HELP έχω ένα νεογέννητο στον κήπο της πολυκατοικίας!!!!

Desi Zakou

Νεοφερμένο μέλος

Η Desi Zakou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Γεια σας! είχα χαθεί για αρκετό κερό από το σιτε γιατί έλειπα στο εξωτερικό για δουλείές μαζί με τον Tiggie mou, δεν ήξερα που να καταχωρίσω το θέμα οπότε είπα να το γράψω εδώ. σήμερα το πρωί βρίκαμε ένα σχεδόν νεογέννητο γατάκι στον κήπο της πολυκατοικίας μας, είναι τόσο μικρούλι, δεν έχουν ανοίξει καν τα ματάκια του ακόμα και χωράει στην παλάμη μου. δεν ξ'ερω τη να το κάνω, φωνάζει και δεν σταματάει να κλαίει! σας παρακαλώ βοηθείστε με τι να κάνω?? δεν μπορώ να το πάρω σπίτι μου γιατί ο γάτος μου αντέδρασε πολύ άσχημα όταν το ανέβασα στο μπαλκόνι. που μπορώ να απευθυνθώ και που μπορώ να το πάω? HELP PLS!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πήγαινε σε ένα φαρμακείο και πάρε γάλα ORMILAK για μωρά γατιά. Έχει και μπιμπερό μέσα. Αν δεν βρεις, πάρε ένα-δύο σταγονόμετρα.
Ή πάρε τηλέφωνο τον γιατρό του γάτου σου για συμβουλές.
Ή επικοινώνησε με τη yasmin, ίσως έχει καμιά λύση για σένα.
Αλλά πρώτα ρίξε μια ματιά σ' αυτό το άρθρο: https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/

Καλή τύχη στο μωρό! :)

Ο γάτος δεν είναι πρόβλημα. Απλώς τον κλείνεις έξω απ' το δωμάτιο όσο ασχολείσαι με το μικρό.

ΥΓ Έχω την εντύπωση πως το θέμα καταχωρήθηκε δύο φορές...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να το κρατήσεις ζεστό για να μην πάθει υποθερμία, είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτή την ηλικία! Δεν μπορείς να το κλείσεις σε ένα δωμάτιο ή στο μπάνιο για να μην το πειράξει ο γάτος σου? Στο μπαλκόνι θα κρυώνει και αν πέσει η θερμοκρασία του δε θα μπορεί να φάει, με ό.τι αυτό συνεπάγεται. Το άρθρο για τα νεογέννητα γατάκια είναι αυτό: https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/

Από τη βιασύνη μου έγραψα τα ίδια με τη zbeebz... Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το γατάκι μέχρι να βρεθεί λύση.

Το γατάκι θέλει ζέστη, αν μείνει στο μπαλκόνι δεν θα τα καταφέρει. Κλείσε το γατάκι σε άλλο δωμάτιο. Διάβασε και το άρθρο, και μπράβο που το μάζεψες !!!:)

το θέμα με την ζεστασιά και με το γάλα είναι οκ! αλλά κάθε πότε θα τα ταϊζω και να το πάω άυριο στο γιατρό? με την τουαλέτα του τι θα κάνω? ανγχ'οθηκα τώρα :(

Επειδή είναι πολύ μικρούλι, θέλει τάισμα και βοήθεια για τσίσα και κακά κάθε 3 ώρες περίπου. Δυστυχώς θα πρέπει να ξυπνάς και τη νύχτα. Έχει φάει καθόλου? Αν δεν έχεις βρει το γάλα για τα γατάκια, μπορείς να δώσεις για απόψε και λίγο αραιωμένο εβαπορέ. Ζεστό πάντα, αλλά σε θερμοκρασία σώματος. Εϊναι σημαντικό να μην αφυδατωθεί και να μην πέσει η θερμοκρασία του. Κακά μπορεί να μην σου κάνει με την πρώτη, αλλά αφού θα το πας αύριο στο γιατρό θα σου πει κι αυτός.
Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο, μετά το τάισμα θέλει με ένα βαμβάκι απαλά χάιδεμα στην κοιλίτσα (από την κοιλια προς τον πωπό) και θα κάνει τσίσα και κακά. Θέλει λίγη προσπάθεια αλλά το χρειάζεται γιατί δεν μπορεί μόνο του.
Και να το ταΐζεις μπρούμυτα, αν είναι ανάσκελα κινδυνεύει να πάθει αναρρόφηση.

Τουαλέτα τρίβεις ποπουδάκι με βαμβάκι βρεγμένο με ζεστό νεράκι. :)

:Dσας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες σας τις συμβουλές! θα σας ενημερώσω από αύριο! πάω να ταϊσω το γατάκι τώρα.

Πώς τα πάει το γατουλίνι? Όλα καλά?

καλημέρα σε όλους! αρκετά καλά πάει το γατάκι! σήμερα θα ερθεί μια φίλη της μητέρας μου για να το πάρει, θα το φροντίζει και θα το έχει αυτή από εδώ και πέρα, διοτι ο δικός μου γάτος είναι έξαλος... μου κρατάει μούτρα, δεν τρόει, δεν πάιζει, κοιμάται συνέχεια.... εμένα δεν μ'αφίνει δουν μου επιτρέπει να τον χαϊδέψω και έχω στεναχορεθεί πάρα πολύ... αλλά δεν μπορούσα να αφίσω και το μικρούλι έτσι στο δρόμο... αυτά λοιπόν!

Καλή τύχη στο γατάκι και μπράβο που το έσωσες.:)

δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς... αν το άφινα θα πέθεναι.... ελπίζω να τα καταφέρει πάντος και να μεγαλώσει :)

Πολύ χαίρομαι που πάει καλά και μακάρι να εξακολουθήσει έτσι! Μπράβο και από μένα! Περαστικά στο γατούλη σου, νομίζω ότι μόλις φύγει το γατάκι από το σπίτι και σιγουρευτεί ότι δεν θα ξανάρθει, θα επανέλθει στις παλιές του συνήθειες... Τυπικός ζηλιαρόγατος!!! Και η δική μου τα ίδια μου είχε κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση!:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back