Help!!! Γατάκι 4 εβδομάδων!!!!

giannis_sa

Νεοφερμένο μέλος

Ο giannis_sa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Πρωτη φορα που θα παρω γατακι και θα ειναι 4 βδομαδων το αλλο σαββατο που θα το εχω...
δεν γινεται να μηνει αλλο στο σπιτι τησ μαμας του, δυστυχος για αυτο.
Τι πρεπει να προσεξω?
τι να το ταιζω στην αρχη?
Ποτε θα κανει εμβολια? (η αυτο για τα σκουλικακια του)...
και γενικος εσεις ξερεται τι χρειαζεται να μου πειτε....
Φοβαμαι λιγο μην κανω κατι λαθος και παθει κατι...

please help me..............

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρωτη φορα που θα παρω γατακι και θα ειναι 4 βδομαδων το αλλο σαββατο που θα το εχω...
δεν γινεται να μηνει αλλο στο σπιτι τησ μαμας του, δυστυχος για αυτο.
Τι πρεπει να προσεξω?
τι να το ταιζω στην αρχη?
Ποτε θα κανει εμβολια? (η αυτο για τα σκουλικακια του)...
και γενικος εσεις ξερεται τι χρειαζεται να μου πειτε....
Φοβαμαι λιγο μην κανω κατι λαθος και παθει κατι...

please help me..............
Γιαννη καλωσήρθες!
Όχι πανικός για αρχή.Δε θα πάρεις και ωρολογιακή βόμβα καλέ!:lol:
Λοιπόν,θα πρέπει να πάρεις μια ειδική τροφή για γατάκι τεσσάρων εβδομάδων,ρώτησε σε ένα pet shop ¨η έναν κτηνίατρο και θα σου δώσουν.Προτίμησε ξηρά τροφή,είναι σε μικρά κομματάκια και μπορεί να τη μασήσει,μην ανησυχείς.ΜΕτά τις 40 ημέρες ζωής του μπορείς να του κάνεις εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση.Μπορείς να τις κάνεις χωριστά(την εξωτερική με αμπούλα/σπρέι και την εσωτερική με μια ειδική κρεμούλα που θα σου συστήσει ο κτηνίατρος),ή μαζί,με μια αμπούλα που τα συνδυάζει και τα δύο.Ο γιατρός σου θα σου πει πότε πρέπει να επαναληφθεί.
Τα εμβόλια ξεκινούν μετά τους δύο μήνες,και έιναι ένα βασικό,και δύο επαναληπτικά.Υπάρχουν και καποια προαιρετικά εμβόλια που τα κάνεις αν έρχεται σε επαφή η γατούλα σου με άλλες γάτες,θα αποφασίσεις αν θα της τα κάνεις ή όχι.
Άλλες απορίες;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α,ξέχασα να σου πω,ΟΧΙ αγελαδινό γάλα,δεν κάνει,αν δε μπορεί να μασουλήσει την τροφή του μπορείς να τη βρέξεις με λίγο νεράκι για να μαλακώσει.Ένα μαλακό κρεβατάκι,μερικά παιχνιδάκια,και απαραιτήτως μια εξέταση στον κτηνίατρο,που θα σε κατατοπίσει και καλύτερα και θα σε ενημερώσει.:)Καλώς να το δεχτείς και περιμένουμε φωτογραφίες!

Πηρα μια ξηρη τροφη.
Για μικρα γατακια μου ειπαν απο το petshop αλλα επειδη δεν περιμενα να την παρω τοσο μικρη δεν ρωτησα αν κανει για γατακι 4 βδομαδων...
αμα σου πω μαρκα υπαρχει περιπτωση να καταλαβεισ?
Με μπερδεβει γιατι μπροστα η συσκευασια γραφει 2-12 months και απο πισω στην δοσολογια ξεκειναει απο γατακια τριων με εξι εβδομαδων...
Κανει να αναφερω μαρκεσ προιοντων εδω μεσα?

Κάνει, πες μας ποια αγόρασες :)

Κάνει,εκτός κι αν είναι δική σου η εταιρεία:D

affinity ADVANCE kitten...

κατι τετοιο.....
τι λετε???

Τι χρώμα είναι η κούκλα σου;;;
Αν θες, κάνε μια βόλτα και εδώ https://www.ailouros.gr/Φροντίδα/ΝεαρόΓατάκι/tabid/157/Default.aspx
Με το καλό να τη δεχτείς!

affinity ADVANCE kitten...

κατι τετοιο.....
τι λετε???
Μια χαρά είναι, μην ανησυχείς. Το γατάκι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Με το καλό να το δεχτείς :):baby::baby:

ευχαριστο πολυ...
ειναι ακριβος ιδιο χρομα με του χρηστη desdemona...

πολυ πιο μικρο ομωσ ακομα....:D

το σαββατο θα προσπαθησω (και με τη βοηθεια σας) να ανεβασω φωτο...

Πορτοκαλόγατο!!!!! (θηλυκιά, είπες;):up:

Γιάννη καλωσήρθες κι από μένα!
Όπως σου είπαν και πιο πάνω... ψυχραιμία!:) (και μελέτη, θα προσθέσω).
Πέρνα μια βόλτα κι από τα Άρθρα, θα βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Για αρχή, σου προτείνω αυτά:
Καλώς να το δεχτείς το γατάκι σου!
Και όταν ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα, πήγαινε και στη Gallery να βάλεις φωτογραφίες του να το καμαρώσουμε!

Μην ανησυχεις καθολου.Ολοι οσοι καποτε πηραμε για πρωτη φορα γατακι αντιδρουσαμε ετσι.Εγω θυμαμε τον εαυτο μου πριν μου φερουν την Μυρτουλα ειχα παει στον κτηνιατρο και του εκανα τελειως χαζες ερωτησεις.Αφου να φανταστεις ρωτησα αν πρεπει καθε πρωι να τη βγαζω βολτα λες και ειναι σκυλος.:blink:Πιο πανω τα κοριτσια σου ειπαν τα βασικα.Ολα θα εξελιχτουν ομαλα θα δεις.Οσες αποριες εχεις και οσες εμπειριες θελεις να μοιραστεις το my cat εδω ειναι.Καλη τυχη σε σενα και την γατουλα σου:D:D:D

ευχαριστω πολυ για ολα....
σιγουρα θα ξανα χρειαστω την βοηθεια σας...
απο οτι μου ειπαν (γιατι εγω δεν εχω ιδεα) αρσενικο ειναι μαλλον...
και η αληθεια ειναι οτι με τα μηνυματα σας ηρεμισα πολυ...

Μην αγχώνεσαι και να κοιτάξεις να το χαρείς το πορτοκαλόγατό σου(άμα δει η Νότα ότι υπάρχει κι άλλο πορτοκαλί αγοράκι σαν τον Τσε θα καταχαρεί).Άντε να τον πάρεις να μας βάλεις φωτογραφίες!Και ό,τι χρειαστείς,εδώ είμαστε!:)

Καλωσήρθες και καλως τα δέχτηκες!!!!!

¨Οτι θές εδώ είμαστε!!!!! :)

Μην ανησυχεις καθολου.Ολοι οσοι καποτε πηραμε για πρωτη φορα γατακι αντιδρουσαμε ετσι.Εγω θυμαμε τον εαυτο μου πριν μου φερουν την Μυρτουλα ειχα παει στον κτηνιατρο και του εκανα τελειως χαζες ερωτησεις.Αφου να φανταστεις ρωτησα αν πρεπει καθε πρωι να τη βγαζω βολτα λες και ειναι σκυλος.:blink:Πιο πανω τα κοριτσια σου ειπαν τα βασικα.Ολα θα εξελιχτουν ομαλα θα δεις.Οσες αποριες εχεις και οσες εμπειριες θελεις να μοιραστεις το my cat εδω ειναι.Καλη τυχη σε σενα και την γατουλα σου:D:D:D

χαχαχαχα :lol::lol::lol: αχ βρε Νικη!!! απιθανη εισαι!

Μου ειπαν οτι οταν θα το παρω απο τη μαμα του θα γκρινιαζει και θα "κλαιει" πολυ...
και απο την γνωριμια που ειχα μαζι του καταλαβα οτι ειναι πολυ γκρινιαρικο...πολυ πιο πολυ απο τα αδερφακια του...
μολις το επερνα στα χερια μου φοναζε και δε σταματαγε με τιποτα , ερχοταν η μαμα του και με κοιτουσε μεσα στα ματια μεχρι να το αφησω....
αμα το φερω σπιτι μου και δε σταματαει να φοναζει τι να το κανω???
καποιο κολπο για να χαλαρωσει και να ξεχαστει...
διαβασα καποια αρθρα αλλα δεν με καλυψε καποιο (απο αυτα που διαβασα) στο αν δε σταματαει να "κλαιει"...

αμα το φερω σπιτι μου και δε σταματαει να φοναζει τι να το κανω???
καποιο κολπο για να χαλαρωσει και να ξεχαστει...
Καταρχάς είναι σημαντικό να το αφήσεις να "κρυφτεί" στην αρχή, μέχρι να αισθανθεί ασφαλές και να αρχίσει να εξερευνά από μόνο του τον καινούριο χώρο. Συνήθως, τα γατάκια που πρωτοπάνε σε ένα νέο σπίτι χώνονται πίσω από τον καναπέ ή σε κάποιο ανάλογο σημείο για αρκετή ώρα, μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν απειλούνται από κάτι. Το καλύτερο είναι όταν το πρωτοφέρεις να το έχεις σε κάποιον μικρό χώρο (π.χ. στο μπάνιο), όπου θα υπάρχουν όλα του τα απαραίτητα (άμμος, φαγητό, νερό, κρεββατάκι) και αρκετή ησυχία.
Θα το βοηθήσει αν του ετοιμάσεις μια "κρυψώνα", ένα χώρο που θα αισθάνεται ασφάλεια. Αυτό μπορεί να είναι ο,τιδήποτε (κρεββατάκι, γατοφόρος, χαρτόκουτο) αρκεί να έχει ένα μικρό άνοιγμα για να του επιτρέπει την πρόσβαση, να είναι κλειστό από όλες τις άλλες πλευρές για να αισθάνεται ασφαλές εκεί μέσα και να είναι σε σημείο ήσυχο και ζεστό. Μπορείς να του βάλεις και μια πετσέτα ή μια κουβερτούλα μέσα.

Το καλύτερο ηρεμιστικό πάντως για μωρά γατάκια που κλαίνε, είναι το "μπουκάλι-μαμά".:P Για να το φτιάξεις, παίρνεις ένα μπουκάλι που κλείνει καλά και το γεμίζεις με αρκετά ζεστό νερό. Το κλείνεις και το βάζεις μέσα σε μια παλιά κάλτσα. Η θερμότητα θα του θυμίσει τη μαμά του και το πιθανότερο είναι να πάει και να κουρνιάσει αγκαλιά με το μπουκάλι.:inlove: Στα δικά μου πάντως, έπιανε!!
Καλώς να το δεχτείς:)

Εκτός από τα παραπάνω, αν είναι φοβισμένο και κλαίει, το καλύτερο είναι να το αφήσεις λίγο στην ησυχία του. Δηλαδή, όχι πολλά χάδια και αγκαλιές, γιατί θα τρομάξει ακόμα περισσότερο.
Η ιδέα της κρυψώνας είναι πολύ καλή. Σου προτείνω να το έχεις στο υπνοδωμάτιο, γιατί τα ηρεμεί να υπάρχει κάποιος στο χώρο όπου κοιμούνται.
Πάντως αυτά δεν κρατάνε πολύ, τα μικρά γατάκια είναι πολύ ευπροσάρμοστα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back