H μαμά δεν θέλει πια το γατάκι της!

αλεξανδρ.ιωανν.

Νεοφερμένο μέλος

Ο αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
η γατα μου γεννησε πριν 43 μερες ενα και μοναδικο γατακι (η πρωτη της γεννα)
αυτη ειναι ενος ετους περιπου
ολα καλα ολες αυτες τις μερες.και το θυλαζε κανονικα και το προσεχε και ολα φαινοταν ενταξει
μετα απο 15 μερες αφου γεννησε ειχε οιστρο(περιεργο μου φανηκε):hmm:
τελος παντων,αφου με τρελανε την αφησα και ζευγαρωσε
απο τοτε μεχρι προχθες παλι ολα καλα και με αυτη και με το μικρο της
προχθες ομως απο το πρωι ηταν εξαφανισμενη.ηρθε λιγο (μου ειπε η μανα μου) το μεσημερι ειδε το μικρο της απο μακρια και ξαναεφυγε.
το βραδυ που την εψαχνα παντου για καμια ωρα δεν εδωσε σημια ζωης
την ξαναεψαξα μετα,παλι τιποτε
το πρωι που επαιζα με τι γατακι(αρσενικο ειναι) ανοιγω την εξωπορτα,κατεβαινω τα σκαλια με τον μικρο και να μπροστα μας η μαμα του:D
μας βλεπει,παω να την χαιδεψω και φευγει πιο κει.
στο παιδι της καμια σημασια.απλως το κοιταξε
ξαναπαω την πιανω,την χαιδευω και την βαζω μεσα στο σπιτι.
ακολουθει και ο μικρος και οπως παντα παει κοντα της να θυλασει
αυτη με το που την πλησιαζει του κανει πχχχχχχ(το γνωστο που κανουν οι γατες οταν νευριαζουν-απειλουνται) και του ριχνει μια στο προσωπο με το μπροστινο της ποδι:(:(
τον παιρνω κατευθειαν τον μικρο απο εκει και την ξαναχαιδευω
την παω για να φαει,δεν τρωει τιποτα,ξαναπλησιαζει ο μικρος και ... παλι πχχχχχχχχ:(
απο τοτε αυτη ειναι εκτος σπιτιου(εγω την αφησα-για την ασφαλεια του μικρου, αλλα και αυτη το θελει),οποτε την φωναζω δεν ερχεται,ουτε τρωει και οποτε την πλησιαζει το γατακι της του κανει παντα πχχχχχχχ!!
και σημερα το πρωι μου ειπε ο πατερας μου οτι εκανε εμετο(ενα πρασινο υγρο)
γιατι δεν θελει το παιδι της???
τοσο καιρο ολα οκ τωρα τι εγινε?
ειναι 2 μερες νηστικη
εντωματαξυ χθες μου ειπε ο πατερας μου παλι, οτι οταν ο μικρος νιαουριζε γιατι δεν μπορουσε να σκαψει να κανει την αναγκη του,αυτη τον ακουσε, ηρθε κοντα του να δει γιατι νιαουριζει και οταν αυτο την πλησιασε,αυτη... πχχχχχχχ
γιατι κανει ετσι???????:(
γιατι δεν θελει τι παιδι της??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: η μαμά δεν θέλει το γατάκι της

Καλησπερα.
Για τη γατουλα σου δεν ειναι πλεον "το παιδι της",αφου ειναι αρκετα μεγαλο για να τρωει μονο του και της ηρθε μαλιστα ξανα οιστρος,ειναι πλεον μια ξενη γατα.Μπορει να το διωξει,να το κυνηγησει,ή να ζευγαρωσει μαζι του οταν ερθει σε καταλληλη ηλικια.Για τον εμετο δεν ξερω να σου πω,μπορει να ειναι οτιδηποτε,απο κατι εντελως απλο και ακακο,εως καποια ασθενεια που μπορει να κολλησε με το ζευγαρωμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: H μαμά δεν θέλει το γατάκι της

καλα απο τη μια στιγμη στην αλλη?
παιζει ρολο το αν ειναι ξανα εγκυος?
το καημένο αυτο παει να θυλασει κι αυτη του αγριευει
εντωματαξυ εχει ακομη γαλα στους μαστους της
και ειχε μονο ενα.το πρωτο της γατακι
μπορει να γινει και επικινδυνη προς αυτο?
μπορω να κανω κατι να του φερεται πιο "φιλικα"?

Γινεται σχετικα συντομα γιατι ειναι ο μονος τροπος να επιβιωσουν τα αιλουροειδη.Βεβαια κανονικα στη φυση θα του ειχε μαθει τα βασικα πριν το διωξει,αλλα ετσι οπως εχουμε κανει το περιβαλλον και τις συνθηκες που ζουν,οι ορμονες της την σπρωχνουν να ξαναζευγαρωσει αμεσα.Δεν ξερω αν παιζει ρολο η νεα εγκυμοσυνη,παντως υπαρχει περιπτωση και στα επομενα γατακια της το ιδιο να κανει.Το γαλα μπορει να της κανει μαστιτιδα,πρεπει να τη δει γιατρος και να της δωσει φαρμακο για να σταματησει.Για τη συμπεριφορα δε μπορεις να κανεις κατι,αν δε στειρωθει αυτο θα γινεται,αν οχι απο τον πρωτο μηνα της ζωης των μικρων,απο τον δευτερο.

του εχει μαθει πολλα ηδη
με την βοηθεια την δικη μου θα ειναι μια χαρα ο μικρος.ελπιζω...
σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου
και κατι τελευταιο (προς το παρον:redface:)
του φερεται ετσι γιατι το βλεπει σαν κατι ξενο και δεν το θελει ή επειδη θελει να τον κανει ανεξαρτητο και να τον μαθει να στηριζεται στα ποδια του?
μπορει να γινει και επικινδυνη προς το γατακι?
ευχαριστω πολυ και παλι:)

Δεν τον αναγνωριζει πια σαν μωρο της,και οσο περνα ο καιρος θα τον "ξεχνα" και περισσοτερο.Οταν ειπα να τον παθει περισσοτερα,εννοουσα για να επιβιωνει,να κυνηγα,να κρυβεται...Εξαρταται απο την καθε γατουλα,μπορει και να νιωσει οτι απειλειται η περιοχη της,τα νεα της μωρα,μπορει και να αδιαφορησει.

δυστηχως ή ευτηχως υπαρχει και η χειροτερη περιπτωση..να τα φαει η μανα!!!
σε μερικες γατεσ το να μην θελουν το(τα) γατακι(-α) τους ειναι φυσικο..
αρα αυτο σημαινει οτι εσυ πρεπει να το αναλαβεις...δηλαδη...οχι αγελαδινο γαλα (μητρικο γατας απο καταστημα) επειτα μαλαξεις στη κοιλια για χωνεψει κ ενα ζεστο μερος γιατι τα γατακια δεν εχουν ακομα μαθει να ''φτιαχουν'' τη θερμοκρασια του σωματος τους

γεια σας και παλι (ειχα καιρο να μπω:redface:)
λοιπον...
ο μικρουλης ειναι 3ων μηνων και κατι ημερων...
η μαμα του οπως σας ειχα πει δεν τον ηθελε...
σιγα σιγα ομως αρχισαν και παλι να πλησιαζουν ο ενας τον αλλον
ωσπου τωρα ειναι αχωριστοι
και το καλο-περιεργο ειναι οτι ο μικρος θυλαζει συνεχεια
και το πιο περιεργο ειναι οτι η μαμα του εχει γαλα ακομη
δεν ειναι περιεργο οτι αφου δεν το αφηνε να θυλαζει για περιπου 25 ημερες, να εχει γαλα παλι?
εν τω μεταξυ ενω ειχε ζευγαρωσει δεν γεννησε ουτε ειχε οιστρο απο τοτε
σκεφτομαι μηπως ειχε καποια αποβολη και γι αυτο να εχει γαλα ακομη
δεν ξερω
παντως μεχρι τωρα ειναι μια χαρα και οι δυο :) και αχωριστοι

Ποτε ζευγαρωσε;Αν ζευγαρωσε πριν 25 μερες π.χ. ακομα δεν θα εχει φανει καν η εγκυμοσυνη.Παντως αν ειναι εγκυος και ταυτοχρονα θηλαζει η γατουλα θα εξαντληθει,γιατι δεν τη στειρωνεις;

ζευγαρωσε αρχες Μαιου
15 μερες περιπου απο τοτε που γεννησε(το γραφω και στο αρχικο post)
αν ηταν εγκυος θα ειχε γεννησει

το σκεφτομαι για την στειρωση...
λεω να μου κανει κανα δυο γατακια ακομη
δεν ξερω... μπορει να την στειρωσω και τωρα :hmm:

Αν εχεις την ευχερεια να κρατησεις κι αλλα γατακια (υπολογιζε οτι μπορει να μη σου κανει δυο,αλλα εξι,θα τα κρατησεις ολα; ) γιατι δεν τη στειρωνεις και να φιλοξενησεις ή να υιοθετησεις δυο μικρα που ζητουν σπιτι και αυριο μπορει να μην υπαρχουν εξαιτιας μιας φολας ή ενος αυτοκινητου;;)

αν την αφησεις να γεννησει μετα θα πρεπει να στειρωσεις και την γατουλα αλλα και τα γατακια της και τα εξοδα σου θα αυξανονται εκθετικα.

ναι το οτι μπορει να γεννησει πολλα γατακια το σκεφτηκα κι εγω...
τοσα πολλα δεν μπορω να κρατησω οντως...
απλα ηθελα να εχω και αλλα γατακια απο αυτη την γατα γιατι την...αγαπαω:hug::hug:

αλλα μαλλον θα την στειρωσω:( ....δεν ξερω

Mα τα γατακια της δεν θα βγουν σαν και την ιδια,ουτε σημαινει οτι αν αποκτησει κι αλλα γατακια θα την αγαπας περισσοτερο ή λιγοτερο,ετσι δεν ειναι;Σκεψου οτι μπορει καποια αβοηθητα πλασματακια εκει εξω να χρειαζονται την αγαπη σου,δεν ειναι καλυτερα να τη νιωσουν και να βρουν μια αγκαλια,απο το να μη νιωσουν ποτε την αγαπη που νιωθει η γατουλα σου;Σκεψου ποσα δεν ειναι τοσο τυχερα οσο η μικρη σου,και γινε ο τυχερος τους ανθρωπος.:)

οταν ημουν μικρη ηθελα μονο γατακια απο την γατα μου. Νομιζα πως θα ειχαν τον χαρακτηρα της, το μεγεθος της, τον σωματοτυπο της, την ομορφια της, τα χρωματα της. Δεν ισχυει ομως κατι τετοιο. Το καθε γατακι εχει ξεχωριστο χαρακτηρα και ποτε κανενα γατακι δεν θα ειναι σαν την γατα σου, ακομα και αν το εχει γεννησει αυτη. Ξερω πως ο γατος μου ποτε δεν θα ειναι σαν την γατα που ειχα μικρη. Δεν θελω να ειναι σαν και αυτη. Θελω την δικη του προσωπικοτητα, θελω να μπορω να τον συγκρινω με αυτην, θελω να ανακαλυπτω καθημερινα την μοναδικοτητα του.

Η γάτα μου γρατζουνάει το γατάκι μου (το παιδί της :Ρ )

Καλησπέρα παιδιά,

παρατηρώ αυτές τις μέρες ότι η γάτα μου (1 χρόνου) γρατζουνάει το γατάκι που γέννησε πριν από περίπου 2 μήνες :/:
Μήπως φταίει το ότι είναι έγκυος και δεν θέλει να παίζει μαζί του; και σε απόσταση 2 μέτρων να είναι κάνει ένα "γκρρρρ" και ετοιμάζεται να τον γρατζουνίσει :/

Τί μπορώ να κάνω; Αν ξέρει κανείς τι φταίει ας μου πεί γιατί ανησυχώ :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου γρατζουνάει το γατάκι μου (το παιδί της :Ρ )

Η γάτα σου είναι έγκυος και υπάρχει και άλλο γατάκι στο σπίτι το οποίο το γρατζουνάει ή γρατζουνάει το δικό της; Μπερδεύτηκα λίγο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου γρατζουνάει το γατάκι μου (το παιδί της :Ρ )

Λογικά, το απογαλακτίζει. Ειδικά εάν είναι έγκυος, αυτό κάνει.
Σκέψου και τη στείρωση πάντως...Ταλαιπωρούνται πολύ με τις απανωτές γέννες. Σίγουρα θα είναι ακόμα πετσί και κόκκαλο από το θηλασμό της προηγούμενης γέννας :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back