Molly ,η πριγκίπισσα της Περσίας...

BerZerK

Νεοφερμένο μέλος

Ο BerZerK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Το προηγούμενο Σάββατο ένα νέο μέλος προσθέθηκε στην οικογένεια μας...Ο λόγος για την Molly ένα αξιολάτρευτο γατάκι περσίας περίπου 2,5 μηνών :redface:...

Παρόλο που προσπαθώ συνεχώς δεν έχω καταφέρει να της μάθω να λερώνει στην άμμο της...Η άμμος που προμηθεύτηκα είναι η
Pipi Cat της Purina...Aν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο προϊόν ας μου πει...Επίσης η αμμολεκάνη δεν είναι πολυ ευρύχωρη (35χ25) και δεν ξέρω μήπως είναι αυτό το πρόβλημα :blink:...

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω με ποιό τρόπο θα μπορούσα να καθαρίζω τα ματάκια της...Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή, δεν πλησιάζει την άμμο; ή πάει και φαίνεται κάτι να την ενοχλεί; Αν κάτι την ενοχλεί και φεύγει, εγώ δεν γνωρίζω κάτι για την άμμο, μπορεί να ξέρει κάποιο άλλο μέλος. Αν δεν πλησιάζει την άμμο, τότε δεν την έχει εκπαιδεύσει η μαμά της και πρέπει εσύ να την μάθεις πηγαίνοντάς την εκεί μετά από κάθε γεύμα και ,αφού πιάσεις τα μπροστινά ποδαράκια, να σκάψεις. Ακούμπησε στην άμμο ένα χαρτί, με το οποίο θα έχεις σκουπίσει ούρα ή κακά της για να πάρει τη μυρωδιά της, έτσι θα μάθει σιγά σιγά. Αφού έχουν γίνει ατυχήματα στο θέμα αυτό, καλά θα κάνεις να την περιορίσεις μέχρι να μάθει την άμμο της, στο χώρο που βρίσκεται η άμμος και μόνο. Αλλιώς, μπορεί, να ενεργείται, όπου βρίσκεται την ώρα που θα νιώσει την ανάγκη. Έτσι, αφήνει τη μυρωδιά της παντού και άντε μετά να συμμαζευτεί:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την βάζω στην άμμο αλλά αυτή αμέσως σχεδόν (:(:() βγαίνει έξω...κάποιες φορές κάθεται λίγο περισσότερο αλλά οκ...

Καλησπέρα και να χαίρεσαι την ομορφιά σου!
Από εκεί που την πήρες δεν την είχαν μάθει στην άμμο;Μη την αφήνεις να το συνεχίζει,αφενός λόγω της μυρωδιάς της,αφετέρου γιατί θα της μείνει σαν συνήθεια,δε θα σταματήσει να το κάνει.Να καθαρίζεις καλά με ξύδι την περιοχή που τα κάνει.Και μετά το φαγητό,παίξε λίγο μαζί της και μόλις τη δεις να ετοιμάζεται,πήγαινέ τη στην άμμο της και βάζε την εκεί μέχρι να τα κάνει.

Παρε εβερκλην αμμο η φρισκις αρωματιη και βαλτην σε μεγαλη λεκανη αμμου εχει ακομη και στα σουπερμαρκετ .. κατι δεν τη βολευει προφανως
Τα ματακια με βαμβακι και λιγο χαμομηλακι αραιομενο σε νερο ειναι ενταξει εχει και ειδικες σταγονες για τα περσικα

Το προηγούμενο Σάββατο ένα νέο μέλος προσθέθηκε στην οικογένεια μας...Ο λόγος για την Molly ένα αξιολάτρευτο γατάκι περσίας περίπου 2,5 μηνών :redface:...

Παρόλο που προσπαθώ συνεχώς δεν έχω καταφέρει να της μάθω να λερώνει στην άμμο της...Η άμμος που προμηθεύτηκα είναι η
Pipi Cat της Purina...Aν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο προϊόν ας μου πει...Επίσης η αμμολεκάνη δεν είναι πολυ ευρύχωρη (35χ25) και δεν ξέρω μήπως είναι αυτό το πρόβλημα :blink:...

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω με ποιό τρόπο θα μπορούσα να καθαρίζω τα ματάκια της...Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
Τα ματάκια της μπορείς να τα καθαρίσεις με γαζούλα και φυσιλογικό ορό,θα βρεις στο φαρμακείο.Υπάρχει και το eye envy που είναι για να αφαιρεί τους λεκέδες απο το τρίχωμα των περσικών,θα το βρει στις κριτικές προϊόντων.Καλό θα ήταν αν μην χρησιμοποιήσεις βαμβάκι,γιατί αφήνει ίνες,ούτε χαμομήλι,γιατί υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να της προκαλέσει αλλεργία.:)

Οι ειδικές σταγόνες είναι πιο αποτελεσματικές? είναι αυτεσ που είναι και στο site?

Ναι είναι αυτές που σου προανέφερα.Σταματούν και το δάκρυσμα και αφαιρούν τους λεκέδες.Από όσο έχω ακούσει απο ιδιοκτήτες περσικών είναι πολύ αποτελεσματικές.

Δηλαδή προτείνεις αυτές αντί για ορό?

Δηλαδή προτείνεις αυτές αντί για ορό?
Ο ορός κάνει γενικά για καθαρισμό,αλλά δε θα σταματήσει το δάκρυσμα ούτε τους λεκέδες.Αν θες μια άμεση λύση,μπορείς να δοκιμάσεις τον ορό,μέχρι να βρεις τις σταγόνες.Μην αφήσεις τα ματάκια της να κάνουν τσίμπλες ή κρούστα απλά,καθάριζέ τα πολύ μαλακά.

Να πάρω το μικρό ή το μεγάλο μπουκαλάκι? πώς το θα το παραλάβω ξέρεις?

Τι να σου πω,εγω δεν το χρησιμοποιώ ούτε ξέρω τις ανάγκες τις δικές σου και της γάτας σου.Γιατί δεν επικοινωνείς με την sublime που έχει γράψει και την κριτική;Είναι εκτροφέας Περσικών και το χρησιμοποιεί στα δικά της.Εμένα όπως βλέπεις δεν το έχουν ανάγκη.;)

εγώ πήρα το μικρό μπουκαλάκι πάντως.. έναν τον έχω.. όμορφο το γατούνι σου

Να πάρω το μικρό ή το μεγάλο μπουκαλάκι? πώς το θα το παραλάβω ξέρεις?

Κατ'αρχήν να την χαίρεσαι την κουκλάρ σου. Έχω κι εγώ 2 περσικές. Ο ένας έχει κι αυτός δάκρυα. Το έχω ρυθίσει το θέμα κάπως με το υγρό της iv san bernard για τα μάτια. Είμαι ευχαριστηένη θα έλεγα. Καθαρίζω κάθε μέρα τα ματάκια του με υγρό χαρτοάντηλο κ επίσης άλλη στιγμή, με την λοσιόν αυτή σε γάζα ή βαμβάκι(όταν το βρέχω με λοσιόν δεν αφήνει καθόλου ίνες)
Την τουαλέτα της θα τη μάθει μην ανησυχείς. Άλλαξε όμως την άμμο. Η καλλίτερη τελικά είναι η everclean πίστεψέ με έχω δοκιμάσει πολλές. Να πάρεις την havy duty που είναι ότι πρέπει για περσικές. Έχω 3 γάτες εκ των οποίων οι 2 περσικές κ είμαι πολύ ευχαριστημένη.Δεν κολλάει στις τρίχες. Κ παρότι είναι η πιο ακριβή άμμος, τελικά είναι η κ η πιο οικονομική γιατί κρατάει πολύ καιρό κ αφαιρείς μόνον τις ακαθαρσίες που γίνονται μπαλάκια κ μένει στεγνή η υπόλοιπη.\
Φιλικά Αναστασία

:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back