H1N1 στις γάτες

εχω δει παιδι..σαν τα κρυα τα νερα....που οι γονεις του δεν του εκαναν εμβολιο για την πολυομυελιτιδα.....και ειναι σακατης......σου αρεσει??? βασανιζεται ενας ανθρωπος..μονο και μονο επειδη οι γονεις του δεν εμπιστευτηκαν το εμβολιο!!!.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο σε μενα το λες;:confused: Αν μου αρεσει; Γιατι το να λεω οτι δεν τα εμπιστευομαι δε σημαινει πως λεω μου αρεσει να παθαινουν κακο οι ανθρωποι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ααααααααα ειπα κι εγω!Αφου ξαναδιαβασα το προηγουμενο ποστ μην εγραψα τιποτα μπερδεμενα:D
Παντως απο προσωπικη εμπειρια το τριπλο παιδικο το φοβαμαι πολυ σαν εμβολιο. Αλλα σκαω γιατι ειμαι off!

ααααααααα ειπα κι εγω!Αφου ξαναδιαβασα το προηγουμενο ποστ μην εγραψα τιποτα μπερδεμενα:D
Παντως απο προσωπικη εμπειρια το τριπλο παιδικο το φοβαμαι πολυ σαν εμβολιο. Αλλα σκαω γιατι ειμαι off!

μα βεβαια υπαρχουν και εμβολια που υπηρξαν επικυνδηνα!!!!!! το θεμα ειναι οτι με το συγκεκριμενο............ακομα δεν εχει κυκλοφορησει,που λεει ο λογος........και λεμε ανακριβειες!!!!!!

και επειδη τα ψαχνω αυτα.....εχουν λυσαξει να κανουμε το εμβολιο......και για εναν προσθετο λογο.......επειδη φοβουνται οτι αν νοσησουν πολλοι ανθρωποι απο αυτην την γριπη..καποια στιγμη θα "ενωθει" με την γριπη των πτηνων...που ειναι πολυ πιο θανατηφορα.....και εκει θα γινει..............το σωσε!!!!!!!!

Πολλα απο τα νεα εμβολια οπως και οι αντιστοιχοι ιοι ειναι κατασκευασματα φαρμακευτικων εταιριων.Πρεπει να ειμαστε πολλοι προσεχτικοι στο ποια εμβολια θα γινονται και σε μας αλλα και στα κατοικιδια ...γιατι υπαρχουν περιπτωσεις οπως γνωριζουμε οπου εχουν δημιουργηθει ογκοι σε γατες απο καποια εμβολια. Κανενα εμβολιο δεν εχει ποσοστο επιτυχιας 100% στο πληθυσμο γιατι ο καθένας μας έχει διαφορετικες ανάγκες οσον αφορα το ανοσοποιητικο του.Για καινουριους ιους και τα αντιστοιχα εμβολια ή φάρμακα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει να ειμαστε αρκετα επιφυλακτικοι.Και αυτο διοτι δεν εχουν φανει οι παρενεργειες τους μεσα στο χρονο.Γνωστη περιπτωση αυτη της θαλιδομιδης.Ωστοσο φαρμακα, εμβολια δοκιμασμενα στο χρονο ή που αφορουν σοβαρες περιπτωσεις ασθενειων (πολυομυελιτιδα,ηπατιτιδα κτλ) τοτε προφανως και πρεπει να γινονται...

Πολλα απο τα νεα εμβολια οπως και οι αντιστοιχοι ιοι ειναι κατασκευασματα φαρμακευτικων εταιριων.Πρεπει να ειμαστε πολλοι προσεχτικοι στο ποια εμβολια θα γινονται και σε μας αλλα και στα κατοικιδια ...γιατι υπαρχουν περιπτωσεις οπως γνωριζουμε οπου εχουν δημιουργηθει ογκοι σε γατες απο καποια εμβολια. Κανενα εμβολιο δεν εχει ποσοστο επιτυχιας 100% στο πληθυσμο γιατι ο καθένας μας έχει διαφορετικες ανάγκες οσον αφορα το ανοσοποιητικο του.Για καινουριους ιους και τα αντιστοιχα εμβολια ή φάρμακα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει να ειμαστε αρκετα επιφυλακτικοι.Και αυτο διοτι δεν εχουν φανει οι παρενεργειες τους μεσα στο χρονο.Γνωστη περιπτωση αυτη της θαλιδομιδης.Ωστοσο φαρμακα, εμβολια δοκιμασμενα στο χρονο ή που αφορουν σοβαρες περιπτωσεις ασθενειων (πολυομυελιτιδα,ηπατιτιδα κτλ) τοτε προφανως και πρεπει να γινονται...

σε αυτο που λες με τα εμβολια στα κατοικιδια..θα συμφωνησω απολυτως........δυστυχως...οντως καποια εμβολια ειναι υπευθυνα για καρκινους στα ζωα...:(

σε αυτο που λες με τα εμβολια στα κατοικιδια..θα συμφωνησω απολυτως........δυστυχως...οντως καποια εμβολια ειναι υπευθυνα για καρκινους στα ζωα...:(

αυτο δεν το ηξερα...:confused:

πια εμβολια ειναι αυτα, εχεις ακουσει για καποιο???:hmm:

τα εμβολια που θεωρουνται επικινδυνα για τις γατες ειναι αυτα που περιεχουν αλουμινιο (adjuvants)

Οσο για το εμβολιο κατα του Η1Ν1 πιστευω πως πρεπει να το κανουν τουλαχιστον αυτοι που ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες. Ολα τα εμβολια κατηγορουνται για κατι (gardasil για θανατους, polio για παραλυση κτλ). Οταν ομως προκειται να σωσεις 100 ατομα απο εναν ιο και να πεθανει 1 ατομο απο το εμβολιο, τι θα προτιμησεις;
Εγω περασα τον ιο και παρουσιασα και πονο στο στηθος. Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα νιωσει τοσο χαλια και ποτε δεν ειχα παρουσιασει πονο στο στηθος και δυσκολια στην αναπνοη. Για τον πυρετο που ηταν για 4-5 μερες μονιμα στο 39+ με αντιπυρετικα δεν θα το σχολιασω. Προσωπικα δεν μου φανηκε και τοσο για μια απλη γριπουλα. Παιζει ρολο και η ηλικια, αφου τα ατομα κατω των 25 ειναι πιο ευαλωτα.
Πολλα εμβολια εχουν κατηγορηθει για πολλα πραγματα. Το εμβολιο για measles κατηγορειται για αυτισμο. Ξερετε ομως ποσα παιδια πεθαινουν ετησιως στις αναπτυσσομενες χωρες επειδη δεν εχουν εμβολιαστει; Οπως και να 'χει τα εμβολια ειναι το μεγαλυτερο επιτευγμα του ανθρωπου στην ιατρικη και αν δεν υπηρχαν θα ειχαν πεθανει πολλοι. Αυτο που δεν εμπιστευομαι στο συγκεκριμενο εμβολιο ειναι τα adjuvants. Συνηθως οταν ενα εμβολιο εχει adjuvant ο οργανισμος αντιδρα πιο εντονα. Επισης το συγκεκριμενο εμβολιο περιεχει σκοτωμενο ιο οπως και τα αλλα εμβολια κατα της γριπης και σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να κολλησεις τον ιο απο το εμβολιο.

Επισης κατι αλλο που αμφισβητειται, ειναι το κατα ποσο θα ωφελησει το εμβολιο αν μεταλλαχτει ο ιος. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες το εμβολιο να ειναι αχρηστο αν μεταλλαχτει ο ιος.

Απο την αλλη η ισπανικη γριπη το 1918 σκοτωσε πολυ κοσμο και ξεκινησε με ηπια συμπτωματα οπως αυτος ο ιος. Τι θα γινει αν σε επομενο κυμα του ιου πεθανει περισσοτερος κοσμος;

Επισης το οτι μεταδοθηκε και σε γατα (και σε αλλα ζωα γενικοτερα) το βρισκω ανησυχητικο γιατι δινει στον ιο περισσοτερα περιθωρια να ανασυνδιαστει με αλλους ιους.

τωρα,ελεγε η τβ,οτι στην ουκρανια γινεται χαμος απο την γριππη.......250000 οι ασθενεις και 80 νεκροι....

τα εμβολια που θεωρουνται επικινδυνα για τις γατες ειναι αυτα που περιεχουν αλουμινιο (adjuvants)

Οσο για το εμβολιο κατα του Η1Ν1 πιστευω πως πρεπει να το κανουν τουλαχιστον αυτοι που ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες. Ολα τα εμβολια κατηγορουνται για κατι (gardasil για θανατους, polio για παραλυση κτλ). Οταν ομως προκειται να σωσεις 100 ατομα απο εναν ιο και να πεθανει 1 ατομο απο το εμβολιο, τι θα προτιμησεις;
Εγω περασα τον ιο και παρουσιασα και πονο στο στηθος. Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα νιωσει τοσο χαλια και ποτε δεν ειχα παρουσιασει πονο στο στηθος και δυσκολια στην αναπνοη. Για τον πυρετο που ηταν για 4-5 μερες μονιμα στο 39+ με αντιπυρετικα δεν θα το σχολιασω. Προσωπικα δεν μου φανηκε και τοσο για μια απλη γριπουλα. Παιζει ρολο και η ηλικια, αφου τα ατομα κατω των 25 ειναι πιο ευαλωτα.
Πολλα εμβολια εχουν κατηγορηθει για πολλα πραγματα. Το εμβολιο για measles κατηγορειται για αυτισμο. Ξερετε ομως ποσα παιδια πεθαινουν ετησιως στις αναπτυσσομενες χωρες επειδη δεν εχουν εμβολιαστει; Οπως και να 'χει τα εμβολια ειναι το μεγαλυτερο επιτευγμα του ανθρωπου στην ιατρικη και αν δεν υπηρχαν θα ειχαν πεθανει πολλοι. Αυτο που δεν εμπιστευομαι στο συγκεκριμενο εμβολιο ειναι τα adjuvants. Συνηθως οταν ενα εμβολιο εχει adjuvant ο οργανισμος αντιδρα πιο εντονα. Επισης το συγκεκριμενο εμβολιο περιεχει σκοτωμενο ιο οπως και τα αλλα εμβολια κατα της γριπης και σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να κολλησεις τον ιο απο το εμβολιο.

Επισης κατι αλλο που αμφισβητειται, ειναι το κατα ποσο θα ωφελησει το εμβολιο αν μεταλλαχτει ο ιος. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες το εμβολιο να ειναι αχρηστο αν μεταλλαχτει ο ιος.

Απο την αλλη η ισπανικη γριπη το 1918 σκοτωσε πολυ κοσμο και ξεκινησε με ηπια συμπτωματα οπως αυτος ο ιος. Τι θα γινει αν σε επομενο κυμα του ιου πεθανει περισσοτερος κοσμος;

Επισης το οτι μεταδοθηκε και σε γατα (και σε αλλα ζωα γενικοτερα) το βρισκω ανησυχητικο γιατι δινει στον ιο περισσοτερα περιθωρια να ανασυνδιαστει με αλλους ιους.

συγγνωμη αν ξεφευγω απο το θεμα, ηθελα νε ρωτησω, τετοια εμβολια ειναι κι αυτα που κανουμε στις γατες οταν ειναι μικρες, ή τα επαναλυπτικα που κανουν καθε χρονο???

και εδω δεν παμε πισω... εχουμε 111 θανατους, χιλιαδες κρουσματα και ακυρωνονται επεμβασεις στα νοσοκομεια γιατι δεν υπαρχει χωρος για υποστηριξη σε ατομα με Η1Ν1. 8 φορες περισσοτερα ατομα μπαινουν στο νοσοκομειο απο οτι με την κοινη γριπη. Τα νοσοκομεια δεν εχουν χωρο για ολους και οσο θα μεταδιδεται ο ιος, τοσο θα χειροτερευει η κατασταση στα νοσοκομεια. Ενας λογος παραπανω για το εμβολιο δηλαδη.
Να φανταστεις σε πολλα σχολεια το 70-80% των μαθητων απουσιαζει λογω γριπης.
Ειναι κριμα να ακους για παιδακια χωρις προβληματα υγειας να καταληγουν μεσα σε 24 ωρες :(

συγγνωμη αν ξεφευγω απο το θεμα, ηθελα νε ρωτησω, τετοια εμβολια ειναι κι αυτα που κανουμε στις γατες οταν ειναι μικρες, ή τα επαναλυπτικα που κανουν καθε χρονο???

δεν εχει σχεση αν ειναι επαναληπτικα ή οχι. Τα 2 ακρως επικινδυνα εμβολια ειναι της λευχαιμιας και της λυσσας γι' αυτο και τα κανουν στα 2 πισω ποδια ωστε αν εμφανιστει ινοσαρκωμα να ακρωτηριασουν το ποδι και να σωθει η γατα. Να ζητατε non-adjuvanated εμβολια. Επισης ερευνες εχουν δειξει οτι καποια εμβολια μπορουν να γινονται καθε 3 χρονια και οχι καθε χρονο. Μιλα με τον κτηνιατρο σου γι' αυτο το θεμα.

Μια απορια εχω σχετικα με τον ιο: Αν τον περασεις εισαι οκ απο αντισωματα η μπορει να ξανακολλησεις; Αν δεν μεταλλαχθει φυσικα. Τουλαχιστον αυτο ακουω συχνα.

Μια απορια εχω σχετικα με τον ιο: Αν τον περασεις εισαι οκ απο αντισωματα η μπορει να ξανακολλησεις; Αν δεν μεταλλαχθει φυσικα. Τουλαχιστον αυτο ακουω συχνα.

Μπορει ηδη καποιος απο μας να τον εχει περασει και να μην εχει εμφανισει καν συμπτωματα ή να έχει εμφανίσει συμπτώματα ιδια με αυτα μιας απλης γρίπης. Αν λοιπον τον περασεις, εχεις κανει αντισώματα... οποτε και να ξανακολλησεις ο οργανισμος εχει αντισωματα και δεν νοσει.Αν ομως ο ιος μεταλλαχθει οπως σωστα ειπες , τοτε οργανισμος χρειαζεται να σχηματισει καινουρια αντισωματα για να καταπολεμησουν τον ιο.

Δεν ξερω τα διαβασα τα μεν ακι τα δε εμπιστοσυνη τρελη δεν εχω στα μβολια εδω λενε να αραιωνουμε και στος γατες οσα κανουμε.Η πλακα ειναι οτι απο την αρχει ειχε γραψει λες να μεταδωθει κα στα γατακια μας? Ισως πρεπει να μη γενικευουμε και να αντιμετωπιζουμε καθε περιπτωση ξεχωριστα με ψυχραιμια. Εγω δεν εχω κανει το εμβολιο παντως και πολύ δυσκολα θα το εκανα με οσα ακουω περι βιομηχανιων κερδων και αλλα σιγουρα δεν θα φοβηθω τωρα αλλωστε δεν εξρουμε ποσες γατες ειναι φορεις καν εδω και αλλο ατο καναδα αλλο ατην ελλαδα εδω η ασθενεια ειναι πολύ πιο λαιτ και δυσκολευονται να τα πουλησουν απο οτι καταλαβα. Εκτος αν κανω λαθος.

Παντως αν εχει κολλησει η ελληνικη γατα και δη η θεσσαλονικια κα κυκλοφοραει εξω τοτεαπο τις πρωτες που θα το παθω θα ειμαι εγω και μερικοι αλλοι που ασχολουμαστε καθημερινα με νεα γατακια νομιζω η θα μαε το κολλησουν η θα τους το κολλησουμε παντως αν παρατηρησουμε κατι θα σας πουμε θα ρωτησω κξαι τους εδω γιατρους κα ιδιως τον Χαραλμπιδη κατι θα ξερε σαν παρασιτολογος και θα σας βαλω την απαντηση του

μη το λες. Εγω στην ελλαδα τον κολλησα τον ιο :down: Το οτι μεταδοθηκε ο ιος σε γατα δε σημαινει οτι μπορει να κολλησουν οι γατες. Σημαινει οτι ο ιος ειναι ικανος να μεταδωθει ΚΑΙ στις γατες.

Στην ελλαδα σας κρυβουν πολλα πραγματα. Οταν υπηρξε ο 1ος θανατος το ηξερα 3 μερες πριν το πουν στις ειδησεις. Αλλα ενταξει, οταν εχεις τα παραθυρακια στην τηλεοραση με τον καθε ξερολα δημοσιογραφο που ξερει τα παντα για τους ιους και τα εμβολια, παω πασο. Εχουν γινει εκατομμυρια εμβολιασμοι, παρουσιαζεται παρενεργεια σε ενα ατομο και αμεσως τρεχουν να κατηγορησουν το εμβολιο. Θα προτιμησω να εμπιστευτω τον WHO παρα τον Χ δημοσιογραφο. Σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω το εμβολιο, απλα προσπαθω να δω τα πραγματα πιο αντικειμενικα.

μη το λες. Εγω στην ελλαδα τον κολλησα τον ιο :down: Το οτι μεταδοθηκε ο ιος σε γατα δε σημαινει οτι μπορει να κολλησουν οι γατες. Σημαινει οτι ο ιος ειναι ικανος να μεταδωθει ΚΑΙ στις γατες.

Στην ελλαδα σας κρυβουν πολλα πραγματα. Οταν υπηρξε ο 1ος θανατος το ηξερα 3 μερες πριν το πουν στις ειδησεις. Αλλα ενταξει, οταν εχεις τα παραθυρακια στην τηλεοραση με τον καθε ξερολα δημοσιογραφο που ξερει τα παντα για τους ιους και τα εμβολια, παω πασο. Εχουν γινει εκατομμυρια εμβολιασμοι, παρουσιαζεται παρενεργεια σε ενα ατομο και αμεσως τρεχουν να κατηγορησουν το εμβολιο. Θα προτιμησω να εμπιστευτω τον WHO παρα τον Χ δημοσιογραφο. Σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω το εμβολιο, απλα προσπαθω να δω τα πραγματα πιο αντικειμενικα.
το εμβολιο ειναι περιεργη φαση...πχ..μια παρενεργεια που εμφαβισε οταν πρωτοεμφανιστηκε ο ιος των χοιρων, και διεταχθει ομαδικος εμβολιασμος...ηταν η νοσος guillen barre...μια παρομοια παθηση δλδ με την σκληρηνση κατα πλακας...απο το guillen barre πασχει η αδερφη μου...και ειναι απαγορευτικο για εκεινη το εμβολιο...δεν κανει το εμβολιο για ολες τις "ευπαθεις"ομαδες....7 στους δεκα νοσηλευτες δεν θα το κανουν..κατι εχει να λεει αυτο..επισεις για να θεωρηθει ασφαλες ενα εμβολιο πρεπει να εχει περασει πανω απο ενας χρονος δοκιμων...τωρα το δινουν ετσι...με ελαχιστες δοκιμες!θα δοκιμαστει....στη πραξη οπως καταλαβαινετε...τωρα τι θα επιφερει περισσοτερα θυματα...η γριπη αυτη καθ'αυτη η το εμβολιο...δεν το ξερω!!

το καθε εμβολιο ή φαρμακο πρεπει να δοκιμαστει και στο χρονο...Μακαρι να ηταν τοσο αθωα τα εμβολια...Και γιατι τοτε να το απαγορευσουν στις εγκυους??!!προφανως επειδη δεν γνωριζουν τις παρενεργειες...
Πριν χρονια (δεκαετιες αν θυμαμαι καλα) εχει δοθει νεο για τοτε φαρμακο στις εγκυους το οποιο περιειχε θαλιδομιδη που πιστευαν οτι ηταν μια ουσια χωρις παρενεργειες...Τελικα ηταν τερατογονο με αποτελεσμα να υπαρξει ενα τεραστιο ποσοστο φωκομελικών παιδιων.
Δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι σε τπτ.Και ειδικα στην Ελλαδα που δεν κανουμε καν κάθε χρονο τις απαιτουμενες εξετασεις(αιματος, τεστ παπ κτλ). Ας κανουμε πρωτα ολοι μας τις εξετασεις ρουτινας καθε χρονο ωστε να προλαβαινουμε πολλα περισσοτερα πραγματα...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικων ατομων οι αποψεις, ειναι απλα οι αποψεις τους και υπαρχει η απολυτα κατανοητη απαιτηση να γινονται σεβαστες, και μερικων αλλων οι αποψεις χαρακτηριζονται ως παραπληροφορηση. Εγω διαφωνω οτι στην Ελλαδα μας κρυβουνε πραγματα, γιατι ο πως-τον-λενε βγηκε και ειπε οτι θα εχουμε τουλαχιστον 5000 θανατους και βγηκανε και τον φαγανε οτι λεει μπουρδες, και προσπαθει να τρομαξει τον κοσμο, και βγηκε και ο ιδιος και απεσυρε τις δηλωσεις του. Τωρα, μη με ρωτησετε ποιος, ειναι μια ωρα δυσκολη και ο εγκεφαλος μου παρεδωσε. Ενας της προηγουμενης κυβερνησης. Εγω το εμβολιο δεν το κανω, οποιος θελει να το κανει σεβαστη η επιθυμια του. Αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω, γιατι τοσο συχνα σε αυτο το φορουμ, οι αντιπαλες αποψεις αντιμετωπιζονται λες και προερχονται απο αδαεις, αφελεις, και αλλα εις -εις επιθετα. Ο σεβασμος δεν πρεπει να ειναι αμοιβαιος? :/: Παω για υπνο. Καληνυχτα παιδια. :greycat:

σιγουρα και συμφωνω μαζι σου.Εγω ειπα την αποψη μου για τα εμβολια γενικα και καποιες πληροφοριες που γνωριζω η ιδια.Ουτε εγω θα κανω το συγκεκριμενο εμβολιο.και οσι αφορα τους δημοσιογραφους δεν νομιζω πως οτι και να πουμε τους ακολουθουμε...Ο καθενας μας φιλτραρει αυτα που λεει ο καθε δημοσιογραφος για οποιοδηποτε θεμα.Καληνυχτα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back