Julia BIO – Βιολογική άμμος

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά οικονομική λύση, με αρκετά καλή ποιότητα. Είναι προϊόν ιδιωτικής ετικέτας των γερμανικών σουπερμάρκετ Plus.

Περιγραφή

Ανήκει στην κατηγορία των clumping litter, δηλαδή έχει κόκκους που με την υγρασία στερεοποιούνται και σχηματίζουν σβόλους, ώστε να καθαρίζεται πιο εύκολα. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη συσκευασία, η άμμος αυτή είναι "βιολογική", δεν περιέχει δηλαδή τεχνητά παραγόμενους κόκκους, χημικά συστατικά και χρωστικές ουσίες και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν έχει και κανένα πρόσθετο άρωμα, πράγμα όμως που θεωρώ θετικό, γιατί συχνά τα τεχνητά αρώματα αποθαρρύνουν τις γάτες από το να χρησιμοποιούν την άμμο.

Γενική εντύπωση

Οι κόκκοι της είναι αρκετά μικροί και σχηματίζουν σβόλους αρκετά συμπαγείς ώστε να αφαιρούνται εύκολα –με κάποια σχετική προσοχή. Βέβαια, έχω παρατηρήσει ότι με το έντονο σκάψιμο που κάνουν οι γάτες μου (κυρίως ο μικρός που το έχει για παιχνίδι) καμιά φορά οι σβόλοι σπάνε. Και πάλι όμως, καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από τις υπόλοιπες φτηνές άμμους: με καθάρισμα μία φορά την ημέρα και αλλαγή κάθε 15-20 μέρες, δεν έχουμε καθόλου μυρωδιές (με δύο γάτες στο σπίτι και ανοιχτή αμμολεκάνη).
Στα θετικά χαρακτηριστικά της πρέπει να προστεθεί το ότι δεν σχηματίζει "λάσπη" στον πάτο της λεκάνης και επίσης ότι δεν κολλάει στο τρίχωμα της γάτας (τουλάχιστον όχι στις κοντότριχες).
Σε γενικές γραμμές, η ποιότητά της είναι ικανοποιητική και οπωσδήποτε πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη άμμο έχω δοκιμάσει σε αυτή την κατηγορία τιμής (και η μοναδική clumping που έχω βρει σε αυτή την κατηγορία).

Κόστος

Η συσκευασία των 10 κιλών κοστίζει 4 ευρώ.

Σχέση ποιότητας/τιμής

Το δυνατότερο σημείο αυτής της άμμου είναι σίγουρα η καταπληκτική σχέση ποιότητας/τιμής. Τη συνιστώ για περιόδους που τα οικονομικά δεν είναι τόσο... ανθηρά για κάποια από τις ακριβότερες επιλογές ή για όσους προτιμούν να διαθέσουν τον γατοπροϋπολογισμό τους σε κάτι που θα πιάσει πιο πολύ τόπο (μια καλύτερη γατοτροφή π.χ.).;)

Φωτογραφίες συσκευασίας / υφής:

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• pack_s.jpg
    pack_s.jpg
    76,3 KB · Εμφανίσεις: 121
  • grain_s.jpg
    grain_s.jpg
    76,7 KB · Εμφανίσεις: 260
θα πάρω να τη δοκιμάσω, και θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως όντως η τιμή δεν είναι καθόλου αποθαρρυντική...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, θα σας στενοχωρήσω λίγο, αλλά τα σούπερ μάρκετ Plus θα κλείσουν σε 2 μήνες, οπότε αν σας αρέσει η άμμο αυτή προμηθευτείτε την για να έχετε;).

Μα εδω λενε οτι θα ανοιξουν τετοιο σε καννα μηνα?Γιατι να κλεισουν?:blink:

Και που τα βρίσκουμε τα σουπερμαρκετ πλας μέχρι να κελίσουν τουλάχιστον???:confused:

Νατάσα, δες στην ιστοσελίδα τους, στο link που δίνω στην αρχή.;)

Νατάσα, δες στην ιστοσελίδα τους, στο link που δίνω στην αρχή.;)

Ευχαριστώ!!! Είναι αλήθεια οτι θα κλείσουν σε 2 μήνες?:|

Τι να σου πω, ιδέα δεν έχω...:hmm:
Ίσως μπορεί να μας πει η Raisa ποια είναι η πηγή της.

Παιδιά, η αδελφή μου δουλεύει στα πλας στη διοίκηση και είναι σίγουρο ότι θα κλείσουν...τα αγόρασε ο ΑΒ Βασιλόπουλος

Ε, τότε, πάμε να στοκάρουμε! :P

Ναι αλλά αν τα αγόρασε ο βασιλόπουλος σημαίνει ότι μπορεί να έχει αυτός την άμμο!

Ναι αλλά αν τα αγόρασε ο βασιλόπουλος σημαίνει ότι μπορεί να έχει αυτός την άμμο!

Ναι, μπορεί, δεν ξέρω:hmm:... πάντως η συγκεκριμένη άμμο είναι εισαγωγής από Γερμανία..εκτός αν συνεχίσει να την εισάγει ο Βασιλοπουλος:/:

Νατάσα, το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν. Ή αυτό ή θα αρχίσει το Plus να φέρνει κάποια προϊόντα ΑΒ (αυτό δε γίνεται με τα Carrefour-Μαρινόπουλος; ):hmm:

Θα τη δοκιμάσω.. όντως η τιμή της είναι δελεαστική!:happy:

Σχετικά με τα ΑΒ και τα Plus, από ότι ειχα διαβάσει σε μία οικονομική εφημερίδα πριν καιρό η τροποποίηση των υπαρχοντων καταστημάτων Plus σε ΑΒ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2009.:/:
Βρήκα και το σχετικό άρθρο:)(Από άλλη εφημερίδα)
Πάντως δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να φέρνουν γερμανικά προϊόντα.

Ευχαριστούμε, cosette.:cry:

(Δεν το πιστεύω ότι όλες οι ελπίδες μου κρέμονταν από μια άμμο. Είμαι αξιολύπητη.):P

Εγώ την πέρνω!! και είναι SUPER....!! :up::up::up:
Είμαι και κοντά σε ένα και γίνετε πανικός απο κόσμο!! ¨Τωρα αν θα κλεισουν δεν ξέρω, βλέπω πάντως οτι ζητάνε και πωλητές κ πωλήτριες..

Θα πάω πάντως να στοκάρω!! :redface::)
Γιατί έχουμε και το ΙΔΙΟ όνομα!!! :up:

Τυχερή είσαι, εμένα είναι μακριά μου το Plus.

:lol::lol::lol::lol::lol:

Έτσι είναι... ή έχεις σοβαρά κριτήρια ή δεν έχεις!! :lol:

Πάντως, ας κάνουμε μια έρευνα αγοράς για μια καλή εναλλακτική, μια που αυτή δεν τη βλέπω να φτουράει για πολύ ακόμα δυστυχώς...:/:

Την αγόρασα και εγώ.. μεχρι στιγμής όλα καλά αλλά ακόμη χτες βράδυ την έβαλα. Εμένα πάντως ότι άλλο εναλλακτικό έχω αγοράσει με έχει απογοητεύσει και γυρίζω πάντα στην πάρα πολύ καλή αλλά πανάκριβη ever clean γαλάζια. Τα οικονομικά μας φέτος είναι αρκετά στριμωγμένα οπότε ελπίζω να βγει καλή αυτή. Θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως ευχαριστούμε Aretha που την εντόπισες.

εγω τις δυο τελευταιες φορες εχω παρει μια αμμο που λεγεται eurocats...την αγορασα απο το quiko.πρεπει να ειναι της ιδιας ταξης με αυτη που λετε.20κιλη συσκευασια 8,90euros , αρκετα καλη (οχι οσο η everclean βεβαια).το θεμα ειναι οτι δεν την εχω δει και πουθενα αλλου:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back