akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Το χαζό μου μαδάει πολύ!! Υποθέτω φυσιλογικό για την εποχή, και άλωστε τόσο μάδαγε και πέρισυ και προπερσυ.
Είχα πάρει πέρισυ μια βούρτσα Furminator και την χτένιζα μέρα παρα μέρα, και ήταν κάπως καλύτερη η κατάσταση. Ποτέ δεν της άρεσε η διαδικασία και πάντα διαμαρτυρόταν, αλλά στο τέλος καθόταν και την χτένιζα όσο με άφηνε. Φέτος όμως δεν το δέχετε καθόλου... Όσες φορές παω να την χτενίσω διαμαρτύρετε πολύ έντονα, δεν κάθετε καθόλου ήρεμα και κουνιέτε συνέχεια και βγάζει και νύχια (δεν μου βγάζει ποτέ νύχια ούτε καν στο παιχνίδι..)..
Τι έγινε;;
Την βούρτσα την είχα πάρει για Long Hair αν και το χαζό μου δεν είναι μακρύτριχο, αλλά έχει λίγο μακρύτερο τρίχωμα σχεδόν απο όλων των γνωστών μου που έχουν γατούλες (ίσως ημι-μακρίτριχο; ). Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; Δηλαδή μπορεί αν πάρω για short hair να μην την ενοχλεί τόσο; Ή απλά δεν της αρέσει το βούρτσισμα γενικά; Και αν δεν της αρέσει, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;; :/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μια υπόθεση κάνω, κι επειδή αναφέρεσαι στο πέρυσι και το συγκρίνεις χρονικά με το φέτος, μήπως άφησες αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει χωρίς χτένισμα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Την βούρτσα την είχα πάρει για Long Hair αν και το χαζό μου δεν είναι μακρύτριχο, αλλά έχει λίγο μακρύτερο τρίχωμα σχεδόν απο όλων των γνωστών μου που έχουν γατούλες (ίσως ημι-μακρίτριχο; ). Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; Δηλαδή μπορεί αν πάρω για short hair να μην την ενοχλεί τόσο; Ή απλά δεν της αρέσει το βούρτσισμα γενικά; Και αν δεν της αρέσει, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;; :/
Αν και πιθανότατα απλά σταμάτησε να ανέχεται το βούρτσισμα επειδή... έτσι
θα πρότεινα ή να πάρεις Furminator Short Hair ή (επειδή είναι τσουχτερό) μια απλή βούρτσα να τη χτενίζεις. Το Furminator Long Hair σίγουρα δεν κάνει για τη Σονάτα αφού δεν είναι μακρύτριχη οπότε, ειδικά επειδή είναι furminator δηλαδή βαρβάτο εργαλείο, θα πρότεινα να μην το χρησιμοποιήσεις ξανά στη μακρύτριχη έκδοση καλού κακού.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nasstazia
Νεοφερμένο μέλος
Από ότι έχω καταλάβει επειδή δεν είναι τόσο μακρυά η τρίχα της αν το πιέσω παραπάνω ακουμπάει η "λεπίδα" στο δερματάκι της και την ενοχλεί. Από την άλλη δε νομίζω ότι με αυτό για short hair θα κάναμε δουλειά.
Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ 1-2 φορές την εβδομάδα και έχω δει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα της τρίχας που αφήνει πίσω της.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλα για οσους δεν εχουν ξυριστική ειναι οτι πρεπει.
3 χτενίσματα και εχει φυγει ολο το τρίχωμα το χειμερινο!!
4&2 cat
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Σ'αυτή την περίπτωση συνιστάται το furminator medium (το κίτρινο), που θα καλύπτει και τα δυο
![]()
![]()
σε ευχαριστώ πολύ!!!
κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ για να καλύψω και τις δύο!!!Μήπως γνωρίζετε σημεία αγοράς με καλύτερες τιμές...;;;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως καλύτερα να το προμηθευτείς μέσω internet

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ισως αυτό κάνει καλύτερα και στην Σονατούλα μου, που όπως είπα δεν είναι μακρύτριχο αλλά δεν είναι και τόσο κοντότριχο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ναι υπάρχει και κάνει και καλή δουλειά. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να το βρεις.:Ο Δεν το ήξερα οτι υπάρχει Medium!
Ισως αυτό κάνει καλύτερα και στην Σονατούλα μου, που όπως είπα δεν είναι μακρύτριχο αλλά δεν είναι και τόσο κοντότριχο.

Εδώ η μικρή μου "ανιχνεύει" το κλασσικό μικρό μοβ.

Νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ακόμα και για γάτες που έχουν το ίδιο μήκος τρίχας. Στη δική μου που τυπικά ανήκει στις κοντότριχες (αν και το μαλλί της είναι κάτι παραπάνω πιο μακρύ), μόνο το Furminator κάνει σωστή δουλειά. Ναι είναι αρκετά ακριβό, αλλά αξίζει. Πριν από αυτό είχα δοκιμάσει παρόμοιες χτένες, αντίγραφα σε πολύ χαμηλότερη τιμή, αλλά δεν έκαναν πιο αποτελεσματική δουλειά απ'ότι θα έκανε και μια κοινή χτένα ή βούρτσα. Και μπορώ οτι κάθε άλλο παρά, κλαίω τα χρήματα που έδωσα τότε.Kαλησπέρα και από μένα .Λοιπόν μπήκα και γω στο πειρασμο και αγόρασα αυτή τη χτενα πριν 5 μήνες . Ο δικός μου είναι αυτό που μάλλον λέμε μαλλιαρός αλλά όχι και Περσίας . Σύμφωνα με τη γνώμη της πωλήτριας στο pet shop , πήρα το μωβ , για μακρύτριχες . Η τιμή ήταν 42 ευρώ . Το μετάνοιωσα . Περισσότερο γιατί βρήκα σε άλλο pet shop παρόμοια χτένα με 8 ευρώ και έπρεπε αρχικώς να δοκιμάσω αυτή . Επειδη τον χτενίζω τακτικα και με συμβατική χτένα του αρέσει . Οταν χρησιμοποιώ όμως την furminator πρέπει να τον βρω σε πολύ καλή διάθεση και οι κινήσεις μου να είναι πολυ μαλακές .Πρέπει όντως να είναι κάτι σαν ξυριστική μηχανη και όχι όπως μου την πλάσαραν , ότι δλδ αποβάλλει το νεκρό τρίχωμα . Στο κατάστημα μου είχαν πει για συντηριτική χρήση . Μία φορά κάθε 20 ημέρες .
Επίσης δεν είδα να "ξυρίζει", απλώς, αφαιρεί τις νεκρές τρίχες που έτσι κι αλλιώς θα έπεφταν, ή θα της έτρωγε με επιπτώσεις στο στομάχι της που είναι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητο. Το χειμώνα το χρησιμοποιώ σπάνια (1 φορά το μήνα περίπου), αλλά όταν αρχίσει και γίνεται η αλλαγή τριχώματος, 2 φορές την εβδομάδα.
Αλλά, είναι και στα γούστα της κάθε γάτας κατά πόσο το ανέχεται. Όχι μόνο τη συσκευή, αλλά και γενικά το χτένισμα.
Η Τέρψη πάντως το απολαμβάνει τόσο, που μου γυρίζει και κοιλίτσα

kat-cats
Διάσημο μέλος
Ναι υπάρχει και κάνει και καλή δουλειά. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να το βρεις.
Εδώ η μικρή μου "ανιχνεύει" το κλασσικό μικρό μοβ.
![]()
Νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ακόμα και για γάτες που έχουν το ίδιο μήκος τρίχας. Στη δική μου που τυπικά ανήκει στις κοντότριχες (αν και το μαλλί της είναι κάτι παραπάνω πιο μακρύ), μόνο το Furminator κάνει σωστή δουλειά. Ναι είναι αρκετά ακριβό, αλλά αξίζει. Πριν από αυτό είχα δοκιμάσει παρόμοιες χτένες, αντίγραφα σε πολύ χαμηλότερη τιμή, αλλά δεν έκαναν πιο αποτελεσματική δουλειά απ'ότι θα έκανε και μια κοινή χτένα ή βούρτσα. Και μπορώ οτι κάθε άλλο παρά, κλαίω τα χρήματα που έδωσα τότε.
Επίσης δεν είδα να "ξυρίζει", απλώς, αφαιρεί τις νεκρές τρίχες που έτσι κι αλλιώς θα έπεφταν, ή θα της έτρωγε με επιπτώσεις στο στομάχι της που είναι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητο. Το χειμώνα το χρησιμοποιώ σπάνια (1 φορά το μήνα περίπου), αλλά όταν αρχίσει και γίνεται η αλλαγή τριχώματος, 2 φορές την εβδομάδα.
Αλλά, είναι και στα γούστα της κάθε γάτας κατά πόσο το ανέχεται. Όχι μόνο τη συσκευή, αλλά και γενικά το χτένισμα.
Η Τέρψη πάντως το απολαμβάνει τόσο, που μου γυρίζει και κοιλίτσα
![]()
Αλεξάνδρα η Τέρψη είναι αγγελούδι....
και υπέροχη!!!Η Κίρα θα με φάει ζωντανή....
αλλά θα το προσπαθήσω γιατί κάνει εμετούς από τις τρίχες. Το βρήκα μέσω ίντερνετ σε καλή τιμή, 20 ευρώ το medium οπότε σκέφτομαι να το πάρω. Τώρα αν θα μπορώ να τη χτενίσω είναι ένα ζήτημα....
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστούμε για το κομπλιμάν, όμως δεν είναι πάντα αγγελούδιΑλεξάνδρα η Τέρψη είναι αγγελούδι....και υπέροχη!!!
Η Κίρα θα με φάει ζωντανή....αλλά θα το προσπαθήσω γιατί κάνει εμετούς από τις τρίχες. Το βρήκα μέσω ίντερνετ σε καλή τιμή, 20 ευρώ το medium οπότε σκέφτομαι να το πάρω. Τώρα αν θα μπορώ να τη χτενίσω είναι ένα ζήτημα....
![]()
'Εχει κι εκείνη τις ώρες της, δηλαδή αν το επιχειρήσω την ώρα που είναι στο ζενίθ της ζωηρότητάς της και πρόθυμη για παιχνίδι, τότε θα με ξεσκίσει στα δαγκώματα (δεν με έχει γρατζουνίσει ποτέ, προτιμάει να δαγκώνει).
Μα όταν είναι σε ήρεμη φάση, γίνεται.."αλοιφή"
Η τιμή που το βρήκες είναι πάρα πολύ καλή. Αγόρασέ το και προκειμένου να το δεχτεί η Κίρα, δοκίμασε να τη δελεάσεις με κάποια λιχουδιά ίσως.. Αν δεν σου κάθεται ούτε όταν είναι σε φάση ξεκούρασης.... τι να πω...
Ίσως η Μιλού το εκτιμήσει περισσότερο
kat-cats
Διάσημο μέλος
Ευχαριστούμε για το κομπλιμάν, όμως δεν είναι πάντα αγγελούδι![]()
'Εχει κι εκείνη τις ώρες της, δηλαδή αν το επιχειρήσω την ώρα που είναι στο ζενίθ της ζωηρότητάς της και πρόθυμη για παιχνίδι, τότε θα με ξεσκίσει στα δαγκώματα (δεν με έχει γρατζουνίσει ποτέ, προτιμάει να δαγκώνει).
Μα όταν είναι σε ήρεμη φάση, γίνεται.."αλοιφή"![]()
Η τιμή που το βρήκες είναι πάρα πολύ καλή. Αγόρασέ το και προκειμένου να το δεχτεί η Κίρα, δοκίμασε να τη δελεάσεις με κάποια λιχουδιά ίσως.. Αν δεν σου κάθεται ούτε όταν είναι σε φάση ξεκούρασης.... τι να πω...
Ίσως η Μιλού το εκτιμήσει περισσότερο![]()
χαχαχαχα αγγελούδι είναι σου λέω!!! ναι η Μιλού θα το εκτιμήσει περισσότερο....γιατί η φάση ηρεμία της Κίρας κρατάει ίσα με ένα δευτερόλεπτο.....

Θα το πάρω όμως έτσι για να προσπαθήσω όσο γίνεται....να την τσουρομαδίσω!!!
Αλεξάνδρα η Τέρψη είναι αγγελούδι....και υπέροχη!!!
Η Κίρα θα με φάει ζωντανή....αλλά θα το προσπαθήσω γιατί κάνει εμετούς από τις τρίχες. Το βρήκα μέσω ίντερνετ σε καλή τιμή, 20 ευρώ το medium οπότε σκέφτομαι να το πάρω. Τώρα αν θα μπορώ να τη χτενίσω είναι ένα ζήτημα....
![]()
Καλησπέρα ! Ηθελα να ρωτήσω αν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα σωληνάρια που είναι για τις τριχόμπαλες . Δίνεις στη γάτα σου μία μικρή ποσότητα την εβδομάδα και δεν κάνει καθόλου εμετούς . Εμένα ο γάτος μου δεν έχει κάνει ποτέ . Καταλαβαίνω ότι ίσως δεν είναι το υγιεινότερο απλά αναρωτιέμαι αν ξέρεις κατι παραπάνω για αυτό δεν της το δίνεις και προτιμάς να κάνει τους εμετούς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool