mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειχε καποιος εμπειρια με νεοπλασια μαστων γατας? Τι εγινε?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος

Όταν λέμε νεοπλασία, εννοούμε κακοήθη όγκο, άρα καρκίνο. Σ' αυτές τις περιπτώσεις γίνεται είτε ολική είτε μερική μαστεκτομή, ανάλογα με το τι προτείνει ο γιατρός. Αυτό που σου είπε, ότι είναι κάτι συνηθισμένο, μου ακούγεται λίγο περίεργο... Συνηθισμένη είναι μια διάρροια, όχι μια νεοπλασία...

Γνωρίζω γατούλα με καρκίνο του μαστού, η οποία είναι 17 χρόνων, ζει και βασιλεύει. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να την παρακολουθεί συστηματικά ο γιατρός ώστε να προλάβετε, ο μη γένοιτο, κάποια μετάσταση.
Περαστικά σας εύχομαι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν θές, γράψε και το πρόβλημά σου ΕΔΩ Θα το δεί και ο Κτηνίατρος του φόρουμ, να σου πει και κάποια πιο ειδικά πράγματα.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Σωστό κι αυτό. Όσο για το "συνηθισμένο", αν εννοείς συχνό, τότε ναι, εμφανίζεται αρκετά συχνά. Εγώ φαντάστηκα ότι το έλεγε για την πολυπλοκότητα ή όχι της ασθένειας.Καλημέρα και απο μένα και καλωσήρθες.
Αν θές, γράψε και το πρόβλημά σου ΕΔΩ Θα το δεί και ο Κτηνίατρος του φόρουμ, να σου πει και κάποια πιο ειδικά πράγματα.![]()
Νομίζω ότι ο έλεγχος για μεταστάσεις γίνεται με υπέρηχο ή αξονική (ή και μια απλή ακτινογραφία, αν πρόκειται για θώρακα, αν και δεν είναι πάντα αξιόπιστες).
Επίσης, μήπως να σκεφτόσουν να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη; Εδώ θα βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη του φόρουμ.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

ruko
Διάσημο μέλος
Όταν λέμε νεοπλασία, εννοούμε κακοήθη όγκο, άρα καρκίνο.
Να σημειώσω εδώ ότι η νεοπλασία δεν είναι πάντα κακοήθης: υπάρχουν και καλοήθεις, που δεν κάνουν μεταστάσεις και δεν απειλούν άλλους ιστούς. Οπότε μια νεοπλασία δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι η ζωή της γατούλας σου κινδυνεύει.
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω να σε κατατοπίσω περισσότερο. Φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις και να σου πει ο γιατρός πώς να το χειριστείς. Οπότε καλύτερα να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες απ' τον ίδιο ή, στην ανάγκη, να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.
Καλώς ήρθες και εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη Mercy.
mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπως και να εχει εχω αρχισει να συνειδητοποιω οτι η Μercy αρχισε να μεγαλωνει...
Ποσο πιο γρηγορη ειναι η εξεληξη της ζωης τους! Την μεγαλωσα και τωρα θα την νταντεψω και στα γεραματα της! Βλεπει κανεις ολα τα σταδια της ζωης.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Mercy, συμπατριώτισσα και πιθανή κοντοχωριανή, εδώ οι εμπειρίες με νεοπλασία γατίσιων μαστών...Ειχε καποιος εμπειρια με νεοπλασια μαστων γατας? Τι εγινε?
Η Άσπρη μου (κι εγώ μαζί της) παλεύουμε μ' αυτό το πρόβλημα από το τέλος του 2007. Η Άσπρη μου έχει την ίδια ηλικία με τη δική σου γάτα, δηλαδή φέτος στο τέλος Μαϊου θα κλείσουμε τα 11. Από τις 28.12.07 μέχρι τώρα, έχουμε κάνει 4 εγχειρήσεις για αφαίρεση όγκων.
Όπως ισχύει και για τους ανθρώπους, η βασική ενέργεια που σου δείχνει τι ακριβώς τρέχει είναι η βιοψία. Δηλαδή, ο όγκος που αφαιρείται πρέπει να πάει σε παθολογοανατόμο για εξέταση. Εκεί σου λένε σίγουρα αν ο όγκος είναι καλοήθης ή κακοήθης, αν η εκτομή του έγινε καλά ή όχι κι αν έχει κάνει μεταστάσεις.
Εύχομαι να περάσει πολύς-πολύς καιρός προτού χρειαστεί κι άλλη εγχείρηση η ψιψίνα σου. Όμως, αν χρειαστεί, μην παραλείψεις τη βιοψία.
Ό,τι άλλο θες να ρωτήσεις, εδώ είμαι.
mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδη εγω θα πρεπει να ζητησω απο τον γιατρο να κανει βιοψια, δεν θα επρεπε να το κανει ετσι και αλλιως; Εκτως και αν δεν ηταν απαραιτητο. Και μεσα σε τοσο λιγο καιρο κανατε 4 εγχειρησεις!? Την καημενουλα! Τωρα πως ειναι? Το ξεπαρασατε? Η βιοψια τι εδειξε?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Δεν είναι μαυρούλα αλλά μαυρούλης, ο Beeb με τ' όνομα, 1,5 χρονών!Και η Μercy σαν την μαυρουλα σου στην φωτογραφια ειναι.
Δηλαδη εγω θα πρεπει να ζητησω απο τον γιατρο να κανει βιοψια, δεν θα επρεπε να το κανει ετσι και αλλιως; Εκτως και αν δεν ηταν απαραιτητο. Και μεσα σε τοσο λιγο καιρο κανατε 4 εγχειρησεις!? Την καημενουλα! Τωρα πως ειναι? Το ξεπαρασατε? Η βιοψια τι εδειξε?

Όσο για το άλλο θέμα, θα σου πω τι έμαθα χωρίς υπεκφυγές. Λοιπόν, ενώ στους σκύλους το αντίστοιχο ποσοστό κακοήθειας είναι μόνο 50%, στις γάτες ό,τι όγκος βγαίνει στην περιοχή των μαστών είναι κατά 85-90% κακοήθης. Έτσι είναι και οι όγκοι που βγάζει η Άσπρη μου.
Η βιοψία σημαίνει επιπλέον κόστος, αλλά είναι το πιο σίγουρο μέσο να δει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει. Ο γιατρός της Άσπρης μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταλάβει κανείς με τι όγκο έχει να κάνει (ούτε από την όψη, ούτε από το σχήμα, ούτε από τίποτα). Η βιοψία συνήθως γίνεται σε ειδικό εργαστήριο, όμως ενδέχεται να μπορεί να την κάνει κι ο ίδιος ο κτηνίατρός σου, αν έχει ειδικότητα παθολογοανατόμου. Επίσης, πρέπει να το ζητήσεις εσύ από τον γιατρό σου.
Σχετικά με το αν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, δεν μπορώ να πω ότι ξεπεράστηκε... Όταν έχεις να κάνεις με κακοήθεις όγκους, πρέπει πάντα να είσαι σε επιφυλακή. Εγώ την πηγαίνω πολύ τακτικά στον γιατρό της για παρακολούθηση (μια φορά στον 1 ή 1,5 μήνα). Η τελευταία βιοψία δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντική διότι έδειξε πως έχουν πειραχτεί οι λεμφαδένες...
Όμως η Άσπρη μου είναι ακόμα ζωηρή, τρώει καλά και παίζει.
Ο γιατρός της λέει πως το ζητούμενο είναι να την κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα, πράγμα που είναι απολύτως εφικτό.Δεν θέλω καθόλου να σε αποθαρρύνω με όλα αυτά. Προσπαθώ μόνο να σου δώσω την πραγματική εικόνα, χωρίς ωραιοποιήσεις. Υπάρχει και η περίπτωση η γάτα σου να παρουσιάσει το πρόβλημα μόνο μία φορά και μετά να κάνει χρόοοονια να ξαναβγάλει κάτι. Το θέμα είναι πώς το βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι, γιατί το ζώο δεν ξέρει τι συμβαίνει. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να έχει η Άσπρη μου καλή ποιότητα ζωής. Μπορεί για μας οι γάτες μας να είναι τα "μωρά" μας, αλλά τα 11 χρόνια της γάτας είναι περίπου 65 ανθρώπινα χρόνια. Επομένως είναι φυσικό ο οργανισμός να παρουσιάζει κάποιες φθορές.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο: αν η γάτα σου δεν είναι στειρωμένη και εφ' όσον είναι σε καλή κατάσταση υγείας (εκτός από το γνωστό πρόβλημα), ίσως πρέπει να σκεφτείς να τη στειρώσεις. Αυτό το είδος του όγκου τείνει να κάνει μεταστάσεις στα γεννητικά όργανα, αν η γάτα είναι αστείρωτη. Αυτό, φυσικά, θα πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό της γάτας σου.
Και πάλι σου λέω, δεν θέλω να σε αποθαρρύνω. Ίσως όλα αυτά να σου φαίνονται κάπως τρομακτικά, αλλά πιστεύω ότι καλύτερα είναι να δεχόμαστε το πρόβλημα όπως έχει και να παλεύουμε για το καλύτερο με βάση πραγματικά δεδομένα. Στο μεταξύ, κάνε με τη γάτα σου αυτό που κάνω κι εγώ: χάδια, τζατζανέματα, χουχουλιάσματα και παραχάιδεμα στο έπακρο! Η Άσπρη μου της στέλνει μυτούλες!

mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θα περιμενω 6μηνο, θα παω πιο νωρις στο γιατρο και πιο προετοιμασμενη.
Στην αρχη, μετα την εγχειρηση, απελπιστηκα. Μου φανηκε ματαιη η εγχειρηση γιατι εχει προβλημα σε ακομη εναν μαστο. Τωρα που αρχισα να συνηθιζω στην ιδεα εχω και γω σκοπο να κανω οτι περναει απο το χερι μου για να ειναι καλα. Την ασπρουλα τωρα την στειρωσες ή ηταν απο μικρη? Θα το συζητησω και με το γιατρο για την στειρωση της. Την αναισθησια σκεφτομαι. Μια μερα εκανε για να συνελθει εντελως! Θα τα καταφερουμε!
Περαστικα στην ασπρουλα απο την συμπασχουσα Mercy!

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα και γω μια γατούλα που είχε κακοήθη όγκο σε ένα μαστό και στην πορεία έκανε μετάσταση σε άλλο, η βιοψία είναι απαραίτητη νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις η Zbeebz ήδη σε έχει κατατοπίσει πολύ καλά. Στη δεύτερη επέμβαση της έκανα ολική αφαίρεση μαστών. Δεν πρέπει να απελπίζεσαι η γατούλα σου έχει πολλές πιθανότητες να πάει καλά με τη σωστή φροντίδα. Η δική μου γατούλα το παρουσίασε δώδεκα περίπου ετών και έζησε μέχρι τα 16 που έφυγε τελικά από άλλο λόγο.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Desdemona
Διάσημο μέλος

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μπορείς λοιπόν να ζητήσεις από τον γιατρό τα εξής: στείρωση και αφαίρεση του όγκου που λες ότι υπάρχει τώρα (με μία νάρκωση!) και αποστολή του όγκου για βιοψία. Συγχρόνως μπορεί να της πάρει και αίμα για να κάνετε γενικές εξετάσεις και να δείτε τη γενική κατάσταση της υγείας της. Την πρώτη φορά που έκανε εγχείρηση η Άσπρη, εγώ παράγγειλα να της κάνουν πλήρεις βιοχημικές εξετάσεις (όχι την απλή εξέταση) για να έχουμε καλύτερη εικόνα της υγείας της. Από 'κει και μετά, κάνω τις εξετάσεις που συστήνει ο γιατρός της.
Σε λίγο θα σου στείλω και προσωπικό μήνυμα με χρήσιμες λεπτομέρειες.
ΥΓ Γιατρέ μας JohnDVM, αν δεις να γράφουμε εδώ κανένα χοντρό φάουλ, διόρθωσέ μας, σε παρακαλώ!
mercy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου τονωσατε το ηθικο. Πραγματι ακομα δεν στειρωθηκε, αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα γινει. Ο γιατρος ειπε οτι αυτα ειναι προβληματα των μη στειρωμενων γατιων.
Gatouni τι ειναι το delvosteron? Δεν το εχω ξανακουσει.
Με την πρωτη ευκαιρια θα περασω και φωτογραφια μας να δειτε την μερσινα ή αλλιως και νιονιο (ακουμε και σε αυτο).
Προσφατα ηρθε και νεο μελος στην οικογενεια μονο που ειναι λιγο διαφορετικο, ενα σκυλακι, της αδερφης μου. H Mercy δεν ειχε δει ποτε στη ζωη της τετοιο πλασμα. Φρικη!

Επεσε ο ερχομος του νεου μελους και πανω στα προβληματα της! ισως ομως ηταν και καλυτερα για αυτην γιατι με την εγχειρηση ειχε την απολυτη ησυχια της και ΟΛΗ την προσοχη μας, (παραπονο δεν νομιζω να ειχε) οποτε οριστικαν οι ρολοι στην οικογενεια.
χαδακια σε ολα τα μουτρακια!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μην παραλείψεις να βάλεις φωτό, διότι όλοι εμείς οι γατόφιλοι είμαστε... οπτικοί τύποι!Με την πρωτη ευκαιρια θα περασω και φωτογραφια μας να δειτε την μερσινα ή αλλιως και νιονιο (ακουμε και σε αυτο).
Προσφατα ηρθε και νεο μελος στην οικογενεια μονο που ειναι λιγο διαφορετικο, ενα σκυλακι, της αδερφης μου. H Mercy δεν ειχε δει ποτε στη ζωη της τετοιο πλασμα. Φρικη!
Επεσε ο ερχομος του νεου μελους και πανω στα προβληματα της! ισως ομως ηταν και καλυτερα για αυτην γιατι με την εγχειρηση ειχε την απολυτη ησυχια της και ΟΛΗ την προσοχη μας, (παραπονο δεν νομιζω να ειχε) οποτε οριστικαν οι ρολοι στην οικογενεια.
χαδακια σε ολα τα μουτρακια!![]()

Μπορείς να της ανοίξεις ένα θέμα στο "Οι γάτες μου", να μαθαίνουμε και τα νέα σας.Το ότι ήρθε νέο ζωάκι στην οικογένεια, εγώ το βλέπω για καλό. Βοηθάει τη γάτα να ξεχνιέται και την ζωντανεύει. Έτσι ζωντάνεψε την Άσπρη μου ο Beeb!
Και πάλι θα σου το πω, το πρόβλημα που έχουν οι γάτες μας είναι μεν σοβαρό, αλλά αντιμετωπίζεται. Το θέμα είναι να μην χάνουμε εμείς το θάρρος μας. Εγώ προσωπικά το αντιμετωπίζω σαν να ήταν η Άσπρη μου άνθρωπος, γιατί για μένα η ζωή όλων των ζωντανών πλασμάτων είναι το ίδιο πολύτιμη.

Μην ξεχάσεις να ζητήσεις βιοψία σε περίπτωση δεύτερης εγχείρησης. Εύχομαι τα καλύτερα για τη Μερσίνα!
Υπογραφή,
η... κοντοχωριανή Zbeebz

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

απο την Μυρτω ,τον Αρη και μενα.

Ευχομαι ολα να πανε καλα για την Μερσουλα σου και να χαιρεστε η μια την αλλη για πολλα χρονια ακομη.

Και εγω νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να γινει η στειρωση μαζι με την αφαιρεση του ογκου.Να γλυτωσει η γατουλα απο τις πολλαπλες ναρκωσεις.
Παντος και η δικη μου η Μυρτουλα οταν χρειαστηκε να κανει ολικη ναρκωση, εκανε μετα μια ολοκληρη μερα να συνελθει.Δεν ειναι τοσο ασυνηθιστο αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool