Furminator

FELICE αν αποφασίσεις να το πάρεις θα μας αφήσεις και εμάς τις άτακτες να κάνουμε μια δοκιμη? ρωτώ γιατί ξέρεις πως μένουμε κοντά και η μάγια με το ζόρι κάθεται να την χαϊδεψουμε λίγο... μην το αγοράσω τσάμπα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

FELICE αν αποφασίσεις να το πάρεις θα μας αφήσεις και εμάς τις άτακτες να κάνουμε μια δοκιμη? ρωτώ γιατί ξέρεις πως μένουμε κοντά και η μάγια με το ζόρι κάθεται να την χαϊδεψουμε λίγο... μην το αγοράσω τσάμπα
Ναι βρε και το συζητάς. Να δώ όμως πότε θα πάω να το πάρω γιατί δεν είναι και εύκολο να κατέβεις στην Αθήνα.
θα σου στείλλω pm .Όταν τελικά το αποκτήσω και θα κανονίσουμε να βρεθούμε.
Φιλάκια:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας κορτσούδες :D + αγόρια :),
το Σάββατο που μας πέρασε κατάφερα και πήγα στο μαγαζί στην Φωκίωνος νέγρη και αγόρασα αυτήν την διαβόητη βούρτσα.
Τιμές 25€-29€-32€
Εγώ πήρα το μεσαίο.Χαρούμενη γύρισα στο σπίτι και μάζεψα τα γατιά μου για να δώ πως βουρτσίζει.
Συμπέρασμα: Παιδιά αυτή η βούρτσα δεν χτενίζει αλλά ξυρίζει. Ακούγεται , κάνει και τον ήχο. Επομένως τα κορίτσια που το ανέφεραν δεν είχαν μαϊμού. Πήρα τηλέφωνο μια φίλη μου αμερικάνα και μου το επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη βούρτσα είναι για να ξυρίζεις βουρτσίζοντας το υποτρίχωμα των περσικών σε συγκεκριμένα σημεία για να μην κομπιάζουν.Και πρέπει λέει να την κρατάς και σε ορισμένη γωνία.:blink::blink:
Ένα άλλο είναι ότι κάνει μόνο για μακρύτριχα και όχι για κοντότριχα γιατί τα μικρά μου δεν μπορούσα να τα βουρτσίσω (κόλλαγε στα κόκαλα:blink:) και αναγκαζόμουν και τα τέντωνα σαν λάστιχο.
Πάντως όπως και να έχει θα βουρτσίσω μαυτήν την Αριάδνη μου που είναι αρκούδα. Αλλά για τα μικρούλια μου δυστηχώς δεν μου είναι χρήσιμη.
Αμα την χρησιμοποιήσω πάνω τους θα τα κάνω sfinx:P:P.
Μεθαύριο θα την φέρω να σας την δείξω στον καφέ του Φλοίσβου.
Πάντως να πώ ότι η κοπέλα στο συγκεκριμένο μαγαζί ήταν πάρα πολύ εξυπηρετική και το μαγαζί της έχει καλές τιμές.
Πήρα και κάρτα άμα θέλετε να την σκανάρω να την ανεβάσω.
Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία.:happy:

Συμπέρασμα: Παιδιά αυτή η βούρτσα δεν χτενίζει αλλά ξυρίζει. Ακούγεται , κάνει και τον ήχο. Επομένως τα κορίτσια που το ανέφεραν δεν είχαν μαϊμού.
Από αυτά που λες, πολύ φοβάμαι ότι τα "furminator" που πήρατε εσύ και όσα κορίτσια βρήκαν ότι "ξυρίζει" μάλλον είναι απομιμήσεις. :/:
Το αυθεντικό Furminator δεν ξυρίζει. Το ξέρω γιατί το έχω και το χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό. Δεν το πήρα όμως από την Ελλάδα και, μετά απ' αυτά που διάβασα, τείνω να πιστέψω ότι πιθανότατα όσα κυκλοφορούν εδώ είναι απομιμήσεις.
Στο site του αναφέρεται, επί λέξει:
The FURminator deShedding Tool does not cut or damage the coat, but rather pushes through the topcoat to remove the dead undercoat and loose hair.
Αλήθεια, νωρίτερα στο thread ανέβηκαν φωτογραφίες από τα αυθεντικά, δεν ανεβάζεις καμία κι απ' αυτό που πήρες, να δούμε αν υπάρχει καμία διαφορά;

περιεργο αυτο..δεν ξερω αν εχει σχεση που εγω εχω το μικρο, αλλα ειμαι σιγουρη οτι δεν ξυριζει το δικο μου, ουτε ηχος ξυραφιου ακουγεται, και ουτε το γατοπαιδι μου εγινε καραφλο..αντιθετα εστρωσε πολυ το τριχωμα της..:hmm:

και απο εμας ενα καλησπερα μετα απο πολυ καιρο...
λοιπον πηγα πριν φυγω απο αθηνα να δω στο πετ σοπ που λετε στη φωκιονος και λεω με σιγουρια οτι πουλαει (πανακριβα) απομημισεις..οταν του το ειπα (ναι ειχα το θρασος) μονο που δεν με εβρισε..αλλα αυτα που πουλαει το εν λογω μαγαζι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που πηρα απο το e bay...επισης ουτε ηχο κανει οταν τα χτενιζω ουτε τα ξυριζει(το εχω δοκιμασει κανονικα στα μαλλια μου ρε κοριτσια...και οχι δεν μου εχει κοψει ουτε τριχα)...ουτε πονανε ουτε τους ποναει...νιωθουν σαν να τα χαιδευω οταν τα χτενιζω...

και απο εμας ενα καλησπερα μετα απο πολυ καιρο...
λοιπον πηγα πριν φυγω απο αθηνα να δω στο πετ σοπ που λετε στη φωκιονος και λεω με σιγουρια οτι πουλαει (πανακριβα) απομημισεις..οταν του το ειπα (ναι ειχα το θρασος) μονο που δεν με εβρισε..αλλα αυτα που πουλαει το εν λογω μαγαζι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που πηρα απο το e bay...επισης ουτε ηχο κανει οταν τα χτενιζω ουτε τα ξυριζει(το εχω δοκιμασει κανονικα στα μαλλια μου ρε κοριτσια...και οχι δεν μου εχει κοψει ουτε τριχα)...ουτε πονανε ουτε τους ποναει...νιωθουν σαν να τα χαιδευω οταν τα χτενιζω...
αυτο παρατηρησα κι εγω γιατι αρχιζει και μου χουρχουριζει:D βιβη πως ηταν αυτα τα furminator? πως το καταλαβες οτι ειναι απομιμησεις?:hmm:

αυτο παρατηρησα κι εγω γιατι αρχιζει και μου χουρχουριζει:D βιβη πως ηταν αυτα τα furminator? πως το καταλαβες οτι ειναι απομιμησεις?:hmm:
το χερουλι τους ειναι τελειως διαφορετικο απο το δικο μας..και ενω εμφανισιακα φαινεται ιδιο ειναι (το μικρο παντα) ειναι ελαχιστα πιο πλατυ το πλαστικο τμημα του και το μεταλλικο χτενακι του ειναι πιο χοντρο..ειχα μαζι το δικο μου και το συγκρινα...διαφορες που αν δεν ειχα το δικο μου μαζι η το ειχα δει μονο απο φωτο δεν θα της καταλαβαινα..

να πουμε και του στραβου το δικαιο απο το ebay ειχε περισσοτερες πιθανοτητες να ηταν απομιμησεις..αλλα γινεται τα δικα μας να ειναι απομιμηση να κανουν τοσο καλη δουλεια και τα αυθεντικα να τα ξυριζει? δεν στεκει...

να πουμε και του στραβου το δικαιο απο το ebay ειχε περισσοτερες πιθανοτητες να ηταν απομιμησεις..αλλα γινεται τα δικα μας να ειναι απομιμηση να κανουν τοσο καλη δουλεια και τα αυθεντικα να τα ξυριζει? δεν στεκει...
εγω ποιο πολυ πηγα να παρω ενα στη νονα μου (εχει παρει παιδι ιβαν τερεζας) και αν δεν ειχα μαζι το δικο μου να τα συγκρινω ομολογω οτι δεν θα καταλαβαινα τη διαφορα..

Bρε παιδιά εγώ που δοκίμασα της Πηνελόπης στο χέρι μου η οποία το πήρε από την Φωκίονος δεν ξυρίζει. Το έκανα άπειρες φορές πάνω στο χέρι μου. Απλά βγάζει τις νεκρές τρίχες. Και στα μαλλιά της το έκανε. Τι να πω δεν ξέρω τι παίζει πια:hmm:

Καλησπερα και απο μενα...παρακαλουθω και εγω μαζι με τα αλλα παιδια τη διαμαχη που εχει ξεσπασει με το αν ξυριζει η οχι με το αν ειναι μουφα η οχι...επειδη και εγω ειχα παρομοιο προβλημα σε ενα απο τα 3 γατουλινια μου με το συγκεκριμενο εργαλειο, πηγα πισω στο εν λογω καταστημα και παραπονεθηκα...μετα απο παροτρυνση της κοπελας που εχει το μαγαζι εψαξα και βρηκα τον παρακατω πινακα με τα ειδη γατων και σκυλων για τα οποια δεν ειναι καταλληλο το εργαλειο...ελπιζω να βοηθησα λιγο για να μην κανουμε ασκοπα εξοδα για κατι που δεν ειναι καταλληλο για τα γατουλια μας.
https://www.petplanet.co.uk/shop_dev/assets/extra_info/breedsnotforfurminator.pdf

Καλησπερα και απο μενα...παρακαλουθω και εγω μαζι με τα αλλα παιδια τη διαμαχη που εχει ξεσπασει με το αν ξυριζει η οχι με το αν ειναι μουφα η οχι...επειδη και εγω ειχα παρομοιο προβλημα σε ενα απο τα 3 γατουλινια μου με το συγκεκριμενο εργαλειο, πηγα πισω στο εν λογω καταστημα και παραπονεθηκα...μετα απο παροτρυνση της κοπελας που εχει το μαγαζι εψαξα και βρηκα τον παρακατω πινακα με τα ειδη γατων και σκυλων για τα οποια δεν ειναι καταλληλο το εργαλειο...ελπιζω να βοηθησα λιγο για να μην κανουμε ασκοπα εξοδα για κατι που δεν ειναι καταλληλο για τα γατουλια μας.
https://www.petplanet.co.uk/shop_dev/assets/extra_info/breedsnotforfurminator.pdf

πολυ χρησιμος πινακας!!:up::up::up:

Δεν πρόκειται για διαμάχη βρε παιδιά (στο κάτω κάτω κανείς μας δεν είναι μέτοχος της εταιρείας -πολύ θα θέλαμε :P), το θέμα είναι να προστατευτούμε και εμείς και τα γατιά μας από απομιμήσεις που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και ζημιά.
Πίνακες με τις ράτσες που μπορούν να το χρησιμοποιούν και εκείνες που δεν μπορούν, έχει και στο site του Furminator, εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Από αυτά που λες, πολύ φοβάμαι ότι τα "furminator" που πήρατε εσύ και όσα κορίτσια βρήκαν ότι "ξυρίζει" μάλλον είναι απομιμήσεις. :/:
Το αυθεντικό Furminator δεν ξυρίζει. Το ξέρω γιατί το έχω και το χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό. Δεν το πήρα όμως από την Ελλάδα και, μετά απ' αυτά που διάβασα, τείνω να πιστέψω ότι πιθανότατα όσα κυκλοφορούν εδώ είναι απομιμήσεις.
Στο site του αναφέρεται, επί λέξει:

Αλήθεια, νωρίτερα στο thread ανέβηκαν φωτογραφίες από τα αυθεντικά, δεν ανεβάζεις καμία κι απ' αυτό που πήρες, να δούμε αν υπάρχει καμία διαφορά;
Εγώ δεν ξέρω:/: έχω μπερδευτεί τελείως.Πήγα στο συγκεκριμένο μαγαζί γιατί είχε αναφερθεί ότι εκεί έχουν το original.
Βέβαια δεν έκανα την κίνηση να δώ αν ξυρίζει τα μαλλιά μου (θα το κάνω και θα σας πώ αύριο) αλλά όταν βούρτσιζα τα μικρά μου ακουγόταν καθαρά ο ήχος του ξυρίσματος αλλά και όταν βούρτσισα την αριάδνη μου που έχει τρίχα περσικού μεγάλη οι τρίχες που έβγαιναν ήταν μικρές πράγμα όχι λογικό αφου έχει τεράστιες μεγάλες.
Θα το σκανάρω και θα ανεβάσω τις photos να μου πείτε αν είναι μαιμού.
Αν δεν είναι γνήσιο τότε πρόκειται καθαρά για απάτη και έχουμε το δικαίωμα να το επιστρέψουμε.
Θα επιστρέψω με φωτος .
P.S. όμως η φίλη μου η αμερικάνα που μου είπε οτι ξυρίζει το πήρε και αυτή από αμερική !! λέτε και αυτή να έπεσε θύμα?:(

το χερουλι τους ειναι τελειως διαφορετικο απο το δικο μας..και ενω εμφανισιακα φαινεται ιδιο ειναι (το μικρο παντα) ειναι ελαχιστα πιο πλατυ το πλαστικο τμημα του και το μεταλλικο χτενακι του ειναι πιο χοντρο..ειχα μαζι το δικο μου και το συγκρινα...διαφορες που αν δεν ειχα το δικο μου μαζι η το ειχα δει μονο απο φωτο δεν θα της καταλαβαινα..
Για το χερούλι δεν ξέρω αλλά ναι το μεταλικό τμήμα είναι βαρύ . Ετσι και φας καμία θα βγάλεις καρούμπαλο. Είναι βαρύ.

Δεν μαλώνουμε, απλά ενημερώνουμε η μία την άλλη. Να εγω τώρα θα νόμιζα ότι έχω το αυθεντικό.
Ο πινακας της εταιρείας που και εμένα μου έδειξε η κοπέλα δεν έχει σχέση με το άν ξυρίζει ή όχι. Κοντότριχο ή μακρύτριχο άμα έχει ξυράφι θα ξυρίζει όπως και να είναι.

P.S. όμως η φίλη μου η αμερικάνα που μου είπε οτι ξυρίζει το πήρε και αυτή από αμερική !! λέτε και αυτή να έπεσε θύμα?:(
Αν βάλεις στο google "furminator knock-off" θα δεις ότι κυκλοφορούν ένα σωρό απομιμήσεις κι εκεί.

Σίγουρα δεν πρόκειται για διαμάχη και ναι να προστατέψουμε τα γατούλια μας... αλλά και λίγη αυτοσυγκράτηση βρε παιδιά.
Από τη Φωκίωνος το πήρα και γώ.
ΔΕΝ ξυρίζει είναι το ίδιο με αυτό (μπλε μικρό το δικό μου) στο λινκ που έβαλες Αλίκη. Είχε φυλλάδιο με οδηγίες.
Εκτός αν εμένα με συμπάθησε για την ομορφιά μου και μου έδωσε από τα καλά. :rolleyes: :lol:
Και για να μη νομίσετε ότι "πουσάρω" το μαγαζί η πρώτη φορά που πήγα ήταν για να πάρω την πέτρα του σκανδάλου (furminator).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back