Help... Πρόβλημα με την άμμο

kwnstadina

Νεοφερμένο μέλος

Η kwnstadina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
μεχρι χθεσ ειχα βαλλει στο γατακι μου αμμο απο θαλασσα για να πηγαινει στην ΄΄τουαλετα΄΄ και εκανε ολο το σπιτι μεσα στο χωμα και τα σκα.., σημερα πηρα αμμο υγιεινησ.πωσ την διαχειριζεστε γενικα? τι πρεπει να κανω,ποτε να την αλλαζω? εκτοσ απο αυτο νομιζει πωσ ειναι παιχνιδι την ρειχνει εξω απο το μπολ και την τρωει.........αχ δεν αντεχω χθεσ βραδυ κατα τισ 4 βγηκε στο μπαλκονι να τα κανει και μετα ηρθε και χοροπηδαγε πανω στο κρεββατι μου γετατη με βρωμιες......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης πρεπει να παρω την ειδικη λεκανη ή μπορω να τησ βαλλω ενα ταψι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwnstadina,
καταρχήν μπράβο για την απόφαση που πήρες να υιοθετήσεις ένα γατάκι.
Αν είναι το πρώτο σου, θα δεις ότι οι χαρές που θα σου προσφέρει θα είναι πάρα πολλές και θα γνωρίσεις συναισθήματα που δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν μέσα σου!
(αλήθεια, τι ηλικίας είναι;)

Σχετικά με τις απορίες σου τώρα:

Άμμο από θάλασσα...; Ταψί...;
Γιατί βάζεις σε ταλαιπωρία άδικα τον εαυτό σου; Και λέω τον εαυτό σου, γιατί στη γάτα σου δεν κάνει καμία διαφορά!
Στην Πάρο δεν έχετε pet shop? Αν δεν έχετε, μπορείς να πάρεις από Σύρο η από Αθήνα εξειδικευμένα προϊόντα που πωλούνται ειδικά για τις ανάγκες μιας γάτας. Με άμμο από τη θάλασσα, ακόμη και να μάθει να πηγαίνει κανονικά, πάλι θα λερώνεται και θα σου δημιουργεί πρόβλημα. Αν έβαλες την άμμο σε μπολ, δε θα μπορέσει με τίποτα να το χρησιμοποιήσει σαν τουαλέτα. Χρειάζεται λίγη άνεση χώρου για να κάνει την ανάγκη της! Δεν μπορεί σε μπολ ή σε ταψιά.
Χρειάζεται να διαθέσεις ένα χρηματικό ποσό για τα αναγκαία εφόδια.
Σου χρειάζεται μία τουαλέτα πλαστική (προτιμότερο κλειστή με καπάκι και πορτάκι), άμμος ειδική για γάτες (μπορείς να προτιμήσεις την everclean), μερικά πιατάκια (προτιμότερο μεταλλικά ή πορσελάνινα) για φαγητό και νερό, τα οποία θα τα ανανεώνεις μία φορά τη μέρα.
Από τροφή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με κροκέτες και να της βάζεις ΜΟΝΟ κροκέτες, όχι νωπές τροφές. Ο λόγος: τα κόπρανά της δε θα μυρίζουν έντονα και δε θα κάνει διάρροιες κλπ. Οι δύο καλύτερες μάρκες της αγοράς είναι η Royal Canin και η Hill's. (εγώ θα πρότεινα την πρώτη).
Τη γατούλα σου πρέπει να τη μάθεις εσύ να πηγαίνει τουαλέτα.
Δεν είναι δύσκολο καθόλου! Θα της δείξεις πού βρίσκεται, βάζοντάς την μέσα και θα πάρεις το ποδαράκι της στο χέρι σου, κάνοντας την κίνηση που σκάβουν, για να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να πηγαίνει για την ανάγκη της. Μπορεί 1-2 φορές να λερώσει στην αρχή σε άλλο μέρος του σπιτιού, αλλά δεν πειράζει. Θα μάθει κάποια στιγμή.
Μη χρησιμοποιήσεις ταψιά και υποκατάστατα του σπιτιού, γιατί έτσι κάνεις κακή αρχή. Και το κυριότερο, θα υποβαθμίσεις εσύ η ίδια την καθημερινότητά σου με τέτοιες επιλογές.

Υ.Γ. Όσον αφορά στη χρησιμοποίηση της άμμου, συγκεκριμένα για την everclean: είναι πολύ εύκολο το καθάρισμά της, γιατί τα ούρα μετατρέπονται σε σβώλους (έχει μπεντονίτη ως πρώτη ύλη) και τα κόπρανα αφυδατώνονται. Οπότε τα αφαιρείς όλα με ένα τρυπητό φτυαράκι (θα το βρεις κι αυτό σε pet shop κοντά στις τουαλέτες) και η υπόλοιπη άμμος μένει καθαρή.
Όταν τελειώσει, απολυμαίνεις την τουαλέτα (καλύτερα με λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα) και την ξαναγεμίζεις από νέα συσκευασία. Το καλό με την άμμο αυτή είναι ότι μακροπρόθεσμα συμφέρει και οικονομικά, γιατί δεν πετιέται όλη, απλώς συμπληρώνεις και μία φορά το μήνα περίπου χρειάζεται να καθαρίσεις και να βάλεις νέα (εσύ το ρυθμίζεις αυτό πώς σε βολεύει).

Καλή αρχή

επισης πρεπει να παρω την ειδικη λεκανη ή μπορω να τησ βαλλω ενα ταψι?

Καλησπέρα,
φαίνεται πως είναι το πρώτο σου γατάκι. Έκανες κακή αρχή και δεν της πήρες από την αρχή άμμο για γάτες, γιατί το επόμενο βήμα θα είναι οι γλάστρες σου. Ο Julian σε καθοδήγησε θαυμάσια. Να ξέρεις όμως κάτι , πως όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Πρέπει, όσο είναι νωρίς, να της μάθεις που θα κάθεται, που θα ξύνει τα νύχια της, να δέχεται να τη βουρτσίζεις κ.ο.κ.
Καλώς ήρθες στον θαυμαστό κόσμο των γάτων

ναι ειναι το πρωτο μου γατουλινι και ειναι 2 μηνων.ευχαριστω για τη βοηθεια.
εχουμε ενα πετ σοπ αλλα ειναι μακρια.. η μονη αμμο που βρηκα στο σουπερ μαρκετ ηταν η friskies.
πρωτη μερα εφαρμογης σημερα και ειδα οτι τα κανει μονο οταν βρει πατο και επισης τη σκορπαει εξω απο το ταψι.ειναι ακαταλληλο για αυτην την περιπτωση.
σιγουρα θα παρω μια ειδικη τουαλετα γιατι δεν γινεται δουλεια αλλιως.
αλλο ενα προβλημα που εχω ειναι οτι κρεμιεται απο τισ κουρτινες και επειδη δεν εχει εκπαιδευσει καλα τα χερια του δεν μπορει να κατεβει φωναζει και ποναει, αλλα ξαναπηγαινει.επισης ξυπναει καθε μερα 6 η ωρα και μου δαγκωνει τη μυτη τα χερια μου τραβαει τα μαλλια και πηδαει πανω μου για να ξυπνησω....εσας τα κανουν αυτα ή το γατι μου τρελαθηκε???

Και η friskies μια χαρά είναι.;) Αν αποφασίσεις να πάρεις κλειστή τουαλέτα, στην αρχή βγάλε το πορτάκι μέχρι να μάθει να τη χρησιμοποιεί. Αλλά αφού έχεις την άμμο στο μπαλκόνι σου κάνει και η ανοιχτή. Πάλι θα πετάει έξω κάποια χαλικάκια με το σκάψιμο, αλλά αν πάρεις κανονική τουαλέτα με ψηλό γείσο, δεν θα είναι πολλές οι απώλειες.

Για τις κουρτίνες, δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω, γιατί δεν το έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.:/: Υποθέτω ότι καθώς μεγαλώνει και αυξάνεται το βάρος της, θα το κόψει. Στο μεταξύ, να την απομακρύνεις κάθε φορά που πηγαίνει εκεί και να την πηγαίνεις σε άλλα μέρη όπου της επιτρέπεις να σκαρφαλώσει (π.χ. σκαμπό, καρέκλες) Επίσης να της πάρεις οπωσδήποτε ονυχοδρόμιο για να ξύνει εκεί τα νυχάκια της - αλλά πρέπει να τις δείξεις πώς να το χρησιμοποιεί. Προτίμησε ένα όρθιο με ψηλό στύλο και γερό, γιατι αν δεν έχει αντίσταση δεν θα το χρησιμοποιεί.

Για το τελευταίο που ρωτάς, να υποθέσω ότι το πήρες πρόσφατα το γατάκι; Ίσως να αισθάνεται ακόμα λίγη ανασφάλεια από την αλλαγή περιβάλλοντος. Για να τις κόψεις αυτή τη συνήθεια, κάθε φορά που σε ξυπνάει, να τη βγάζεις έξω απ' το δωμάτιο και να αγνοείς τις φωνές της. Έτσι θα μάθει ότι αν θέλει να κοιμάται μαζί σου, πρέπει να είναι ήσυχη. Δεν θα πάρει καιρό να το μάθει, αλλά θα πρέπει να δείξεις πυγμή, αλλιώς θα της γίνει συνήθεια και θα είναι δύσκολο να της το κόψεις μετά.

προσφατα το πηρα ναι..ευχαριστω πολυ για ολα ειναι πολ χρησιμα αυτα που εμαθα!!!!!!!!!!!

Ξύπνημα

ναι ειναι το πρωτο μου γατουλινι και ειναι 2 μηνων.ευχαριστω για τη βοηθεια.
εχουμε ενα πετ σοπ αλλα ειναι μακρια.. η μονη αμμο που βρηκα στο σουπερ μαρκετ ηταν η friskies.
πρωτη μερα εφαρμογης σημερα και ειδα οτι τα κανει μονο οταν βρει πατο και επισης τη σκορπαει εξω απο το ταψι.ειναι ακαταλληλο για αυτην την περιπτωση.
σιγουρα θα παρω μια ειδικη τουαλετα γιατι δεν γινεται δουλεια αλλιως.
αλλο ενα προβλημα που εχω ειναι οτι κρεμιεται απο τισ κουρτινες και επειδη δεν εχει εκπαιδευσει καλα τα χερια του δεν μπορει να κατεβει φωναζει και ποναει, αλλα ξαναπηγαινει.επισης ξυπναει καθε μερα 6 η ωρα και μου δαγκωνει τη μυτη τα χερια μου τραβαει τα μαλλια και πηδαει πανω μου για να ξυπνησω....εσας τα κανουν αυτα ή το γατι μου τρελαθηκε???

Το γατί δεν τρελλάθηκε καθόλου. Αν δεν σηκωθώ και εγώ στις 6 αρχίζει να ρίχνει κάτω πράγματα, μετά ξήνει το κρεββάτι και στο τέλος μου δαγκάνει τα πόδια. Έχεις πολλά να δεις ακόμα!

πω πω.εγω τα ειχα παιξει οταν εδεινα εξετασεις επρεπε να κοιμαμαι καλα και αυτο πηδουσε πανω στο κεφαλι μου 6 η ωρα το πρωι....ελεος...ειναι απιστευτα πλασματα παντως!!!

Ω ναι...
αυτή είναι η μαγεία των αιλουροειδών φίλων μας!
Πάντα θα κάνουν κάτι και θα σε εκπλήξουν ή θα σε κάνουν να σκάσεις στα γέλια... έχουν την πονηριά στο dna τους!! Καθώς και μεγάλη δόση κτητικότητας. Με το body language σου και μόνο θα δεις ότι θα καταλαβαίνουν πως νιώθεις απέναντί τους.
Θα συμφωνήσω βέβαια με τη ruko για τη συστηματική προσπάθεια εκπαίδευσης που πρέπει να εφαρμόσεις. Γιατί, δυστυχώς, αν δε βάλεις κάποια όρια εξαρχής μεγαλώνοντας θα έχεις πρόβλημα στο να το τιθασεύεις :P
Στο πρόβλημα με τις κουρτίνες είμαι παθούσα (και μαθούσα). Η πρώτη μου γάτα, ερχόμενη από περιβάλλον πολυπληθές γατιών ήταν αρκετά άγρια και μου είχε καταστρέψει σκαρφαλώνοντας και παίζοντας κουρτίνες 700 ευρώ!! Από τότε έχει επικρατήσει "βούρδουλας" στο θέμα αυτό. Το πρώτο διάστημα που ένα νεοφερμένο γατί δεν ξέρει τι θα πει "κουρτίνα" τις μαζεύω και τις βάζω στη θέση τους όταν μεγαλώσει λιγάκι και ηρεμήσει. Ακόμη και αν αρχίζει το παιχνίδι, το διώχνω για να μάθει ότι δεν επιτρέπεται να παίζει εκεί. Δε γίνεται διαφορετικά. Μπορείς όταν λείπεις να τις ανοίγεις, γιατί όντας μαζεμένη στην άκρη του παραθύρου δεν τους κάνει αίσθηση να παίζουν.

οταν κανει καποια σκανταλια πως να το σταματησω? εγω συνηθως το απομακρυνω αλλα αυτο ξανα παει εκει γιατι νομιζει οτι το κανω για παιχνιδι...πρεπει να του φωναζω για να καταλαβει την διαφορα η να κανω οτι παω να το χτυπησω για να κανει πισω????

για παραδειγμα οταν ερχεται στο κρεββατι μου δαγκωνει τα χερια,τοτε εγω το διωχνω και οσο πιο εντονα το κανω τοσο πιο δυνατα δαγκωνει...

συγχαρητηρια κατ αρχας για το νεο μελος!:up:Καλο ειναι να παιρνεις τα κακακια που θα βρισκεις και να τα βαζεις μεσα στο δοχειο της αμμου για μυριζει και να πηγαινει και να πλενεις καλα το σημειο που τα χε κανει για να μην το μυριζει κ επιστρεφει εκει! Οσο για το σπιτι..αχ δεν σου δωσε κανεις συμβουλες πριν παρεις το γατακι σου?:(κριμα! Το προτιμοτερο θα ηταν εφοσον το εφερνες τις πρωτες μερες να το κραταγες στην τουαλετα με το φαγακι του κ το νερακι του και σιγα-σιγα να το βγαζες μερικες ωρες που θα σουν στο σπιτι να το επιβλεπεις, ωστε να μαθει τον χωρο και να μαθει τα σημεια που δεν θα το αφηνεις! Σταδιακα δηλαδη ! Ετσι αποτομα λογικο ειναι να στα μαδησει ολα! :lol:Εγω ετσι εκανα με τον γατουλη μου κι ετσι εμαθε κι ειναι πολυ υσηχος και γνωριζει πλεον τα σημεια του σπιτιου και τι του επιτρεπετε και τι οχι! Καλη σου επιτυχια στην εκπαιδευση ο,τι κι αν ακολουθησεις:up:!

οσο για τις αταξιες καλο θα ταν να του μαθεις μια συγκεκριμενη λεξη για να την μαθει οπως "μη" ή "κακο"! Ωστε να καταλαβαινει οτι εκανε αταξια και να εχεις επιβλητικο τονο στη φωνη και να μην το κυνηγας γιατι θα νομιζει οτι παιζεις! Να προσπαθησεις να μην λες πολλα λογια μονο αυτη τη λεξη! Φιλια!!!!!!!!:up::up:

συγχαρητηρια κατ αρχας για το νεο μελος!:up:Καλο ειναι να παιρνεις τα κακακια που θα βρισκεις και να τα βαζεις μεσα στο δοχειο της αμμου για μυριζει και να πηγαινει και να πλενεις καλα το σημειο που τα χε κανει για να μην το μυριζει κ επιστρεφει εκει! Οσο για το σπιτι..αχ δεν σου δωσε κανεις συμβουλες πριν παρεις το γατακι σου?:(κριμα! Το προτιμοτερο θα ηταν εφοσον το εφερνες τις πρωτες μερες να το κραταγες στην τουαλετα με το φαγακι του κ το νερακι του και σιγα-σιγα να το βγαζες μερικες ωρες που θα σουν στο σπιτι να το επιβλεπεις, ωστε να μαθει τον χωρο και να μαθει τα σημεια που δεν θα το αφηνεις! Σταδιακα δηλαδη ! Ετσι αποτομα λογικο ειναι να στα μαδησει ολα! :lol:Εγω ετσι εκανα με τον γατουλη μου κι ετσι εμαθε κι ειναι πολυ υσηχος και γνωριζει πλεον τα σημεια του σπιτιου και τι του επιτρεπετε και τι οχι! Καλη σου επιτυχια στην εκπαιδευση ο,τι κι αν ακολουθησεις:up:!
ευχαριστω πολυ..προσπαθησα αρχικα να το βαλω στο μπαλκονι του δωματιου μου αλλα τελικα δεν μπορουσα να το ακουω να κλαιει και να ειναι μονο του..οποτε το αφησα ελευθερο,μεσα στο σπιτι γινεται πολεμοσ.ασε τωρα που μου την κοπαναει απο την πορτα και βγαινει στην αυλη..

Ωχ, αν σου βγαινει εξω απο τωρα την εκατσες γιατι μπορει να το σκασει καλυτερα να βρεις εν μερος μεσα στο σπιτι! Και να προσεχεις να μην αφηνεις ανοιχτες τις πορτες. Εγω αν θελω να αερισω το δωματιο επειδη εχει χαλασει η σιτα αναγκαστικα κλεινω την πορτα αν θελω να ανοιξω τα παραθυρα. Τι να σου πω! Μηπως να δοκιμαζες την τεχνικη με την τουαλετα?? Αλλα μετα απο τοσες μερες ισως να μην πιασει ασε που αν μαθει οτι καθε που κλαιει του κανεις τα χατιρια θα το κανει συνεχεια..οπως τα μωρα!Τι να πω...! Ελπιζω κι αλλα μελη να σου προτινουν καποια καλυτερη λυση! Αληθεια ποσο ειναι το γατακι σου και τι φυλο ειναι?

για παραδειγμα οταν ερχεται στο κρεββατι μου δαγκωνει τα χερια,τοτε εγω το διωχνω και οσο πιο εντονα το κανω τοσο πιο δυνατα δαγκωνει...

Το βρήκες, νομίζει ότι παίζεις.:) Αν σου αρπάξει το χέρι ή το πόδι για παιχνίδι, το καλύτερο είναι να μείνεις ακίνητη, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του και να σε αφήσει. Γενικά όμως, μην το παίζεις με τα χέρια σου. Πάρ' του κανένα μαλακό παιχνιδάκι για να εκτονώνεται μ' αυτό.;)

ειναι κοριτσακι γκρι σαν ποντικι και τωρα πρεπει να εχει φτανει τουσ 3 μηνες.τελικα ολα οκ με την τουαλετα αχ σωθηκα!!

επισης διαβασα μεσα εδω το προγραμμα που πρεπει να ακουλουθησει για τα εμβολια τη στειρωση και την αποπαρασιτωση,ρωτησα και τον κτηνιατρο τι ακριβως πρεπει να κανω και μου ειπε ασχετα πραγματα.καθε εξι μηνες πρεπει να κανει εμβολιο και την στειρωση σε κανενα 2μηνο....τιποτα αλλο..

Καθε εξι μηνες εμβολιο;:confused:

Το βρήκες, νομίζει ότι παίζεις.:) Αν σου αρπάξει το χέρι ή το πόδι για παιχνίδι, το καλύτερο είναι να μείνεις ακίνητη, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του και να σε αφήσει. Γενικά όμως, μην το παίζεις με τα χέρια σου. Πάρ' του κανένα μαλακό παιχνιδάκι για να εκτονώνεται μ' αυτό.;)

το προβλημα αυτο εξακολουθει να υπαρχει..του εχω παρει 6 ποντικια 2 μπαλακια αλλα τιποτα..και δαγκωνει δυνατα το μαυραδι θα δοκιμασω και αυτο που μου ειπες ελπιζω να φερει αποτελεσμα

ναι θα μου δωσει και ενα βιβλιαριο που θα λεει τι εμβολιο πρεπει να κανει καθε εξαμηνο...?!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back