Kατάργηση του κυνηγιού

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
ολεεεεεεεε σταματαν το κυνηγι για φετος το απαγορευουν ολε ολε ολε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις φωτιές το καλοκαίρι στη πελοπόνησο (Κρέστενα) ήμουν εκει. Ηταν άνθρωποι από κυνηγητηκές οργανώσης που έδωσαν μάχη με τις φωτιές και μπορεί να μην το πιστέψετε αλλά έκλεγαν για αυτό που γινόταν με τα ζώα. Ηταν παρατηρητές από σωματία κατά τις λαθροθυρίας και έκλεγα μας έλεγα για είδη πουλιών και ζώων που δεν τα ήξερε ούτε ο πατέρας μου που είναι 70 χρόνων και έζησε όλη τη παιδική του ηλικία εκεί. Δεν είναι όλοι οι κυνηγοί για τα μπάζα. Μπορεί να ακούγετε κάπως δεν είμαι υπέρ αλλά αν δεν είχε καεί το δάσος της Στροφυλιάς και άλλα δάση στη πελοπόνησο όλα αυτά τα χρόνια οφείλετε σε ένα ποσοστο στους κυνηγούς.
Από προσωπική εμπειρία (πολύ κοντινουμου ατόμου) έχουν πιαστεί και ξυλοφορτωθεί αρκετές φορές τα τελαυταία χρόνια εμπριστές από κυνηγούς μη κοιτάτε που δε τα λένε. Μήπως μας είπαν ποιοι μας έκαψαν τώρα:down:

Μπορεί σε έμας να ακουστεί σκληρό άλλα ο κυνηγός θέλει να υπάρχει πληθόρα ζωων. Πάντα υπάρχου μαλ... που κυνηγούν όχι για να φάνε αλλά για να σκοτώνουν και σε απαγορευτηκές περιόδους ακόμα. Για την ανοχή φταίνε οι αρχές που ένω ξέρουν δεν τους πέρνουν τις άδειες.:mad:

Τώρα που μιλάμε κάτω στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν:mad:
Μου το έλεγε για την ακρίβια ο πατέρας μου πόσο ανεγκέφαλοι είναι.
Στην οικογενεια μου έχω αρκετους κυνηγούς ήταν και ο πατέρας μου παλιά όμως όλοι τους πλέων έχουν καταλάβει οτί δεν μπορούν αντικιμενικά να πάνε για κυνήγη όπως παλιά, πριν 30 χρόνια.
Ετσι ουσιαστικά πανε βόλτες στο δάσος. Το ξέρω οτι δεν είναι όλοι έτσι αλλά είναι πολλοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το κακό νομίζω πως είναι σε αυτούς που δεν έχουν κανάνα έλεος στο κηνύγι. Το πιο ελεινό ήταν εκείνο που είχα ακούσει με τα ελάφια (τα ελάχιστα που έχουν απομείνει) στην Πάρνηθα. Τα καημένα.:( Πάντως νομίζω πως οι περισσότεροι κηνυγούν για ευχαρίστηση, για να σκοτώσουν ένα ζώο. Αν τους πας εναν λαγό για παράδειγμα να τον φάνε δεν θα τους ικανοποιήσει το ίδιο με κάποιον που θα τον έχουν σκοτώσει οι ίδιοι!

αυτο με τα ελαφια ξαναπεστο ειναι πολυ ανδρες που νομιζουν το με το να κυνηγουν κανουν κατι λες κ επιβεβαιωνουν τον ανδρισμο τους ειναι θρασυδειλοι να πω την αμαρτια μου οταν σκοτωνονται αναμεταξυ τους καμια φορα το χαιρομαι

καλα αυτό με το αλληλοσκότωμα εννοείται! Αλλά στα χωριά γίνεται πανικός με το κυνήγι. Όταν βλέπω μια γάτα να πιάνει ένα πουλι και να τρώει μπορει να είναι κάπως σαν θέαμα αλλα δεν φρικάρω και τοσο όπως επίσης και όταν βέπω τις αλεπούδες να κυνηγούν για να φάνε τις γάτες το ίδιο. Ο άνθρωπος σκοτώνει για ευχαρίστηση :down: Το χειρότερο ζώο απο όλα

Το κακό νομίζω πως είναι σε αυτούς που δεν έχουν κανάνα έλεος στο κηνύγι. Το πιο ελεινό ήταν εκείνο που είχα ακούσει με τα ελάφια (τα ελάχιστα που έχουν απομείνει) στην Πάρνηθα. Τα καημένα.:( Πάντως νομίζω πως οι περισσότεροι κηνυγούν για ευχαρίστηση, για να σκοτώσουν ένα ζώο. Αν τους πας εναν λαγό για παράδειγμα να τον φάνε δεν θα τους ικανοποιήσει το ίδιο με κάποιον που θα τον έχουν σκοτώσει οι ίδιοι!

Το μεγαλυτερο ποσοστο στην επαρχία είναι έτσι, δυστυχός, γι' αυτό πλέον άμα ακούω για ατυχίματα με δυναμήτη π.χ. (δε μπορείς να φανταστείς τη κάνουν στον Αλφειό) δε στενοχοριεμε καθόλου. Παθαίνουν καρκίνους και υπάρχουν ακόμα ατομα έκει κάτω που χρησιμοποιού ddp (νομίζω το λένε) είναι ανεγκέφαλοι.:mad::blink:

Οταν βγήκε στη συνταξη ο πατέρας μου και άρχισε να μένει για καιρό στο χωριό και να κάνει κήπους τον κορόιδευαν που δεν χρησιμοποιούσε φάρμακα. Ομως με 25 δέντρα ντομάτας έβγαλε 2 τόνους καρπό (τρελαθήκαμε να φτυάχνουμε μπελντέ:lol:)

Είχαν πάει όργανώσεις και είχαν αφήσει αλεπούδες που είχαν εξαφανηστεί και τις σκοτώνανε γιατί λέει τους πήραζαν τις κότες (ψέμα) για το κυνήγη το έκαναν:down::mad:
Εχω ιστορίες να φρίξεις όσο ωραίος τόπος είναι έκει κάτω τόσο σκάτάνηθρωποι είναι αυτοί που μένουν εκεί (οι περισότεροι)

Κρίμα όμως :( Η φύση μας είναι τόσο όμορφη και εμείς θέλουμε να τα καταστρέφουμε όλα :down: Που είναι το μέρος αυτό που λες? είμαι εντελώς άσχετη

Κρίμα όμως :( Η φύση μας είναι τόσο όμορφη και εμείς θέλουμε να τα καταστρέφουμε όλα :down: Που είναι το μέρος αυτό που λες? είμαι εντελώς άσχετη

Κοντά στη Αρχαία Ολυμπία

Προσοχη παιδια το εχουν απαγορευσει μοναχα μεχρι τις 25 Νοεμβρίου!
Μετα ξαναρχιζει το κυνηγι!
Εχουμε λοιπον ελαχιστο χρονο για να δειξοουμε οτι θελουμε να γινει μονιμη η απαγορευση! Στειλτε επιστολες στο υπουργειο!

ας κανουμε οτι μπορουμε... εγω παντος ειδα πολλους κυνηγους στο δρομο..:(:(:down::down::down::hmm::hmm::hmm:

Επειδή ο πατέρας μου είναι (συνειδητοποιημένος) κυνηγός, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι σωστοί κυνηγοί είναι οι πιο ένθερμοι οικολόγοι και λάτρεις των δασών. Ας μην τους μπερδεύουμε με τους λαθροκυνηγούς που κάνουν όλη τη ζημιά και βγαίνουν τη νύχτα και χτυπάνε θηράματα με τα αυτοκίνητά τους. Δε νομίζω να κινδυνεύει η πανίδα του τόπου από τους ανθρώπους αυτούς, εκείνους δηλαδή που σέβονται τις κυνηγετικές περιόδους και δεν έχουν παράνομη συμπεριφορά. Στις περιπτώσεις των πυρκαγιών το καλοκαίρι οι περισσότεροι κυνηγοί έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Σιγά μη και σταματήσει το κυνήγι... Ειπα και γω... Πως το πάθανε...:down::down::down::down:Αφού χαίρεται η ψυχούλα τους να παίρνει ζωές και το λένε και σπορ ή χόμπυ :mad::mad::mad::mad::mad:

Εγώ πάντως πότέ δεν θα καταλάβω πως μπορεί κάποιος να νιώσει ευχαρίστηση αφαιρώντας μια ζωή....:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back