saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η saloniCAT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
04-08-08
15:57
Καλη γατο-μέρα σε όλους!
Πριν από 8 μέρες κι ενώ πήγαινα για ψώνια με τον καλό μου μείναμε από βενζίνη λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η ζωή μαζί του είναι μια περιπέτεια...
Τσακώνει που λέτε ένα άδειο μπουκάλι από το αμάξι και πάει προς αναζήτηση καυσίμων. Μετά από μισή ώρα περίπου επιστρέφει με δύο μπουκάλια (αυξήθηκαν...
) κι ένα... γατί!
Η μικρή ήταν 2 - 3 εβδομάδων και σε κακή κατάσταση. Κυκλοφορύσε μες στη μέση του δρόμου, ενώ τριγύρω υπήρχαν μόνο σκυλιά. Έχω ένα θέμα με την υγεία μου και όταν παλιά είχα γάτα ο γιατρός μου μου είχε πει ορθά - κοφτά να την πετάξω, γιατί διέτρεχα κίνδυνο από επιπλοκές και μολύνσεις από τις γρατζουνιές τις, οπότε όταν την έχασα αποφάσισα να μην ξαναπάρω γατάκι.
Το συγκεκριμένο το μάζεψα μέχρι να ορθο...πατουσήσει!
Θα ήθελα σας παρακαλώ λίγη βοήθεια με κάποια θέματα που έχουν προκύψει...

Πριν από 8 μέρες κι ενώ πήγαινα για ψώνια με τον καλό μου μείναμε από βενζίνη λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η ζωή μαζί του είναι μια περιπέτεια...

Τσακώνει που λέτε ένα άδειο μπουκάλι από το αμάξι και πάει προς αναζήτηση καυσίμων. Μετά από μισή ώρα περίπου επιστρέφει με δύο μπουκάλια (αυξήθηκαν...
) κι ένα... γατί!Η μικρή ήταν 2 - 3 εβδομάδων και σε κακή κατάσταση. Κυκλοφορύσε μες στη μέση του δρόμου, ενώ τριγύρω υπήρχαν μόνο σκυλιά. Έχω ένα θέμα με την υγεία μου και όταν παλιά είχα γάτα ο γιατρός μου μου είχε πει ορθά - κοφτά να την πετάξω, γιατί διέτρεχα κίνδυνο από επιπλοκές και μολύνσεις από τις γρατζουνιές τις, οπότε όταν την έχασα αποφάσισα να μην ξαναπάρω γατάκι.
Το συγκεκριμένο το μάζεψα μέχρι να ορθο...πατουσήσει!
Θα ήθελα σας παρακαλώ λίγη βοήθεια με κάποια θέματα που έχουν προκύψει...
- Μαζί με την μικρή υιοθετήσαμε και... τους ψύλλους της! Την ψέκασα με front-line και εκ τοτε μας έμεινε μόνο η γάτα!
Το θέμα είναι ότι είναι αρκετά βρωμιαρούλα. Πόσες μέρες μετά τη χρήση frontline μπορώ να την κάνω μπανάκι; - Δεν τρώει ακόμα φαγητό: Προσπάθησα να την ξεγελάσω "λερώνοντάς" την, αλλά φαίνεται δεν έχε ακόμα αναπτυγμένη την αίσθηση της καθαριότητας. Σήμερα την είδα να γλείφεται για πρώτη φορά. Πώς θα της δώσω την κονσερβούλα που της έδωσε ο γιατρός; Προς το παρόν πίνει μόνο γάλα, αλλά και αυτό μόνο όταν πιπιλίζει ταυτόχρονα το δάχτυλό μου. (Από κακάκια είμαστε εντάξει...
) - Πού μπορώ να απευθυνθώ για να τη δώσω για υιοθεσία (μένουμε Θεσσαλονίκη);
- Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος να την πάρει θα την αφήσω έξω... Έχω σκεφτεί το εξής. Επειδή δεν μπορώ να την πάρω σπίτι και την έχω στη δουλειά, θέλω μόλις μεγαλώσει λιγάκι να αρχίσει να βγαίνει στην πίσω αυλή, για να συνηθίζει το περιβάλλον. Φαντάζομαι πως όταν μεγαλώσει αρκετά και αναπτυχθούν τα ένστικτά της (αναπαραγωγή, κυνήγι κλπ) θα αρχίσει μόνη της να βγαίνει για βόλτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
04-08-08
16:10
Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα γατακι που εφαγε απο το δαχτυλο ανθρωπου γαλα δεν μπορει να αφεθει ξανα εξω γιατι τωρα στην ηλικια τη κρισιμη που η μαμα του θα του εδειχνε πεντε επιθετικα πραματα αυτο αντιθετα μαθαινει να εμπιστευεται ανθρωπο να ταιζεται απο αυτον και να του κανει χαδια πραγμα λιαν επικυνδυνο εξω που ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι καλοι υπαρχουν σκυλοι κι αυτοκινητα για τα οποια θα ειναι απροετοιμαστο και διχως αμυνες γιατι σε αυτην την ηλικια τρεφεται και φροντιζεται απο ανθρωπους.
Εξισου το κυνηγι δε μπορε να θρεψει ικανοποιητικα τις γατες στις πολεις και κινδυνευουν να πεθανουν αν φαν μολυσμενο ποντικι και η αναπαραγωγη δεν ειναι θεμα ενστιχτου τοσο οσο οιστρου και εποχης στη γατα. Εαν αφεθει σε ηλικια οιστρου εξω θα παραγει αλλα 16 το χρονο τετοια γατακια που κι αυτα θα καταληξουν ασχημα οπως αυτο. Αρα θα χρειαστει η εσεις η οποιος το παρει να το στειρωσει.
Λυσεις
1. Η καλυτερη : να το φιλοξενησετε μεχρι νοεμβριο( φανταζομαι τοσο θα χρειαστει) εσεις και να βοηθησει η γατοομαδα να βρει σπιτακι με αγγελια και αφισσα.
2. Να φιλοξενηθει με εσας να βοηθησετε στα εξοδα σε κλουβακι γιατρου εφοσον υπαρχει χωρος μεχρι να υιοθετηθει ελπιζουμε
3. ΟΙ αλλες λυσεις με το εξω ειναι μη παραδεκτες για μενα σε τοσο μικρα γατακια μεγαλωμενα απο ανθρωπο και γενικοτερα θεωρουνται εγκαταλειψη ζωου.
ΠΣ. Το κονσερβακι μπορει να το φαει με συριγγα λιγο λιγο αν δεν εχει δοντακια ( υπαρχουν και μεγαλες συριγγες)
Εξισου το κυνηγι δε μπορε να θρεψει ικανοποιητικα τις γατες στις πολεις και κινδυνευουν να πεθανουν αν φαν μολυσμενο ποντικι και η αναπαραγωγη δεν ειναι θεμα ενστιχτου τοσο οσο οιστρου και εποχης στη γατα. Εαν αφεθει σε ηλικια οιστρου εξω θα παραγει αλλα 16 το χρονο τετοια γατακια που κι αυτα θα καταληξουν ασχημα οπως αυτο. Αρα θα χρειαστει η εσεις η οποιος το παρει να το στειρωσει.
Λυσεις
1. Η καλυτερη : να το φιλοξενησετε μεχρι νοεμβριο( φανταζομαι τοσο θα χρειαστει) εσεις και να βοηθησει η γατοομαδα να βρει σπιτακι με αγγελια και αφισσα.
2. Να φιλοξενηθει με εσας να βοηθησετε στα εξοδα σε κλουβακι γιατρου εφοσον υπαρχει χωρος μεχρι να υιοθετηθει ελπιζουμε
3. ΟΙ αλλες λυσεις με το εξω ειναι μη παραδεκτες για μενα σε τοσο μικρα γατακια μεγαλωμενα απο ανθρωπο και γενικοτερα θεωρουνται εγκαταλειψη ζωου.
ΠΣ. Το κονσερβακι μπορει να το φαει με συριγγα λιγο λιγο αν δεν εχει δοντακια ( υπαρχουν και μεγαλες συριγγες)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Η mespairos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 898 μηνύματα.
04-08-08
16:34
είναι μικρούλι ακόμα θέλει μπιμπερό και μαζί με το γάλα να ανακατέψεις και λίγη κονσέρβα λιωμένη και σιγά σιγά θα αρχίσει να μαθαίνει να τρώει μόνο του, δοκίμασε και λίγο βραστο κοτοπουλάκι, δώστο του με το χέρι σου στο στόμα μπας και το πιπιλίσει στην αρχή και μετά καταλάβει πως τρώγεται

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Η ΟΥΡΑΝΙΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 6.152 μηνύματα.
04-08-08
16:56
Πίστεψέ με γατάκια που έχουν μαζευτεί μικρούλια δεν βγαίνουν έξω μόνα τους φοβούνται εκτός των άλλων. Εμένα ο μικρούλης μου (τον μάζεψα μωρό) είναι έξι μηνών τώρα στο μπαλκόνι πάω να τον βγάλω και από τον φόβο του γατζώνεται πάνω μου
. Μέσα στο σπίτι βέβαια κάνει τα τσαμπουκαλίδια του
. Μέσα στο σπίτι βέβαια κάνει τα τσαμπουκαλίδια τουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.855 μηνύματα.
04-08-08
17:34
Δεν είναι απόλυτο αυτό γιατί εγώ 3 γατάκια που μαζεψα από έξω κανένα δεν έμεινε όλα έφυγαν όταν άρχισε να χτυπάει το βιολογικό τους ρολόι βέβαια το καλύτερο θα ήταν να δώσεις το μικρούλη κάπου βάλε αγγελίες παντού κ μια φωτογραφία του. Εγώ πριν από λίγο έδωσα ένα γατουλάκι που το παράτησε η μαμά του όταν ήταν πολύ μωρό ακόμα, και είμαι πολύ λυπημένηΠίστεψέ με γατάκια που έχουν μαζευτεί μικρούλια δεν βγαίνουν έξω μόνα τους φοβούνται εκτός των άλλων. Εμένα ο μικρούλης μου (τον μάζεψα μωρό) είναι έξι μηνών τώρα στο μπαλκόνι πάω να τον βγάλω και από τον φόβο του γατζώνεται πάνω μου. Μέσα στο σπίτι βέβαια κάνει τα τσαμπουκαλίδια του

ελπίζω όμως να είναι ευτυχισμένο στο σπιτάκι του όπως ελπίζω να βρει κ το δικό σου γατουλάκι ένα τόσο καλό σπίτιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
04-08-08
20:24
Επειδη θα φυγουν
οταν θα ερθει ο οιστρος τους δηλαδη και η θα κακοπαθουν ψαχνοντας συντροφο ( στη θεσσαλονικη κυκλοφορει πολυ το ειτζ της γατας και η λευχαιμια που μεταδιδονται ετσι) η απροστατευτο θα εχει κανενα ατυχημα συνισταται η στειρωση και η υιοθεσια τετοιων μαλακων γατιων και οχι η εγκαταλειψη τους εξω. Οι πρωτες 3 μηνες ζωης ειναι πολύ βασικοι για τη γαταόλα έφυγαν όταν άρχισε να χτυπάει το βιολογικό τους ρολόι
elvenstar
Επιφανές μέλος
Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.855 μηνύματα.
05-08-08
15:47
Γι αυτό αμέσως μετά είπα το παραπάνω γιατί καλό είναι τα γατάκια να δίνονται για υιοθεσία, γιατί δεν είναι μόνο το Ειτζ και η λευχαιμία (που υπάρχει παντού κ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη) αλλά χίλιες δύο άλλες δυσκολίες κ αντιξοότητεςτο καλύτερο θα ήταν να δώσεις το μικρούλη κάπου βάλε αγγελίες παντού κ μια φωτογραφία του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum