Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από αυτά τα πλασματάκια που εσείς συμπονάτε εγώ έχασα τρείς γατούλες. Αυτό έχει σημασία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Διάβασα όλα σας τα σχόλια. Εντάξει δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Έχω τρομερή αδυναμία στις γάτες και το σκυλί που θα τους κάνει κακό (και μόνο αυτό, τα άλλα τα αγαπάω επίσης) για μένα είναι βρωμόσκυλο. Με την ίδια λογική θα πρέπει να αγαπάμε και τον άνθρωπο που σε σφάζει γιατί αυτό έμαθε να κάνει και αφού πεινούσε σε έσφαξε. Και άλλα σκυλιά πεινάνε αλλά δεν πνίγουν γάτες. Και, αν και ξέρω ότι θα σας σοκάρω, αν αυτό γινόταν παλαιότερα θα είχα πάρει την καραμπίνα και θα τα είχα καθαρίσει και τα τέσσερα. Βλέπετε όμως μεγαλώνοντας άρχισα να εκτιμώ ιδιαιτέρα την ζωή και δεν το έκανα, για τον ίδιο λόγο σταμάτησα και το κυνήγι. Εξαιρώ πάντα τους κακούς ανθρώπους, μια και αυτοί πουθα πειράξουν την οικογένεια μου δεν θα προλάβουν να χαρούν και χωρίς να έχω τύψεις.
Όσο για τα ποντίκια, ούτε αυτά τα λυπάμαι μια και είναι βλαβερά και επικίνδυνα ζώα. Χωρίς τις γάτες ακόμη θα είχαμε πανώλη και τύφο.
Για το θέμα της στείρωσης και του περιορισμού που θέσατε, έχω ξαναπεί την γνώμη μου. Όσο πιο κοντά είναι στην φύση του το ζώο, τόσο πιο ευτυχισμένο είναι και ας ζει λιγότερο. Δεν παραβιάζεται η φύση του. Δεν αντέχω να βλέπω κλειδωμένα ζώα σε σπίτια και πουλιά σε κλουβιά. Η στείρωση, στην ώρα της. Τώρα που έγινε δύο φορές μανούλα η φλοκάτη, ναι θα την στειρώσω.
τοτε λοιπον να μην μπαινεις να αποκαλεις ετσι ζωα τα οποια δεν σου εχουν φταιξει πουθενα και να αποδεχτεις αυτο το οποιο υπερασπιζεσαι κι ας ειναι λαθος!!
επισης μιας κι εγω λατρευω τα ποντικια περισσοτερο απο τις γατες πως θα σου φαινοταν αν εβλεπα μια γατα σου με ποντικι στο στομα και της εριχνα οχι μια φυσικα αλλα πολλες με τη καραμπινα??
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω Γιαννη ΔΕΝ ξεγλιστρω.Στο λεω πεντακαθαρα.Δεν θα σκοτωνα ποτε σκυλι,επειδη θα ειχε στο στομα του γατι.Νετα σκετα.Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο.Τι να κανουμε;
Ακόμη και αν ήταν ο Μπουκάκος;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ακομα και αν ηταν ο μπουκακος κυριε Γιαννη.Αλλα τον μπουκακο μου εγω,φροντιζω να ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ.Δεν τον αφηνω να τριγυρνα εξω.Ακόμη και αν ήταν ο Μπουκάκος;
Αν τον αφηνα,θα το εβλεπα σαν ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ.Δεν θα τα εβαζα με ενα αδεσποτο ζωο που προσπαθει να επιβιωσει.Απλα πραγματα.
Δεν αγαπαω μονο το δικο μου ζωο.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Δεν διαφωνούμε ιδιαίτερα τελικά.
Θα σας θέσω το θέμα αλλιώς. Έστω ότι βλέπετε το αγαπημένο σας γατάκι στριμωγμένο από ένα άγριο σκυλί έτοιμο να το φάει.
Πείτε ότι δεν φεύγει καθώς προσπαθείτε να το διώξετε και είναι έτοιμο να κάνει το ψιψίνι μια χαψιά.
Πείτε ακόμη ότι έχετε δίπλα σας ένα όπλο.
Ερώτηση:
1. Αφήνετε το σκυλί να φάει την γατούλα σας μια και έχει ένστικτα και έτσι το έμαθαν κάποιοι, ή
2. Αν είναι κάποιος οπωσδήποτε να χαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, αυτός τότε ας είναι το σκυλί, οπότε του ρίχνετε;
Ας απαντήσουν οι συμμετέχοντες παρακαλώ.
Αν λοιπόν ήμουν εγκαίρως σπίτι και δεν έφευγαν τα σκυλιά θα έκανα το νούμερο δύο. Και προχτές μπορούσα να τα προλάβω, αλλά έκρινα ότι είναι μάταιο πια, μια και για τα γατάκια ήταν ήδη αργά.
Έγραψα ότι παλαιότερα θα τα είχα ξαπλώσει. Αυτό γιατί αυτά τα σκυλιά θα ξαναεπιστρέψουν και αν δεν το κάνουν, κάπου αλλού θα φάνε άλλα γατάκια. Και εκείνα τα γατάκια δεν θα έχουν την επιλογή της αυλής ενός σπιτιού για να την γλυτώσουν. Στο δίλλημα λοιπόν γατάκια ή σκυλιά, εγώ λέω γατάκια. Παρ όλα αυτά τα άφησα να φύγουν, ελπίζω να μην το μετανιώσω αυτό.
Βάσο σε ευχαριστώ για την γνώμη σου.
τι θα εκανα?θα προσπαθουσα να του αποσπασω τη προσοχη ή μπορει και να το κλωτσαγα ελαφρως για να φοβηθει αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα χρησιμοποιουσα τη καραμπινα για να το σκοτωσω!!Το οτι ο θεος σου εδωσε 2 χερια κι ενα μυαλο στο εδωσε για να σκεφτεσαι και να δρας με σεβασμο προς τη φυση και το περιβαλλον και οχι να κανεις οτι θες εσυ επειδη μπορεις!!!
επισης οταν ειμαι φιλοζωος αγαπαω καθε ειδους ζωη και προσπαθω να τη προστατευσω ειτε αυτη λεγεται σκυλος ειτε γατα!!
επισης εφοσων ο θεος μου εδωσε ενα μυαλο για να φιλτραρω ολα αυτα που βλεπω και διαβαζω οχι δεν θα σηκωνα καμια καραμπινα να σκοτωσω αλλα θα στειρωνα τα ζωα μου και ή θα εκανα περιφραξη στο κηπο ή θα τα ειχα μεσα στο σπιτι!!
εφοσων αγαπητε Γιαννη τα ζωα σας αρεσουν να ειναι οσο πιο κοντα στη φυση τους δεχτειτε οτι συμβαινει στη φυση!! δεν γινεται να εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα!!
και επειδη καπου διαβασα οτι ειναι παραφυση να κυνηγανε τα σκυλια τις γατες κανετε λαθος γιατι ειναι το ιδιο με το οτι η γατα κυνηγαει το ποντικι!! ειχα χαμστερ και κανενα γατι μου δεν το πειραζε και εμενε πολλες ωρες εξω απο το κλουβι!! αυτο ειναι παραφυση οχι το αντιθετο!! εγω τουλαχιστον εχω 3 περιπτωσεις σκυλιων που συμβιωνουν αριστα μεσα στο σπιτι με γατα και κυνηγανε τις αδεσποτες και 2 κανις που κυνηγανε τις γατες σαν τρελες!!θελετε δηλαδη να μου πειτε οτι οι ιδιοκτητες των σκυλιων που εχουν ΚΑΙ γατα βαζουν τα σκυλια τους να κυνηγανε τα αδεσποτα? μην τρελαθουμε τελειως!!
και οχι δεν μπορω να πω κανενα λογο παρηγοριας οταν εγω ο ιδιος δεν φροντιζω 100% για την ασφαλεια των ζωων μου!!πιο πολυ εξοργιζομαι και λυπαμαι!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η φυση λοιπον προσταζει την επιβιωση του καθε ειδους.Επελεξες να τα εχεις εξω,θα πρεπει να υποστεις και τις συνεπειες.Και το σκυλι,με τους ορους της φυσης προσπαθει να επιβιωσει.Όσο πιο κοντά είναι στην φύση του το ζώο, τόσο πιο ευτυχισμένο είναι και ας ζει λιγότερο.
john_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικά εντοπίσαμε τις διαφορές μας στο πως προσεγγίζουμε τα πράγματα και χωρίς να σταθώ στο ότι επιλεκτικά πήρατε μόνο ότι σας ενοχλεί απ ότι έγραψα, θα πρέπει τώρα να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Και σταματώ εδώ το θέμα γιατί όπως εξελίσσεται στο τέλος θα τσακωθούμε κιόλας.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Και εγώ με τους όρους της φύσης θα δώσω πλεονέκτημα στο γατάκι μου αν δεν μπορώ να το προστατεύσω εκείνη την ώρα με άλλο τρόπο.
Βασικά εντοπίσαμε τις διαφορές μας στο πως προσεγγίζουμε τα πράγματα και χωρίς να σταθώ στο ότι επιλεκτικά πήρατε μόνο ότι σας ενοχλεί απ ότι έγραψα, θα πρέπει τώρα να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Και σταματώ εδώ το θέμα γιατί όπως εξελίσσεται στο τέλος θα τσακωθούμε κιόλας.
αρα κι εγω με τους ορους τις φυσης θα δωσω πλεονεκτημα στο αθωο ποντικακι που εγω λατρευω και αν ποτε δω τη γατα σου με το ανυπερασπιστο ποντικι στο στομα θα σηκωσω μια καραμπινα και θα τη σκοτωσω..εισαι συμφωνος με αυτο?
Αν συνεχίσουμε να μιλάμε με τους " όρους της φύσης " καλύτερα να αφήσουμε τη καραμπίνα κάτω γιατί κάνουμε ζαβολιές.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλά τα λέμε επειδή, πέρα από τη θεωρία, ίσως και να φανταζόμαστε τον εαυτό μας στη θέση του Γιάννη. Αλλά αν πραγματικά συνέβαινε σε μας, στα δικά μας γατιά?
Πόσοι/ες από εμάς θα είχαν το κουράγιο και την ψυχραιμία να αποτρέψουν τα Χ σκυλιά ή να καθήσουν να σκεφτούν τρυκ για να αποφύγουν το μοιραίο? Και,κυρίως, πόσοι δεν θα ένοιωθαν οργή και δεν θα έβριζαν, έστω και από μέσα τους το "φονιά" του αγαπημένου τους τετράποδου που με αγάπη έχουν αναστήσει κι έχουν μεγαλώσει, παρά θα το έβλεπαν εντελώς..
ακαδημαϊκά και θα το εκλογίκευαν?
catlin
Δραστήριο μέλος
Παιδιά κατά των όπλων, μη πυροβολείτε τον Γιάννη!
Καλά τα λέμε επειδή, πέρα από τη θεωρία, ίσως και να φανταζόμαστε τον εαυτό μας στη θέση του Γιάννη. Αλλά αν πραγματικά συνέβαινε σε μας, στα δικά μας γατιά?
Πόσοι/ες από εμάς θα είχαν το κουράγιο και την ψυχραιμία να αποτρέψουν τα Χ σκυλιά ή να καθήσουν να σκεφτούν τρυκ για να αποφύγουν το μοιραίο? Και,κυρίως, πόσοι δεν θα ένοιωθαν οργή και δεν θα έβριζαν, έστω και από μέσα τους το "φονιά" του αγαπημένου τους τετράποδου που με αγάπη έχουν αναστήσει κι έχουν μεγαλώσει, παρά θα το έβλεπαν εντελώς..
ναι ισως θα καναμε σκεψεις υβριστικου περιεχομενου.καποιοι ακομα και εκδικητικου.η πραξη ομως πολυ απεχει απο τις απλες σκεψεις.γιατι ομως να "επισημοποιησουμε" πρωτολειες σκεψεις κοινοποιωντας τες?
αν πραγματικα συνεβαινε αυτο στα δικα μας γατια θα παιρναμε την καραμπινα και θα σκοτωναμε τον σκυλο???

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλη μου alcyone.Κανενας δεν πυροβολει τον Γιαννη.Αντιθετα..αυτος θελει να πυροβολησει.Ανυπερασπιστα ,αδεσποτα πλασματα,που απλα..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.Εμεις απλα την αποψη μας λεμε,σε ενα θεμα που ο ιδιος ο Γιαννης δημοσια επελεξε να παραθεσει τις σκεψεις του.Και εμεις απλα,απανταμε..μεσα στα κοσμια πλαισια πιστευω.Παιδιά κατά των όπλων, μη πυροβολείτε τον Γιάννη!

Εξαλλου εδω,μιλαμε για πραξη που διωκεται απο τον νομο.Θανατωση ζωου.
Οχι καλε μου Γιαννη.Κανενας δεν σου δινει το δικαιωμα να παρεις την καραμπινα και να σκοτωσεις ζωο.End of story.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Παιδιά κατά των όπλων, μη πυροβολείτε τον Γιάννη!
ειναι αυτο που προσπαθουμε να πουμε τοση ωρα!!
τα δικα μας γατια ειναι μεσα στο σπιτι στειρωμενα και προστατευμενα!!δεν θες μεσα στο σπιτι??Σε κηπο προστατευμενο απο παντου!!
παρτε το χαμπαρι ζωο εξω στο κηπο και αστειρωτο ειναι ζωο ΑΔΕΣΠΟΤΟ!!δεν ειναι κανενος και εγω μπορω πανευκολα και χωρις να μπορει να μου πει κανενας τιποτα να το παρω και να το κανω οτι θελω!!
και επισης δεν μπορει να λεει ο Γιαννης οτι θελω τα ζωα να ζουν οσο πιο κοντα γινεται στη φυση και να δυσφορει με το οτι ενα αδεσποτο σκυλι σκοτωνει ενα αδεσποτο γατι!!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλη μου alcyone.Κανενας δεν πυροβολει τον Γιαννη.Αντιθετα..αυτος θελει να πυροβολησει.Ανυπερασπιστα ,αδεσποτα πλασματα,που απλα..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.Εμεις απλα την αποψη μας λεμε,σε ενα θεμα που ο ιδιος ο Γιαννης δημοσια επελεξε να παραθεσει τις σκεψεις του.Και εμεις απλα,απανταμε..μεσα στα κοσμια πλαισια πιστευω.
Εξαλλου εδω,μιλαμε για πραξη που διωκεται απο τον νομο.Θανατωση ζωου.
Οχι καλε μου Γιαννη.Κανενας δεν σου δινει το δικαιωμα να παρεις την καραμπινα και να σκοτωσεις ζωο.End of story.
Συμφωνώ οτι είμεθα μέσα στα κόσμια πλαίσια, που είναι και το σωστό. Αλλά νομίζω ορισμένοι είναι κάπως επικριτικοί.
Άλλωστε δεν πιστεύω οτι ο Γιάννης πραγματικά θα το έκανε. Ίσως μίλησε η απελπισία του,πράγμα που συμμερίζομαι απόλυτα,
και του δικαιολογώ την υπερβολή. Αν ήταν να σκότωνε αθώες αδέσποτες ψυχές, δεν θα ήταν εδώ στο σάϊτ να γράφει.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ναι ισως θα καναμε σκεψεις υβριστικου περιεχομενου.καποιοι ακομα και εκδικητικου.η πραξη ομως πολυ απεχει απο τις απλες σκεψεις.γιατι ομως να "επισημοποιησουμε" πρωτολειες σκεψεις κοινοποιωντας τες?
αν πραγματικα συνεβαινε αυτο στα δικα μας γατια θα παιρναμε την καραμπινα και θα σκοτωναμε τον σκυλο???![]()
Συμφωνώ, δεν θα παίρναμε την καραμπίνα να σκοτώσουμε, αλλά συμφωνώ και σ'αυτό που λες οτι η πράξη πολύ απέχει από τις σκέψεις, σημασία έχει δλδ οτι δεν πήρε την καραμπίνα απλά κοινοποίησε σκέψεις του που υπαγόρευε ο πόνος που έχασε
το αγαπημένο του πλάσμα, άσχετα αν ήταν δεσποζόμενο ή αδέσποτο.
catlin
Δραστήριο μέλος
Συμφωνώ, δεν θα παίρναμε την καραμπίνα να σκοτώσουμε, αλλά συμφωνώ και σ'αυτό που λες οτι η πράξη πολύ απέχει από τις σκέψεις, σημασία έχει δλδ οτι δεν πήρε την καραμπίνα απλά κοινοποίησε σκέψεις του που υπαγόρευε ο πόνος που έχασε
το αγαπημένο του πλάσμα, άσχετα αν ήταν δεσποζόμενο ή αδέσποτο.
O john_b έγραψε στις 19:40, Χθες:
"Και, αν και ξέρω ότι θα σας σοκάρω, αν αυτό γινόταν παλαιότερα θα είχα πάρει την καραμπίνα και θα τα είχα καθαρίσει και τα τέσσερα. Βλέπετε όμως μεγαλώνοντας άρχισα να εκτιμώ ιδιαιτέρα την ζωή και δεν το έκανα, για τον ίδιο λόγο σταμάτησα και το κυνήγι. Εξαιρώ πάντα τους κακούς ανθρώπους, μια και αυτοί πουθα πειράξουν την οικογένεια μου δεν θα προλάβουν να χαρούν και χωρίς να έχω τύψεις.
Όσο για τα ποντίκια, ούτε αυτά τα λυπάμαι μια και είναι βλαβερά και επικίνδυνα ζώα. Χωρίς τις γάτες ακόμη θα είχαμε πανώλη και τύφο. "
"Και εγώ με τους όρους της φύσης θα δώσω πλεονέκτημα στο γατάκι μου αν δεν μπορώ να το προστατεύσω εκείνη την ώρα με άλλο τρόπο."
Αυτα επικριναμε .
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και εχουμε δικαιωμα να απαντησουμε,εφοσον τα εκθετει δημοσια.Το οτι εσυ πιστευεις οτι δεν θα το εκανε,ειναι δικια σου σκεψη.Δικια σου ΕΛΠΙΔΑ.Βασικα,ειναι δικο σου πιστευω.Εγω στηριζομαι σε αυτα που λεει.Επετρεψε μου λοιπον,να διαφωνω.ΝΑΙ..εχω δικαιωμα να διαφωνω.Οπως και οι υπολοιποι.
catlin
Δραστήριο μέλος
Ερώτηση. Τρώει το σκυλί τη γάτα ? Εντάξει τη σκοτώνει. Την τρώει όμως ?
Αν συνεχίσουμε να μιλάμε με τους " όρους της φύσης " καλύτερα να αφήσουμε τη καραμπίνα κάτω γιατί κάνουμε ζαβολιές.
ενταξει μπορει το σκυλι να μη τρωει τη γατα.το καθογηγει ομως το ενστικτο του αν οχι η αναγκη επιβιωσης.ή ο ελεεινος ιδιοκτητης του.αυτο δηλαδη αποτελει κινητρο για να καταδικασουμε το ζωο???
Αλλά απλά λέω πως αν ο σκύλος δεν τρώει τη γάτα δε μπορούμε να μιλάμε για θέμα επιβίωσης. Να πούμε λοιπόν στον Γιάννη πως δεν σκότωσαν τις γάτες του για να τραφούν ή τουλάχιστον να μη του λέμε πως το έκαναν για να επιβιώσουν.
( Γιάννη για μένα καλά κάνεις και ξεσπάς πίσω απο το πληκτρολόγιο και μοιράζεσαι την οργή σου μαζί μας, γιατί έτσι - προσωπικά - νιώθω πως ελευθερώνεται "ατμός" και δε πρόκειται στ'αλήθεια να κάνεις κακό σε κανένα ζώο )
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool