Face to face

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Οι γάτες, καθώς και άλλα ζώα, εκλαμβάνουν το έντονο κοίταγμα μέσα στα μάτια ως διάθεση για επίθεση.

Εάν παρατηρήσουμε δύο αρσενικούς να τσακώνονται βλέπουμε ότι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της γατο-λογομαχίας.
Όταν αντιθέτως δύο γάτες επιχειρούν μια πρώτη φιλική προσέγγιση αποφεύγουν ΄να κοιτάζουν η μια την άλλη. Π.χ. η μια γάτα γυρίζει την πλάτη και η άλλη τη μυρίζει δειλά στην ουρά.
Εάν κοιτάξουμε μια αδέσποτη άγρια γάτα στο δρόμο έντονα αυτή θα το βάλει στα πόδια. Οι γάτες που έχουν εξημερωθεί έχουν επινοήσει έναν κώδικα συμπεριφορών προς τον άνθρωπο.
Γι αυτό πολλές φορές που κοιτάζουμε τη γατούλα μας στα μάτια και της μιλάμε, εκείνη για να μας δείξει ότι δεν έχει διάθεση για καυγά ανοιγοκλείνει τα μάτια.:)

Cat_Fight-Cats_Fighting__red.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω διαβάσει ότι αυτό το αργό ανοικόκλείσιμο των ματιών (το ονομάζουν blinking οι ξένοι) είναι ένδειξη απόλυτης λατρείας της γάτας προς εμάς... Είναι η υπέρτατη ένδειξη αγάπης που μπορεί να δείξει μία γάτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το παραπάνω που έγραψα το είδα σε κάπιο ντοκυμαντέρ του BBC. Aπο τότε πειραματίστηκα πάνω σε αυτό με τις δικές μου και βλέπω πως όταν τις κοιτάω έντονα, ανοιγοκλείνουν τα μάτια. Άλλες φορές με κοιτάζουν και αυτές έντονα και παίρνουν αμυντική στάση. Μαζεύονται προς τα πίσω και αν κάνω απόπειρα να κινηθώ το σκάνε!:P

Και η Νιάρα όταν τη μαλώνω κουνώντας το δάχτυλο μπροστά της (και κοιτώντας την έντονα προφανώς) μισοκλείνει τα μάτια της. Μάλλον φοβισμένα στην προκειμένη περίπτωση, αφού κι εγώ το παρακάνω καμιά φορά για "να της μάθω τρόπους" :redface:

εγω αμα βαλω τις φωνες ολοι τους πεφτουν κατω κ κανουν τους ψοφιους

Αυτο πες μου πώς το πετυχαίνεις? Το δικό μου χτες το μάλωσα γιατί έκανε απόπειρα να ξανακατουρήσει (όρθιος φυσικά) τον καναπέ, και τσαντίστηκε κι απο πάνω. Και η πλάκα είναι ότι όταν γύρισε ο άντρας μου και του το είπα, μου είπε να μην κατηγορώ άδικα το γάτο και ότι είμαι και υπερβολική!:P
(καθόλου τυχαίο που ο Σίβα τον συμπαθεί πολύ περισσότερο από την πρώτη στιγμή)

α τσιριζω κ μας ακουει το τετραγωνο

Εγώ ρε γμτ δεν μπορώ να τους μαλώσω... Μου έχουν πάρει τον αέρα νομίζω...

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Εγώ ρε γμτ δεν μπορώ να τους μαλώσω... Μου έχουν πάρει τον αέρα νομίζω...
Α και γω δε μπορώ για πολύ... Και δεν μπορώ να φωνάζω. Εξάλλου ο Σιβα με αγνοεί οπότε μάταιος κόπος.... Απλώς τον αρπάζω πάνω στην απόπειρα και του τη λέω. Και το ξανακάνει μετά.... Τα νεύρα μου!:mad:

Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές που βάζω το πρόσωπο μου πολύ κοντά στο δικό τους κ τους κοιτάω στα μάτια, αποφεύγουν τη ματιά μου. Επίσης, έχω προσέξει ότι οι γάτες του σπιτιού αναγνωρίζονται μυρίζοντας η μία τη μουσούδα της άλλης. Ιδίως σε περιπτώσεις που μία έχει βγει εκτός σπιτιού κ επιστρέφει, είναι σαν να θέλουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά της.

ναι ετσι ειναι ο χαιρετισμος τους αυτο το κανουν κ σε μενα τα σκασμενα μου

Τα καταφέρνω κι εγώ μια χαρά στο μάλωμα (φωνή, επαναλαμβανόμενα ΜΗ που τα καταλαβαίνει πολύ καλά), αλλά από το Δημήτρη εισπράττω το χαρακτηρισμό "γκεσταπίτης"! :mad:
Εντάξει, είμαι λίγο αυστηρή, αλλά εγώ περνάω τον περισσότερο χρόνο μαζί της κι έρχεται μετά αυτός και της κάνει τον καλό. Για ένα διάστημα μάλιστα τον αγαπούσε πιο πολύ (και ζήλευα, χε χε χε). Αλλά τη μάλωσε κι αυτός βλέποντάς την να πηγαίνει να γρατζουνίσει τον καναπέ ή τις κουρτίνες (ευτυχώς σταματάει στο ΜΗ) και του θύμωσε επίσης. Όχι ότι κρατάει πολύ ο θυμός για ένα μάλωμα... Η καημενούλα ξεχνάει και χειρότερα!:rolleyes:

Το σνιφάρισμα το κάνει συχνά και σ'εμάς, πότε-πότε το πρωί (δεν έχει πρόσβαση στην κρεβατοκάμαρα το βράδυ και περιμένει πώς και πώς να της ανοίξουμε το πρωί και να ορμήξει!) με αποκορύφωμα όταν την πήραμε στο σπίτι της πεθεράς μου που μας μύριζε όλη νύχτα για επιβεβαίωση. Και φυσικά δε μ'άφησε να κλείσω μάτι! Τη δεύτερη νύχτα την εξόρισα στο μπαλκόνι, αλλά κλαψούριζε στις 5 τα χαράματα και αναγκάστηκα να την ξαναβάλω μέσα.
Για να επανέλθω στο σνιφάρισμα (:happy:) το πιο αστείο ήταν όταν ξαφνικά έχωσε τη μούρη της στη δική μου για να με μυρίσει και έκανα κι εγώ το ίδιο (κολλήσαμε μύτες) και απόρησε! Πραγματικά face to face Ισμήνη! Ήταν τόσο γλυκιά στιγμή!!!

Αρχική Δημοσίευση από Silmoril:
Επίσης, έχω προσέξει ότι οι γάτες του σπιτιού αναγνωρίζονται μυρίζοντας η μία τη μουσούδα της άλλης. Ιδίως σε περιπτώσεις που μία έχει βγει εκτός σπιτιού κ επιστρέφει, είναι σαν να θέλουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά της.
Ναι βεβαια, μυριζονται στις μουσουδες. Πλακα εχουν. Σα να φιλιουνται ειναι.
Η Ροζα μου (παλια γατουλα) το έκανε συνεχεια με ανθρώπους κυρίως! Και τα γατάκια με τη μαμά τους. Σημάδι αναγνώρισης σίγουρα

Τα καταφέρνω κι εγώ μια χαρά στο μάλωμα (φωνή, επαναλαμβανόμενα ΜΗ που τα καταλαβαίνει πολύ καλά), αλλά από το Δημήτρη εισπράττω το χαρακτηρισμό "γκεσταπίτης"! :mad:
Εντάξει, είμαι λίγο αυστηρή, αλλά εγώ περνάω τον περισσότερο χρόνο μαζί της κι έρχεται μετά αυτός και της κάνει τον καλό. Για ένα διάστημα μάλιστα τον αγαπούσε πιο πολύ (και ζήλευα, χε χε χε). Αλλά τη μάλωσε κι αυτός βλέποντάς την να πηγαίνει να γρατζουνίσει τον καναπέ ή τις κουρτίνες (ευτυχώς σταματάει στο ΜΗ) και του θύμωσε επίσης. Όχι ότι κρατάει πολύ ο θυμός για ένα μάλωμα... Η καημενούλα ξεχνάει και χειρότερα!:rolleyes:

Και με μας συμβαίνει το ίδιο. όλο εγώ καθαρίζω την άμμο, τον ταϊζω, παίζω μαζί του και ο Δήμος (άντρας μου) του κάνει τον καλό. Αλλά και ο Σίβα τον προτιμά από εμένα. Ειδικά όποτε τον βλέπει ξάπλα στην τηλεόραση, πηγαίνει και κάθεται πάνω του και του δίνει "κουτουλιές". Εμένα τίποτα!:(

αααααααα εμενα ειναι κολλημενοι επανω μου δεν εχω παραπονο απο τα αγορια μου να μπορουσαν ολοι να κατσουν πανω μου ευτθχισμενοι θα ηταν

Εγώ αν πάρω την Χουζουρίτσα αγκαλιά, κοιτάει το προσωπό μου ήρεμα και προσπαθεί να μου γλύψει την μύτη και καμια φορά εισπράττω πατουσιά (με τα νύχια μέσα ευτυχώς!). Όταν την πρωτοβρήκα την κοιτούσα με τα μάτια μισόκλειστα και την χάιδευα, μέχρι που το αγριμάκι έγινε Χουζουρίτσα... Όσο για τον Γουρούνη ( πρώην ανώνυμο ψιψινάκι που βρήκε όνομα ) όποτε τον χαιδεύω μου ζυμώνει και μου γλύφει τα χέρια. Μ' έχει κάνει πουά με τα νύχια του:P ...

Αρχική Δημοσίευση από Cat's Paw:
Εγώ αν πάρω την Χουζουρίτσα αγκαλιά, κοιτάει το προσωπό μου ήρεμα και προσπαθεί να μου γλύψει την μύτη και καμια φορά εισπράττω πατουσιά (με τα νύχια μέσα ευτυχώς!). Όταν την πρωτοβρήκα την κοιτούσα με τα μάτια μισόκλειστα και την χάιδευα, μέχρι που το αγριμάκι έγινε Χουζουρίτσα...
Ενα απ τα μωρα της Κλεοπατρας ειχε μανια να παραμονευει διπλα στο προσωπο μου οταν κοιμομουν . Οταν με εβλεπε να ανοιγοκλεινω τα ματια επαιζε με τις βλεφαριδες (ευτυχως οχι με νυχιες). Μεγαλωνοντας συνεχισε να το παιχνιδακι αυτο.
Καθε γατα με τις δικες συνηθειες! ;)

εμενα παλι τα σκασμενα ο γκρινιαρης μου ειδικα λατρευει να με μασαζαρει οπου βρει αχχχχχχ το πουλακι μου θελει να με ξεκουρασει

Το μασαζ μαλλον ειναι καταλοιπο απο το θηλασμο ε? Που κανουν ετσι στη μαμα τους. Η απολυτη τους ευτυχια!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Το μασαζ μαλλον ειναι καταλοιπο απο το θηλασμο ε? Που κανουν ετσι στη μαμα τους. Η απολυτη τους ευτυχια![/quote

Και κάνει περισσότερο μασάζ στο Δημήτρη, ακόμη και σε μέρη που δεν πρέπει:redface:...
Λέτε να περιμένει γαλατάκι; :lol::lol::lol:

χαχαχαχαχα πωπω πονος αουτσσσσ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back