H γατούλα μου πρέπει να χάσει βάρος

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Μετα τις προσφατες αιματολογικες εξετασεις που εκανα στην Μυρτουλα και δεδομενου οτι το βαρος της εχει φτασει στα 5,800 κιλα(900γρ μεσα σε ενα χρονο επιπλεον) εχουμε μπει σε προγραμμα ελεχομενης διατροφης.
Και επειδη η προηγουμενη διατροφη της περιελαμβανε καθε πρωι μιση μικρη κονσερβα(την αλλη μιση την ετρωγε ο Αρης) ειπα να το ψαξω λιγο να μην της στερεισω αυτην την αγαπημενη συνηθεια.:hmm:
Ο κτηνιατρος μας απετρεψε απο τις κοινες κονσερβες, οποτε στραφηκα στην σειρα veterinary της Hill's που βρηκα στο Quiko.
Για παχυσαρκες γατες βρηκα τα εξης.
1. adult light 1-6 με χαμηλα λιπαρα

2.r/d τροφη με χαμηλη περιεκτικοτητα σε λιπαρα και υψηλη περιεκτικοτητα σε ινες,συμπληρωμενη με L-καρνιτινη για να μειωνει το σωματικο λιπος,ενω διατηρει την μυικη μαζα για υγιεινη απωλεια βαρους.

3.w/d προσφερει οτι ακριβως η προηγουμενη αλλα βοηθαει επισης στον ελεγχο του διαβητη και σε ορισμενα προβληματα του εντερου

4.m/d τροφη με χαμηλη περιεκτικοτητα σε υδατανθρακες και υψηλη σε πρωτεινες για να διεγειρει την απωλεια βαρους σε υπερβαρες γατες και να σταθεροποιει την γλυκοζη στο αιμα σε περιπτωση διαβητη.

Εχω παρει μια απο την καθε μια(εκτος απο την w/d που μου φανηκε πολυ εξειδικευμενη) για να δω αν τις αρεσουν.Η συσκευασιες τους ειναι πολυ μεγαλες 156 γρ, οποτε σκεφτηκα να τρωει η Μυρτουλα καθε μερα απο 1/4 και 1/4 ο Αρης και την υπολοιπη την αλλη μερα.Ευτυχως υπαρχουν και τα δικα τους καπακια για να κλεινεις την υπολοιπη κονσερβα και να την βαζεις στο ψυγειο.
Το υπολοιπο της διατροφης τους θα το συμπληρωνω με κροκετες με χαμηλα λιπαρα 10-12% .
Τις εχει δοκιμασει κανεις στην γατα του, ειναι ευγεστες η λογω μειωμενων λιπαρων δεν τις θελει η γατα?:hmm::)
Η τιμη τους ειναι απο 1.35-1,70 Ευρω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλή αρχή Νίκη και Μυρτούλα, ελπίζω κάποια να της αρέσει, ώστε πήρε λίγο στα γοφά ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμ...το καλύτερο πιστεύω που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις πλήρως τις κονσέρβες με ξηρά τροφή. Εμένα τα εικονιζόμενα μωράκια είναι σε δίαιτα εδώ και χρόνια αλλά που να χάσουν κανά χιλιόγραμμο αφού η μαμά τους βάζει περισσότερο! Πάντως παρατήρησα ότι η r/d της hills επειδή δεν έχει συντηρητικά -σορβικό κάλλιο αν δεν απατώμαι- δεν τους αρέσει τόσο πολύ. Το κατάλαβα τώρα που τους πήρα obesity control της royal και παθαίνουν αμόκ με το που βλέπουν την σακούλα! Άσε που θα σοπυ έρχεται και πιο οικονομικά με ξηρά τροφή...

ώστε πήρε λίγο στα γοφά ε;
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Νίκη, όπως είπαμε και στο τηλ, δες πρώτα τι θα σου προτείνει ο γιατρός της κι έπειτα οργανώνεσαι. Καλή επιτυχία στη Μυρτούλα! :)

Καλή σας επιτυχία! :)

Ευχαριστω κοριτσια, ο κτηνιατρος, μου εχει υποσχεθει φυλλαδιο με διατροφη γατας που πρεπει να χασει βαρος.Θα μου'το εχει η αυριο η την δευτερα, οποτε ενημερωνω και εσας.Τωρα για τις κονσερβες θα το συζητησω αναλυτικα μαζι του και για αυτες και για αλλες αν υπαρχουν και σιγουρα η δικη του γνωμη ειναι, που εχει την μεγαλυτερη βαρυτητα.:hmm:
Τελικα ειναι πολυ πιο ευκολο να κανω διαιτα στον εαυτο μου, παρα στην Μυρτουλα.:blink:;)

Τι εννοείς να χέσει βάρος?:lol::lol::lol::lol:Μάλλον να χάσει ήθελες να γράψεις αλλά γλώσσα λανθάνουσα....Παράλληλα με τη διατροφή καλό είναι να αυξήσει και τη δραστηριότητα της.Βοηθάει πιστεύω.Νομίζω υπάρχουν κτηνίατροι που βγάζουν δίαιτες για γάτες.Δε ρωτάς?

Προκειμένου να "χέσει" βάρος, πρέπει να "κλάσει μέντες " η Μυρτούλα:lol::lol::lol::lol::lol:

Νάσαι καλά Νίκη με τα τυπογραφικά σου λάθη:up::lol:, και καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή. Μάλλον φταίει ότι η Μυρτούλα είναι καθιστικός τύπος, οπότε, πρέπει να αρχίσει και εντατική γυμναστική, όχι μόνο διάβασμα:):)

Θα έπαιρνα όρκο ότι χθες η αγγελία έλεγε "να χάσει βάρος" :hmm:
Κάποιος σαμποτάρει τη Νίκη! :lol:

ποπό! να sai καλά νίκη με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου!!:up:

Το τυπογραφικό το διέπραξα εγώ, όταν πήγα να βάλω τόνους.:redface:
Συγγνώμη, Νίκη.:redface::redface::redface::redface:

ώστε εσύ είσαι ο δράστης! :P:lol:
τότε εσένα πρέπει να ευχαριστήσω που με έκανες να γελάω με το που ξύπνησα :up:

Καλά το φαντάστηκα! :bleh:

Θα έπαιρνα όρκο ότι χθες η αγγελία έλεγε "να χάσει βάρος" :hmm:
Κάποιος σαμποτάρει τη Νίκη! :lol:

Είπα κι εγώ... μαζί γκαβωθήκαμε κι εγώ κι η Πρεστομάνα;;;; :blink::blink::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Πάντως το τυπογραφικό έδωσε αφορμή για σπαρταριστά αντισχόλια!

:blink:Τωρα το ειδα και εγω!:lol: Ακομη γελαω!:lol:
Δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη ruko,αυτα τα λαθη ειναι και τα πιο χαριτωμενα.;)Μαλλον φταιω και εγω που ψιλοβαριεμαι να βαζω τονους.:redface:;)
Λοιπον ο κτηνιατρος μου υποσχεθηκε απο το τηλεφωνο οτι την Δευτερα θα μου εχει γραπτο προγραμμα διατροφης για την Μυρτουλα απο εταιρεια(αυτο το τελευταιο δεν το καταλαβα):hmm:
Ελενη Π εχεις δικιο.Και εγω συμφωνω οτι πρεπει να αυξηθει η κινηση της Μυρτουλας.Το προβλημα που ειχαμε ηταν το εξης.Μετα την υιοθεσια του Αρη,η Μυρτουλα "επεσε" πολυ.Εχασε την ζωηραδα της,κοιμοταν ολη την μερα και δεν εδειχνε κανενα ενδιαφερον οσο παιχνιδια και να της εδινα.:hmm:Ασε που ειχα τρομερες τυψεις, οτι ολα αυτα της τα προκαλεσα εγω ,με το που εφερα τον Αρουλη στο σπιτι της.:hmm::(
Για αυτο της εκανα και τις γενικες εξετασεις, μηπως αυτη η απαθεια οφειλεται σε κατι παθολογικο.:hmm:
Τις τελευταιες μερες ομως η Μυρτουλα δειχνει να ξαναβρισκει τον παλιο της εαυτο.:D Ξαναρχισε το πρωι να τριβεται στα ποδια μου νιαουριζοντας, κυνηγιεται καθε πρωι με τον Αρη και επιτελους ξανακοιμηθηκε στο κρεβατι μου,διωχνοντας μαλιστα τον Αρουλη.;):up:
Οποτε ειμαι αισιοδοξη οτι με λιγη προσοχη στην διατροφη της, θα καταφερει να απαλλαγει απο το περιττο βαρος,τωρα που ακομη δεν εχει επιπτωση στην γενικη της υγεια.
Σας ευχαριστω ολες για το ενδιαφερον και τις ευχες σας.:D
Θα σας ενημερωνω για την(ελπιζω;)) προοδο μας.

Νίκη μου, εκτός από το ότι πέθανα στο γέλιο με το τυπογραφικό της Ρούλας μας (μακάρι να χάνονταν έτσι τα κιλά, παρεμπιπτόντως), να σου πω ότι και η Μελίτσα ξεκινάει αυστηρότατη δίαιτα. Καλή τύχη σε σας και σε μας.

Το Μυρτουδάκι, το αγαπουλίνι σου, έπαθε ζηλιαροκατάθλιψη και τόριξε στο φαΐ:(:( Αχ, άντε, καλή συνέχεια και πες μας πώς θα αντιδράσει αυτή η πανέξυπνη και με προσωπικότητα γάτα;);)

Επίσης, και στη Μέλη καλή επιτυχία:up:Μην τρώτε πολλούς κουραμπιέδες, κορίτσια, ιδού τα αποτελέσματα:down:

Νίκη μου, εκτός από το ότι πέθανα στο γέλιο με το τυπογραφικό της Ρούλας μας (μακάρι να χάνονταν έτσι τα κιλά, παρεμπιπτόντως), να σου πω ότι και η Μελίτσα ξεκινάει αυστηρότατη δίαιτα. Καλή τύχη σε σας και σε μας.
Ευχαριστουμε πολυ Στελλα.Και καλη τυχη στην Μελιτσα στην δυσκολη προσπαθεια.:D:D:D
Αντε, καλη μας αρχη, και θα συγκρινουμε τα αποτελεσματα μας!;)

Το Μυρτουδάκι, το αγαπουλίνι σου, έπαθε ζηλιαροκατάθλιψη και τόριξε στο φαΐ:(:( Αχ, άντε, καλή συνέχεια και πες μας πώς θα αντιδράσει αυτή η πανέξυπνη και με προσωπικότητα γάτα;);)
Ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σας λογια!:redface::D

Επίσης, και στη Μέλη καλή επιτυχία:up:Μην τρώτε πολλούς κουραμπιέδες, κορίτσια, ιδού τα αποτελέσματα:down:

Η τελευταια συμβουλη Ελενη μου, μαλλον απευθυνεται σε μας, τις γατομαμαδες!;):lol::lol:

Λοιπον επανερχομαι παλι στο θεματακι μας.:)Πριν λιγο γυρισαμε απο τον κτηνιατρο μας, οπου ειχαμε παει για το ετησιο εμβολιο μας(τετραπλο συν λυσσας) και φυσικα μαζι με την εξεταση που εκανε στην Μυρτουλα, την ζυγησε.Δεν πιστευα στα ματια μου η ζυγαρια εδειξε 5.250 κιλα απο 5.800.Χασαμε 550 γραμαρια.:up::up::up:
Σε δεκα μερες που θα ξαναπαμε για το εμβολιο της λευχαιμιας, θα την ξαναζυγισουμε για να επιβεβαιωσω το αποτελεσμα. :D
Μιλαμε οτι χαρηκα περισσοτερο με τα γραμαρια που εχασε η Μυρτουλα απ'οτι με τα 18 κιλα που εχασα εγω απο τοτε που ξεκινησα την διαιατα.;)

Μπράβο σας! :up: Άντε και στα καλλιστεία τώρα...με τη φόρα που πήρε η κοπέλα σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back