Mικρή αδέσποτη γατίτσα

Shamandalie

Νεοφερμένο μέλος

Η Shamandalie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Γεια σααας:)
Λοιπον πανω που ειχα θερισει το διαδικτυο να ψαχνω εναν γατουλη,τηλεφωνησα απο δω,πηγα απο κει,και πανω που ημουν ετοιμη να παρω απο ενα σπιτι που χαριζαν,βρηκα μια μικρη γατουλιτσα,μεσα στη βρωμα να νιαουριζει ακαταπαυστα....Δεν μπορουσα να την αφησω!Ομως εχω πελαγωσει...Την πηρα αγκαλια τη μικρη βρωμιαρα,περασα απο ενα πετ σοπ και πηρα τα στοιχειωδη,προσπαθησα να την κανω μπανιο,ομως ακομα μου φαινεται λιγακι βρωμικη...Γατζωνεται επανω μου(και δεν ειναι τοσο οτι με ποναει.αλλα δεν την εχω παει σε κτηνιατρο ακομα) και γρατζουναει αθελα της(ηκαι οχι,δεν ξερω)....Ειναι μικρη(2μηνων μου ειπαν) κοκαλιαρα και πολυ τρομαγμενη....Τι κανω τωρα;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Mικρή αδέσποτη γατίτσα. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!

Καλησπερα.:)
Καταρχην..να την ταισεις.Το ερμο..πεθαινει της πεινας απο οτι καταλαβα.Και νερακι.Τα βασικα δηλαδη.Λες περιπου 2 μηνων..οποτε δοντακια εχει,και μπορει να φαει τροφη.
Η συμπεριφορα της ειναι απολυτα φυσιολογικη.Βοηθεια σου ζηταει το καημενο.Το ταισες τιποτα;:(
ΥΓ..το μπανιο..οχι μονο δεν επιγει,αλλα μπορει να ειναι και επικυνδυνο.Μην φοβασαι.Αν τηρεις τους κανονες υγειηνης..δεν εχεις να φοβηθεις κατι.Προσοχη..πρεπει να στεγνωσει το γατακι,και κοντα σε ζεστη.Ειναι πολυ βασικο αυτο.Και αυριο κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοειται οτι την ταισα,και το μεσημερι και το βραδυ,τη στεγνωσα πολυ καλα,ειναι τωρα στο κουβερτακι της διπλα στο καλοριφερ και κοιμαται....Απλα δεν ξερω πως θα συνηθισει....Kαι δεν ξερω αν πρεπει να κανω κατι αλλο και δεν τοχω σκεφτει απο μονη μου...

Κοιτα..μια χαρα τα βλεπω εγω τα πραγματα.Τι..πως θα συνηθισει;;Αυτο συνηθισε ηδη!!!Υπαρχουν αλλες περιπτωσεις,που τα γατακια κρυβονται οπου μπορεις να φανταστεις,φοβουνται υπερβολικα..και δενν τρωνε καν.Σε εσενα δειχνουν ολα πολυ καλα.:)
Μην αγχωνεσαι.Σε καταλαβαινω.Ειναι το πρωτο σοκ..απο ενα καινουργιο πλασματακι.Ομως ολα αυτα θα ξεπεραστουν.Πηγαινε το κτηνιατρο να κανει τις αποπαρασιτωσεις του..και μια χαρα θα ειστε.Εφοσον εψαχνες γατακι,νοιμιζω οτι το βρηκες.Μαλλον..αυτο σε βρηκε..:hehe:.Να το χαιρεσαι.

Χαιρομαι τοτε,ευχαριστω :)
Ποσο θα μου κοστισει η πρωτη επισκεψη στον κτηνιατρο πανω κατω;Να ξερω δηλαδη :P
Και πως θα σταματησει να γρατζουναει αυτη η χαζουλα;Το κανει απο φοβο δηλαδη η απο συνηθεια;Kαι μπορω να κανω κατι γι αυτο;

Μια χαρά σε υιοθέτησε η γατουλίτσα!

φαντάζομαι το γατάκι να βάζει αγγελία:
Ζητώ να υιοθετήσω άνθρωπο, θυληκό με φουντωτά μαλλιά και κατά προτίμηση ανωτάτης κοινωνικής τάξεως. Φωτογραφία απαραίτητη!

Μην ανησυχείς! Όλα καλά θα πάνε με το γατάκι σου! Αγάπη και φροντίδα χρειάζεται μόνο! Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους! Να σου ζήσει! :D

χαχαχαχαχαχαχα μα ηταν εξω απ το σπιτι μου και φωναζε,σαν να λεγε
"εεεεεεεεε,εσυ δεν εισαι που εψαχνες γατιιιιι;παρατα τους τυπους που χαριζουν!!εδω ειμαι!"

Χαιρομαι τοτε,ευχαριστω :)
Ποσο θα μου κοστισει η πρωτη επισκεψη στον κτηνιατρο πανω κατω;Να ξερω δηλαδη :P
Και πως θα σταματησει να γρατζουναει αυτη η χαζουλα;Το κανει απο φοβο δηλαδη η απο συνηθεια;Kαι μπορω να κανω κατι γι αυτο;
Κοιτα..δεν γρατζουναει απο κακια..δεν υπαρχει κακια στα ζωα.Οπως καταλαβα..γατζωνεται επανω σου,και γατζωνεται με τα νυχακια του βασικα.Οσο ειναι μικρουλη..θα τα κανει αυτα.:)
Απολαυσε την παιδικη ηλικια του.Πιστεψε με,.ειναι απο τα πιο ομορφα πραγματα στη ζωη.:)
ΥΓ...η πρωτη επισκεψη..εξαρταται.Δεν νομιζω πολλα.Βασικα θα σιου δωσει φαρμακακια για τις αποπαρασιτωσεις.Καποιοι γιατροι χρεωνουν και την επισκεψη,αλλα νομιζω ειναι οι λιγοτεροι,..και καποιοι οχι.Απλα οτι παρεις.

χαχαχαχαχαχαχα μα ηταν εξω απ το σπιτι μου και φωναζε,σαν να λεγε
"εεεεεεεεε,εσυ δεν εισαι που εψαχνες γατιιιιι;παρατα τους τυπους που χαριζουν!!εδω ειμαι!"

χαχα τι ωραια που τα παρουσιαζεις!να χαιρεσαι το γατακι σου που μια χαρα τα χει παει για πρωτη φορα.απλα φοβαται ακομα και γρατζουναει,ομως οτι εφαγε και κοιμαται ειναι πολυ καλο,απλα οσο κοιμαται χαιδευε το να το ηρεμησεις απ τα κακα ονειρα που βλεπει,τα καημενα,βλεπουν κι αυτα ονειρα και τρομαζουν καμια φορα,φυσατο με το χνωτο σου να σε μαθει και να ζεσταθει να δεις που θα γουργουριζει,δως του ενα φιλακι,και ευχομαι μια ομορφη ζωη παρεουλα ολα θα πανε καλα!
η επισκεψη η πρωτη θα ειναι για αποπαρασιτωση,δε θα ειναι πανω απο 30 ευρω,εκτος κι αν σου δωσει και κανενα ακομα φαρμακακι,για τ αυτια πχ.εγω του ειχα παει 4 και μου πηρε μονο 40 θυμαμαι,αλλα εδω ειναι νησι κι ειναι φθηνα!
βγαλε φωτογραφιες να δουμε!!!;)

Τι όμορφο, τι γλυκό θέμα!! Βρήκες ένα γατάκι έξω στο κρύο, παγωμένο και κοκαλιάρικο. Και το τάισες, το στέγνωσες, το φερες μες το ζεστό το σπίτι όπου δεν κρυώνει πια. Και τώρα κοιμάται. Ξεκινά ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια που θα κάνεις ποτέ.
Δεν το χεις συνειδητοποιήσει ακόμα,αλλά το πιο όμορφο δώρο είναι το αδέσποτο γατάκι που σου κτυπά την πόρτα. Καθώς θα το φροντίζεις, θα αγωνιάς για χίλλια δυο. Θα κάνεις ερωτήσεις. Θα μαθαίνεις και θα μαθαίνει. Εντομεταξύ θα δένεστε και θα κτίζετε μια σχέση στην οποία πρωταγωνιστές θα είστε μόνο εσείς οι δύο. Αυτό θα αγαπήσει μόνο εσένα, που του σωσες τη ζωή, έγινες η μανούλα του. Εσύ καθώς περνά ο καιρός θα αισθανθείς την αγάπη να μεγαλώνει μέχρι που δεν θα μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό. Και τότε θα αναπολείς τον καιρό που το χες ακόμα βρεφάκι. Τότε που γαντζωνότανε με όλη του τη δύναμη από πάνω σου και σου φώναζε "Βοήθεια!"
Ζέστανέ το, πήγαινέ το στο κτηνίατρο (προσοχή μια στέρεη γατοφόρος είναι απαραίτητη), τάισέ το ότι καλύτερο μπορείς. (Έχεις πολλά να μάθεις). Και υποδεκτείτε αυτά τα Χριστούγεννα αγκαλιά. :)

Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τις συμβουλες...Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγακι τρομαγμενη γιατι δεν ξερω,δε νιωθω αρκετα υπευθυνη για να αναλαβω κατι τετοιο...Μου ηρθε ξαφνικα λιγο αποτομο...Δηλαδη,ειμαι φοιτητρια σε ενα μικρο σπιτι και αρχιζω να φοβαμαι μηπως δεν μπορω να την κρατησω...Αν δεν ειναι χαρουμενη που θα λειπω για τη σχολη;Θελει ολο αγκαλιτσα το μικρο μου....Απ την αλλη δεν μπορω να την αφησω...Δεν ξερω,εχω παθει ευθυνοφοβικη κριση :(

Καλημερα.Κοιτα..λογικο ειναι να φοβασαι,γιατι προφανως δεν το εχεις ξανακανει.Το οτι θα μενει το γατακι καποιες ωρες μονο του,οκ..σκεψου οτι ολοι μας δουλοευουμε και αναγκαστικα τα αφηνουμε και καποιες ωρες μοναχουλια.
Απο την αλλη,αν πιστευεις οτι δεν θες τελικα τετοια ευθυνη..βαλε αγγελια για να υιοθετηθει,αλλα σε καμια περιπτωση μην το αφησεις εξω.:(
Με το ζορυ δεν γινονται αυτα τα πραγματα.:/:
Παρολα αυτα..σκεψου το .Αν οντως θες γατακι πολυ,ειναι κριμα να δωσεις τωρα αυτο,και μετα να παρεις αλλο.Η συνδεση με γατακι που σωζεις,και αυτη η αισθηση..ειναι μοναδικη.:)

Ειμαι σιγουρη οτι το θελω,αλλα αλησυχω...Δεν ξερω ισως πρεπει να το συνηθισω....

Παντως και εγω ανησυχουσα οταν πρωτοπηρα γατακι.Ειναι απολυτα φυσιολογικο,και μαλιστα δειχνει και υπευθυνοτητα.:)
Κοιτα,δεν χρειαζεται ισως να παρεις μια αποφαση τωρα.Κοιτα να δεις πως θα τα πας..και αν δεις οτι δεν θες..τοτε το δινεις για υιοθεσια.
Βεβαια,θα πρεπει να βαλεις και τον παραγοντα κοστος.Το λεω επειδη γραφεις οτι εισαι φοιτητρια,και οπω ς και να το κανουμε ειναι δυσκολα τα πραγματα αυτην την εποχη.Παντως θα χρειαστεις επισκεψη στο γιατρο,για τις αποπαρασιτωσεις του,να το κοιταξει κλπ.:)

Shamandalie, είναι λογικό να ανησυχείς για το γατάκι τον πρώτο καιρό και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται.
Κι εγώ όταν πρωτοπήρα την δική μου και χρειαζόταν να λείψω κάποιες ώρες από το σπίτι, την σκεφτόμουν, σκεφτόμουν αν θα είναι καλά, αν θα είναι καλά που είναι μόνη κλπ κλπ.
Το γεγονός ότι θα χρειάζεται να λείπεις για την σχολή σου κάποιες ώρες της ημέρας δεν είναι κάτι το οποίο είναι αποτρεπτικό για να έχεις το γατάκι μαζί σου, μπορείς να του ανοίγεις την τηλεόραση εκείνες τις ώρες και να του έχεις βάλει φαγητό και νερό.
Αν έχει και τα παιχνίδια του εκεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Η συμβουλή μου είναι να μην ανησυχείς τόσο για αυτό, άσε τον εαυτό σου λίγο πιο χαλαρό κι απόλαυσε το δέσιμο και την σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σας.
Πίστεψε με, σε λίγο καιρό θα διαπιστώσεις ότι αυτή η σχέση θα είναι πολύ δυνατή. :)

Eυχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση,ειναι γλυκα η μικρη.Ειναι ατρομητη και αρκετα υπακουη....Περασαμε μια μερα ανοιγοντας και στηνοντας επιπλα απ το ικεα,επαιζε με τις σακουλες σαν τρελη και ουτε που την ενοχλησαν οι θορυβοι και τα μαστορεματα...Δεν μου παει καρδια πια να τη δωσω,ειναι τοσο καλο το πλασματακι μου :)
Και τωρα εχω καποιες αποριες :P
Καταρχας,εχω θεμα με την τροφη της...Ειχα δει οτι πολλοι βαζουν την ορισμενη ποσοτητα τροφης της ημερας και την αφηνουν απ το πρωι...Η δικια μου ομως ενω της κανω 3 γευματα με τις ορισμενες ποσοτητες,τρωει γρηγορα και βουλιμικα και οποτε πλησιαζω την κουζινα γρατζουναει το ντουλαπι με τη γατοτροφη...Μηπως δεν της φτανει,η απλα ειναι επειδη ειναι πεινασμενο καιρο;
Επισης,πως την αποτρεπω απ το να ανεβαινει σε τραπεζια η να γρατζουναει...Προς το παρον την φυσαω λιγακι στο προσωπο,αλλα δεν νομιζω οτι πιανει ιδιαιτερα...
Ουφ νιωθω σαν να εγινα μαμα :P

επειδη ειναι μικρουλα ακομα,θα της εχεις συνεχεια φαγακι εξω,τι θελω να πω,οτι θα την ταιζεις το κονσερβακι οταν εισαι σπιτι,κι οσο λειπεις πρεπει να εχει ενα μπολακι με κροκετες και καθαρο νερο να πηγαινει να τρωει οποτε θελει.προσπαθησε να εχεις στο ιδιο παντα σημειο την τροφη της για να μην ανεβαινει σε ντουλαπια και ψαχνει.την αμμο σε μια στοιχειωδη αποσταση απ το φαγακι παντα,γιατι ειναι καθαρα ζωακια και συχενονται τα κακα τους.κι οταν κανει κατι που δε θες απλα χτυπα παλαμακια,και πες οχι,σ εμενα πιανει αν και ακομα σκαρφαλωνουν μεχρι να ανοιξω την κονσερβα χεχε!
οσο ειναι μικρο θα πειναει πολυ κι ετσι πρεπει να ειναι,αν δεν τρωει να σ ανησυχει,εφοσον τρωει και κανει κακα και τσισακια μια χαρα θα ειναι.οσο για το γεγονος οτι λειπεις,μη σ απασχολει,οι γατες ειναι μοναχικα ζωα,δε παθαινουν τιποτα αν δεν εχουν αλλη γατα παρεα,απ το δρομο δλδ ουουου σκαλες καλλυτερα μαζι σου.και παλι μπραβο που την κρατησες,μια ομορφη φιλια ξεκινα!!!!;)

Pro Plan Kitten Μου εδωσαν να της εχω,και επειδη ηταν αδεσποτο και ειναι παρα πολυ αδυνατο,μου ειπαν για τις 2-3 πρωτες μερες να μη φαει αποτομα πολυ,γιατι θα την πειραξει...τωρα σε κανα δυο μερες λεω να της βαζω περισσοτερο...Μηπως πρεπει να στραφω σε κονσερβες η κροκετες;Θα ειναι καλυτερο γι αυτην;

εφοσον στο ειπαν κατι ξερουν,και η συγκεκριμενη τροφη μια χαρα ειναι.απλα αυξησε τη μεριδα της για να μην πειναει,συχνα και μικρα γευματα ειναι το καλλυτερο.οι κροκετες βοηθανε οσο θα λειπεις γιατι δε χαλανε εκτος ψυγειου,δε μυριζουν και μπορει να πηγαινει να τρωει.μην αμελησεις οταν μπορεσεις να την πας και στον κτηνιατρο να τη δει.μεχρι τωρα μια χαρα το εχεις χειριστει!

Ναι ναι θα παμε μεθαυριο στον κτηνιατρο,γιατι αυριο πρεπει να παω να της παρω κουτακι μεταφορας,μην την κουβαλαω οπως οταν την βρηκα που καναμε κυψελη-παγκρατι αγκαλιτσα με την γατα στο ενα χερι και σακουλες με γατοτροφες στο αλλο :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back