H νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αιματοουρια δεν εχει σιγουρα!!!
Το στικακι δεν το χρησιμοποιησα ακομα:/: διοτι ελειπα εκτος για κατι εκτακτο και κατα εναν περιεργο τροπο σταματησε να κατουραει εξω,οχι τελειως αλλα τωρα το κανει μια-δυο φορες στις δυο μερες περιπου και δεν μπορω να καταλαβω γιατι.Να ειναι απο το φαγητο δεν νομιζω,περιπου μια εβδομαδα εχει που την ξεκινησε την k/d,ποτε να προλαβε να δρασει;
οπως και να εχει θα προσπαθησω να τον παρακολουθησω οσο μπορω και να το βουτηξω επιτελους το στικ.:rolleyes:
Τωρα για το αιμα τι να κανω;;;;
Εφ οσον δεν καθεται με τιποτα να του παρουν αιμα χωρις ηρεμιστικη να το αφησω για πιο μετα;;;
Υπαρχει αλλος τροπος να τσεκαρουμε την γλυκοζη χωρις να χρειαστει αιμα;;;
Η γλυκοζη μπορει να μετρηθει και με τα κλασικα μηχανακια που εχουν οι διαβητικοι και θελει μια σταγονα αιμα συνηθως απο το αυτακι:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοβαρα;;Ε τοτε αυτο θα κανω,θα παρω τηλ οσους κτηνιατρους ξερω να ρωτησω αν εχουν το μηχανημα να το δουμε ετσι!!!:up:
Πρεπει να ειναι νηστικος οταν τον παω;Μην την πατησω παλι.:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο δικός μου πάντως Νόνικα έχει αυτό το μηχανηματάκι και τους έκανε εξέτασα με ένα τσίμπημα στο αυτάκι:)Ούτε που το κατάλαβαν;)

Αν το ηξερα πιο πριν δεν θα αγχωνομουνα τοσο.:rolleyes:
Με την πρωτη ευκαιρια θα παμε να το δουμε:),περιμενω να μου πει κι εδω ο γιατρος αν χρειαζεται να ειναι νηστικος-διοτι τοτε μονο πρωι μπορουμε να κανουμε το τεστ.

Απ' ό,τι θυμάμαι νηστικός 6 ώρες:)

Ευχαριστω!:)
Αμμωνια ομως αν δεν παρουμε αιμα δεν θα κανουμε εξεταση,ειναι εντελως απαραιτητο να τη δουμε;;;
Μηπως φαινεται με το στικακι;;;

Λοιπον,μιλησα με τον κτηνιατρο και μου ειπε να τον παω τελος της αλλης εβδομαδας και να κανουμε τα εξης¨
1)Κανουμε ηρεμιστικη ενεση:/:,(ισως μειωμενη δοση)και κανουμε γρηγορα οτι ειναι να κανουμε και τον ξυπναμε αμεσως μολις τελειωσουμε.
2)Παιρνουμε αιμα παλι για να δουμε ξανα τις ιδιες παραμετρους(ουρια,κρεατινινη,γλυκοζη).
3)Παιρνουμε ουρα με καθετηρα για να δουμε αν εχει γλυκοζη αυξημενη στα ουρα-κατι που ειναι ενδειξη διαβητη-και καποιες αλλες παραμετρους.
4)Κανουμε υπερηχο για τα νεφρα.
Τι λετε;;;
Αν ηταν μονο να δουμε την γλυκοζη θα μπορουσαμε να το δουμε μονο με το μηχανηματακι αλλα για να παρουμε αιμα για εξετασεις και ουρα πρεπει να φαει ενεση παλι.:/:

Εμεις λέμε ότι όλα θα πάνε καλά:up: Και ότι ευτυχώς τον πήρες Νόνικά κ σώθηκε το γατάκι γιατί ούτε θέλω να σκέπτομαι τι θα γινόταν αν έμενε λίγο ακόμα στο δρόμο μόνος του.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά κ οι τιμές να έχουν θεαματική καλυτέρευση από τις προηγούμενες:up:

Ξερουμε πως θα κατεληγε...:mad:

Προς το παρον ας δουμε τι θα μας πει κι ο γιατρος για αυτα που εγραψα...:hmm:

Ξερουμε πως θα κατεληγε...:mad:

Προς το παρον ας δουμε τι θα μας πει κι ο γιατρος για αυτα που εγραψα...:hmm:
Γράψε το ποστ κ στο γιατρέ αρρώστησε γιατί εκεί τα βλέπει σίγουρα ενώ εδώ ίσως αργήσει να το δει

Σημερα του εκλεισα ραντεβου για το απογευμα της Πεμπτης,ειπαμε τελικα να μην κανουμε υπερηχο-πολυ γενικα αποτελεσματα,μη απολυτως εμπιστα-αλλα να κανουμε καποιες παραμετρους στο αιμα επιπλεον οι οποιες θα μας δειξουν πιο συγκεκριμενα αποτελεσματα.

Σημερα του εκλεισα ραντεβου για το απογευμα της Πεμπτης,ειπαμε τελικα να μην κανουμε υπερηχο-πολυ γενικα αποτελεσματα,μη απολυτως εμπιστα-αλλα να κανουμε καποιες παραμετρους στο αιμα επιπλεον οι οποιες θα μας δειξουν πιο συγκεκριμενα αποτελεσματα.

Ωραια........αιντε να δουμε.....ελπιζω να πανε ολα καλα...και θα πανε!!!:D:D:D

Καλή τύχη και εύχομαι το καλύτερο :up:

Ευχαριστω,αντε να δουμε που ειμαστε να μπουμε σε μια σειρα.:happy::rolleyes:

ολα καλα θα πανε..να μπουμε σιγα σιγα ολοι σε σειρα..σε 1μιση βδομαδα θα το περασουμε κι εμεις..ευχομαι οτι καλυτερο!

Απάντηση: Πρόβλημα στα νεφρά S.O.S!!!

Καλησπέρα και από μένα. Χτές πέθανε ο γατούλης μου από νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικία 14 ετών. Προσπαθήσαμε αρκετά να τον βοηθήσουμε με ορούς, ειδικές κονσέρβες, και η βελτίωση του ήταν προσωρινή λόγω των φαρμάκων. Αυτό που θα μου μείνει είναι οι ματάρες του που μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να μας χορτάσει πριν φύγει. Θα μου λείψει πάρα πολύ. :"( Εύχομαι για όποιον αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα να είναι στο αρχικό στάδιο της αρρώστιας και να αναρρώσει ο γατούλης του γρήγορα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι πολυ για τον γατουλη σου... κ εμενα ειχε προβλημα με τα νεφρα για μια περιοδο, ευτυχως ηταν περαστικο, οξειας μορφης νεφρικο προβλημα, αλλα περασαν πολλα απτο μυαλο μου εκεινη την περιοδο, ειμαι σιγουρη οτι εκανες οτι μπορουσες..καλο του ταξιδι:bye:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άστα...ζορίστηκα αρκετά που έφυγε...μ'αυτό το γάτο μεγάλωσα :/

Εχει κι ο δικος μου ο περσουλης και ξερω.....λυπαμαι που εχασες τον γατουλη σου...:(

Γεια σου Χάρη,
Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις γιατί και εμείς χάσαμε τελικά τον Καπουτσίνο μετά από δύο μήνες θεραπείας. Προσπαθήσαμε και εμείς να τον βοηθήσουμε κάνοντας τα πάντα, του βάζαμε κάθε μέρα ορό αλλά ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο η αρρώστια του..
Και εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί τον είχαμε 11 χρόνια και ακόμα μας λείπει! Να φανταστείς πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας μου.
Βέβαια τώρα πια έχουμε τη Φλώρα που έχει όλα τα φώτα πάνω της σε σημείο που την έχουμε κακομάθει :)
Του εύχομαι καλό ταξίδι του γατούλη σου!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back