάτση και ειδικά το βιβλίο του "Η μεγάλη Χίμαιρα" (έκανα μέρες να διαβάσω τις τελευταίες 2 σελίδες απο τα κλάματα).. Τώρα διαβάζω το "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται"..
Επανέρχομαι...
Οι ταυρομαχίες είναι ένα απεχθές βάρβαρο σπόρ. Το ίδιο και οι αγώνες με τα σκυλιά που τσακώνονται, το ίδιο και ο γύφτος με την αρκούδα (που το θυμήθηκα), το ίδιο και τα ζώα στα τσίρκα..
Υπάρχουν τόσα πολλά "σπόρ" για τα οποία πολλοί πληρώνουν για να δουν και να διασκεδάσουν και άλλοι που τα βλέπουν και αηδιάζουν.
δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος μας. Τώρα... μακάρι να μπορούσαμε μια "χούφτα" άνθρωποι να αλλάζαμε τον κόσμο, αλλά...
Δεν λέω ότι παρατώ τον αγώνα για ότι πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, επειδή είμαστε μια χούφτα άνθρωποι. Αυτό που λέω είναι ότι μην περιμένουμε και θαύματα.
Η δουλεία, η καταπίεση, η κακομεταχείρηση σε ανθρώπους και ζώα είναι πανάρχαιο έθιμο και δεν πιστεύω ότι τόσο εύκολα μπορεί να σταματήσει..
Προσπαθούμε όμως...
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μιλάμε για βασανισμό ζώων και διασκέδαση σε βάρος ζωών.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ....
Μπορείτε να το κάνετε ανώνυμα.
https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730
Αυτά τα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας.[/FONT]
maxi2
Δραστήριο μέλος
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Μαζεύουμε υπογραφές ώστε η εταιρία Corona με τις γνωστή μπύρα, να σταματήσει να σπονσοράρει ταυρομαχίες.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Μιλάμε για βασανισμό ζώων και διασκέδαση σε βάρος ζωών.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ....[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Μπορείτε να το κάνετε ανώνυμα.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Αυτά τα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας.[/FONT]
Στις 6/9 είχα στείλει υπογραφή,αλλα δεν την είδα πουθενά στην λίστα.. δεν ξέρω γιατί..
Ξαναέστειλα πάλι.. όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά...
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Στο e-mail μου ήρθε αυτή η σελίδα σαν απάντηση για την υπογραφή που έβαλα..
Αλλά και πάλι δεν είμαι στην λίστα...
Dear Christiane Berg,
Thank you for signing our "Ask Anheuser-Busch to STOP promoting Bullfighting" petition at https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730.
As the 2,110th person to sign this petition, you are helping us reach our goal of 25,000 signatures.
If you would like to remove your signature from this petition or you did not sign this petition, please click here: https://www.thepetitionsite.com/remove_me.html?key=175059730/c7c0fde918252c5f71b270ffe555a591/460692967
You can help make this petition a success - please share this petition with your friends and family. Petitions will succeed only by word of mouth, and every signature makes a difference! Forward our sample email below, or simply send your friends this link: https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730
Stay informed: Care2 and ThePetitionSite publish action alerts and updates from our nonprofit partners by RSS feed. Visit our Action Center for more information: https://www.care2.com/actionalerts/
Thank you again for making a difference!
Care2 and ThePetitionSite team
https://www.thePetitionSite.com
P.S. You have received a butterfly from Care2 as a thank you for making a difference. Why a butterfly? Learn more: https://www.care2.com/c2c/my/kudos_butterflies.html
Γιατί αυτό;;;;;;
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Το e-mail που σου ήρθε είναι για επιβεβαίωση ...τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εμφανίζεται η υπογραφή σου στη λίστα. Μήπως υπέγραψες ως Ανώνυμη (εννοώ αν έκανες κλικ στην επιλογή για μη εμφάνιση των στοιχείων σου στο ίντερνετ). Καμιά φορά κολλάει το όλο σύστημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool