H νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
περαστικα του!!

Mε τόση αγάπη που εισπράττει το κουραμπιεδάκι είναι δυνατόν να μην γίνει καλά;:kiss:

Πολύ παρήγορο αυτο που λέει ο γιατρός Νόνικα!!!! :up:Μακάρι να ειναι κάτι που ειναι στην αρχή... Βρες και τις άλλες τιμές τις αρχικές να τις βάλεις να σου πει τη γνώμη του....
Αχ :up:εχω ενα προαισθημα πως όλα θα παρουν το δρόμο τους και ο Ραμσής θα εχει μια τελεια πορεια στο προβλημα αυτο. Ολα θα πανε καλα θα δεις:up:
:up:

Ευχαριστουμε που μας σκεφτοσαστε...:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το τεστ με το στικ δεν θα μας βγαλει απο την απορια;

Ασχετο,γιατι στην συνταγη προσθετουμε αλατι,δεν πρεπει να το αποφευγει;

Μπορει να ειναι κι απο αυτο,μακαρι!

To PKD τι ειναι;;;Υπερηχους παντως δεν καναμε.:hmm:

Για μονιμη διατροφη με κονσερβα δεν θα το αντεχε η τσεπη μου με καμια περιπτωση,ειδικα τις k/d που πρεπει να τρωει αυτος.:/:Αν τις μουσκευω πρωτα;
Ειδικη διατροφη μου ειπε κι ο δικος μου,την k/d και κομμενες οι λιχουδιες.Η αιτια πως να βρεθει;
Τωρα που δεν καναμε αιματολογικες τι να κανω,να τον ξαναναρκωσω μωρε,κριμα ειναι.:/:Ασε που φοβαμαι καπακι δευτερη ηρεμιστικη.:(
Να μην περιμενω πρωτα τα αποτελεσματα απο το στικ;
Το PKD ειναι οι πολυκυστικοί νεφροί που πολλες φορές έχουν για αυτο προδιάθεση τα περσικά γατάκια. Ειναι νομίζω κληρονομική νόσος και γι αυτο οι γονεις πριν ζευγαρώσουν πρέπει πάντα να ελέγχονται.
Η αιτία που σου λεει η Ελενα πρέπει να βρεθει ουτως ώστε να αντιμετωπιστει καλλίτερα η νόσος.
Ο υπερηχος θα σου δειξει ίσως αν υπάρχουν κύστες στα νεφρά
Αν μπορουσες να κάνεις κι άλλες αιματολογικες εξετάσεις οπως σε συμβουλεψε κι ο γιατρος του φόρουμ θα ήταν πολυ καλό Νόνικά μου γιατι θα μπορουσαν να συνεκτιμηθουν όλες οι τιμες μαζί... τι να πω.
Περαστικά στον ζουζουνο μας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οντως ειχε φαει πριν του παρουν αιμα,μηπως ηταν γι'αυτο ανεβασμενη η γλυκοζη;
Για εξέταση ζαχάρου συνήθως πρέπει να είναι 12 ώρες νησικός. Και συνεκτίμηση και του πόσο στρεσαρισμένο είναι το ζώο κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας.
Αυτά μου είχαν πει κτηνίατροι.

Ερωτηση : γιατι θεωρεις δεδομενο οτι πρεπει να ναρκωθει το γατι για νατου παρουν αιμα? Ο γιατρος μας δεν χρειαστηκε σχεδον ποτέ να ναρκωσεις ζωο εκτος απο τελειως αγριο. Μου κανει εντυπωση εχω δαπιστωσει οτι πολλοι κτηνιατροι τελικα καταφευγουν στη ναρκωση γιατι δεν μπορουν να ηρεμουν το ζωακι και να σου πουν πως να το κρατας για να κατσει

Ερωτηση : γιατι θεωρεις δεδομενο οτι πρεπει να ναρκωθει το γατι για νατου παρουν αιμα? Ο γιατρος μας δεν χρειαστηκε σχεδον ποτέ να ναρκωσεις ζωο εκτος απο τελειως αγριο. Μου κανει εντυπωση εχω δαπιστωσει οτι πολλοι κτηνιατροι τελικα καταφευγουν στη ναρκωση γιατι δεν μπορουν να ηρεμουν το ζωακι και να σου πουν πως να το κρατας για να κατσει
Μα Ασημίνα και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτηκα οταν διάβασα προηγουμένως τα νέα αλλα να σου πω την αλήθεια δεν ειπα τίποτα γιατι φαντάστηκα πως ίσως δεν του βρίσκει φλέβα ο γιατρός???τι να πω.:hmm: Πάντως κ σ΄εμάς ο κτηνίατρος όσες φορές πήρε αιμα απο τα γατάκια που του έχω πάει (ειτε αδεσποτάκια είτε στα δικά μου) το πήρε χωρίς νάρκωση και πολύ εύκολα.

Παιδια οι φλεβες των γατων ειναι πολυ λεπτες και κινουνται,και πρεπει το ζωο να ειναι πολυ συνεργασιμο για να του παρουν αιμα οσο ειναι ξυπνιο.Στρεσσαρονται πολυ,και εξαλλου δεν τους γινεται ναρκωση,αλλα ηρεμηση.

Τι να πω εγω αν ημουν κτηνιατρος θα εδινα πολύ μεγαλυτερη σημασια στην ηρεμηση με χαδια στο ζωο και στην σχεση εμπιστοσυνης και ας αναλαμβανα λιγοτερα περιστατικα κι ας εβγαζα λιγοτερα. Δεν θα ναρκωνα με του ψυλλου πηδημα. Τετοιους γιατρους εκτιμω και σε ανθρωπους και σε ζωα προσωπικα.Μου κανει εντυπωση ποσο ψυχρα φερονται μερικοι και στα δυο. Πως να κατσει και γιατι να κατσει μετα το ζωακι, που σε ηξερε κυριε? κανατε φανταρικο μαζι???

Τι να πω εγω αν ημουν κτηνιατρος θα εδινα πολύ μεγαλυτερη σημασια στην ηρεμηση με χαδια στο ζωο και στην σχεση εμπιστοσυνης και ας αναλαμβανα λιγοτερα περιστατικα κι ας εβγαζα λιγοτερα. Δεν θα ναρκωνα με του ψυλλου πηδημα. Τετοιους γιατρους εκτιμω και σε ανθρωπους και σε ζωα προσωπικα.Μου κανει εντυπωση ποσο ψυχρα φερονται μερικοι και στα δυο. Πως να κατσει και γιατι να κατσει μετα το ζωακι, που σε ηξερε κυριε? κανατε φανταρικο μαζι???
Εγω παντως θα προτιμουσα αν το ζωο μου αγχωνοταν να του γινει μια ηρεμηση,εχω μαθει και για γατες που εμειναν απο καρδια σε αιμοληψια.Δεν ειναι θεμα εμπιστοσυνης Ασημινα,δεν καταλαβαινει το ζωο οτι ο γιατρος το κανει για το καλο του,και καλως ή κακως δεν τον βλεπουν εκτος ιατρειου για να τον συνδεσουν με καλες εμπειριες.Με πεντε λεπτα χαδια δε νομιζω να κατσει ηρεμο για να του παρει αιμα,κι εγω επαναλαμβανω θα προτιμουσα να του κανει ηρεμηση παρα να του σπασει φλεβες ή να αγχωθει το ζωο.Κι επαναλαμβανω,αλλο η ναρκωση,αλλο η ηρεμηση.

Εχει γινει ανακοπη και σε ηρεμηση προσφατα σε ζωο... Δεν μιλαω για 5 λεπτα χαδια μιλαω για σχεση εμπιστοσυνης με το ζωο.Αυτο δεν γινεται σε πεντε λεπτα.Ειναι θεμα γενικοτερης συνεργασίας με αυτον που το εχει. Πιστευω οτι εκτος πο αγχωμενους ιδιοκτητες (περισσοτερο απο το ζωο)ο καε ιδιοκτητης ξερει το ζωο του και μπορει να βοηθησει ενεργα εναν ηρεμο καλο γιατρο να το ηρεμησουν με φυσικο τροπο. Τωρα αν τον νοιαζει να εχει πελατες μονο αλλο αυτο. Φυσικα δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις που θα χρεαστει φαρμακο αλλα αυτο ναεινι η εξαιρεση κι οχι ο κανονας για να τελειωνουμε. Το λεω εχοντας προσφατα παει ζωο στο δικο μας για αιμα που δεν καθοτανε μας πηρε εικοσι λεπτα και ομως τελικα το καταφέραμε. Και δε το λεω για ναπροβαλλω τον δικο μας ο καθε γιατρος θα μπορουσε αν ηθελε. Η αποψη μου ειναι να χρησμοποιουνται κυριως φυσικες μεθοδοι και σε εξαιρεσεις φαρμακα γενικότερα.Δεν το πετυχαινουμε παντα αυτο αλλα αυτο πιστευω

Τι να σου πω,μαλλον εχετε εξαιρετικο γιατρο ή εχεις εκπληκτικα ηρεμα ζωα,απο τα δικα μου μονο η Μόιρα καθεται αλλα και παλι βλεπω τοσο πανικο στα ματια της που θα προτιμουσα να μην καταλαβαινει παρα να το περνα αυτο.

Τι να σου πω,μαλλον εχετε εξαιρετικο γιατρο ή εχεις εκπληκτικα ηρεμα ζωα,απο τα δικα μου μονο η Μόιρα καθεται αλλα και παλι βλεπω τοσο πανικο στα ματια της που θα προτιμουσα να μην καταλαβαινει παρα να το περνα αυτο.

Συμφωνώ μαζί σου Δώρα.:) Και εγώ πιστεύω ότι είναι μιά στρσογόνος εμπειρία για το ζώο, είτε κάθεται ήρεμο αλλά φοβισμένο είτε αντιδρά άγρια.:hmm:
Εδώ και στους ανθρώπους συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.Αν μετρήσεις καρδιακούς παλμούς και πίεση την ώρα της αιμοληψίας πάντα είναι λίγο αυξημένοι.:hmm:Και το λέω από προσωπική εμπειρία.Όταν έδωσα αίμα την τελευταία φορά η νοσοκόμα μου μέτρησε την πίεση και ήταν πάνω από 15.Και δεν ανεβάζω ποτέ πίεση πάνω από 12-13 και είμαι τελείως εξοικιωμένη με βελόνες.Της είπα μάλιστα δεν είναι δυνατόν αφού δεν φοβάμαι καθόλου, και μου είπε πάντα όσο ήρεμος και να είναι κανείς λίγο στρες θα το έχει.Σκεφτείτε τώρα ένα ζωάκι που δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα.:hmm:Συγμώμη αν βγήκα λίγο ΟΦΦ.

Εχω καθε ειδους ζωα ο βουλιτσος πρεπει πχ να παει ναρκωμενος στο γιατρο γιατι παθαινει αμοκ οταν τον βλεπει εκει φυσικα και θα χρειαζονταν ηρεμηση στο καλοκαιρακι ομως και το χιονακι που ειναι ανετα η τη καλυψουλα που σρεσει τους αντρες γενικως με χαδια θα ηρεμουσαν, ετσι ειναι και στα αλλα υπαρχουν μικρα που τα χαιδευουμε και καθονται μια χαρα και δεν δειχνουν καν να πονανε κι αλλα σαν την απαλουλα που παθαινουν ταρακουλο και θελουν ενα τεταρτο για να ερθουν στα συγκαλα τους εκει τον σημαντικο ρολο τον παιζει ο διοκτητης η αυτος που παει το ζωο και το ξερει οχι ο γιατρος ο γιτρος αν ειναι χαδιαρης θα βοηθησει παρα πολυ κι αυτος. Αυτο λεω. Δεν ειναι θεμα γιαρου μας ειναι θεμα οτι ολοι πανε αγχωμενοι στο κτηνιατρο αντι να συνοδεψουν το ζωο τους ηρεμα και αυτη την ηρεμια να του μεταδωσουν.
Εκτος παθολογικων καταστασεων στυλ βουλιτσου τα αλλα ζωα οταν εισαι ηρεμος ο γιατρος ειναι ψυχραιμος και χαδιαρης μια χαρα θα τα παν αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια.
Εχω δει κτηνιατρους να φοβουνται ειδικα τις γατες κα αν ο γιατρος φοβαται ειναι αγχωμενος κι ο ιδιοκτητης αδυνατο το ζωο να παραμεινει ησυχο. Ολα παιζουν το ρολο τους. Βγηκαμε οφ τοπικ μαλλον πρεπει να ανοιξουμε αλλο για συμπεριφορα κατ την αιμοληψια.

εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κτηνίατροι με εμπειρία κ κτηνίατροι χωρίς μεγάλη πείρα οι οποίοι καταφεύγουν με το παραμικρό στην εύκολη λύση της νάρκωσης στη γάτα το οποίο το θεωρώ άκρως επικίνδυνο το να ναρκώνουμε ένα ζώο με το παραμικρό. Εν πάση περιπτώσει το θέμα μας είναι ο Ραμσής κ να δούμε τι θα γίνει κ πως κ τι ακριβώς θα χρειαστεί από εδώ κ πέρα

παντως και ο μπουκακος για να του παρουν αιμα,προναρκωση εγινε..αδυνατον οχι μονο να σταθει...αλλα και να τον βγαλεις απο το κλουβι........λιονταρι παιδι μου.....λιονταρι..το ατιμο!!!!!!!:lol::lol::lol:

παντως και ο μπουκακος για να του παρουν αιμα,προναρκωση εγινε..αδυνατον οχι μονο να σταθει...αλλα και να τον βγαλεις απο το κλουβι........λιονταρι παιδι μου.....λιονταρι..το ατιμο!!!!!!!:lol::lol::lol:
Ετσι έγινε κ με την δική μου την κρατούσαμε 4 άτομα για να πάρει αίμα κ την τελευταία στιγμή έσπασε την φλέβα όμως επειδή ο γιατρός είναι κ στο πανεπιστήμιο κ έχει εμπειρία αρκετή (γι αυτό το είπα κ πιο πάνω) πήρε αίμα κ μάλιστα για δύο εξετάσεις κ μου είπε το εξής όταν όλα αποτύχουν βάζουμε καθετήρα ;) πάντως ποτέ δεν μπήκε στην λογική της νάρκωση όσα ζώα κ αν του έχω πάει για αιμοληψία

Ευυχαριστω για την συνταγη!:)
Οι προηγουμενες που καναμε πριν λιγους μηνες ηταν φυσιολογικες -δυστυχως δεν βρισκω το χαρτι:redface::/:-απλα ειχε λιγο ανεβασμενη κρεατινινη(ουρια κτλ ηταν φυσιολογικα).
Την k/d τοτε την πηραμε σχεδον προληπτικα,δεν πιστευε ο γιατρος οτι ειχε προβλημα ο γατος κι ειπε οτι η μικρη αυξηση της τιμης οφειλοταν στην πολυθερμιδικη παστα που του εδινα για να παχυνει.
Ολο το καλοκαιρι η συμπεριφορα του ηταν φυσιολογικη κι αλλαξε αποτομα πριν ενα μηνα,αρα τωρα πρεπει να του παρουσιαστηκε το προβλημα.
Ρωτησα αν χρειαζοταν να κανω κι αλλες εξετασεις και μου ειπε οτι αυτες οι παραμετροι αρκουν για να καταλαβει αν εχει προβλημα,γι'αυτο και δεν καναμε.Επρεπε να γινουν κι οι αλλες;;;
Εφαγε κι ηρεμιστικη ενεση ο καημενος και δεν θελω να το περασει παλι οποτε αν μπορουμε να το αποφυγουμε θα ηταν καλυτερα,φοβαμαι μηπως δεν αντεξει η καρδια του,εφαγε 2 ναρκωσεις πριν 3 μηνες και ειναι αρκετα ταλαιπβρημενος ο οργανισμος του.:/:
Τωρα μου εδωσε το στικ με τα χρωματιστα κουτακια για να το βρεξω με τα ουρα του για να δει ακομα καποιες ενδειξεις,περιμενω να ξανακατουρησει εξω για να το κανω,δεν ειναι αρκετο αυτο;
Οντως ειχε φαει πριν του παρουν αιμα,μηπως ηταν γι'αυτο ανεβασμενη η γλυκοζη;
Το τεστ με το στικ δεν θα μας βγαλει απο την απορια;

Ασχετο,γιατι στην συνταγη προσθετουμε αλατι,δεν πρεπει να το αποφευγει;

Μπορει να ειναι κι απο αυτο,μακαρι!

To PKD τι ειναι;;;Υπερηχους παντως δεν καναμε.:hmm:

Για μονιμη διατροφη με κονσερβα δεν θα το αντεχε η τσεπη μου με καμια περιπτωση,ειδικα τις k/d που πρεπει να τρωει αυτος.:/:Αν τις μουσκευω πρωτα;

Ειδικη διατροφη μου ειπε κι ο δικος μου,την k/d και κομμενες οι λιχουδιες.
Η αιτια πως να βρεθει;
Τωρα που δεν καναμε αιματολογικες τι να κανω,να τον ξαναναρκωσω μωρε,κριμα ειναι.:/:Ασε που φοβαμαι καπακι δευτερη ηρεμιστικη.:(
Να μην περιμενω πρωτα τα αποτελεσματα απο το στικ;
Κανονικα πρεπει να γινουν και αιματολογικες και βιοχημικες για αν δουμε την πρωτεϊνεμια:hmm:, αλλα αν εχει προβλημα στα νεφρα θα ειναι δυσκολο με την ναρκωση. Το αλατι ειναι απαραιτητο συστατικο της τροφης και πρεπει να το παιρνει στη σωστη ποσοτητα και επισης ενας υπερηχος η μια ακτινογραφια καθως και εξετασεις του ουρου αν μπορεις να το μαζεψεις η μετα απο καθετηριασμο η πιεση της ουρηθρας

Ετσι έγινε κ με την δική μου την κρατούσαμε 4 άτομα για να πάρει αίμα κ την τελευταία στιγμή έσπασε την φλέβα όμως επειδή ο γιατρός είναι κ στο πανεπιστήμιο κ έχει εμπειρία αρκετή (γι αυτό το είπα κ πιο πάνω) πήρε αίμα κ μάλιστα για δύο εξετάσεις κ μου είπε το εξής όταν όλα αποτύχουν βάζουμε καθετήρα ;) πάντως ποτέ δεν μπήκε στην λογική της νάρκωση όσα ζώα κ αν του έχω πάει για αιμοληψία

Πωπω........πρεπει να ειναι πολυ "τσιφτυς" ο γιατρος σου!!!!!!!!! μπραβο του.......:D.αχρειαστος να ειναι...αλλα αν τυχει κατι σοβαρο στα δικα μου θα τον εχω στα υποψην.......:)

Παιδια ξυπνιος δεν καθοταν να του παρει αιμα με καμια κυβερνηση,στην αρχη ηταν ηρεμος αλλα με το πρωτο τσιμπημα πανικοβληθηκε και θα μοορουσε να πληγωθει με τις αποτομες κινησεις που εκανε.Παλευαμε 20 λεπτα και τελικα μ'εστειλε σε αλλο κτηνιατρο που ειχε και βοηθους,ακριβως για να αποφυγουμε την ηρεμιστικη!!!
Ο δευτερος δεν μπορουσε ουτε κι εκεινος,ο Ραμσης παλι ηταν τρομοκρατημενος κι ετσι κατεληξε στην ηρεμιστικη ενεση.
Το θεμα ειναι ΤΩΡΑ τι κανω;;;
Αν τον ξαναπαω δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσουν να του παρουν αιμα ξυπνιο,αν παλι θελουν να κανουν ενεση δεν ειναι επικινδυνο;:(

Το στικ ακομα δεν το χρησιμοποιησα,δεν πετυχα φρεσκια λιμνουλα ουρων...:rolleyes:
Απο αυτο τι θελει να δει ο κτηνιατρος;
Μου ειπε να βραχει οπωςδηποτε το γαλαζιο κουτακι!

Παιδια ξυπνιος δεν καθοταν να του παρει αιμα με καμια κυβερνηση,στην αρχη ηταν ηρεμος αλλα με το πρωτο τσιμπημα πανικοβληθηκε και θα μοορουσε να πληγωθει με τις αποτομες κινησεις που εκανε.Παλευαμε 20 λεπτα και τελικα μ'εστειλε σε αλλο κτηνιατρο που ειχε και βοηθους,ακριβως για να αποφυγουμε την ηρεμιστικη!!!
Ο δευτερος δεν μπορουσε ουτε κι εκεινος,ο Ραμσης παλι ηταν τρομοκρατημενος κι ετσι κατεληξε στην ηρεμιστικη ενεση.
Το θεμα ειναι ΤΩΡΑ τι κανω;;;
Αν τον ξαναπαω δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσουν να του παρουν αιμα ξυπνιο,αν παλι θελουν να κανουν ενεση δεν ειναι επικινδυνο;:(

Το στικ ακομα δεν το χρησιμοποιησα,δεν πετυχα φρεσκια λιμνουλα ουρων...:rolleyes:
Απο αυτο τι θελει να δει ο κτηνιατρος;
Μου ειπε να βραχει οπωςδηποτε το γαλαζιο κουτακι!
Θελει να δει αν εχει αιματουρια:hmm: ή πρωτεΐνες στα ουρα

Αιματοουρια δεν εχει σιγουρα!!!
Το στικακι δεν το χρησιμοποιησα ακομα:/: διοτι ελειπα εκτος για κατι εκτακτο και κατα εναν περιεργο τροπο σταματησε να κατουραει εξω,οχι τελειως αλλα τωρα το κανει μια-δυο φορες στις δυο μερες περιπου και δεν μπορω να καταλαβω γιατι.Να ειναι απο το φαγητο δεν νομιζω,περιπου μια εβδομαδα εχει που την ξεκινησε την k/d,ποτε να προλαβε να δρασει;
οπως και να εχει θα προσπαθησω να τον παρακολουθησω οσο μπορω και να το βουτηξω επιτελους το στικ.:rolleyes:
Τωρα για το αιμα τι να κανω;;;;
Εφ οσον δεν καθεται με τιποτα να του παρουν αιμα χωρις ηρεμιστικη να το αφησω για πιο μετα;;;
Υπαρχει αλλος τροπος να τσεκαρουμε την γλυκοζη χωρις να χρειαστει αιμα;;;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back