GreenCat- Βιοδιασπώμενη άμμος

evelynkar

Διακεκριμένο μέλος

Η evelynkar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7.591 μηνύματα.
Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση άμμου, φιλική προς το περιβάλλον και στα κατοικίδιά μας, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο εξωτερικό, και επιτέλους βλέπουμε και στην Ελλάδα τέτοιο είδος.

Περιγραφή
Ανήκει και αυτή στην κατηγορία των clumping litter, δηλαδή έχει κόκκους που με την υγρασία στερεοποιούνται και σχηματίζουν σβόλους, ώστε να καθαρίζεται πιο εύκολα. Η καινοτομία σε αυτό το είδος είναι ότι οι πρώτες ύλες είναι 100% φυτικές (από καλαμπόκι), που έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα για να έχουν μια σπογγώδη ιδιότητα, ούτως ώστε να απορροφούν πολύ καλά την υγρασία και να «κλειδώνουν» τις μυρωδιές στον πυρήνα τους. Λόγω του ότι είναι βιοδιασπώμενη, μπορεί να πεταχτεί στην λεκάνη της τουαλέτας, κι έτσι τα σκουπίδια που πετάμε στους κάδους μειώνονται κατά πολύ. Ακόμη, είναι υποαλλεργική, ακίνδυνη ακόμη και αν την φάει το γατάκι και πολύ μαλακή με τα πατουσάκια τους.

Γενική εντύπωση
Το πρώτο που προσέχει κάποιος είναι το βάρος της συσκευασίας. Τα 10 λίτρα που αγόρασα ζυγίζουν περίπου 1 κιλό! Οπότε δεν με δυσκόλεψε καθόλου να τη φέρω στο σπίτι, όπως έγινε με άλλες άμμους. Επίσης, η μυρωδιά είναι εντελώς φυσική, μυρίζει καλαμπόκι, κάτι που μου άρεσε πολύ. Σκόνη δεν σηκώνεται όταν γεμίζεις την αμμολεκάνη. Οι κόκκοι σχηματίζουν σβόλους αρκετά συμπαγείς και αφαιρούνται αρκετά εύκολα. Μετά τη χρήση, η μυρωδιά παραμένει σχεδόν ίδια όπως την μέρα που την βάζεις.
Το ότι μπορώ να πετάω τα απορρίμματα στην τουαλέτα με βόλεψε αρκετά, γιατί δεν αναγκάζομαι πλέον να πετάω σακουλάκια στους κάδους κάθε μέρα.
Με μία γάτα στο σπίτι και σχεδόν καθημερινό καθάρισμα της αμμολεκάνης μου πήγε σχεδόν 3 εβδομάδες.
Το μόνο αρνήτικο που πρόσεξα είναι ότι μπορεί να σκορπίσει περισσότερο από τις παραδοσιακές άμμους.

Κόστος
Η συσκευασία των 10 λίτρων κοστίζει 13 περίπου ευρώ. Την βρήκα σε ένα πέτ σοπ στην Πάτρα, το οποίο την προμηθεύτηκε από κατάστημα με ζωοτροφές στην Αθήνα (Pet Expert τηλ 210-7779636).

Αντιδράσεις Γάτας
Η γάτα μου δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα με την αλλαγή.

Σχέση ποιότητας/τιμής
Σίγουρα δεν την λες οικονομική, αλλά ούτε και πανάκριβη. Τα θετικά της συγκεκριμένης άμμου είναι πολλά για να με κάνουν να πιστεύω ότι παίρνεις περισσότερα απ όσα πληρώνεις.

Tips
· Η αλλαγή από την προηγούμενη άμμο σε αυτή, πρέπει να γίνει σταδιακά. Προτείνεται να βάζουμε λίγη ποσότητα κάθε μέρα από την καινούρια και σε 10 μέρες περίπου να τους έχουμε μόνο την καινούρια.
· Για καλύτερα αποτελέσματα βάζουμε 5-6 εκ. στην αμμολεκάνη.

Φωτογραφίες συσκευασίας / υφής:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• sakouli.JPG
    sakouli.JPG
    41 KB · Εμφανίσεις: 77
  • ammos1.JPG
    ammos1.JPG
    37,4 KB · Εμφανίσεις: 110
  • ammos2.JPG
    ammos2.JPG
    42,7 KB · Εμφανίσεις: 112
Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται, αν και λίγο τσιμπημένη στην τιμή.:hmm:
Την έχει εντοπίσει κανείς στην Αθήνα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να αναφερω οτι αν βαζουμε πιο λιγη ποσοτητα μπορει οι σβολοι να μην γινουν τοσο συμπαγεις..

Ενδιαφέρουσα φαίνεται.:hmm:Αν την πετύχω κάπου στη Θεσσαλονίκη σίγουρα θα την δοκιμάσω και θα σας πώ εντυπώσεις.:)

Την αγόρασα για αλλαγή εχθές (η EverClean με είχε ξεφραγγιάσει...) κ έχω να παρατηρήσω το εξής: είναι μαλλον πολύ ελαφριά, κολλαει στα πατουσάκια του με αποτέλεσμα ο χωρος γύρο από την γατοτουαλέτα να έχει ήδη γεμίσει. Σκεφτείτε ότι έχω την κλειστή κ παρόλα αυτά έβγαλε πολύ έξω.
Για την απορροφητικότητα δεν μπορώ να πω ακόμη, πρώτη μέρα σήμερα..

ναι, οντως σκορπαει αρκετα η συγκεκριμενη..αλλα ευτυχως δεν λασπωνει οταν τα μαζευεις..

εγω χρησιμοποιω παρομοια, αλλα απο σιταρι και εχω παρατηρησει οτι σκορπαει γυρω απο την λεκανη αλλα εχω σταματησει να βλεπω αμμο σε αλλα μερη μακρια απο την λεκανη. Με την κλασσικη εβρισκα συνεχεια πετρουλες στο κρεββατι μου :|

Μετά από μιά βδομάδα χρήσης μπορώ να πω ότι ίσως είναι η χειρότερη άμμος που έχω δοκιμάσει..
Κάθε φορά που άνοιγα το καπάκι κόντευα να λιποθυμήσω από τη μυρωδιά (2 φορές την ημέρα καθάρισμα με ένα γατούλη). Σβώλους δεν το λες ότι έκανε κ τους καλύτερους.. Αφήστε δε που μετά από μια βδομάδα έχω βάλει δυο φορές σκούπα μες στη βδομάδα κ μου έχει μείνει ίσως λιγότερο από το ένα τρίτο της σακούλας!
Απογοήτευση..αύριο είμαι για καινούρια άμμο! :cry::cry::cry:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: χρυσανθη εγραψες μαλλον δε θα τη δοκιμασω μια κει με ενα γατακι μονο κανει τετοια, τη δοκιμασε κανεις με πανω απο ενα? ειπαμε οικολογικα αλλα να κανουν και δουλεια

Δεν έζησε κανείς να μας πει, πέθαναν όλοι από τη μυρωδιά! :lol:
Σκεφτείτε ότι το ένα τρίτο της σακούλας που είχε μείνει τότε το πέταξα... Τα θυμάμαι κ ανακατευομαι!:sick:

μονο σε μενα δεν μυριζε? βεβαια την καθαριζα καθε μερα και δεν ειναι ιδιαιτερα "παραγωγικη" η bailey...:hmm:

την εντοπισες τελικα πουθενα στη Θεσσαλονικη ? =)

Προσωπικά δεν μου άρεσε και πολύ.
Από το μπαλκόνι που είναι η λεκάνη μέχρι την άλλη άκρη του σπιτιού την έβρισκες παντού! Παρά τα χαλάκια και πατάκια κλπ... Λες και είχα σκορπίσει καλαμπόκι να φαν οι κότες...Την πέταξα και ξαναέβαλα την everclean less track που σταματά στο πατάκι μπροστά από την αμμολεκάνη και μέσα στο σπίτι είναι ζήτημα αν βλέπω ένα δυο κόκκους. Άσε που μυρίζει σαφώς λιγότερο. Το μόνο θετικό της είναι οτι είναι πολύ ελαφριά και δεν κοψομεσιάζεσαι να τη μεταφέρεις, ούτε να σηκώσεις την κλειστή αμμολεκάνη αν έχεις πρόβλημα με τη μέση σου.

Μήπως γνωρίζει κανείς, που μπορώ να την βρω στην Αθήνα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
:baby:

Μήπως γνωρίζει κανείς, που μπορώ να την βρω στην Αθήνα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
:baby:

Εγω την βρηκα πριν κανενα 7 μηνο σε ενα pet shop στο Χαλανδρι(επι της Αγ.Παρασκευης,χαμηλα,λιγο πιο πανω απο την πλατεια)
Ομως θα συμφωνησω με τους προηγουμενους.Αυτη η "αμμος" οχι μονο δεν "εβγαλε" τα λεφτα της,εκαναν και τα γατια τον κοσμο χαλια.Τρελλη βρωμα στις αλλαγες,και τα τσισα γινοντουσαν ναν βρεγμενο πιτουρο.Εννοειται καθε μερα υποχρεωτικο το πλυσιμο της λεκανης,και το καλαμποκι ειχε παει παντου,κρεβατια καναπες,πατουσακια....
Ασε που η μια μου γατα αρχισε να το δοκιμαζει γευστικα.....:lol::lol::redface:

Εγω την βρηκα πριν κανενα 7 μηνο σε ενα pet shop στο Χαλανδρι(επι της Αγ.Παρασκευης,χαμηλα,λιγο πιο πανω απο την πλατεια)
Ομως θα συμφωνησω με τους προηγουμενους.Αυτη η "αμμος" οχι μονο δεν "εβγαλε" τα λεφτα της,εκαναν και τα γατια τον κοσμο χαλια.Τρελλη βρωμα στις αλλαγες,και τα τσισα γινοντουσαν ναν βρεγμενο πιτουρο.Εννοειται καθε μερα υποχρεωτικο το πλυσιμο της λεκανης,και το καλαμποκι ειχε παει παντου,κρεβατια καναπες,πατουσακια....
και να την φαει το γατι δεν παθαινει τπτ, καλαμποκι εχουν μεσα και οι περισσοτερες ξηρες τροφες;)

:):):):):)
Κατάλαβα!!! Ασε, δεν θέλω κάθε μέρα να πλένω λεκάνη!!!
Ευχαριστώ!!:baby:

και να την φαει το γατι δεν παθαινει τπτ, καλαμποκι εχουν μεσα και οι περισσοτερες ξηρες τροφες;)

Ναι δεν ειπα οτι θα παθαινε τιποτα.αλλα οπως και να'χει δεν τρελαινομουν και με την ιδεα του να τρωει την αμμο της!:redface::D

μαλλον θα κανω μια διορθωση στο review, γιατι μονο εγω τελικα εμεινα ευχαριστημενη:redface::P

μαλλον θα κανω μια διορθωση στο review, γιατι μονο εγω τελικα εμεινα ευχαριστημενη:redface::P

:lol::lol::lol::lol: α ρε Εβελυν..τι αλλο εχεις να μας προτεινεις??:P:lol::lol::lol:
Σε πειραζω!:P:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back