kat-cats
Διάσημο μέλος
<<Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τουςή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικώνδιατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουνβιβλιάριο υγείας.
Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.
2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουνβιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινήςησυχίας.
3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συ−ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνογια σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς,πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.>>
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εγω δεν εχω τσιπαρει τους γατους μου, γιατι αυτο με ανχωνει, μην τυχον μου πουνε πρεπει να διωξεις ενα σου γατι (επειδη αν τα τσιπαρουμε μαζι με το ισως καινουργιο μελλος που προκειτε να ερθει σπιτι μας, θα ειναι πανω απο 2)...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
θα το επιβεβαιώσω όμως και θα σου πω!

kat-cats
Διάσημο μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
(και ξαναλεω για ακομη μια φορα: τα φιλοζωικα σωματεια ΔΕΝ ειναι νομικοι. καποια συμβουλευονται δικηγορους, καποια οχι, καποια ειναι ενημερωμενα, καποια οχι.)
Ετσι οπως τα γραφουν ειναι λιγο μπερδεμενα!!Οπως ολα δειχνουν, οταν επιτρεψουν τα οικονομικα, θα τσιπαρω τους 2 μου γατους.
anna 21
Δραστήριο μέλος

δες και εδω για πιο αναλυτικα https://lawyersfortheanimalprotection.blogspot.gr/search/label/Πόσα ζώα μπορώ να έχω
αλλα τωρα νταξει,λιγο να ρωτησω καποιον εδω για την πολυκατοικια,και ολα καλα 
kat-cats
Διάσημο μέλος
τα πραγματα ειναι πολυ απλα: μπορεις να εχεις ΟΣΑ ΖΩΑ ΘΕΣ στο διαμερισμα εφοσον τηρεις τις προυποθεσεις της παρ 1 του αρθρου 8 οπως το παρεθεσε η κατερινα ΕΚΤΟΣ αν ο κανονισμος της πολυκατοικιας σου οριζει αριθμητικο περιορισμο (σε καθε περιπτωση απο 2 και πανω). αυτο πρακτικα σημαινει οτι πριν παρεις αλλο ζωο πρεπει να τσεκαρεις αν οριζει καποιο αριθμητικο περιορισμο ο κανονισμος της πολυκατοικιας σου. μπορει να λεει οτι επιτρεπονται μεχρι 2 ζωα ανα διαμερισμα, οποτε σε δεσμευει και δεν μπορεις να παρεις αλλη γατα. μεγιστος αριθμος υπηρχε ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΟ, οχι στον καινουργιο. ως προς το μικροτσιπ ολοι υποχρεουμαστε απ το νομο να εχουμε τσιπαρει το ζωο μας/ τα ζωα μας και σε περιπτωση που δεν το κανουμε απειλουμαστε με χρηματικο προστιμο. αλλα αρμοδιος γιαυτο τον ελεγχο ειναι η δημοτικη αστυνομια και στην πραξη αυτος ο ελεγχος ( του αν φερει δλδ το ζωο μας μικροτσιπ) δε γινεται ή γινεται παρα πολυ σπανια.
(και ξαναλεω για ακομη μια φορα: τα φιλοζωικα σωματεια ΔΕΝ ειναι νομικοι. καποια συμβουλευονται δικηγορους, καποια οχι, καποια ειναι ενημερωμενα, καποια οχι.)
Ακριβώς έτσι είναι!! δες και εδώ https://www.skai.gr/news/greece/article/193602/simadika-simeia-tou-neou-nomou-gia-ta-zoa-sudrofias/
Πόσα ζώα στα διαμερίσματα;
Με το άρθρο 8 καθορίζεται ότι πλέον στα διαμερίσματα (όπως και στις μονοκατοικίες) μπορούμε να διατηρούμε όσα ζώα επιθυμούμε, εφόσον τηρούνται φυσικά κάποιες αυτονόητες υποχρεώσεις. Σε περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα διαμερίσματα να διατηρούν μέχρι 2 σκύλους ή μέχρι 2 γάτες ή μέχρι 1 σκύλο και 1 γάτα. Το αστείο είναι βέβαια ότι ο ίδιος ο νόμος, έτσι όπως είναι διατυπωμένος, επιτρέπει σε κάποιον να διαθέτει απεριόριστο αριθμό κουνελιών ή παπιών ή οποιωνδήποτε άλλων ζώων μέσα στο διαμέρισμα. Οι αριθμητικοί περιορισμοί –όπως ορίζεται ρητά- «ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες.»
Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/arti...eou-nomou-gia-ta-zoa-sudrofias/#ixzz2W0ONFvcL
και εδώ: https://lawyersfortheanimalprotection.blogspot.gr/2012/12/blog-post_161.html
ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Συγκεκριμένα ο νόμος γράφει..
"Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα ΔΥΟ (2) ζώα ανά διαμέρισμα."
και "οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου" είναι αυτές που γράφει παραπάνω..
1.να μενουν στο ίδιο διαμερισμα με τον ιδιοκτήτη τους
2.να μην μένουν μονιμα σε μπαλκόνι ή άλλο κοινόχρηστο χώρο
3.να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, υγειινής και κοινής ησυχίας
4.να έχουν βιβλιαριο υγειας και να έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά
Ε Θ Δικηγόρος
Aπόφαση Αρείου Πάγου για τον αριθμό των ζώων στις μονοκατοικίες
Οπότε αν δεν έχει οριστεί κάτι τέτοιο στην πολυκατοικία, μπορείς να έχεις όσα ζώα θέλεις, αρκεί να τηρείς όσα είπαμε πιο πάνω!
anna 21
Δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
elenitsa21
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σας! Έχω έναν γατούλη 1,5 έτους. Από μικρός ήταν ένα άγριο γατί και είχαμε πάντα πρόβλημα για να πάμε να κάνουμε τα εμβόλιά του.. Μέσα στις προτεραιότητές μου είναι να τον τσιπάρω κ όλας, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά επειδή εγώ θα νιώθω πιο υπεύθυνη. Δυστυχώς όμως ο Άρης δεν μας αφήνει ακόμα. Κάνει σαν τρελός όταν τον ακουμπά ο γιατρός. Μου πρότειναν να του κάνουμε αναισθησία, αλλά ο γιατρός μου είναι κάθετος σε αυτό! Αρνείται κ έχει κ δίκιο. Δεν ήταν ωραίο θέαμα όταν ξύπνησε μετά τη στείρωση. Δεν θέλω να τον ταλαιπωρήσω ξανά έτσι. Τι πρέπει να κάνω όμως? Δεν βγαίνει από το σπίτι φυσικά, αλλά ένα βράδυ το έσκασε.... Τι να κάνω????
George1990
Νεοφερμένο μέλος
Μηπως να ελεγες τον γιατρο να ερχονταν στο σπιτι για να του βαλετε chipaki,δεν ξερω αν γινεται βεβαια αλλα ετσι θα εκανα εγω απο την στιγμη που μου λες οτι δεν καθεται με τιποτα,μηπως ενιωθε και πιο ανετα στο σπιτι

elenitsa21
Νεοφερμένο μέλος
Θα του το πω και θα δούμε. Δεν το είχα σκεφτεί
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Γιά ρώτησέ τον, απορώ πώς δεν στο πρότεινε. Εκτός κι αν δεν διαθέτει τέτοιο κλουβί στο ιατρείο του

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η αληθεια ειναι πως δεν διαθετουν ολα τα κτηνιατρεια, αν και θα επρεπε κατα την γνωμη μου.Γιά ρώτησέ τον, απορώ πώς δεν στο πρότεινε. Εκτός κι αν δεν διαθέτει τέτοιο κλουβί στο ιατρείο του![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool