Hπατική ανεπάρκεια...

dude

Νεοφερμένο μέλος

Η dude είναι αόρατη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους και ολες και καλη χρονια.

Δυστυχως για μενα δεν ξεκιναει πολυ καλα.Εχω ενα γατουλι, στο πατρικο μου που αρρωστησε πολυ...ητανε παντα ιδοτροπος με το φαγητο του,μεχρι που σταματησε να τρωει και εκανε ικτερο.Το φτωχο εγινε κιτρινουλι.. το θεμα μου ποιο ειναι.Μετα απο 13 μερες αγωγης, οι μικροβιολογικες εδειξαν ανοδο παρα καθοδο.Το συκωτι μαλλον ειναι πολυ χαλια για να επανελθει.Η επιλογη μου ειναι η ευθανασια η να το αφησω απλα να φυγει απο καταρρευση οργανων κ υποσιτισμο...Μου ειναι αδιανοητο οτι θα το βαλω στο αμαξι κ θα το παω...Γιατι να ειναι τοσο δυσκολη η επιλογη?Οποιαδηποτε συμβουλη,στηριξη,σχολιο ειναι καλοδεχουμενο....Ολη μερα σημερα απλα κλαιω γιατι πρεπει να αποφασισω εγω για τη μοιρα του...Ευχαριστω οπως κ να εχει.:(:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεις να ρωτησεις τον γιατρο του φορουμ να σε συμβουλεψει ..οπως και ναχει περαστικα στο γατουλακι, και ευχομαι οτι καλυτερο:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/

ρωτα εδω τον γιατρο να δεις τι θα σου πει..μπορεις να παρεις και 2η και 3η γνωμη πριν κανεις το οτιδηποτε..ευχομαι να πανε ολα καλα..:/:

Καλησπερα σε ολους και ολες και καλη χρονια.

Δυστυχως για μενα δεν ξεκιναει πολυ καλα.Εχω ενα γατουλι, στο πατρικο μου που αρρωστησε πολυ...ητανε παντα ιδοτροπος με το φαγητο του,μεχρι που σταματησε να τρωει και εκανε ικτερο.Το φτωχο εγινε κιτρινουλι.. το θεμα μου ποιο ειναι.Μετα απο 13 μερες αγωγης, οι μικροβιολογικες εδειξαν ανοδο παρα καθοδο.Το συκωτι μαλλον ειναι πολυ χαλια για να επανελθει.Η επιλογη μου ειναι η ευθανασια η να το αφησω απλα να φυγει απο καταρρευση οργανων κ υποσιτισμο...Μου ειναι αδιανοητο οτι θα το βαλω στο αμαξι κ θα το παω...Γιατι να ειναι τοσο δυσκολη η επιλογη?Οποιαδηποτε συμβουλη,στηριξη,σχολιο ειναι καλοδεχουμενο....Ολη μερα σημερα απλα κλαιω γιατι πρεπει να αποφασισω εγω για τη μοιρα του...Ευχαριστω οπως κ να εχει.:(:(:(:(
Είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Εγώ αναγκάστηκα να το κάνω αυτό στο λατρεμένο μου Ζιζίκι, στις 17 Ιουνίου 2009... :(

Την ευθανασία κανένας κτηνίατρος δεν την κάνει εύκολα, να είσαι σίγουρη γι' αυτό. Εγώ σου προτείνω να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο του φόρουμ, τον JohnDVM, ή να πας στον κτηνίατρό σου και να (ξανα)συζητήσεις μαζί του τα εξής:
  • Θα έχει το γατουλάκι καλή ποιότητα ζωής; Θα μπορεί να τρώει, να πίνει, να παίζει, να πηγαίνει τουαλέτα, να κοιμάται, να χαϊδεύεται όπως πριν;
  • Υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να επανέλθει;
  • Η κατάστασή του το κάνει να υποφέρει (με πόνο, δύσπνοια, ασιτία κλπ.);
Δεν πειράζει αν τα έχεις ξανασυζητήσει όλα αυτά. Πάρε μαζί σου ένα τετράδιο και κράτα σημειώσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι, αν οι απαντήσεις του γιατρού στα παραπάνω είναι αποθαρρυντικές, πρέπει να κάνεις την καρδιά σου μάρμαρο και να σκεφτείς αποκλειστικά το καλό του γατούλη, παραμερίζοντας τον δικό σου πόνο... :/: Δυστυχώς, καμιά φορά έρχεται στιγμή που δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας γατιά παρά μόνο αυτό... :(

Καλή τύχη στο γατουλάκι και καλή δύναμη σε σένα εύχομαι, γιατί περνάτε πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση. Το ξέρω γιατί τα πέρασα κι εγώ και το καλό μου το Ζιζίκι. :(
Πάντως νιώθω ότι έκανα το σωστό κι ας γίνομαι ακόμα κουρέλι όταν το σκέφτομαι.

και το καλυτερο να παρεις και αλλες γνωμες..ρωτα και τον γιατρο του φορου..

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Και γω ευχομαι να πανε ολα καλα..

:(:(:(

Πληροφοριακά, για να εξηγήσω ότι στην περίπτωσή μας δεν υπήρχε άλλη λύση, το Ζιζίκι μου είχε καρκίνο στους μαστούς. Το παλεύαμε 2 χρόνια με εγχειρήσεις, αλλά κάποια στιγμή η απαίσια αρρώστια μας πρόλαβε και έκανε μετάσταση στους πνεύμονες. Το Ζιζίκι είχε δύσπνοια και δεν μπορούσε να φάει. Της δώσαμε κορτιζόνη δύο φορές, τη δεύτερη φορά δεν της έκανε τίποτα. Τότε ήταν που για πρώτη φορά συζήτησα με τον κτηνίατρο το ενδεχόμενο της ευθανασίας, όταν δηλαδή δεν υπήρχε καμία μα καμία, μα απολύτως καμία άλλη λύση, έστω και προσωρινή. :(
Αν δεν το κάναμε, θα πέθαινε από ασιτία (δεν έτρωγε τίποτα) και ίσως η ταλαιπωρία της να κρατούσε και έναν μήνα.

Αυτο με απασχολει κ μενα...Οτι μονο του δε τρωει εδω και μερες....οσο εχει φαει ητανε με δικη μου θεληση...και οι εξετασεις του εδειξαν χειροτερευση παρα την αγωγη...πολυ δυσκολα...ευχαριστω και παλι.

Αυτο με απασχολει κ μενα...Οτι μονο του δε τρωει εδω και μερες....οσο εχει φαει ητανε με δικη μου θεληση...και οι εξετασεις του εδειξαν χειροτερευση παρα την αγωγη...πολυ δυσκολα...ευχαριστω και παλι.

Κάνεις πολύ καλά που τον παραχαϊδεύεις και τον ταϊζεις στο στόμα γιατί ο γατούλης το εκτιμά και, επί πλέον, αυτές αργότερα θα γίνουν πάρα πολύ πολύτιμες αναμνήσεις! Δίνε του όση χαρά μπορείς και δείχνε του πόσο τον αγαπάς.

οσο μπορεις ταιζε τον στο στομα ισως να ειναι γερος οργανισμος και να επανελθει με την θεραπεια. ποσο χρονων ειναι?

Επειδή μόνο ο γιατρός σου κι εσύ ξέρετε τι είναι καλύτερο για το ζωάκι, είμαι σίγουρη πως θα βρεις τη δύναμη να κάνεις ό,τι χρειάζεται, διότι το αγαπάς πολύ. Εγώ, όμως, που δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με την ιδέα του θανάτου και θέλω να έχω εξαντλήσει όλες τις περιπτώσεις θα σου συνιστούσα να ρίξεις μια ματιά εδώ, να επικοινωνήσεις με την εταιρεία άμεσα και να κάνεις μια προσπάθεια παράλληλα με την αγωγή (αφού το συζητήσεις με το γιατρό σου). Εύχομαι να έχεις τον απαραίτητο χρόνο και όλα να πάνε καλά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back