Eπιθετικότητα των σκύλων προς τις γάτες και άλλα ζώα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Η κακοποίηση ζώου είναι έγκλημα. Μιλημένα ξηγημένα.
Η οργή σου είναι δικαιολογήμενη,καθώς έχασες ένα πλάσμα που φρόντισες. Αυτό δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να αγγίξεις οποιοδήποτε άλλο ζώο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, εδώ μιλάει η φύση.Όσο για το παράδειγμα με το παιδί σου και το άγριο ζώο, αν αφήσεις το παιδί σου, ξέφραγο στην ζούγκλα, δεν μπορείς να παραπονεθείς μετά, ότι σου το έφαγε η αρκούδα. Ω ναι.. μόλις ανακάλυψα τον κόσμο..υπάρχουν και σαρκοβόρα ζώα,που σκοτώνουν άλλα ζώα.
Μια μέρα βρηκα πνιγμένο ένα μικρό γατάκι, που φρόντιζα και που του είχα βρεί και σπίτι για υιοθεσία. Θα πήγαινε σε δύο εβδομάδες (για να απογαλακτιστεί).Το έπνιξε ο γκρι-άσπρος -υπερβολικά αγαπημένος- γάτος, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι και ο περήφανος πατέρας. Θύμωσα, έκλαψα και αν θες από κακία δεν τον ταίσα με τα υπόλοιπα για δύο μέρες. Μέχρι εκεί έφτασε η οργή μου. Σύντομα, ξαναέγινε στα μάτια μου το ανυπεράσπιστο ζώο, που πάντα έβλεπα σε αυτό και που όσο κοντά του και αν έρχομαι και αν προσπαθώ να το καταλάβω, αυτό, τα ένστικτα του, τις σκέψεις του,ποτέ δεν μπορώ να πλησιάσω απόλυτα.
Θες να σου πω κάτι στα ίσα??Δεν σε κατηγορώ που το σκέφτηκες..που ένιωσες πως πλησίασες κοντά στην ιδέα, σε κατηγορώ όμως που δεν νιώθεις τύψεις για την σκέψη σου!!
Το θέμα με τα όπλα και την ανοχή μας στο να τα κατέχει ο οποιοσδήποτε και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, είναι μάλλον άλλο θέμα που δεν πρέπει να το αναπτύξω εδώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ απόλυτα!!! είναι αυτό που λέγαμε σε τόσες σελίδες πιο πριν!!!

ειναι αυτο που προσπαθουμε να πουμε τοση ωρα!!
τα δικα μας γατια ειναι μεσα στο σπιτι στειρωμενα και προστατευμενα!!δεν θες μεσα στο σπιτι??Σε κηπο προστατευμενο απο παντου!!

παρτε το χαμπαρι ζωο εξω στο κηπο και αστειρωτο ειναι ζωο ΑΔΕΣΠΟΤΟ!!δεν ειναι κανενος και εγω μπορω πανευκολα και χωρις να μπορει να μου πει κανενας τιποτα να το παρω και να το κανω οτι θελω!!

και επισης δεν μπορει να λεει ο Γιαννης οτι θελω τα ζωα να ζουν οσο πιο κοντα γινεται στη φυση και να δυσφορει με το οτι ενα αδεσποτο σκυλι σκοτωνει ενα αδεσποτο γατι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θέλω να τονίσω ότι ο σκύλος δεν τρέφεται από τη γάτα, τη σκοτώνει για παιχνίδι.
Αυτό δεν νομιμοποιεί καμία οργή και αντίδραση φυσικά, αλλά δικαιολογεί την όξυνση του συναισθήματος αδικίας που μπορεί να νιώθει κάποιος που έχασε τη γάτα του από σκύλο.
Δεν είναι στη φύση το σκύλος να τρέφεται από τα σκουπίδια και να εκτονώνει τα κυνηγετικά του ένστικτα στο κυνήγι γατών. Και όχι, δεν κατηγορώ τους σκύλους φυσικά, απλά το διευκρινίζω, γιατί η πράξη βαφτίστηκε εδώ "νόμος της φύσης" χωρίς να είναι.

Όταν κάτι γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί εκμάθηση από τον άνθρωπο στον σκύλο, τότε πρόκειται για νόμο της φύσης Σοφία μου. Η φύση δεν ορίζει μόνο την τροφή.
Ο σκύλος μου 7 ετών σήμερα, κυνηγάει τις γάτες. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν της έμαθα εγώ να κάνει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνει απόλυτα επιθετικά, αλλά φοβάμαι σε περίπτωση που κάποια μέρα έπιανε κάποια. Για κάποιο λόγο υπάρχει αυτό το ένστικτο και όσο και αν έχω προσπαθήσει είτε με το να την μαλώνω, είτε με το να την φέρνω σε επαφή σταδιακά και μαλακά με κάποια γάτα και υπο την επίβλεψη μου, πάντα ξαφνικά κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο το κάνει και το ξανακάνει.

Kι εμένα η δικιά μου είναι λυκόσκυλο με κυνηγόσκυλο επανιέλ. Στο δρόμο τη βρήκα και τη μάζεψα. Μου έχει σκοτώσει 2 γάτες και άπειρα περιστέρια και δεν τα τρώει ποτέ. Απλά πιστεύω ότι το κάνει επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο το κυνηγετικό ένστικτό της. Εάν έμενα σε βουνό ή πήγαινα για κυνήγι και ήταν κοντά στη φύση της, πιθανότατα δεν θα το έκανε. Γι'αυτό και δεν το θεωρώ φυσιολογικό. Οι γάτες μου χάθηκαν άδικα, πάντα θα το νιώθω αυτό. :/:

Πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω την Βάσω, την Αλκυόνη, τον Ηλία και κάποια άλλα παιδιά που κατάλαβαν τι έγραψα. Έπειτα, θα πω ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι τα σκυλιά δεν τρώνε τις γάτες, απλά τις σκοτώνουν και φεύγουν. Όταν λέμε τις έφαγαν, εννοούμε ότι τις πιάνουν από το λαιμό και τους σπάνε με τα σαγόνια τους τον σβέρκο και μετά φεύγουν. Τα ίδια σκυλιά που πνίγουν γάτες είναι σαν αυτά που έσκαψαν κάτω από την περίφραξη στο κοτέτσι και μου έπνιξαν πέρυσι 16 κοτούλες. Δεν τις έφαγαν, τις σκότωσαν και έφυγαν. Αυτά τα σκυλάκια για εσάς που σας πνίγει το δίκιο λοιπόν (κολόσκυλα για εμένα), κάνουν αυτή την δουλειά. Δολοφονούν άλλα ζωντανά για το κέφι τους.

Θα πω λοιπόν στις φιλεύσπλαχνες και φιλόζωες δεσποσύνες που ταράχτηκαν από τα γραφόμενα μου, ότι εγώ δεν τελείωσα τις Ουρσουλίνες και όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν μου επιτρέπει να ηθικολογώ. Μπορεί να φροντίζετε μία ή περισσότερες γατούλες φυλακισμένες μέσα σε ένα σπίτι και να αδιαφορείτε αν αυτά τα βρομόσυλα που περιέγραψα πνίγουν όλες τις άλλες γάτες και αυτό γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας σας, επιβάλετε ο αφανισμός των γατών μέσω στείρωσης και έτσι δεν θα έχουν γάτες να τρώνε τα σκυλάκια. Πολύ συγκινητικό. Εγώ από την πλευρά μου έχω την δική μου ηθική και φροντίζω όλες τις γατούλες της γειτονιάς και όχι μόνο, οι οποίες μένουν στην αυλή του σπιτιού μου από δική τους επιλογή και είναι εκεί να με υποδεχτούν με αγάπες και χάδια όταν γυρνάω από την δουλειά, ενώ θα μπορούσαν να είναι οπουδήποτε αλλού, γιατί το θέλουν αυτές και όχι γιατί αν τις βγάλω έξω θα εξαφανιστούν μπας και γλυτώσουν από την γεμάτη αγάπη φυλακή τους. Η δική μου ηθική λοιπόν μου λέει ότι αν πρέπει να γίνει ένα κακό για να αποφευχθεί ένα άλλο κακό μεγαλύτερο και συνεχόμενο και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, θα γίνει. Αν αυτό σας βγάζει από τα ρούχα σας (συγνώμη αν ερυθριούν οι παρειές σας ήθελα να πω) , δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Οργανώστε μια συνάθροιση για τσάι και συμπάθια και δώστε κουράγιο η μία στην άλλη. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας για να ηρεμίσω τα πνεύματα, λέγοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύω.

Θα μπορούσες βέβαια να μην είσαι ειρωνικός. Αν έτσι εκφράζεσαι καλύτερα βέβαια, τι να πω, όπως νομίζεις.
Αν επίσης εσένα δεν σε πειράζει να σκοτώσεις ένα σκυλί για να δώσεις διέξοδο στην εκδικητικότητα σου, ξέρεις πως κανείς από εδώ μέσα δεν μπορεί να σε εμποδίσει.
Δεν έχεις εξαντλήσει καν τις επιλογές σου. Να δεις τι μπορεί να γίνει με αυτά τα σκυλιά, αν μπορεί να αναλάβει κάποια φιλοζωική, να περιοριστούν σε κάποιον χώρο. Η εύκολη λύση για σένα είναι η καραμπίνα. Στα δικά μου τα μάτια (και μόνο από το τελευταίο σου μήνυμα και μετά), δεν διαφέρεις καθόλου από τους ανθρώπους που ρίχνουν φόλες, επειδή "θεωρούν" ότι τα σκυλιά θα τους φάνε τις κότες, οι γατες θα μολύνουν τα παιδιά τους και τα περιστέρια θα κοτσιλίσουν τα λουλούδια τους. Ο κάθε ένας κάτι προστατεύει και κανείς δεν είναι απλά "κακός". Όποιον και να ρωτήσεις για ποιόν λόγο έκανε κάτι και έθιξε το δικαίωμα στην ζωή κάποιου άλλου πλάσματος, θα σου δώσει μια αιτία. Η δική σου είναι προφανώς αυτή.

Σοφία,δεν ήξερα ότι έχεις τέτοια εμπειρία και λυπάμαι που συνέβη με τον δικό σου σκύλο και δικές σου γάτες. Είναι όντως πολύ σκληρό. Όμως, ποια θα ήταν η λύση να είναι οι σκύλοι στα βουνά? Αφού είναι το κατ' εξοχήν ζώο, που ζει κοντά στον άνθρωπο.

Και όμως υπάρχουν απλά κακοί και μέσα σε αυτούς αυτοί που ρίχνουν φόλες. Εγώ λέω ότι αν δω ένα υπέροχο σκυλάκι μέσα στο κοτέτσι να πνίγει κότες την μία πίσω από την άλλη, έχοντας την επόμενη στο στόμα του, θα το φάει το μαύρο φίδι. Νέτα σκέτα. Όλα έχουν ένα όριο και η ειρωνεία είναι γιατί αυτή την εντύπωση εισέπραξα από μια μερίς διαφωνούντων κορασίδων.

Πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω την Βάσω, την Αλκυόνη, τον Ηλία και κάποια άλλα παιδιά που κατάλαβαν τι έγραψα. Έπειτα, θα πω ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι τα σκυλιά δεν τρώνε τις γάτες, απλά τις σκοτώνουν και φεύγουν. Όταν λέμε τις έφαγαν, εννοούμε ότι τις πιάνουν από το λαιμό και τους σπάνε με τα σαγόνια τους τον σβέρκο και μετά φεύγουν. Τα ίδια σκυλιά που πνίγουν γάτες είναι σαν αυτά που έσκαψαν κάτω από την περίφραξη στο κοτέτσι και μου έπνιξαν πέρυσι 16 κοτούλες. Δεν τις έφαγαν, τις σκότωσαν και έφυγαν. Αυτά τα σκυλάκια για εσάς που σας πνίγει το δίκιο λοιπόν (κολόσκυλα για εμένα), κάνουν αυτή την δουλειά. Δολοφονούν άλλα ζωντανά για το κέφι τους.

Θα πω λοιπόν στις φιλεύσπλαχνες και φιλόζωες δεσποσύνες που ταράχτηκαν από τα γραφόμενα μου, ότι εγώ δεν τελείωσα τις Ουρσουλίνες και όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν μου επιτρέπει να ηθικολογώ. Μπορεί να φροντίζετε μία ή περισσότερες γατούλες φυλακισμένες μέσα σε ένα σπίτι και να αδιαφορείτε αν αυτά τα βρομόσυλα που περιέγραψα πνίγουν όλες τις άλλες γάτες και αυτό γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας σας, επιβάλετε ο αφανισμός των γατών μέσω στείρωσης και έτσι δεν θα έχουν γάτες να τρώνε τα σκυλάκια. Πολύ συγκινητικό. Εγώ από την πλευρά μου έχω την δική μου ηθική και φροντίζω όλες τις γατούλες της γειτονιάς και όχι μόνο, οι οποίες μένουν στην αυλή του σπιτιού μου από δική τους επιλογή και είναι εκεί να με υποδεχτούν με αγάπες και χάδια όταν γυρνάω από την δουλειά, ενώ θα μπορούσαν να είναι οπουδήποτε αλλού, γιατί το θέλουν αυτές και όχι γιατί αν τις βγάλω έξω θα εξαφανιστούν μπας και γλυτώσουν από την γεμάτη αγάπη φυλακή τους. Η δική μου ηθική λοιπόν μου λέει ότι αν πρέπει να γίνει ένα κακό για να αποφευχθεί ένα άλλο κακό μεγαλύτερο και συνεχόμενο και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, θα γίνει. Αν αυτό σας βγάζει από τα ρούχα σας (συγνώμη αν ερυθριούν οι παρειές σας ήθελα να πω) , δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Οργανώστε μια συνάθροιση για τσάι και συμπάθια και δώστε κουράγιο η μία στην άλλη. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας για να ηρεμίσω τα πνεύματα, λέγοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύω.

Γιαννη καλησπερα!μετα την αναγνωση της ενδιαφερουσας αναλυσης πανω στο συστημα ηθικης των διαφωνουντων, θα ηθελα να επισημανω μερικα πραγματα.δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις κατ'επαναληψη τον ορο "ηθικη" για να περιγραψεις τον τροπο σκεψης σου,γιατι τοποθετεις κατω απο τη μεγαλη ομπρελα της ηθικης την ενστικτωδη αναγκη επιβολης του "εγω".εγω εχω μια,δυο,πεντε,δεκα,εικοσι γατες,τις φροντιζω,νιωθω ιδιοκτητης τους και δε γουσταρω ο καθε σκυλος η οποιοδηποτε αλλο πλασμα να τις πειραξει,και επειδη δε γουσταρω θα σηκωσω την καραμπινα και θα του τη σβουριξω.ειναι σαν τον τυπο η την τυπισσα που λεει εγω δεν γουσταρω γατες στη γειτονια μου οποτε θα τις θερισω με φολες.ο ορος λοιπον ηθικη,οταν υπεισερχεται,προυποθετει νομιζω τουλαχιστον τη χαλιναγωγηση των πρωτογονων ενστικτων που και ο ανθρωπος διαθετει.δυστυχως η ανθρωπινη κοινωνια ειναι στηριγμενη στο εγω του καθε ενα απο εμας και αυτο πιθανως συνιστα το μεγαλυτερο ψεγαδι που αναστελει την εξελιξη του ειδους μας.

Σοφία,δεν ήξερα ότι έχεις τέτοια εμπειρία και λυπάμαι που συνέβη με τον δικό σου σκύλο και δικές σου γάτες. Είναι όντως πολύ σκληρό. Όμως, ποια θα ήταν η λύση να είναι οι σκύλοι στα βουνά? Αφού είναι το κατ' εξοχήν ζώο, που ζει κοντά στον άνθρωπο.

Δεν είπα ότι αυτή είναι η λύση...Δεν υπάρχει λύση με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί η κοινωνία. Δεν ψάχνω λύση. Λέω απλά το πως νιώθω σαν ιδιοκτήτρια γατιών και σκύλου σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσες φορές έχω δει το σκυλί μου "επί τω έργω" εξοργίζομαι γιατί βλέπω μια ηλίθια χαρά στα μάτια της. Την έχω 13 χρόνια και την αγαπώ πολύ, εγώ τη μάζεψα κουτάβι από το δρόμο, αλλά τις 2 φορές που μου σκότωσε γατάκι (το ένα 3 μηνών, το άλλο ενός μόνο) για καιρό ένιωθα μια ψυχρότητα μέσα μου, χωρίς να αμελήσω τα καθήκοντά μου απέναντί της. Και όλο αυτό γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό, είδα πως έγινε.

"Δεν τις έφαγαν, τις σκότωσαν και έφυγαν. Αυτά τα σκυλάκια για εσάς που σας πνίγει το δίκιο λοιπόν (κολόσκυλα για εμένα), κάνουν αυτή την δουλειά. Δολοφονούν άλλα ζωντανά για το κέφι τους."

μπορείς επιτέλους να καταλάβεις ότι τα ζώα δεν έχουν νόηση παρά μόνο ένστικτο??????

και σε ό,τι αφορά την ειρωνία σου να ξέρεις ότι όλοι μας μπορούμε να ειρωνευτούμε οπότε ας αφήσουμε κατά μέρος τις επί προσωπικού επιθέσεις! άμα δε μπορείς να σηκώσεις τη βαρύτητα αυτών που λες τότε να μη κάνεις τέτοιου είδους δηλώσεις. η ευγένεια είναι αρετή και προνόμιο και προσωπικά νομίζω πως για όσα έχεις πει οι απόψεις όλων μας αρκέτα ευγενικά ειπώθηκαν. (και δε ξέρω αν θα έπρεπε)

"Εγώ λέω ότι αν δω ένα υπέροχο σκυλάκι μέσα στο κοτέτσι να πνίγει κότες την μία πίσω από την άλλη, έχοντας την επόμενη στο στόμα του, θα το φάει το μαύρο φίδι. "

και εγώ όποιον δω να πειράζει ζώο πραγματικά δε ξέρω αν θα περιοριστώ στα λόγια(όπως κάνω τώρα)

Μην πάτε να ξεγλιστρήσετε. Αν δεν έχετε καμιά άλλη επιλογή παρά μόνο αυτή που περιγράφω, πάρτε το ως υπόθεση εργασίας, θα το κάνατε ή θα αφήνατε την φύση του ζώου και τα ένστικτα τουνα ξεσπάσουν στο ψιψίκι;

Αυτό αυτομάτως θα σας έκανε μη φιλόζωους;

Έφη με εξέρεση τις Υαινες, όλα τα τετράποδα με γούνα μου αρέσουν. Αδυναμία μου από την άγρια ζωή, οι αλεπούδες.

Άκου Γιάννη. Αν δεν διάβασες την ιστορία του Disney, του πολυαγαπημένου μου γάτου, τότε αν θέλεις κάνε το. Θα διαβάσεις ότι κινδύνεψε, κόντεψε να χάσει τη ζωή του από ένα σκυλί. Ένα λυκόσκυλο το οποίο εκπαίδευσε ο ιδιοκτήτης του να επιτήθεται σε μικρότερα ζώα. Εμείς τον ιδιοκτήτη καταγγείλαμε στην αστυνομία, απαιτώντας όχι να θανατωθεί το σκυλί, αλλά να βγαίνει βόλτα με επίβλεψη (λουρί). Ο ιδιοκτήτης απάντησε γεμίζοντας τη γειτονιά φόλες που προκάλεσαν τον θάνατο σε γάτες και ένα σκυλάκι. Στη συνέχεια ξεκίνησε να βγάζει το σκυλί του με λουρί.
Σε αυτή την περίπτωση βλέπεις ένα σκυλί που θα τουφέκιζες. Εγώ βλέπω έναν κάκιστο άνθρωπο κι ένα σκυλί το οποίο εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει, για να ικανοποιεί τα πάθη του ιδιοκτήτη του. Το σκυλί εκείνο το λατρεύω. Αλήθεια το αγαπώ όσο αγαπώ και τον γάτο μου. Ακόμα και αν σκότωνε τον γάτο μου δεν θα επιθυμούσα το κακό του. Πιστεύω ότι αποτελώ ζωντανό παράδειγμα των όσων ισχυρίζονται οι υπόλοιποι. Κανείς δεν προσπαθεί να ξεγλυστρίσει.
Άνοιξε την καρδιά σου και αγκάλιασε όλα τα ζώα. Συμβουλή μου

Δεν είπα ότι αυτή είναι η λύση...Δεν υπάρχει λύση με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί η κοινωνία. Δεν ψάχνω λύση. Λέω απλά το πως νιώθω σαν ιδιοκτήτρια γατιών και σκύλου σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσες φορές έχω δει το σκυλί μου "επί τω έργω" εξοργίζομαι γιατί βλέπω μια ηλίθια χαρά στα μάτια της. Την έχω 13 χρόνια και την αγαπώ πολύ, εγώ τη μάζεψα κουτάβι από το δρόμο, αλλά τις 2 φορές που μου σκότωσε γατάκι (το ένα 3 μηνών, το άλλο ενός μόνο) για καιρό ένιωθα μια ψυχρότητα μέσα μου, χωρίς να αμελήσω τα καθήκοντά μου απέναντί της. Και όλο αυτό γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό, είδα πως έγινε.
Καταλαβαίνω απόλυτα πως το λες. Το ίδιο ακριβώς μου είχε συμβεί όταν η γάτα μου μου άφησε στην πόρτα ένα σπουργιτάκι, μια σταλιά πλάσμα. Και καμάρωνε. Το οποίο φυσικά και δεν το έφαγε μιας και ήταν απόλυτα χορτάτη, απλά το σκότωσε και το άφησε στην πόρτα.Πάντως τον λόγο δεν μπορώ να τον καταλάβω. Ίσως αυτή η προαιώνια έχθρα όντως να υπάρχει. Η δικιά μου, που είναι μεσαίου μεγέθους, δεν κρατάει από κυνηγόσκυλο, δεν είναι φύλακας και γενικά είναι ένα σκυλί αλοιφή, όλη μέρα χάδια και αγκαλιές, τις γάτες δεν τις χωνεύει. Θα τις γαυγίσει και θα πάει με φόρα προς το μέρος τους για να τις κυνηγήσει. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Πάντως επειδή συμβαίνει σε πάρα πολλά σκυλιά, για αυτό το θεωρώ και το ονομάζω ένστικτο.

Ριάνα ίσως δεν γίνομαι κατανοητός. Απαντώ σε εσένα λοιπόν λέγοντας ότι εκείνη την στιγμή ακριβώς που λαμβάνει χώρα ένα συμβάν, στην προκειμένη περίπτωση το σκυλί που πνίγει από ένστικτο (άλλα δεν το έχουν αυτό το ένστικτο βέβαια) τις κότες και δεν φεύγει με τίποτα, εγώ λες να σκεφτώ ότι είναι ένα αθώο πλασματάκι; Και τα άλλα 16 αθώα πλασματάκια που έπνιξε; Σε τόσο δύσκολες στιγμές λοιπόν τι αξίζει περισσότερο η ζωή ενός δολοφόνου σκύλου, επειδή το προστάζει η φύση του να σκοτώσει, ή η ζωή από 16 κοτούλες; Όταν λοιπόν υπάρχει μια ιδιαίτερη κατάσταση και ξέροντας ότι αν δεν φύγει από την μέση ο σκύλος θα πεθάνει ένα κοτέτσι κότες, τελικά μου λέτε ότι μία ζωή αξίζει περισσότερο από τις άλλες 16; Γιατί τότε πάμε αλλού την κουβέντα. Δυστυχώς η ζωή προσφέρει και δυσάρεστες καταστάσεις όπου μια άμεση απόφαση κρίνει πολλά και αυτό θα το δει οποιοσδήποτε βγει από το σαλονάκι του και την αντιμετωπίσει κατάματα.

Ριάνα ίσως δεν γίνομαι κατανοητός. Απαντώ σε εσένα λοιπόν λέγοντας ότι εκείνη την στιγμή ακριβώς που λαμβάνει χώρα ένα συμβάν, στην προκειμένη περίπτωση το σκυλί που πνίγει από ένστικτο (άλλα δεν το έχουν αυτό το ένστικτο βέβαια) τις κότες και δεν φεύγει με τίποτα, εγώ λες να σκεφτώ ότι είναι ένα αθώο πλασματάκι; Και τα άλλα 16 αθώα πλασματάκια που έπνιξε; Σε τόσο δύσκολες στιγμές λοιπόν τι αξίζει περισσότερο η ζωή ενός δολοφόνου σκύλου, επειδή το προστάζει η φύση του να σκοτώσει, ή η ζωή από 16 κοτούλες; Όταν λοιπόν υπάρχει μια ιδιαίτερη κατάσταση και ξέροντας ότι αν δεν φύγει από την μέση ο σκύλος θα πεθάνει ένα κοτέτσι κότες, τελικά μου λέτε ότι μία ζωή αξίζει περισσότερο από τις άλλες 16; Γιατί τότε πάμε αλλού την κουβέντα. Δυστυχώς η ζωή προσφέρει και δυσάρεστες καταστάσεις όπου μια άμεση απόφαση κρίνει πολλά και αυτό θα το δει οποιοσδήποτε βγει από το σαλονάκι του και την αντιμετωπίσει κατάματα.

Μια ζωη που θα εχεις αφαιρεσει ΕΣΥ?που εισαι ενα ον το οποιο υποτιθεται οτι λειτουργει με τη νοηση και οχι με το ενστικτο?

Σε τόσο δύσκολες στιγμές λοιπόν τι αξίζει περισσότερο η ζωή ενός δολοφόνου σκύλου, επειδή το προστάζει η φύση του να σκοτώσει, ή η ζωή από 16 κοτούλες;

μα αν είναι δυνατόν να αποκαλείς ένα ζώο δολοφόνο...

Μια ζωη που θα εχεις αφαιρεσει ΕΣΥ?που εισαι ενα ον το οποιο υποτιθεται οτι λειτουργει με τη νοηση και οχι με το ενστικτο?
Βάσια μου, αυτό με τη νόηση και με το ένστικτο δυστυχώς δε το καταλαβαίνει ο Γιάννης. Δίνει ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε ζώα. όπως δολοφόνος.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Πω καλά, κρίμα που κάθονται και σου απαντάνε τα παιδιά σε τελείως σοβαρό ύφος. Πραγματικά οι απαντήσεις πάνε χαμένες. Συν το ότι η αποτυχημένη σου ειρωνία προκαλεί μόνο χαμόγελα συγκατάβασης. Αν τα έλεγες όλα αυτά στη γιαγιά μου θα σου απαντούσε "χέσε μέσα Πολυχρόνη".

Να συνοψίσω αυτά που είπες. Επικαλείσαι τη φιλοζωία, πράγμα που για σένα σημαίνει ότι τα γατιά είναι καλό να είναι έξω ελεύθερα (?) στη φύση (?) κι ας πεθαίνουν νωρίτερα (!!!) γιατί έτσι δεν είναι φυλακισμένα (?!). Συνεχίζω. Άφησες τη γάτα σου να γεννήσει δις όπως προανέφερες, αλλά τώρα θα τη στειρώσεις. Αυτό δεν είναι κόντρα στη φύση; Άστη να γεννοβολάει, κι ας πάθει ό,τι είναι να πάθει, αφού στη ΦΥΣΗ έτσι γίνεται.

Τα σκυλιά θα τα σκότωνες άνετα, σόρι τα ψοφόσκυλα εννοούσα, επειδή σκότωσαν για πλάκα (?) τις γατούλες σου (παρεμπιπτόντως, κρίμα και ειλικρινά λυπάμαι). Τότε θα σκοτώσω κι εγώ τον γατούλη που είναι κάτω, στον ακάλυπτο, γιατί τον είδα τις προάλλες που σκότωσε μια πασχαλίτσα, δεν την έφαγε, αντίθετα έδειξε να το χαίρεται που τη σκότωσε και την παράτησε εκεί αβοήθητη να ψυχορραγεί. Άλλωστε, τι θα ήταν η περιβόητη φύση χωρίς λίγο άνθρωπο μέσα, με τα όπλα του αν γίνεται, να παρεμβαίνει και να την καθοδηγεί;! Από το περιοδικό "Convenient nature for you monthly".

Όπως, λοιπόν, σου είπαν και τα παιδιά, αφού αφήνεις τα ζωάκια έξω να τριγυρνάνε, πρέπει να αποδεχθείς και τους κινδύνους. Αν την πατούσε αμάξι τη γατούλα σου, θα σκότωνες τον οδηγό; Ναι, είναι τόσο φύση εκεί έξω, που περνάνε τα αμάξια (στη φύση συναντάει κανείς άλλωστε πολλά πράματα όπως αμάξια, φόλες, πασχαλίτσες, πεταλούδες, κλωτσιές και τέτοια) και τις πατάνε και τις λιώνουνε τις γατούλες, αλλά δεν πειράζει, έξω είναι πολύ χαρούμενες.

Τέλος, μια γενική παρατήρηση γιατί τελευταία είναι η τέταρτη φορά που αντιμετωπίζω αντίστοιχα επιχειρήματα περί ελευθερίας της γάτας στη διαβόητη/περιβόητη/ακριβοθώρητη φύση (..). Έχετε υπόψη σας όλοι όσοι τα λέτε αυτά ότι η γάτα είναι ένα ζώο ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, όχι άγριο, και ότι ζει μαζί με τον άνθρωπο ή ΚΟΝΤΑ σε αυτόν (όπου ΚΟΝΤΑ σημαίνει ότι βασίζεται στον άνθρωπο για την τροφή και άρα την επιβίωσή της, άρα για ποια ελευθερία μιλάμε ακριβώς; );

Traditionally, historians tended to think that ancient Egypt was the site of cat domestication, owing to the clear depictions of house cats in Egyptian paintings about 3,600 years old.[4] However, in 2004, a Neolithic grave was excavated in Shillourokambos, Cyprus, that contained the skeletons, laid close to one another, of both a human and a cat. The grave is estimated to be 9,500 years old, pushing back the earliest known feline–human association significantly.
Η συμβίωση της γάτας λοιπόν με τον άνθρωπο, μετράει σχεδόν 10000 χρόνια. Πόσο περισσότερο φύση από αυτό, λοιπόν; Η φύση της γάτας είναι να εξαρτάται από τον άνθρωπο για την ευζωία της. Μόνη της, έξω στο δρόμο (στο δρόμο ζουν τα αδέσποτα, όχι στη φύση, φτάνει το αστείο με τη "φύση", από νησί είμαι και ξέρω ότι η φύση έχει εκλείψει πλέον ακόμα και από τα νησιά) θα επιβιώσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά ούτε σωστά θα τρέφεται, ούτε ασφαλής από αρρώστιες θα είναι.

Το να ζούμε σε τσιμεντουπόλεις δεν είναι ούτε στη δικιά μας φύση. Ο άνθρωπος δε φτιάχτηκε για να αναπνέει σκουπιδίλα και διοξείδιο του άνθρακα και να μένει σε στενά διαμερίσματα. Το να πάρουμε λοιπόν τη γάτα από το κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, τεχνητό περιβάλλον στο οποίο ούτως ή άλλως ζει, δηλαδή τον δρόμο, και να τη βάλουμε στο σπίτι μας, δηλαδή σε ένα άλλο τεχνητό περιβάλλον, είναι μια πράξη που μόνο αναβαθμίζει τη ζωή της γάτας. Η οποία επαναλαμβάνω είναι ούτως ή άλλως κατοικίδιο ζώο. Κατοικίδιο.

Δεν έχουμε ούτε λύγκες στα σπίτια μας, ούτε αλεπούδες, ούτε αρκούδες, ούτε παγώνια. Αυτά είναι άγρια ζώα, όντως ζουν στη φύση, η φύση έχει προβλέψει για την επιβίωσή τους (πχ η αρκούδα πέφτει σε χειμερία νάρκη, όταν δε θα έβρισκε ούτε μια ρίζα να μασουλήσει και θα πέθαινε απ' την ασιτία).

Τεσπα βλέπω ότι είσαι τελείως κάθετος και παρά το μαζικό πέσιμο και το υψηλό επίπεδο στο οποίο έγινε αυτό, σε βλέπω όχι μόνο αμετανόητο αλλά και έξτρα επιθετικό, οπότε i rest my case, τα είπα και ξεθύμανα.

Α και στην ερώτησή σου αν θα σκότωνα το σκύλο που θα μου έτρωγε τη γάτα, όχι δε θα τον σκότωνα, θα προσπαθούσα να τον πονέσω ώστε να τρομάξει και να φύγει, πχ θα του πέταγα καμιά πέτρα, αλλά δε θα του έσπαγα το κεφάλι ούτε θα τον πυροβολούσα. Έχω χάσει πολλές γάτες, όχι μόνο από σκυλιά αλλά και από μηχανάκια, φόλες, μη-στείρωση (=καρκίνος), δύσκολες γέννες, δεν έχω σκοτώσει κανέναν όμως, παρά μόνο έχω σκυλομετανιώσει που δεν ήμουν σωστότερα ενημερωμένη νωρίτερα.

Επίσης, κάπου είπες ότι

Η δική μου ηθική λοιπόν μου λέει ότι αν πρέπει να γίνει ένα κακό για να αποφευχθεί ένα άλλο κακό μεγαλύτερο και συνεχόμενο και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, θα γίνει.

Ένα κακό όπως πχ η στείρωση (το κακό μέσα σε πολλά εισαγωγικά, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω) για να αποφευχθεί ένα κακό μεγαλύτερο και συνεχόμενο όταν όντως δεν υπάρχει άλλη λύση όπως πχ τα χιλιάδες κακοζωισμένα αδέσποτα που ζουν εκεί έξω; Κοίτα να δεις λοιπόν που αντί να πάρουμε τα όπλα, μπορούμε να εφαρμόσουμε την ανθρωπιά, την επιστήμη, τη φιλοζωία, το μυαλό μας, την ευαισθησία μας, και να κάνουμε κάποια "κακά" για το καλό κάποιων πλασμάτων. Πωπω μακάρι μόνο να μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.. Oh, wait.

Τελευταία επεξεργασία:
Μια γνωστή μου έχει ένα σκύλο τύπου λυκόσκυλο, ο οποίος μια μέρα βούτηξε ένα μικρότερο τύπου πεκινουά και ήταν έτοιμο να το σκοτώσει. Επειδή φυσικά επρόκειτο για τον σκύλο της και επειδή πάντα φοβόταν μήπως συμβεί αυτό (μήπως δηλαδή επιτεθεί σε κάποιο μικρότερο ζώο) είχε ήδη ψαχτει να δει πως μπορεί να το αντιμετωπίσει. Και είχε μάθει ότι με κρύο νερό τα σκυλιά σοκάρονται και αυθόρμητα υποχωρούν, οπότε δίνεται το χρονικό περιθώριο το "θύμα τους" να απομακρυνθεί ή κάποιος άνθρωπος να επέμβει. Η κοπέλα κάπως έτσι έσωσε το σκυλάκι από τα δόντια του δικού της σκυλου. Δεν σου λέει κανείς να μείνεις ατάραχος και απαθής μπροστά στο θέαμα και να πεις "εντάξει μωρέ η φύση του είναι" αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσεις να βρεις κάποιον άλλο τρόπο να σώσεις το ζώο από το να σκοτώσεις έναν σκύλο. Τόσο απλά!!!!

Α όχι, όλα κι όλα, εγώ λέω να πάρουμε τα όπλα. Άλλωστε στη φύση μόλις το λιοντάρι αρπάξει την αντιλόπη έτσι δε γίνεται; Και επειδή δε θέλω ζαβολιές ("μα το λιοντάρι θα τη φάει την αντιλόπη για να ζήσει!!!!!! όχι για πλάκα!!!!"),

Άλλωστε στη φύση μόλις το λιοντάρι αρπάξει ένα άλλο λιοντάρι και σκοτωθούν για τα μάτια μιας λέαινας, έτσι δε γίνεται; Δεν πετιέται ένας ελεύθερος σκοπευτής και σκοτώνει το κακό λιοντάρι;

Τόσο απλά λοιπόν είπα ότι, αν δεν γίνεται αλλιώς. Από εμένα σταματάει εδώ η κουβέντα γιατί αρχίζει και παίρνει χαρακτηριστικά αντίδρασης όχλου ο οποίος επικεντρώνεται εκεί που βολεύει για να οχλαγωγεί. Λυπάμαι που σας στεναχώρησα αλλά έτσι είναι τα πράγματα από την δική μου σκοπιά, όσο και αν δεν σας αρέσει.

Η άγρια φύση δεν χρειάζεται παρέμβαση, η κότες του σπιτιού, τα πρόβατα του τσοπάνη και ότι αγαπάει και έχει μεγαλώσει σαν παιδί του κανείς, αξίζουν πολλά βρομόσκυλα κρεμασμένα στο τσιγκέλι. Τέλος.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back