Friskies Junior με κοτόπουλο

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Σήμερα θα εξετάσουμε την πρόταση της Friskies για γατάκια.

Η τροφή & Αντιδράσεις της γάτας
Η Friskies, μια εταιρεία θυγατρική της Purina (η οποία Purina παράγει μερικές από τις καλύτερες γατοτροφές της αγοράς σε άλλες σειρές της όπως η Gourmet ή η Pro Plan). Η συσκευασία είναι σχετικά καλαίσθητη, όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δείχνει ότι δεν την έχουν παραμελήσει. Αρνητικό σημείο της είναι ότι παρά το μικρό της μέγεθος, δεν είναι καθόλου βολική για ταξίδια μιας και δεν είναι σε σακουλίτσα αλλά σε χαρτονένιο κουτί. H μυρωδιά εξίσου αδιάφορη: Ούτε βρωμάει ούτε σε κάνει να θες να το φας. Το ενδιαφέρον σε αυτή τη συσκευασία είναι ο τρόπος ανοίγματος. Αρκεί να πιέσεις κάτι και να το τραβήξεις και δημιουργείται μια τρύπα που επιτρέπει το εύκολο σερβίρισμα της τροφής. Όταν τη σερβίρετε, απλώς το πιέζετε πάλι μέσα και ξανακλείνει, όχι αεροστεγώς, αλλά αρκετά ικανοποιητικά ώστε να μην επιχειρήσει να το ξεσκίσει το γατάκι σας! :P
Η γάτα μου με τίποτα δεν μπορώ να πω ότι τη λάτρεψε την τροφή. Ούτε πείσμωσε και δεν την έτρωγε αλλά ούτε φαινόταν ενθουσιασμένη. Δηλαδή, υποθέτω ότι η γεύση της είναι εξίσου αδιάφορη με τη μυρωδιά της.

Συστατικά & Διατροφική ανάλυση
Συστατικά: Δημητριακά, Κρέας και ζωικά παράγωγα (κατ. ελαχ. 4% Κοτόπουλο στις καφέ ανοιχτόχρωμες κροκέτες), Εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, Έλαια και λίπη, Ανόργανα άλατα (κατ. ελάχ. 0,6 ασβέστιο και κατ. ελάχ 4% ανόργανα άλατα στις λευκές κροκέτες), Μαγιά, Παράγωγα φυτικής προέλευσης, Λαχανικά (κατ. ελαχ. 4% καρότα στις πορτοκαλί κροκέτες), γάλα και παράγωγα γάλακτος (κατ. ελάχ. 4% γάλα στις λευκές κροκέτες). Περιέχει χρωστικές, αντιοξειδωτικά και συντηρητικά επιτρεπόμενα από την ΕΕ.
[table 0 3 1]2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 35%
Λιπαρά | 12%
Τέφρα | 8,5%
Φυτικές ίνες | 2,5%
Ασβέστιο | 1,4%
Φώσφορος | 1,2%
Κάλιο | 0,8%
Μαγνήσιο | 0,11%
Μεθειονίνη | 0,6%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 8500IU/kg
Βιταμίνη D3 | 850IU/kg
Βιταμίνη Ε | 75mg/kg
Βιταμίνη Β1 | 10mg/kg
Χαλκός ως θεϊκός χαλκός | 20mg/kg
Ταυρίνη | 1200mg/kg [/table]

Είναι θρεπτικό για το γατάκι μου;
Σκούρα τα πράγματα από απόψεως διατροφικής αξίας για το Friskies Junior. Το συστατικό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα είναι τα... δημητριακά και το κρέας ακολουθεί δεύτερο και καταϊδρωμένο. Λέγοντας καταϊδρωμένο εννοώ ότι, δεν φτάνει που έρχεται δεύτερο, αλλά ούτε την πηγή του δεν ξέρουμε κατά το μεγαλύτερο μέρος του! Πέρα από τα συστατικά, από μέση ανάλυση δεν τα πάει καλύτερα. Η κακή διαλογή συστατικών επηρεάζει όπως είναι επόμενο τη μέση ανάλυση του. Οι πρωτείνες και τα λιπαρά είναι στο κατώτατο δυνατό όριο για ένα γατάκι (χαμηλότερο θα ήταν ανθυγιεινό!). Από βιταμίνες και μέταλλα είναι αρκετά χαμηλότερη από άλλες τροφές που προορίζονται για ενήλικες, ή από την αντίστοιχη πρόταση της Whiskas. Ένα θετικό της είναι η προσθήκη βιταμίνης Β1 η οποία δεν υπάρχει σε αρκετές γατοτροφές (συμπεριλαμβανόμενης της αντίστοιχης πρότασης της Whiskas). Ένα ακόμη θετικό είναι η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου, περισσότερο από την Whiskas Junior.

Κόστος
Η συσκευασία των 400 γραμμαρίων κοστίζει περίπου 1 ευρώ και 30 λεπτά.

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες της υφής και της συσκευασίας. Κάντε κλικ πάνω τους για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• friskies_junior_pack.gif
    friskies_junior_pack.gif
    82,7 KB · Εμφανίσεις: 90
  • friskies_junior_texture.gif
    friskies_junior_texture.gif
    127,7 KB · Εμφανίσεις: 114
Η δική μου τα λατρεύει!!
Είναι όντως πολύ πρακτικά στο άνοιγμα και διαρκούν αρκετά αν σκεφτούμε ότι τα τρώνε μικρούτσικα πλασματάκια...:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aυτή ήταν η 1η ξηρά τροφή που αγόρασα για την Σούμη, όταν τη φέραμε στο σπίτι. Δεν την έτρωγε με τίποτα! Kαι επειδή φοβήθηκα ότι είχε κάποιο πρόβλημα, ρώτησα σε ένα petshop και μου έδωσαν μία άλλη ξηρά τροφή (της Purina αλλά δεν θυμάμαι ποιά ακριβώς, ήταν σε ροζ συσκευασία), ειδική για μικρά γατάκια, την οποία την καταβρόχθιζε!
Aπό τότε δεν ξαναγόρασα τροφή Friskies.

Βρε κορίτσια γιατί δεν τα αξιολογείτε κιόλας ώστε να βοηθήσετε κάποιον που ίσως δει την κριτική περισσότερο; ;) 2 κλικ είναι!
Απλά στην δεξιά μεριά κάνετε κλικ στο "θέλω να το βαθμολογήσω" και εισάγετε τη δική σας βαθμολογία ;)

δε την εχω δοκιμασει εγω η ιδια αλλα οπου υπαρχουν στις τροφες χρωματα εκτος του καστανου υπαρχουν και χρωστικες οι οποιες μπορει να επιβαρυνουν το πεπτικο συστημα της γατας,ειδικα αν ειναι εαισθητο.

δε την εχω δοκιμασει εγω η ιδια αλλα οπου υπαρχουν στις τροφες χρωματα εκτος του καστανου υπαρχουν και χρωστικες οι οποιες μπορει να επιβαρυνουν το πεπτικο συστημα της γατας,ειδικα αν ειναι εαισθητο.
Χμμμ αν κρίνω απο τις ανθρώπινες τροφές, οι χρωστικές δεν είναι πάντα βλαβερές... Πχ το anatto που δίνει σε μερικές τροφές κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα είναι απόλυτα φυσικό.

αυτο το δινω στα αδεσποτα γατακια γιατι ειπαμε λογο οικονομικων λιτοτητα το τρωνε σαν τρελλα τα γλυκα μου

εχεις δικιο,αλλα καπου ειχα διαβασει οτι τις γατες(που εχουν γενικα ευαισθητο πεπτικο)μπορει να τις πειραξει.θα προσπαθησω να βρω που το ειχα διαβασει και να βαλω το λινκ εδω

Ο Ποκίτο πάντως την τσακίζει. Υπάρχουν φορές που του βάζω κονσέρβα και προτιμάει την ξηρά τροφή!!! :)

έδινα στο γατουλη μου αυτην την τροφή απο τοτε που τον βρήκα στον δρόμο .Ηταν μικρουλης, εκανε συνεχεια διαρροια και δεν μπορουσα να εξηγησω τον λογο,γιατί επίσης εκανε διαρροια και με ολες τις τροφες των σουπερ μαρκετ.Ειχα απελπιστει γιατι νομιζα οτι κατι δεν παει καλα με τον γατο.Τελικα ομως σωθηκα με την science plan kitten της hill's.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στα δικα μου πάντως αρεσει. Την παιρνω όταν δεν προλαβαινω να παω σε πετ σοπ για τροφη για στειρωμενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και απο ανέκαθεν η Κιρα μου προτιμάει τις κονσέρβες με διαφορά,δεν λέει πάντως όχι σ'αυτήν την τροφή..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στον Don Zoyan μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Μίνος την καταβροχθίζει

O mogga την λάτρεψε απο μικρός.
Οι αγαπημένες του κροκέτες είναι οι mix της Careffour (μια πορτοκαλί συσκευασία) αλλά και τώρα που είναι 8 μηνών άμα τις πετύχει τρώει ένα πακέτο σε 2 μέρες.:rolleyes:

Πολύ καλές και οικονομικές για μικρά γατάκια,αλλά και μια καλή λιχουδιά για τα μεγάλα!!!

Τις συνιστώ!

:hmm:ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟ ΜΗΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΤΟΤΡΟΦΗ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ;

Οι τροφές για γατάκια (kitten ή junior) είναι κατάλληλες για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανάπτυξη, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 12 μηνών ή μέχρι τη στείρωσή τους.

Μαρίνα, σε παρακαλώ να μη γράφεις μόνο με κεφαλαία, δεν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ.

Οκ την δοκίμασα δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι το τρομερό γιατί πολύ απλά έχει δύο μείoν..
1.Είναι πολύ μικροί οι κόκκοι και για να φτάσουμε στα γραμμάρια καταναλώνεται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ γρήγορα και
2.Δεν είδα καμιά τρελή αντίδραση από τις γατούλες μου

παιδιά στη μαγια μου αγοράζω αυτή τη τροφή από την πρώτη στιγμή, δλδ δύο κουτιά έχει φάει μέχρι τώρα και τρελένεται..

βέβαια θέλει ένα κουτί την εβδομάδα , καθώς τρώει ημερισίως περίπου 80γρ

από μυρωδιά είναι καλή.... και η συσκευασία

βέβαια από συστατικά από ότι κατάλαβα δεν πολυλέει αλλά προς το παρόν θα φάει και μια άλλη της whiscats για μωρά και μετά proplan

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγορασα στην Πουπσυ μου αυτη την ξηρη τροφη,αλλα δεν τρελαινεται κιολας,τρωει το πολυ 5 κροκετουλες και τις υπολοιπες δεν τις τρωει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back